- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
repvez #14061 üzenetére
Ezeket a reg cimeket, honnan tudom, meg?
Gyári adatlapból, de ha egy modulhoz van library, abban ez valószínűleg előre be van állítva.bármelyik manuált letöltve ugyan az lesz mindegyiké vagy az összes chipnek van sajátja?
Gyárilag egyforma, igen.Ha egy adott modulnak csak egyfajta registere van akkor kettő vagy többet hogy lehet ugyan abbol a modulbol használni ?
Van olyan i²c eszköz, amelyiknek hardveresen vagy szoftveresen változtatható a címe bizonyos korlátok közt, pl 2-3 címbit külső lábakra kivezetve, ezekből többet is fel lehet használni, amennyit a címtartomány enged. Amelyiket nem lehet változtatni, abból csak egyet tudsz használni egyszerre.HA nem tudom , hogy van e felhuzo ellenállás a panelokon, akkor enélkül nem is tudom tesztelni öket ?
Mérd ki egy multiméterrel a Vcc és az SDA, valamint a Vcc és SDL közti ellenállást. Ha kOhm tartományt mérsz, az a felhúzó ellenállás lesz. Persze ne működés közben, hanem kiszerelve mérd.ÉS azt hogy érted, hogy mindegyik vonalra és nem modulhoz kell ilyen ?
Két db. ellenállás kell, egy a Vcc és az SDA, egy pedig a Vcc és SDL közé.Mitől , függ, hogy honnan számit hosszúnak a vezeték aminél már kisebb ellenállás kell?
jelenleg csak 20cm es vezetéket tettem rá tesztelni, de későnn ez változhat.
Az rövid. A hosszú mondjuk 1,5-2m-nél kezdődik.A párhuzamos soros részt, ugy értettem, hogy ha 4 modult teszek rá akkor mindegyik lábhoz 4 vezetéket kell bekötni vagy beköthetem ugy is, hogy az egyik modul SDL lábárol a másik modul SDL lábára aztán a 3. és 4ére kötöm , majd a 4. től vezetem csak vissza a panelra és igy csak két vezeték menne a panel azonos lábaira:
Dehát attól még mindkettő párhuzamos.Az egyik csillagpontos, a másik daisy-chain (ha jól tévedek). De utóbbinál a lánc hosszúságával nő a zavarérzékenység, és csökken(het) a sebesség.
Hű, jó sokáig írtam a hozzászólást.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest