Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    válasz inf3rno #1486 üzenetére

    Közben írtam a másik topicba, hosszú inkább csak linekelem.

    Alapvetően az eszköz csatlakozhatna LAN-on is. Mobilitás miatt wi-fi jobb lenne, de ez majd eldől. Tápellátást adapterröl kapna, folyamatosan. Magukat az érzékelőket kellene majd vezeték nélkülivé tenni, hogy ha működik a rendszer, utána megszabaduljak a kábelezéstől. Ha egy lakáson belül az RF olcsóbb, és megbízható, akkor az is jó megoldás lehet. Az érzékelőkhöz nem tudom, hogyan lehet akár RF, akár más vezeték nélküli adó modult kapcsolni. Valamint, ezek tápellátása (külön az érzékelő, ill. érzékelő + modul) hogy oldható meg? Csak hálózati adapterrel? Mondjuk ha elemes megoldással (láttam ilyen 2 db ceruzaelemes telepet vagy mit, mint energia forrást) nem bír ki legalább 1 hetet, akkor marad az állandó hálózati tápellátás.

    A linkelt hozzászólásomban lévő megoldás nem elég biztonságos?

    Illetve, én úgy gondoltam, hogy maga a megjelenített weboldal is legyen tárolva az SD kártyán, és a böngészőben az adott dyndns-es url-re magát a weboldal felületét kapom meg, bejelentkezés után. A böngészőben amit látok hőmérsékleti adtok, azoknak 20mp-enként kellene frissülni, mindig az új aktuális mért átlagértékkel, hogy real time legyen. Ha diagramot akarok nézni, akkor meg kiválasztom az időintervallumot, és felrajzolja.

    Ez így mennyire hangzik életképesnek?

    + (#1487) stopperos:
    Hmm.... ezek szerint, az adatbázis és a számítások miatt, kevés egy arduino.
    Kábeles a legbiztosabb, viszont ha kényelmi szempontokat és esztétikumot is nézek (mint otthoni rendszer, szerintem erre is figyelnem kellene), akkor jobb lenne vezeték nélküli. Vagy marad a kábelcsatorna, ami itt nincs. (Persze a vezeték nélküli drágább is, ami ellene szól).
    Valamint, egy hőmérő szenzornak mekkora a max. megengedett kábelhossz, ahol még biztosan nem változik a jel "útközben", nem kell erősítés, és nem lesz lényeges késleltetés?

    [ Szerkesztve ]

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák