Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, nálam is így hozza létre az useradd -m parancs, amit mindig az Arch Wiki alapján csinálok. Az megint más, hogy én utána usermod-dal berakom a felhasználóm a video, storage, disk, audio, wheel csoportba is, néhány szoftvernek meg a sudo-nak szüksége van ezekre. De ez sem úgy történik, hogy így hozódik létre telepítéskor, hanem én futtatom tudatosan ezeket a user/group parancsokat, semmilyen automata installer nem dönti el ezt helyettem. Ez a jó az Archban, csak a systemd és az initramfs van eldöntve az ember helyett, minden mást saját maga állíthat, telepíthet.
Engem egyébként nem érdekelne, hogy a userem tagja-e a userem nevű csoportnak, vagy csak a users-nek. Teljesen mindegy. Ha annyira zavar valakit, később egy darab usermod paranccsal át tudja ezt szabni magának, csak akkor lehet a fájlrendszeren a user fájljainál át kell szabni a csoportjogosulságokat is chmod-dal.
Egyébként míg nem lesz jó a Gentoo-m, addig feldobok egy Archot az Artix helyére. Oka: Artixon nem tudtam megoldani a lassú mirrorokat, és a rendszer idle memóriafogyasztása elszállt 300 MB-ra, ami nálam sok. Archon 140-170 körül tartottam, pedig ott systemd is van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Subaru topik
- Hálózati / IP kamera
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Home server / házi szerver építése
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
BoB