- Fotók, videók mobillal
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mindenkire rálicitál az új Oppo kameratelefonja
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex #7667 üzenetére
Igen, ezt megerősítem, ha valaki az Arch Wiki user and groups cikkét követi, akkor ott a legelején említett useradd -m blabla sor felhasználónév felhasználót default a felhasználónév csoportba létrehozva teszi be, Archon és Artixon is. Bár nem is értem mit kever a kolléga, ez neki miért fontos, mert ha nincs is saját csoportban, akkor is épp úgy kéne működjön minden. Szerintem valami kókler install scripttel telepítette, vagy rosszul másolt ki valami parancsot.
Egyébként meg úgy kell felhasználót hozzáadni, ahogy Chuck Norris csinálja, systemd-homed-vel, akkor a gid/uid lesz a legkisebb probléma
-
törölt tag
válasz
vargalex #7667 üzenetére
Telepítéskor az első létrehozott user-re gondoltam. Eddig ahány ahányféle telepítésem volt, abban mindben users volt a groups kimenetben, de saját nevű csoport nem.
Második felhasználó hozzáadásakor, mint ahogy említetted. Valóban létrejön a saját csoportja, másban nincs is benne.
Ezért is vágtam rá gyorsan az első hozzászólásban, mert nekem is furcsa volt deb rendszerek után.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3538
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest