- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
IstvánLászló #9053 üzenetére
Természetesen részemről is. Az egész fórum egyébként is nyilvános bárki számára.
-
vargalex
félisten
válasz
IstvánLászló #9047 üzenetére
Szia!
Ahogy a többiek is írták, magától nem települ (mint, ahogy szinte semmi) a flatpak csomag, csak legfeljebb valami függőségeként, vagy manuális telepítéssel. A
pacman -Qi
parancs kimenetében láthatod, hogy kézzel telepítetted, vagy valamelyik másik csomag függőségeként települt. Én nem játszom, de elképzelhetőnek tartom, hogy valamelyik futtató környezet húzta be. -
vargalex
félisten
Attól, hogy telepíted a programot, ha nem indítod el, akkor nem fog RAM-ot fogyasztani. De egyébként a RAM azért van, hogy használjuk. Annál jobb, minél több shared/bufferelt dolog benn van a RAM-ban, mert akkor egy ismételt indításkor már onnan elő tudja kapni, illetve a shared object-eket több alkalmazás is használhatja, de csak 1-szer foglal memóriát. A cache-ből pedig bármikor ki tud dobni dolgokat, így semmi hátrány nincs belőle, ha ott van. (Persze a neofetch így számolja a használt RAM-ot).
Ha nem DE lenne (jelen esetben Gnome), akkor még jóval kevesebb RAM-al is beérné a rendszer. Az egyik legtöbbet fogyasztó DE szerintem a Gnome (mondjuk én is azt használok). -
vargalex
félisten
Megnéztem a videót (nagyjából), kigyomlálva szerintem nincs semmi. Az Arch eleve olyan distro, hogy magától nem rak fel semmilyen sallangot, csak amit a felhasználó kér.
Az első bejelentkezéskor felugró ablakról el is mondja, hogy egy más által készített alkalmazásba vett fel újabb telepíthető alkalmazásokat, amiket egyébként pacman-al/pikaur-al/yay-al kezdőként is fel tudsz telepíteni, különösen, ha megnézed az Arch wikit, amiben minden nagyon jól dokumentált.Szóval igen, ez egy Arch, csak nem te válogatod ki, hogy mik legyenek telepítve (itt az első bejelentkezés alkalmával curl-al letöltött és futtatott scriptre gondolok), hanem ők kitalálták neked. Felrak egy csomó olyan dolgot is, amit lehet, hogy soha nem fogsz használni. Persze linux esetében ez csak a helyet foglalja, nem lassítja a rendszert.
Így azt mondanám, hogy kezdőnek jó, de ha valóban érdekel az Arch és az, hogy mi miért történik, akkor előbb-utóbb inkább a Wiki alapján telepíts egy saját vanilla Arch-ot (a telepítési videóban lévő archinstall script egyébként természetesen az Arch linux telepítő része, azt nem a videó feltöltője készítette).
-
vargalex
félisten
válasz
growler #9025 üzenetére
Miért jó egy ilyen linux? Főleg ez alapján: "Csak azt csinálja a gép, amire én megkértem. Csak az legyen benne, amire nekem szükségem van.".
Másnak úgysem az lesz az igénye, mint neki...
Ráadásul valóban, szerencsétlen a névválasztás úgy, hogy egy már korábban létező distro fut ilyen néven. -
vargalex
félisten
Viszont virtuális gépben ezt nem valószínű, hogy tudod vezérelni.
#9018 Lenry: Nem tudom, hogy azóta változott-e, de gondolom csak a támogatott modelleknél elérhető KDE alatt is.
Gnome alatt szerintem a Battery Health Charging Gnome Shell Extension-el érdemes próbálkozni.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Gnome-ot használok és egy ideje azt vettem észre, hogy az ext filerendszerű (xfs-t, stb. nem néztem) usb tárolókat (pendrive-ot és microSD kártyát próbáltam USB-s olvasóban) nem mountolja automatikusan a rendszer a /run/media/username alá. Ugyanakkor a Nautilusban látszik az eszköz és rákattintva megtörténik a mount.
A fat32 partíciót automatikusan mountolja (ha egy eszközön van fat32 és pl. ext4 is, akkor a fat32-t automatikusan mountolja, az ext4-et nem).
Mitől lehet ez a változás? Nem user függő a dolog, mert létrehoztam egy új usert, nála is pontosan így működik. Elvileg a Gnome alapból biztosít egy udisks wrappert. -
vargalex
félisten
Én külön jelszót adnék a root-nak mindenképpen. De ez egyéni döntés.
Ahogy a többiek is írták, asudo
jól működik. Pont arra van, hogy tudj bizonyos dolgokat más user (jellemzően root) jogosultságával futtatni (auditálva) úgy, hogy nem ismered a root jelszavát.
Ugye asu
-val root shell-t kapsz, míg asudo
-val csak átmenetileg a beállított jogosultságokat (lehet az is, hogy csak 1 parancsra adsz root jogot a kérdéses felhasználónak).Miért zavar az téged, hogy van root felhasználó is?
-
vargalex
félisten
válasz
IstvánLászló #8913 üzenetére
Én csak parancssorban frissítek. Egyébként pikaur-t.
-
vargalex
félisten
válasz
IstvánLászló #8911 üzenetére
Én ugyan nem használok pamac-ot, de ott van a pamac-aur csomag részletei oldalon az utolsó komment:
"update your databases then remove pamac-aur and libpamac-aur or whatever dependencies need to be removed within these two. Install libpamac-aur which has been updated to work with pacman >=7 then install pamac-aur again and everything would be back to normal.
If you don't know how to reinstall from aur you can temporary use any other known tool or simply check this aur sh file https://github.com/WebReflection/archibold.io/blob/master/utils/aur and then aur libpamac-aur first and aur pamac-aur after.
This solved for me on plain ArchLinux."
-
vargalex
félisten
Milyen mirrort írtál be? Ugye külön archlinuxarm mirrorok léteznek...
-
vargalex
félisten
Igen, én is azt gondolom, hogy placeholder. Csak az a fura, hogy már az SQL Developer is ilyen, ráadásul mindkét esetben (Viber és SQL Developer) a Desktop Entry ikonja helyesen megjelenik. És ahogy írtam, az ALT+TAB-ra a Viber neve is egy osztály név valójában, az SQL Developernek pedig nem is jelenik meg a neve.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Használ esetleg valaki Gnome-ot? Egy ideje a Viber-nek az ALT+TAB-ra egy default kék rombusz alakú ikonja van, benne fogaskerekekkel:
Ugyanakkor a desktop icon teljesen rendben van. Használom a window list extensiont is, ott is ez a rombusz ikon látszik. Azóta egy újabb frissítésnél az SQL Developer is ugyan ilyen lett, ráadásul ott az ALT+TAB-ra még felirat sem látszik alatta. Igaz, a Viber-nek is com.viber.Viber a caption-ja.
Honnan veszi a Window list, illetve az ALT+TAB task switcher az ikonokat? Hogyan lehetne ezt rendbetenni? A Gnome alkalmazás listában is vannak ilyenek, ott szerintemca a Desktop file-ban nem jó, vagy nincs definiálva az ikon.
Természetesen ezek a csomagok AUR-ból vannak telepítve. -
vargalex
félisten
válasz
Archttila #8837 üzenetére
Én GNOME-ot használok (kb. 10 éve), semmi problémám vele. Amióta csak lehet, wayland-on. Eleinte volt olyan probléma, hogy wayland alatt nem ment a window sharing a különböző böngészőben futó alkalmazásokban (Teams, GoTo Meeting, stb.), de ez wayland esetén minden környezetben így viselkedett, azaz nem a GNOME hibája volt.
-
vargalex
félisten
válasz
attilav2 #8820 üzenetére
Nekem egy Xiaomi AX3200, egy Cudy WR3000 és egy D-Link DIR-860L is aktív használatban van. Egyiknél sem tapasztaltam sem vezetékes, sem wifi problémát. Sőt, ismerősök között többnél van több éve Asus RT-AC65P szintén OpenWrt-vel (én is használtam ezt több évig, most a szekrényben van), náluk sincs semmi hasonló. Mindegyik Mediatek SoC-al szerelt.
A Dynalink is aktív használatban van már, így sajna nem tudom nélkülözni.
-
vargalex
félisten
válasz
attilav2 #8814 üzenetére
Nekem a fiam gépében és egy régi gépben is Realtek integrált NIC van (az egyik Gigabyte alaplap). Semmi gond nincs velük Arch alatt.
Illetve az ASRock J3455-ITX-ben is Realtek NIC van, ott sincs gondom.
Merre vagy helyileg? Szívesen kipróbálnám azt az USB-s NIC-et...Nekem 3 db TP-Link UE300 USB-s NIC-em van, azok is mennek. Szintén Realtek chip-es.
-
vargalex
félisten
válasz
attilav2 #8812 üzenetére
Van a wikin egy pár Realtek (konkrétan Gigabyte integrált NIC-es is) specifikus troubleshooting is. Ezeket nézted már?
-
vargalex
félisten
válasz
Blasius #8745 üzenetére
Nyilván okozhatja driver is, de ezeket a remegéseket/zöldüléseket, stb. sokszor hibás VGA RAM, esetleg túlmelegedés okozza. Én megnézném valami GPU stress test-el is (bár lehet, hogy vannak specifikusabb alkalmazások is erre).
Mondjuk abból, hogy lightdm szolgáltatás újraindítása után ismét jó, lehet, hogy a túlmelegedésre gondolnék. Nézd meg a GPU hőmérsékleteket. -
vargalex
félisten
válasz
#68216320 #8740 üzenetére
Én ugyan még nem vettem rá magam, hogy install scriptet írjak, de az általad írt
locale.gen
módosítást énsed
-el csinálnám:sed -i /etc/locale.gen 's/#en_US.UTF-8/en_US.UTF-8/g'
Persze a
locale.gen
pont egy olyan file, amit akár egyszerűen csak felül is írhatsz azzal a tartalommal, amit egyébként a # törlésével engedélyeznél. Pl.:echo "en_US.UTF-8 UTF-8" > /etc/locale.gen
-
vargalex
félisten
válasz
Siriusb #8626 üzenetére
Én qbittorrent-nox-ot használok, így nem érint, de ikont azért nem olyan nehéz csinálni...
-
vargalex
félisten
válasz
Shyciii #8603 üzenetére
Akkor én a kivétel vagyok, OpenWrt van a routereimen (és a rokonoknál lévőkön, akiknél én állítom be) már a kezdetektől. Még White Russian-al kezdtem 2007-ben...
A pkttype-nak 5 különböző értéke van, amiből az unicast és a host azonos jelentéssel bír... Mondjuk abban egyetértünk, hogy reject helyett egy drop jobb lenne... Nem kell tudatnuk vele, hogy él a host.
De gondolom az alap config nem egy ajánlás, csak egy példa, ami egyébként működőképes.
-
vargalex
félisten
válasz
Shyciii #8601 üzenetére
A legtöbb esetben úgyis van előtte egy router, ami ezeket már be sem engedi... És ugye ezek az input láncon vannak engedélyezve, ami egy LAN-on csücsülő headless eszköz esetén pont jól jön.
Nem néztem át tüzetesen a config-ot, de az 5/second-os rate limit nem global beállítás minden kapcsolatra? -
vargalex
félisten
válasz
Archttila #8561 üzenetére
Szia!
Nem is az általad írt file-ra panaszkodik, hanem arra, hogy a pseudo file, ahová beírná az értéket (a tiltást) nem létezik. Nincs más sysctl conf-od, ahol tiltottad már ezeket?
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ ls -la /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6
-rw-r--r-- 1 root root 0 okt 13 15.16 /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6
-
vargalex
félisten
Nálam sem látszik valamiért (most direkt sudo-val futtattam a status-t is):
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ sudo systemctl status fstrim.service
○ fstrim.service - Discard unused blocks on filesystems from /etc/fstab
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/fstrim.service; static)
Active: inactive (dead)
TriggeredBy: ● fstrim.timer
Docs: man:fstrim(8)
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ sudo journalctl -u fstrim.service
jún 06 18:54:47 gavarga-5500 systemd[1]: Starting Discard unused blocks on filesystems from /etc/fstab...
jún 06 18:55:15 gavarga-5500 fstrim[5240]: /boot: 173,4 MiB (181867520 bytes) trimmed on /dev/nvme0n1p1
jún 06 18:55:15 gavarga-5500 fstrim[5240]: /srv: 41 GiB (43985354752 bytes) trimmed on /dev/mapper/vgwdc-srv
jún 06 18:55:15 gavarga-5500 fstrim[5240]: /mnt: 19,1 GiB (20490309632 bytes) trimmed on /dev/mapper/vgwdc-mnt
jún 06 18:55:15 gavarga-5500 fstrim[5240]: /home: 12,7 GiB (13597962240 bytes) trimmed on /dev/mapper/vgwdc-home
jún 06 18:55:15 gavarga-5500 fstrim[5240]: /: 14,1 GiB (15192903680 bytes) trimmed on /dev/mapper/vgwdc-root
jún 06 18:55:15 gavarga-5500 systemd[1]: fstrim.service: Deactivated successfully.
jún 06 18:55:15 gavarga-5500 systemd[1]: Finished Discard unused blocks on filesystems from /etc/fstab.
jún 06 18:55:15 gavarga-5500 systemd[1]: fstrim.service: Consumed 1.504s CPU time.
-
vargalex
félisten
válasz
#68216320 #8383 üzenetére
Szia!
A GDM login képernyőn ott van a Gnome session választási lehetősége.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
Ha Manjaro-t használsz, akkor nem lenne célszerű a Manjaro wiki-t követni?
Egyébként:
1. Ahogy a wiki is írja, CONFIG_MODULE_SIG_FORCE beállítással fordított custom kernel esetén van rá szükség
2. De, be kell töltődnie. Ha az Arch leírást követted, akkor a virtualbox-host-modules-arch neked nem megfelelő a Manjaro miatt.
3. Lásd 2. -
vargalex
félisten
Gyors kereséssel (igaz, itt inkább csak nem működésről van szó) ez talán segíthet:
% cat /etc/modprobe.d/rtl8821ce.conf
options rtl8821ce msi=1
Azaz hozd létre ezt a file-t ezzel a tartalommal. Esetleg nézd meg, hogy manjaro esetén van-e valami kernel paramétere az rtl8821ce modulnak.
Szerk: Illetve nem teljesen értem a dkms modult. A fenti linken éppen azt olvashatod, hogy az 5.9-es mainline kernel már támogatja ezt a vezérlőt. Azaz, elvileg nincs szükség a dkms modulra. Nem lehet, hogy az kavarja be???
-
vargalex
félisten
válasz
jimmy399 #8170 üzenetére
Felrakhatod valahova, valamelyikünk biztosan ránéz. Én 10 éve Arch-ozom (több platformon is), de soha nem volt még komolyabb gondom. Igaz, egyszer volt dual VGA-s notebook-om ez idő alatt (Intel integrált+nvidia dedikált), de azzal kezdtem, hogy letiltottam a dedikáltat. Csak munkára használtam mindig, arra elég az integrált...
-
-
vargalex
félisten
válasz
jimmy399 #8164 üzenetére
De még mindig nem értem teljesen. Ezt írtad eredetileg: "
Az 5550-re van csatlakoztatva egy sima mezei 16:10-es Lg monitor, a 7650D-re még egy sima 16:10-es monitor 19"."Ez még stimmel, ezt írtad most is. Viszont a hiba elvileg ekkor jön: "amikor engedélyeztem a 5550-en a második kijelzőt kiterjesztve"
Előbbi magyarázatok szerint az integrált és a dedikált kártyára is 1-1 monitor van kötve, utóbbi szerint viszont a dedikált kártyán szeretnél egy második monitort engedélyezni...
Nekem a "csonttá fagyott" azt jelenti, hogy semmilyen módon nem érhető el, nem azt, hogy a grafikus felület megállt. SSH-n bejelentkezve viszont nézhettél volna logokat is...
Kérdés még, hogy milyen DE-t, vagy egyebet használsz...
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
Azt azért megnézem, hogy hogy tudod 3 számjegyes formátumra váltani, hogy a jelenlegi jogosultságtól függetlenül pl. mindenkinek adj futtattási jogot. De itt én is írhatnék bármilyen példát, a lényeg azon van, hogy a jelenlegi jogosultságtól függetlenül valamivel kiegészíteni, vagy valamit elvenni.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
#63718632 #7678 üzenetére
Akkor fény derült a titokra. Tehát az állításod nem állja meg a helyét, mert nem Arch linuxra vonatkozik. Ugyanis, Arch-on nincs telepítő, ergo nem is tudsz benne felhasználót megadni. Az pedig, hogy egy scriptben, vagy egy összerakott rendszerben (telepítőben) a készítő mit csinált, nem az Arch-ra vonatkozik.
#7679 Shyciii: tehát te direktben megadod, hogy az users csoport legyen az elsődleges csoport, ahogy valószínűleg a kollégák által használt scriptek/telepítők/rendszerek is teszik.
-
vargalex
félisten
Én is pont nem azt nem értettem, hogy mi az, hogy először létrehozott felhasználó. Ahogy írtam, pont ugyan úgy kell létrehozni Arch alatt az elsőt, mint a századikat. Nincs közte különbség.
Szerintem is másolta a kolléga a felhasználó létrehozását valahonnan és ott volt egy -g users paraméter. Mondjuk ennek is megvan az előnye, mert minden utólagos módosítása nélkül létre tudsz hozni pl. egy könyvtárat, ami az users csoport számára írható/olvasható... -
vargalex
félisten
válasz
#63718632 #7671 üzenetére
Miért érdekes, hogy az userem milyen csoportok tagja? Berakom az
id
kimenetet is, mert jobban látszik.
A virtuális gépen:[gavarga@nmhh-build ~]$ groups
gavarga
[gavarga@nmhh-build ~]$ id
uid=1000(gavarga) gid=1000(gavarga) csoportok=1000(gavarga)
Saját gépemen:
[gavarga@gavarga-5590 ~]$ groups
lock tomcat8 tomcat9 tomcat7 network vboxusers wireshark docker uucp gavarga
[gavarga@gavarga-5590 ~]$ id
uid=1000(gavarga) gid=1000(gavarga) csoportok=1000(gavarga),54(lock),57(tomcat8),58(tomcat9),71(tomcat7),90(network),108(vboxusers),150(wireshark),970(docker),987(uucp)
-
vargalex
félisten
válasz
#63718632 #7668 üzenetére
A második/harmadik/stb. usert ugyan úgy és ugyan azon a rendszeren hozod létre, mint később. Legfeljebb, ha nem követed teljesen a telepítési leírást (ahogy pl. én), akkor még chroot-ban létrehozod. De az akkor is ugyan az a rendszer, ugyan úgy működik.
Szerk.: Van virtuális gépen egy 2016.07.25-én telepített Arch linuxom, amit ugyan úgy telepítettem, mint mindig. Már ott is saját csoport jött létre:
[gavarga@nmhh-build ~]$ cat /var/log/pacman.log | head -n 1
[2016-07-25 11:17] [PACMAN] Running 'pacman -r /mnt -Sy --cachedir=/mnt/var/cache/pacman/pkg --noconfirm base base-devel'
[gavarga@nmhh-build ~]$ grep gavarga /etc/passwd
gavarga:x:1000:1000::/home/gavarga:/bin/bash
[gavarga@nmhh-build ~]$ grep 1000 /etc/group
gavarga:x:1000:
-
vargalex
félisten
válasz
szuszinho #7664 üzenetére
Az useradd man-jában ez áll:
-g, --gid GROUP
The group name or number of the user's initial login group. The group name must exist. A group number must refer to an already existing group.
If not specified, the behavior of useradd will depend on the USERGROUPS_ENAB variable in /etc/login.defs. If this variable is set to yes (or -U/--user-group is specified on the command line), a group will be created for
the user, with the same name as her loginname. If the variable is set to no (or -N/--no-user-group is specified on the command line), useradd will set the primary group of the new user to the value specified by the GROUP
variable in /etc/default/useradd, or 100 by default.
A korábban hivatkozott wiki-ben pedig ez áll:
If an initial login group is specified by name or number, it must refer to an already existing group. If not specified, the behaviour of useradd will depend on the
USERGROUPS_ENAB
variable contained in/etc/login.defs
. The default behaviour (USERGROUPS_ENAB yes
) is to create a group with the same name as the username.Tehát default-ban csak akkor lesz az users csoport tagja, ha azt az
useradd
parancsnál a-g
kapcsoló használatával direkt kéred.De az egész erre a hozzászólásra regalálás.
-
vargalex
félisten
válasz
szuszinho #7662 üzenetére
Milyen legelején legelsőre gondolsz? Az Install guide végén található Post-Installation bekezdésben hivatkozott General recommendations első - Users and group - bekezdésében hivatkozott User management rögtön az általam is írt parancsot adja.
-
vargalex
félisten
válasz
#63718632 #7659 üzenetére
Ezt nem igazán értem. Ha a wiki-ben ajánlott módszerrel hozod létre az usert, akkor bizony saját group jön létre:
[gavarga@gavarga-5590 ~]$ sudo useradd -m testuser
[gavarga@gavarga-5590 ~]$ grep testuser /etc/passwd
testuser:x:1001:1001::/home/testuser:/bin/bash
[gavarga@gavarga-5590 ~]$ grep 1001 /etc/group
testuser:x:1001:
-
vargalex
félisten
válasz
Shyciii #7462 üzenetére
Az AUR webes felületén a kérdéses csomagnál jobb oldalon a Package Actions-nál a View Changes-re kattintva bármelyik régebbi commit-ra kattintva letöltheted az AUR csomag verzióját, amiben ugye benne van a PKGBUILD, így kézzel a
makepkg -si
parancssal fordíthatod és telepítheted a letöltött verziót.
-
vargalex
félisten
Nem azt írtam, hogy a queued trim függne attól, hogy discard, vagy fstrim van-e használva. Hanem annyit, amit a wiki is ír: a queued trim tiltása esetén a discard (continuous trim) használata lassulásokat, fagyásokat okozhat.
Nekem még az előző céges notebookomban egy éppen érintett érintett Samsung EVO850-re lett cserélve a Seagate SSHD 2018 augusztusban. Nem olyan régen volt az.
-
vargalex
félisten
válasz
anorche1 #7441 üzenetére
Nem lehet, hogy ez éppen egy bug az aktuális verzióban és a Manjaro-ban egy régebbi található? Több bug-ot is láttam ezzel kapcsolatban, pl. ezt. Ennél azt írja, hogy Natural sorting beállítás nem jut érvényre azonnal, hanem csak akkor, ha újra megnyitod a beállítások ablakot.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
Shyciii #7383 üzenetére
Most rákeresve a dolgaimban, lehet, hogy kevertem. Egy Alcatel Idol 2-nél (pedig az nem mai készülék) fastboot módban futtattam egy TWRP-t mentés miatt (nem is telepítettem fel), majd utána szervízbe került a készülék. Javították, de visszajött egy screenshottal, hogy a készülék módosított recovery-t futtatott valaha, így ha olyan hiba lesz, ami arra vezethető vissza, elutasíthatják a garanciát. A szervíz által használt belső alkalmazásról készült a screenshot.
-
vargalex
félisten
válasz
szuszinho #7320 üzenetére
Mi értelme van dockerben futtatni az OpenVPN-t? Pontosan hogy indítod a container-t? (Esetleg egy
docker ps -a --no-trunc
kimenet jó lehet még.) Mi a hoston a tűzfal confg-od? (sudo iptables-save
kimenet jó lehet.) Ugye a lényeg, hogy az OpenVPN container belső portját (gondolom az UDP 1194 lesz) a host egy portjára kell mappelni. Ezt pedig nyilván be kell engedni.
Minek egyébként webes felület egy OpenVPN-hez?Szerk.: Ha jól sejtem, ezt használod.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest