-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Annak idején amikor ACS712-20 áramszenzorral dolgoztam, akkor volt a legjobban használható, ha sima osztóval állítottam be a féltápot. Nulla áramnál elvileg féltápra áll be, és az áram irányától függően megy ez alá, vagy fölé. Van némi offszethibája, amit szoftveresen próbáltam kompenzálni több-kevesebb sikerrel. Sajnos ez az összes HALL elemmel működő áram szenzorra igaz, és ez korlátozza a felhasználhatóságukat.
Később MCP3221 A/D-vel dolgoztam fel az ACS kimenetét, ez filléres árú, 12bites A/D és egész gyors, azaz sok mintát lehet vele venni rövid idő alatt. Szoftveresen is könnyű a kezelése. Ugyanarról a tápról ment mint az ACS, így volt a legkisebb az offszethiba.
Viszont ezzel lehet a legegyszerűbben leválasztott módon mérni, és ez DC-re is alkalmas. Ezen kívül ha csak AC-re használjuk, akkor a kimenete leválasztható kondival (és máris nincs offszethiba), és lehet AC-ben erősíteni, meg opamp-al preciziós egyenirányítót építeni. Illetve mindez megoldható szoftveresen is, ha van idő elég sok mintát venni és feldolgozni. Viszont csak AC-re, az áramváltók is teljesen jók, sőt talán jobbak is.
Preciz söntöt használva, megfelelő opamp-al erősítve lehet a legpontosabban lehet mérni, de ott viszont nincs leválasztás. Ha ez nem lenne gond, akkor ez lenne a legjobb választás árammérésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest