Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fpeter84

    senior tag

    A 9V elemmel az a probléma, hogy a nano-n lévő LDO típusú feszstab rengeteget elpazarolna az elemben rendelkezésre álló töltésből, mire 9-ből 5-öt csinál!

    8MHz nem lenne elég a nano-nak a feldolgozáshoz? Mert akkor kis átalakításokkal üzembiztosan lehetne üzemeltetni egy li-ion celláról közvetlenül még merülés közeli 3V alatti állapotban is! Kínai CH340 csippes klón a nano, vagy eredeti? Az órajelét vagy kvarc+bootloader cserével, vagy bootloader csere mellett az internal RC 8MHz-re átállítva lehet könnyen elérni... Ha bement 10MHz alá, akkor a doksija szerint akár 2.7V-ig is leeshet a tápfesz, tehát egy csontig merült védett li-ion celláról is elüzemelne még éppen - messze ez a konfiguráció adná az adott térfogatra vetített legjobb üzemidőt, mert semmit nem pazarol hardver szinten!

    Még az OLED lehet a kérdéses: ha a nano megy is szépen a 2.7-4.3V között kolbászoló li-ion celláról, a kijelzőnek az már sok lenne, tehát fontos hogy olyan típus legyen amin van kis LDO - ha a tápfeszre azt írják hogy 3.3-6V, akkor van, illetve kis méricskéléssel lehet kideríteni hogy olyan e... Kérdéses hogy az OLED meddig mehet le a tápfeszével - valószínűleg ő lesz a szűk keresztmetszed az akku merülése során, de ezt a gyakorlatban lehet kitesztelni - lehet 3V alatt kikapcsol, de lehet hogy még 2.5V-ról is vígan elüzemel...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák