Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Szerintem ne add fel! Ugorj neki meg 1x (ha mas nem vboxba) es probald meg kideriteni h min hasalhattal el. Ha sikerul, onnan mar lesz annyi motivaciod, hogy haldj, tanulj valami ujat, mert latszolag szabadulni szeretnel a vaszabalo DE kornyezetbol.
    Teljesen mas elmeny egy WM. igen elmeny, mert minden nap talalsz benne valami szepet, irsz egy uj scriptet, szembejon egy lightosabb alternativat valamlyik regota hasznalt progid helyett es hasonloak. Rettentoen lustitanak a ezek a komplett megoldasok es ez nem csak duma... amiota lecsereltem az Xfce-t erzem magamon a fejlodest, a fejlodni akarast. :) nem csak ugy 'lógok' a belakott rendszerben.. :D amit x havonta ujrahuzok :D es ujra belakok...

Nem mellesleg i3 helyett nyugodtan kezdhetted Sway-jel. :K

Szerintem az lesz, hogy maradok a manuális install-nál. Este csak úgy elindítottam az "archinstall" script-et ismét, de most DE-t választottam ki (Gnome) és az simán felment.
    Majd újra az i3-al indítottam és újra elhasalt.

Amúgy szerintem nem túl naprakész az install script, mert a "DE Wiki" már hozza környezetként a CuteFish-t, viszont az install-ban nem lehet kiválasztani.
    Manuálisan már felraktam és voltak vele gondjaim. Főként a 4k monitort nem csipte. Volt hogy a window nem skálázódott 2x értékre.
    Fejléc olyan vékony volt, hogy figyelni kellett mozgatásnál. A másik, hogy valamikor a tartalom nem skálázódott a window-on belül. Hát vicces volt az apró karaktereket nézni a 2x méretű ablakban.

Mivel sejthetőleg magam is párszor fejreállítom majd a rendszert a WM próbálgatása közben, illetve több gépem is van, arra gondoltam kellene egy saját install script-et csinálnom. Lassú móka ugyan, de githubon elfér és összességében a végére időt fog spórolni.

Már volt ilyen tervem, de ott elakadtam, hogy script-el miként tudok egy adott config fájlban változtatni egy adott sorban.
    Pl.
    locale.gen [#en_US.UTF-8 => en_US.UTF-8]
    Szóval az ilyen text fájlban megkeresni/módosítani tartalmat műveletnél akadtam el. De majd kutakodom a témában amint lesz időm.
    (Esetleg ha van valami ajánlott, jó példa script Arch installra kiindulási pontnak, annak a linkjét megköszönném)

De ha már WM... A 4k monitor nem fog gondot okozni? Én jelenleg 2x skálázással használom (szebb karakter élek miatt, a telefonon hozzászokott a szemem)
    Gondolom egy xrandr azért nem elég hozzá, igaz?

Új hozzászólás Aktív témák