Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

válasz hermit #2907 üzenetére

Szerintem kompatibilisek, rá lehet dugni, nekem is ilyen ethernet shieldem van...

Viszont akkor érdemes lehet ezeken is elgondolkodnod: Wemos D1, Wemos D1 mini

Dokumentációt itt lehet hozzájuk találni, és lehet őket többek között Arduino IDE és Lua alapon is programozni. A wifi hatótávja a kis nudli onboard antennával is többszáz méter youtube-os videók alapján - én ilyen szempontból nem teszteltem részletesebben, de pár falon keresztül kifogástalanul csatlakozik a routerhez, vagy látszik az AP-je... Ugyan kevesebb lába van mint egy Uno-nak (egyetlen analóg), de I2C-s karakteres LCD-vel és RTC-vel elég lehet ahhoz amit leírtál, csak arra kell figyelni hogy az I2C eszközök ne 5 hanem csak 3.3V-ra húzzák fel a buszt, mert az megölheti a csippet, csak 3.3V-ot tolerál az I/O lábain... Webszerver indítása is gyerekjáték rajta, hatalmas példaprogram gyűjtemény van már hozzá Arduino IDE-hez, relatív sok RAM-ja és flash-e van ami fájlrendszerből írható olvasható, stb... Kifejezetten ilyen IOT projektekhez való!

Új hozzászólás Aktív témák