-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
Szia!
Igen, legutóbb innen Én estem bele ebbe a lehetetlen dologba...
...ha akarnám se tudnám fordítva ráilleszteni a tandempanelt. Elsőre Én is UNO-val próbálkoztam, mert az volt szimpatikusabb (ne kérdezd, hogy miért) de az itteni Szakik tanácsára inkább átmentem Nano-ra! ...amit újra megköszönnék!
Troll ON: Már csak azt nem értem, hogy a Nano-t miért nem védik így? Troll OFF*******************************************************************************
Ha már itt járok...lenne egy számomra érdekes kérdésem: Egy időrelét szeretnék behelyettesíteni Nano-val! A feladata pedig a következő lenne:
A tápfesz megjelenése után figyelné az egyik analóg bemenetét, ami alaphelyzetben zárt lenne és ekkor az egyik kimenetét azonnal aktiválná...ha viszont megszakad az analóg bemenet, akkor az előre felprogramozott idő (kb 2mp.) lejárta után lekapcsolna a kimenet és egy másik kimenet aktiválódna addig, míg a bemenet ismét zárt lesz...(most jön a csalafintaság) ...ha a bemenet kontaktusa megszakad, de még a 2mp. letelése előtt visszaáll, akkor marad minden a kiindulási értéken. Igazából egy ejtéskésleltetést kellene megoldani! Gondolom, hogy a Delay -parancs használatával kellene operálni, de mivel teljesen kezdő vagyok a programozásban, így a jártasabb kollégák segítségét kérném.
A konkrét feladat az lenne, hogy az itthoni IBC-tartályom minimális vízszintjét szeretném figyelni ezzel, mert a merülőszivattyú úszója már akkor lekapcsol, amikor még legalább 250Liter esővíz még a rendelkezésemre állna! A szivattyút azért használom, mert a kert végén szintén van egy IBC, amibe' át szoktam pumpálni a megfelelő mennyiséget és onnan fogok öntözni. A merülőszivattyút kivenném a tartályból és az IBC-leeresztő csapjára kötném azzal a vékonyfalú, műanyag adapterrel, ami hozzá járt eredetileg! Az adapterbe beleépítenék egy mágneses úszót, ami jelet adna az adapter külső felületén elhelyezett reedcsőnek. Egyik IBC-t sem szeretném (még) megfúrni a szintérzékelések miatt, ezért akarok saját érzékelőket gyártani...de ez lenne a legapróbb problémám! Remélem, hogy érthető lenne a feladatom?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest