- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Videón vagánykodik az ultrakecses Motorola Edge 70
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
Ha a kitöltési tényező alatt azt kell érteni, hogy mennyi ideig világít, illetve meddig nem, akkor 16,7%. 6 sor van, és 1ms a frissítés a sorok között, tehát eddig villan föl 1-1 sor, így 100/6=16,7%.
Majd kicsit számolgattam: 4mA-es árammal tökéletes lenne a fényereje, tehát belövöm azt. Így kiszámoltam, hogy ha 6sor vezérléssel 4mA-t szeretnék, az 1 sorral (16,7%-kal számolva) ~24mA (egyébként ezzel még elvileg ha mondjuk elmenne a villany itthon, és nem menne az arduino, akkor sem lenne túl nagy baja a ledeknek). Megmértem a fesz-t az ellenállásokon, 0,9V esik rajtuk (természetesen 1 soros vezérléssel, úgyhogy a kitöltési tényezőt itt nem kell belevenni), tehát 37,5 ohmos ellenállások kellenek ledenként. Jól számoltam, ugye?Ha meg sok lenne ez a fényerő, akkor szoftverből lejjebb veszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Videón vagánykodik az ultrakecses Motorola Edge 70
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128 gigás kártyafüggetlen (Sierra kék)
- iPhone 13 Pro Max 128 gigás kártyafüggetlen (Sierra kék)
- RAZER Viper V2 Pro fehér (Hiányos) INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3461, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest