- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Thusor #124533 üzenetére
Ismerem, csak tök jó lenne, ha emiatt nem kéne 3. fél által fejlesztett külső appokkal belenyúlkálni a macOS energiamenedzsmentjébe. Ugyanúgy fázom az ilyesmitől, mint a kernel szintű hozzáférést igénylő driverektől vagy appoktól. (pl. Samsung Magician, hogy tudjam a Samsung SSD firmware-jét frissíteni. Hát inkább nem frissítem.)
Simán tudhatná ezt az akksi kezelést gyárilag a macOS. iOS-nél iPhone 15 óta tudják ezt, az új eszközök is. Bízom benne, hogy a MacBook-nál is eljutunk ide még ebben az évtizedben.#124535 Smiley: nem mindenkinek hasonló a használati módja. Nekem hetekig nincs szükségem a hordozhatóságra, aztán 1-1 hétvégén meg igen. Akkor most ne legyen gépem azokon a hétvégen, mert az Apple töketlen? Több mint 8 éve egy Dell laptopomban volt ilyen megoldás a gyári szoftverével, hogy 60%-on tartja az akksit töltőre dugva is. Aztán ha utaztam valahova, kikapcsoltam ezt előtte. 2024-ben a gyakran milliós MacBook-nál ez megugorhatatlan? Nem gondolnám, hogy túlságosan réteg igény, mert rengetegen használják munkára irodában vagy home office-ban.
-
DGery
aktív tag
válasz
Thusor #115979 üzenetére
M1-en szintén megy, frissül, stb...
Egyetlen bug van benne amit észrevettem (de ahogy utánaolvastam midnen asztali verzióban), hogy a másik fél ha bezárja a viber-t, akkor 20 percig még aktívnak jelzi, majd utána jelzi, hogy mikor volt utoljára elérhető.
Viber topicban írtam is erről, volt róla ticket is Viber felé.... -
pergabb
senior tag
-
Eszleny
aktív tag
válasz
Thusor #108034 üzenetére
Ebben a fórumban találtam több javaslatot. Az egyik szerint ki kell kapcsolni az idő változatatása előtt az "Optimized battery Charging" opciót, majd utána vissza. A másik szerint mikor változtatod az időt, akkor nem csak érinteni (tap) kell a trackpadet, hanem klikkelni kell rajta (aminek hangja is van), különben nem veszi be. Ez utóbbi én is kiprobáltam és nekem se működött csak, ha klikkeltem.
-
-
-
Jano_023
őstag
válasz
Thusor #107061 üzenetére
Én ezt néztem ki és ennek a toknak jónak kellene lennie a leírás alapján. Ha nem akkor max vissza küldöm mint hibás leírás.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Thusor #106922 üzenetére
A kettőből az egyik Adobe, az meg egy akkora tróger banda, bármit kinézek belőlük. A DaVinci Resolve egyszer sem pisszent még meg, pedig ez a leginkább erőforrás igényes appom jelenleg, még komoly asztali PC-ket is két vállra tesz és szárazon megcsinál ha nem tiszteled őt eléggé.
-
Smiley
addikt
válasz
Thusor #106922 üzenetére
Semmire nem mesz azzal, ha pl a Safari a vegtelensegig van optimalizalva, ha a vacak weboldal amit nezel benne csak ugy zabalja a RAM-ot. Draga a jo fejleszto ezzel egyutt draga az optimalizalasra szant ido is, viszont ezekhez kepest rohadt olcso a RAM. Nem nehez kitalalni melyik iranyba megy a vilag... Nem veletlenul indultunk el ezen az uton, szamoljon mindent a kliens gepe, azt nem az uzemeltetonek es az oldal tulajdonosanak kell megfinanszirozni elore. Amugy meg minek optimalizaljak a kodot, ha a paraszt majd ugyis vesz bele RAM-ot ha hasznalni akarja. Ez maga a kapitalizmus.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Thusor #106917 üzenetére
Most jól leírtad amit én is.
Igen, swapol az SSD-re, de ugye ez önmagában nem akkora baj, ettől még nem kell földbe állnia a teljesítménynek, kivéve ha az SSD nem bírja az iramot és a CPU hiába vár a RAM-ra, ha közben a RAM is vár az SSD-re.
Amúgy a live stream döcögőssé válása aggasztóbb volt, minthogy a fotószerkesztő szoftver belassult, mert hát istenem, azért ez mégsem egy munkagép.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Thusor #106914 üzenetére
8GB/256GB-os M1.
Észrevétlenül tud swapolni, ha nem párhuzamosan és intenzíven műveli két külön app. Ezen a konkrét példán kívül soha nem sikerült még így belefutni ebbe a bottleneckbe.
A DaVinci Resolve adatmennyiséget tekintve többet swapol, de jobban benne marad az SSD sávszélesség limitjében, pedig nem ritka az, hogy a háttérben nyitva van a böngésző is sok megnyitott tabbal, csak azok nem okvetlenül aktívak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Thusor #106910 üzenetére
Semmi extrát nem csináltam, csak éppen szerkesztettem kéttucat családi fotót (odébb toltam pár csúszkát, semmi 350 megapixeles panoráma stitching vagy ilyesmi), közben ment a háttérben (másik monitoron) egy Facebook live stream.
Az adás akadozott időről-időre és a fotószerkesztő szoftverben (Lightroom) is bármit állítottam, kb 1-2 másodperc szünet után jelent meg a változtatás. Ez azért nem egy hardcore felhasználás. de tény, hogy nem csak és kizárólag böngészőt futtattam, de jelen esetben a böngésző is nagyon elszállt RAM felhasználásban (Chromium alapból ügyetlen ebben, Facebook meg szintén nem RAM barát, de attól még a világ egyik legnépszerűbb weboldala).
Amikor órákig szerkesztek 4K videót DaVinci Resolve-ban, az is swapol, de az egy folyamatos adat stream a RAM és az SSD között. A fenti esetben meg létrejött némi forgalmi dugó. Amúgy általában zenét/podcastet hallgatok fotószerkesztés közben, de a Spotify nem térdelteti le a gépet.
-
-mugen-
tag
válasz
Thusor #106903 üzenetére
Tegyük fel,hogy nem tapasztalsz különbséget,de az ,hogy drágábban kapod "a pont olyat" (ahogy montad) ,ha mégis csinálsz valamit akkor mégsem pont olyan
Szerintem,ha valaminek megveszed a újabb/fejlesztett változatát annak tudásban ugyan olyannak vagy jobbnak kell lennie főleg ha drágább.Stauffenberg
Olyan mintha az M1Air után az összes többi csak azért lenne, hogy rájöjj neked "CTO gép" kell
Noukoum
Lehet elég,de ha csak böngészés akkor minek venne drágábbat mint egy M1 Air? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Thusor #106903 üzenetére
Én már az M1 Air-ben lévő SSD-t is ki tudtam akasztani, de ehhez az kellett, hogy két app is párhuzamosan és intenzíven swapoljon. Az M2-ben lévő 256GB-os SSD-vel a sávszél limit lejjebb került. Bennem felmerülne, hogy ne csak azt nézzem mire elég ez 2022-ben (most még valószínűleg mindenre egy átlagfelhasználónak), de mi lesz majd 5 év múlva (ennyire tervez vele a kérdező).
Azért ez a fajta aggodalom nagyon sok tesztből is visszaköszön, nem itt találódik ki.
-
Sumi
aktív tag
válasz
Thusor #102002 üzenetére
Koszonom szepen!
Utolso kerdesek: Ha az apple.com-rol veszem es nem icentre/istylebol, akkor ki adja a 2. 3. ev garijat? Jobb-e az, mint az emlitett 2 uzletbol venni? Van-e konszenzus a forumon, hogy melyik uzlet a jobb, garis ugyintezes szempontjabol? Istyle vs icentre?
-
-
Sumi
aktív tag
válasz
Thusor #101952 üzenetére
Köszönöm!
Magyarországban gondolkodva az Apple 3 év garanciája jobb, mint mondjuk az iCentre-ben vásárolt gép 3 év garanciája? (Amit ha jól értek 1 év apple garancia és 2 év iCentre garancia?)
Vagy itthon nem ugyanaz a szerviz csinálja az icentre/istyle garis javításokat, mint amit az apple garival csinálnának? -
consono
nagyúr
-
Parson
addikt
válasz
Thusor #100810 üzenetére
Az a gond, hogy általános értelemben gondolsz a biztonságra. Ilyen sajnos nem létezik, nincs tökéletes biztonság, ami azt jelentené, hogy minden ellen védett, lásd pl meteortámadás - tudom hogy sarkos példa, de igaz. Ami létezik, az mindig adott irányban / területen /veszélyforrás ellen értelmezhetö biztonság, pl vizkár ellen, vagy tüzvész ellen - kapásból láthatjuk, hogy a kettö ellen nem ugyanúgy kell védekezni. Na most a tárolt adatok is ilyenek. Online támadások ellen védett, ha offline a cucc? IGEN. De csak az ellen, fizikai lopáskár még mindig lehet, ha az ellen nincs védve, lásd pl banki széf példa - ami szintén nem 100%-os, de azért erösen tendál hozzá. Tehát végeredményben nincs 100%-os biztonság, max a biztonságnak több szintje, melyeken kisebb-nagyobb százalékban be van védve az adott cucc, legyen az fizikai vagy virtuális jószág. Ergo végeredményben kell egy checklist, amin kipipálva, %-osan feltüntethetö adott veszélyforrások elleni védelem szintje, aztánki lehet belöle hozni egy végsö %-os értéket, de az sose lesz 100%. Bár mindez gondolom evidens mindenkinek… azért leirtam, ki tudja…
-
Jano_023
őstag
válasz
Thusor #100116 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. A fényerő nálam felén van. Ami 8 as és a profi teljesítmény soha nem ment még 25% fölé a program szerint. De azt gondolom, hogy a WMwear lesz a ludas mert azt gondolom mivel nem naiv fordítani kell és az erőforrás igényesebb.
De remélem a következő updateben benne lesz az M1 profi támogatás.Amúgy hogy tudom megnézni hogy valamit fordítania kell vagy sem? Látom külön a fordító program mennyit eszik vagy épp mit csinál ?
-
hszilard666
veterán
válasz
Thusor #99294 üzenetére
Egy fillért sem akarok rá költeni, kukaszökevény szegényem, egy marék apróba került.
Rátettem "sátor módban" száradni a langyos fűtőtestre. Pár óra és megnézem hogy bekapcsol-e. Ha nem akkor jön a nagy kérdés hogy mit vegyek helyette.
Meg kéne várni a keynote-ot amit rebesgetnek októberre.
Thusor:
Köszönöm a tippet, ugyanerre a következtetésre jutottam miután megnyugodtam. -
Head88
addikt
válasz
Thusor #99139 üzenetére
A staingate-re kicsit más a szitu mert alapvetően esztétikai hibának kezeli az apple.
Külön visszahívás van rá elvileg. Asszem vásárlástól számított 4 évig cserélik max 2 alkalommal és ők döntik el, hogy kellően kopott-e a kijelző ahhoz, hogy cseréljék. A hivatalos duma az, hogy használat közben zavarónak kell lennie a kopásnak.
Azt nem tudom, hogy az applecare felülírja-e ezeket a kritériumokat. -
-
válasz
Thusor #98633 üzenetére
Ja nem, félreérthető voltam.
Természetesen csak akkuról használom a gépet, hiszen az egyik nagy előnye a baromi nagy üzemideje, erről nem mondanék le semmi pénzért.
Csak azért gondolkodtam a teljes kikapcsolás mellet, hogy ha pl éjjel nem használom, akkor ne mennyen el "feleslegbe" semmi akku kapacitás. Erre gondoltam amikor azt mondtam, hogy az akku élettartama miatt.
De ha szinte semmit sem eszik alvó állapotban (még nem figyeltem meg), akkor természetesen én sem fogom kikapcsolni, hiszen akkor tényleg felesleges. -
válasz
Thusor #97493 üzenetére
Az a 15% szerintem sok, nem lehet, hogy valami beakadt?
Az elmúlt 1 órában fórumot olvastam, 69-ről merült 66-ra, most is még ennyit mutat, és folyamatosan azt írja, hogy 20 óra van hátra, de ugye ez a max amit írhat.El vagyok ájulva ettől a géptől, amúgy Win-es vagyok, nem is tudok ezen semmit csinálni, de a netezés jól megy rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest