Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • softguner

    csendes tag

    válasz zoli03 #1099 üzenetére

    Kedves Zoli!

    Én készítettem már ilyesmit, azért írom hogy ilyesmit, mert ugye ahhoz időjárás állomást készíts, ahhoz kell egy modul kintre meg egy bentre, ha nem akarsz vezetékeléssel bíbelődni.

    Ahhoz hogy miként jeleníts meg egy DHT11-et a kijelzőn, ahhoz itt egy példa:
    http://arduinotutorials.my-board.org/wp/2015/03/30/nokia-5110-kijelzo-es-dht-szenzor/
    Bár ezt nem nevezném időjárás állomásnak.

    Ha szeretnél előrejelzést is, akkor kelleni fog egy BMP180 is, mivel a barometrikus adatokból tudsz arra következtetni, hogy esni fog-e a közeljövőben vagy sem. A szélerősség adatokat, szerintem a legolcsóbb módon, úgy tudod mérni, hogy egy optikai sebességmérő szenzorból fabrikálsz egy szélerősség mérőt. Azt hogy milyen adatokra van szükséged, azt te tudod, de ha szeretnéd mérni a napfelkelte pontos időpontját is, akkor kapásból kell egy RTC meg egy LDR-es szenzor is. Azt hogy mit szeretnél mérni vagy, hogy mire van szükséged, azt te tudod.

    A megjelenítéssel kapcsolatban, én vagy egy TFT-t ajánlok, vagy egy Nokia LCD-t. A 2x16 karakteres LCD az kevés szerintem. A TFT-vel az a baj, hogy ha UNO-d van akkor nem marad szabad portod.

    Azért itt van egy két link:

    TFT
    2x16 karakteres LCD

    Ha két arduinoból rakod össze, akkor kell valami kommunikácós megoldás is. Pl. egy 433Mhz-es adó-vevő.
    Vagy B verzió kikábelezed a szenzorokat.
    433Mhz

    Vagy van még egy C verzió. Kirakod a szenzorokat és az arduino-t is és vagy egy ESP8266 Wifi modullal a PC-n jeleníted meg az információkat vagy pedig egy ENC28J60 ethernet modullal. A másodikhoz ugyanúgy kábelezni kell.

    Remélem tudtam némi támpontot adni az építés előtti tervezéshez.

Új hozzászólás Aktív témák