Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250
üzenetére
Olyan túl sok mondanivalóm nincs a PCNT-vel kapcsolatban. Működik a példa alapján.

Inkább matematikai fejtörést okoz a frekvencia mérése. Ugye másodperc az alapegysége, viszont nekem ennél gyakoribb frissítés kellene. Mondjuk olyan 200 ms-os frissítés már elfogadható. Ez viszont azt jelenti, hogy fel kell szoroznom a mért értéket ha SI mértékegységet szeretnék látni. Ez meg precizitás csökkenéssel jár, így már csak a(z 5-ös) szorzó többszörösét kaphatom eredményül. Ráadásul így az 5 Hz a legkisebb mérhető egység, ez alatt inkonzisztens eredményt ad nulla és öt között váltakozva. Ezt így egyelőre csak szűréssel tudom áthidalni.
Nincs vmi jobb matematikai módszer a gyakoribb frissítésre? Kíváncsi lennék vajon egy hall szenzoros jeladóból hogy számol pontos értékeket gyors frissítéssel egy km óra?Hogyne használtad volna a PWM-et, vagy sose írtál még be egyetlen ledcWrite() parancsot se?
RMT-t meg én nem használtam még direktben sose, csak könyvtárból. RMT-vel hogy csinálnál mondjuk 100 Hz 50% PWM jelet?
RMT bemenetként is érdekelne, állítólag azzal periódusidőt is lehet mérni vhogy. Na ha vmi, akkor az precíz és gyors lenne!
Meg most láttam a Technical Reference doksiban, hogy vannak natív Motor Control funkciók is a PWM perifériában ESP32-ben.

Na erről nem is tudtam. Van benne egy Capture Unit is, ami meg beérkező PWM jelet tud mérni, vagy mi a szösz. Ezt megtartom harmadik lehetőségnek, ha a PCNT és az RMT nem válna be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835, 100% Akksi
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold