Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali
üzenetére
A 6 MB-os partícióeltolás rossz. A Samsung 840 EVO planár TLC-s SSD, 4K-s NAND lapokba szervezett cellákkal. 4K-s partícióeltolás kell neki. De a linuxos és modern windowsos toolok, telepítők régóta 1024K-n particionálnak, ami osztható egy csomó eltolással, így megfelel a 4K-s, 8K-s, 16K-s, stb. eltolásnak is. Ez fontos, mert a modern 3D TLC-s és 3D QLC-s SSD-k már min. 16K-s particionálást igényelnek.
Archon meg a /boot/loader/loader.conf szerkesztésével vagy az efibootmgr futtatásával be lehet állítani, hogy melyik UEFI-s bootlehetőség bootoljon default. Egyszer átállítod, a Windows utána már nem fog hozzányúlni, miután egyszer a telepítése után ezt megcsináltad. De kulturált UEFI BIOS-okban is lehet kézzel állítani a sorrendet.
Bootidőnél nem minden gépen van nyereség. Én az UEFI bootot inkább a kulturáltsága miatt szeretem, átláthatóbb, nélkülözhetővé teszi a GRUB-ot. Csak a secure boottal meg közbeláncolt extra bootmanagerekkel (GRUB) nem kell bonyolítani, az UEFI egymagában is egy bootmanager, használható systemd boottal, további bootmanager közbeiktatása nélkül. Ráadásul kényelmes is, mert Arch alatt egyszer megcsináltam az UEFI systemd bootot, és lassan már 3. éve hozzá sem kellett többé nyúlni, pedig a Win10-et és az Archot már párszor újratelepítettem azóta, de mivel az UEFI bootbeállítások az EFI partíción tárolódnak, azok nem vesznek el újratelepítéskor. MBR-nél minden újratelepítéskor telepítheted újra a GRUB-ot vagy Syslinuxot, vagy amit használsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Mikrotik routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Horgász topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB