-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jano_023
őstag
válasz
GreenGoblin #101243 üzenetére
Király. remélem sikerül feltenni. Majd dobj be ide egy pár képet ha kész.
-
Jano_023
őstag
válasz
GreenGoblin #101231 üzenetére
Aha, én kicsit másképpen gondoltam a matricát. Valahogy így. A matrica nem egyben van hanem több kisebb matrica.
Aliexpress link1
Aliexpress link2
Aliexpress link3 -
Jano_023
őstag
válasz
GreenGoblin #101229 üzenetére
Küld már el kérlek az oldat.
Én a tokra tettem onnan a műanyagból könnyen lejön. A fém hátlapról nem tudom mennyire könnyű leszedni. -
Jano_023
őstag
válasz
GreenGoblin #101220 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál. Én is akartam rendelni mert nekem most tok van rajta de aztán úgy voltam vele, hogy marad a tok. Én korábban írtam hogy használtan vettem egy Epicso tokot. Most az lazánál nincs is veszett ára. Link Nekem eddig ez bejött. Annyira nem szép vagyis nekem annyira nem jön be de elkezdtem rá matricákat ragasztani.
Most néztem Alin hogy lehet egy csomó féle fajta matricát kapni. Starwars, Marvel, játékokból minden félét. Lehet össze ragasztatom. Szóval ha nem Skin akkor ez a tok szerintem jó. -
válasz
GreenGoblin #101133 üzenetére
Pont az új generációs chippnél fog kijönni ilyen app...hagyjuk már
-
Lallerboy85
tag
válasz
Felesleges ezen vitázni! Lehet olyan app jön ki holnap h a géped bereccsen 16gb rammal, és megkell venned a 1millios prot...szval kár ezen aggodalmaskodni.Ha vkinek vmi kell, akkor szépen tesz érte, és megveszi! Ámen
-
pethYeti
addikt
válasz
Ezt hallom már kb 2012 óta, hogy majd jövőre nem lesz elég ram.
-
válasz
GreenGoblin #101128 üzenetére
Én konkrétan tojok az időtállóságra, magamnak veszem a gépet nem pedig másnak, hogy az a későbbiekben jó legyen egy másik ember igényeinek. Magamnak meg felesleges lett volna, mintha kidobtam volna az ablakon a különbözetet. Gépet meg eleve nem adok el soha, mint ahogy mobilt sem, ha bírja még a gyűrődést, akkor valaki megörökli a családban.
-
csabiks
senior tag
válasz
GreenGoblin #101128 üzenetére
alap felhasználásra, köszönöm szépen 1 éve boldogan megvagyok 8GB ram-mal
-
Silεncε
őstag
válasz
GreenGoblin #101109 üzenetére
A 256 tárhely egyáltalán nem kevés, csak a 8giga ram. Én most a 8/256-os base modellt vettem, csak mert sikerult kifogni 350-ért újonnan. Majd ha már nem lesz elég, leváltom, ezt meg eladom kis bukóval
#101115: kill parancs megoldja
sz.balazs.95: nekem ez is bőven elég lenne (az előző ThinkPademben 120 giga SSD volt és még félig se nagyon volt sose), de vettem egy 512-es T7-et csak mert jó áron fogtam ki azt is.
-
válasz
GreenGoblin #101113 üzenetére
terminálból bármit ki tudsz lőni, normális esetben (pid alapján).. de láttam már ilyet
-
Lallerboy85
tag
válasz
GreenGoblin #101102 üzenetére
Konkrétan mi miatt adtad el, és mi az amire használod a gépet?
-
Lallerboy85
tag
válasz
GreenGoblin #101090 üzenetére
Azért nekem több óra használat után az m1 air fel tud melegedni....
-
Jano_023
őstag
válasz
GreenGoblin #101018 üzenetére
Én az egerpadra és a kéztámasz részre szeretnék valmit. Valami sötétet. Vagy balck leather lesz vagy valmi camo szeritem. De holnap kitalálom. Köszi még egyszer.
-
Jano_023
őstag
válasz
GreenGoblin #101016 üzenetére
Köszi a linket lehet én is rámegyek. Nekem a fedélen tok van. Oda nem kell semmi, de belső részre jó lenne valami.
Csak a szín összeállításon kell gondolkozni. -
HoppMaster
aktív tag
válasz
GreenGoblin #101014 üzenetére
Azt lehet tudni milyet?
Elég sok fajtát megnéztem már, de inkább most tapasztalatokra hagyatkoznék. -
Major Lion
senior tag
válasz
GreenGoblin #101006 üzenetére
Köln, ez holnap már itt lesz szerintem, ahogy ígérték.
-
válasz
GreenGoblin #100895 üzenetére
Epic fail, ezt nem is vettem észre...
#100896 Az akart lenni, tehát akkor valami jó is lett. -
válasz
GreenGoblin #100883 üzenetére
Ha PD, akkor menni fog. Egyebkent asszem a 65W-os Oneplus cucc 45 wattos PD-t tud.
-
SharpSA
veterán
válasz
GreenGoblin #100883 üzenetére
Miért lenne attól baja? 2 lehetőség van, ha nem magasabb a töltő által leadott feszültség: tölt vagy nem tölt vele a készülék. Ha magasabb a feszültség, mint amire szükség van, akkor jó eséllyel kinyírja a töltő a készüléket.
-
tboldi
nagyúr
válasz
GreenGoblin #100852 üzenetére
Többek között pont ehhez kell nekem az Xtrafinder.
Amúgy ⌘+o vagy ⌘+↓.
-
trobi28
addikt
válasz
GreenGoblin #100816 üzenetére
Old fel a telefont, azonnal meg fog jelenni a Finder AirDrop részében
-
Thusor
őstag
válasz
GreenGoblin #100809 üzenetére
Nem megnyugtatás mert offline tárolom az adatot ami nem lóg 24/7 a neten mi ez ha nem biztonság?
Ha erre a kérdésedre gondoltál akkor nagyon egyszerű rá a válasz. Ez sem biztonság. Mert ha ezt a lakásodban őrizgeted és lesz egy esetleges betörés, amikor eltulajdonítják az offline mentésedet, akkor sajnos máris idegenek kezébe kerültek az adataid. De lehet egy csőtörés, lakástűz is, amiben megsemmisül az offline mentésed. Nem csak a hekkerek veszélyesek az adataid biztonságára. Ennél sokkal több minden is történhet. Ez nem trollkodás. Egyszerűen csak körültekintés. Mint mondtam előző hozzászólásomban is, minden biztonsági szint attól függ, hogy pontosan milyen adatokról van szó. -
gzbotii
nagyúr
válasz
GreenGoblin #100804 üzenetére
1. Ez nem trollkodás.
2. Nem vagy moderátor. -
válasz
GreenGoblin #100804 üzenetére
Nem törlöm, mert nem gáz, csak maradjunk a topik témánál. A választ megkaptad, van alkalmazás ami talán jó lehet. A többi a te dolgod. :-)
Egyébként pár napja megszűnt működni a beépített helyesírás ellenőrzés. Feltoltam manuálisan a magyar fájlokat, azzal meg megy. De csak az intelessel van gond, M1-en no problem. Találkoztatok hasonlóval?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
GreenGoblin #100794 üzenetére
Lényeg, röviden, és zárom az OFF-ot: szerintem is teljesen fölösleges ez az óvatoskodás, csak azokat az adataidat nem szerzik meg, amit nem akarnak. Szóval ez max magad felé jó, megnyugtatásának, de többet sokkal nem ér.
-
Major Lion
senior tag
válasz
GreenGoblin #100794 üzenetére
Szerintem teljesen jogos a felvetésem, nem tárolhatod az adataidat egy lakásban ha tuti védelmet akarsz, legalább egy másik lokáció kell.
Értem én hogy nem szólsz bele más dolgába hol tárolja az adatait, de ugye ez egy publikus fórum, és te beírtad ide hogy hogyan csinálod, vagyis megosztottad egy csomó emberrel ( mondjuk ez is egy security hole, ha úgy vesszük). Szóval a te dolgod volt addig amíg nem írtad be ide. -
Xero
nagyúr
válasz
GreenGoblin #100791 üzenetére
Ha barmelyik eszkozod jelen van a public domainen onnantol ha valamit meg akarnak kapni, meg fogjak kapni, maximum nehezitheted.
A US Gov datacentereiben is fizikailag levalasztott termek vannak ahova ki es be adat csak encryptalt adathordozokon kozlekedhet megfelelo screeninget kovetoen, es meg ott is vannak botlasok.
Ez a mai vilagban kisse onamitas.
#100792 Major Lion: Ha valami fontos, akkor cloud geo redundansan illetve kulon 2 fizikai tarolas lehetoleg egy ebbol tuz es robbanas allo szefben. Szerencsere nekem nincsenek ilyen crown jeweljeim.
-
Major Lion
senior tag
válasz
GreenGoblin #100791 üzenetére
4 helyen tárolod az adataidat. Csak érdekelt volna hogy négy egymástól távol lévő helyen vagy a szobádban? Én legalább egyet egy másik kontinensen tárolnék vagy egy svájci bank széfjében
-
SharpSA
veterán
válasz
GreenGoblin #100784 üzenetére
Azért internetet csak használsz és akkor már teljesen mindegy kiben nem bízol…
Számomra ez a hozzáállás icipicit furcsa, de te tudod hogy jobb neked… Vagy nem… -
Major Lion
senior tag
válasz
GreenGoblin #100786 üzenetére
4 különböző kontinensen?
-
i400
senior tag
válasz
Fájlmozgatásra én az Airdroidot vagy az Airmore-t használom.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Mármint, nem bízol abban, hogy nem vesztik el az adatiadat vagy azért nem bízol bennük, mert akkor hozzáférnek?
Mert amúgy is hozzáférnek mindenképp, adatvesztésre* meg náluk kicsit kisebb az esély. -
tboldi
nagyúr
válasz
GreenGoblin #100781 üzenetére
Ez szó szerint csak fájlokat tud mozgatni, sms-naptár-kontakt nem megy, hacsak nem tudod ezeket egy-egy fájlba menteni a telefonon.
-
waccamár
senior tag
válasz
GreenGoblin #100781 üzenetére
Miért nem backupoltatod a google-el? Google photos menti a fotókat, videókat, naptár megintcsak acc-hoz kötött, névjegyzék is mentődik google fiókba... Egyedül sms-ben nem vagyok biztos, hogy az hogy mentődik a fiókba... De ha Google One előfizut veszel havi 690-ért, akkor az egész telóról rendszeresen készül backup.
-
válasz
GreenGoblin #100779 üzenetére
Mit akarsz backupolni?
-
r4z
nagyúr
válasz
GreenGoblin #100641 üzenetére
A Linux kernel mar fut rajta, viszont a speci drivereket max visszafejteni tudjak, ha az Apple nem adja ki. Inkabb a virtualizalasra fekszenek ra, lasd Hypervisor es Virtualization frameworkok.
@FLx: A fo problema az OS-ek szamara nem az, hogy ARM (RPi-re mar reg vannak Linux disztrok), hanem hogy annak egy specializalt valtozata.
-
válasz
Nem az M1-nek kell kezelnie, meg kell irni a szoftvereket ARM CPU-ra, pl. egy OS-t ami meg nem nagyon van. Valoszinuleg a Windows-bol soha nem lesz olyan ARM verzio amit mas hardverekre telepithetsz.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Jelen helyzetben úgy néz ki nem lesz bootcamp. (hivatalosan még parallels se lehetne mert az ms nem értékesít armos windowst, csak a saját gépeire adja)
-
bmakszim
őstag
válasz
GreenGoblin #100524 üzenetére
Option + Space-szel egyből teljes képernyőben mutatja. Ha több kép is ki van jelölve, akkor pedig diavetítést is indít belőlük.
-
waccamár
senior tag
válasz
GreenGoblin #100524 üzenetére
nyomj egy space-t a fájlra és akkor nézőkét nyit, tudsz lapozni nyilakkal
-
GreenGoblin
őstag
válasz
GreenGoblin #100502 üzenetére
Valaki esetleg erre?
-
bmakszim
őstag
válasz
GreenGoblin #100284 üzenetére
A vásárlás időpontjától indul a gari.
Egyébként miért ilyen fontos a gyártás időpontja? Nem hivatalos viszonteladónál vetted? -
Årpi
őstag
válasz
GreenGoblin #100272 üzenetére
Manufacture date-et is pedig a serial alapján mondja meg, nálam egyik gépnél sem a bekapcsolástól írta. Az akku pedig eltérő gyártási idejű, nem feltétlenül egyezik a gépével, általában kicsit régebbi, mint maga a gép.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
GreenGoblin #100268 üzenetére
Lényeg hogy rövidre vágtad 👍
-
vadászcsiga
félisten
válasz
GreenGoblin #100266 üzenetére
Nem úgy volt hogy Dellre váltasz? Vagy keverlek?
-
Årpi
őstag
válasz
GreenGoblin #100264 üzenetére
Az enyém az nagyon friss volt, pedig iStyle-ból vettem (16 GB-os Air)
Azt hiszem 2-3 hét volt a gyártás és a hozzám való kiszállítás között.
-
user12
őstag
válasz
GreenGoblin #100260 üzenetére
Nem tudom, én még nem próbáltam, de a (hivatalos) Apple fórumon is ezt linkelgetik be.
-
user12
őstag
válasz
GreenGoblin #100258 üzenetére
Van oldal is
A serial number-be van belekódolva a gyártási hét, az oldal vagy program algoritmusa ezt fejti vissza. -
Årpi
őstag
válasz
GreenGoblin #100253 üzenetére
Coconutbattery kiírja a gép és az akksi gyártási dátumát.
-
honeypot
tag
válasz
GreenGoblin #100224 üzenetére
Igen. iOS-en megvaltozik, montereyen ez ilyen. Ha végigkattintod a beállítások > akku > akármi > low power modeot akkor sem lesz sárga.
-
válasz
GreenGoblin #100155 üzenetére
Ket ev utan siman addig "degradalodik" mindegyik, hogy a Mac mar kiirja, hogy cserelni kell. Nyilvan ilyenkor birnak feltoltve vagy 2-3 orat ami viccnek is rossz ugye, szoval valoban csere.
-
tanulo
tag
válasz
GreenGoblin #100133 üzenetére
-
válasz
GreenGoblin #100102 üzenetére
Egészen biztos, hiszen a nagyobb képfrissítésű iPadek egyértelműen jobban e téren, mint a sima 60 Hz, és ott nincs OS-beli különbség, nem is lehet.
-
válasz
GreenGoblin #100048 üzenetére
Csak sajnos a GIMP elég bugos Macen.
nálam legalábbis gyakran vannak bajai. Meg elmaradottabb a Win és Linux kiadásokhoz képest.
Meg ha már létezik jobb alternatíva, akkor miért ne használná azt, pláne, ha még nem is drága. -
válasz
GreenGoblin #100003 üzenetére
Ecceri usernek kb. a macbook air is overkill.
-
válasz
GreenGoblin #100003 üzenetére
Ez eddig is így volt a legtöbb Pro gép esetén!
-
SharpSA
veterán
válasz
GreenGoblin #99977 üzenetére
Ez régi dolog és nálam például nem működik. Itt korábban írtam, hogy melyik verzió működik most nálam és az app store-ban a Monterey letöltésre nyomva felugrik a frissítés keresés ablak és csak keres, keres.... Talán a következő kiadás sikeres lesz.
-
Morph33
tag
válasz
GreenGoblin #99922 üzenetére
Nálam abszolút semmi hiba nem történt, szépen feltelepült. Szintén M1 Air.
-
tboldi
nagyúr
válasz
GreenGoblin #99767 üzenetére
Yep, nekem is T5-öm van, csak kisebb kapacitású, teljesen jó. Kicsi, könnyű, stabil és gyors.
További előny, hogy a T5-ösök valójában mSATA SSD-k egy adapter mellett, a sajátomat szét is szedtem és beleraktam az X230-as ThinkPadbe, így nem kell folyton dugdosnom.
-
atees
őstag
válasz
GreenGoblin #99664 üzenetére
Megkeresem azokat a videokat😅
-
válasz
GreenGoblin #99674 üzenetére
Az Apple legerősebb oldal a gyártási lánc menedzselése. Ezért is lett Tim Cook a CEO, mert ez az ő műve.
-
válasz
GreenGoblin #99674 üzenetére
Ízlés dolga, nekem pont a Pro design tetszett jobban mindig is.
Jobban tetszik azzal a hangszóróval és a nagyobb területtel, ami ott van, mert arányosabbnak tűnik tőle az összkép, illetve tetszik az, hogy a touchpad fele nincs elvékonyítva a ház.
A klasszikus MBP designt (2006, 2008) is imádom. -
mindthecrap
aktív tag
válasz
GreenGoblin #99506 üzenetére
Tudtommal már forrasztott SSD van, nincs cserélgetés. Egy amcsi srác így bukta kb két hónap munkáját, kicsit elhanyagolta a backup-ot az SSD meg beadta a kulcsot. Apple gariban alaplapot cserélt neki, viszont az flash memóriát csak roncsolással lehet eltávolítani így egy adatmentő cég sem vállalta.
-
válasz
GreenGoblin #99506 üzenetére
Ez mindig az apple üzletpolitikájához tartozott szerintem, hogy nevetségesen nagy összeget kér a nagyobb tárhelyért. Ez van.
-
r4z
nagyúr
válasz
GreenGoblin #98675 üzenetére
A billentyuzetvilagitast pont nem ertem en se, de a tap to click ezert nem mukodik.
-
r4z
nagyúr
válasz
GreenGoblin #98673 üzenetére
Mert a bejelentkezokepernyonel meg nincs feloldva az a kotet, amin a tenyleges felhasznaloi adatok vannak. Ennek a feloldasahoz (is) keri a jelszot bootolaskor, ezert latod a csikot, mielott betoltene a desktop, es szinten ezert nem megy a Touch ID se azon a kepernyon.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
GreenGoblin #98655 üzenetére
akkor lehet hogy vissza fogod sírni a Macet
-
consono
nagyúr
válasz
GreenGoblin #98655 üzenetére
Ezt akartam is kérdezni, de elmaradt: hogy, hogy az Alienware után ugyan attól gyártótól veszel gépet...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
GreenGoblin #98653 üzenetére
Dell is csak tudni fog valamit. Valamiért megkérik az árát.
-
SharpSA
veterán
válasz
GreenGoblin #98602 üzenetére
Nem írtam, hogy panaszkodtál, és milyen stílust kellene hanyagolni?
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #98606 üzenetére
WTF?
Ez most hogy jött ide, miért nekem címzed, mi ez a dühroham? Neked komoly problémáid vannak.
-
SharpSA
veterán
válasz
GreenGoblin #98593 üzenetére
Mi ezen a furcsa? Windows-on is meg kell adni a jelszót, de akkor lehet, hogy a Lenovo laptopod a tartozik a kivételek közé?
Egyébként ha eddig életedben mondjuk csak kézi váltós autót vezettél és beülsz egy automata váltós autóba, akkor az szar, mert nem úgy működik, mint a másik? Értem én, hogy vannak megszokásaid, de kissé már nevetséges ez a picsogás a másként működő dolog miatt, mert nem akarod elfogadni azok másként működését. Na ezt jól leírtam...
Egyébként nem értem miért váltottál, ha az előzővel teljesen elégedett voltál úgy ahogy van. Na és ugyanezt látom itt mástól is.
Akkor vagy nagy a kíváncsiság, vagy beszippantott rövid időre a rágott alma logó és aztán meg jönnek a különbözőségből adódó "problémák".
Nem támadlak, ha annak veszed, gondolkozz el magadon, csupán számomra furcsa ez a reakció egy teljesen más rendszerrel szemben. Na és nem védem a rágott almát sem, mert ez sem tökéletes, de számomra jobb a windows-hoz képest. -
blakey
titán
válasz
Ebben semmi furcsa nincs, ha a biztonságra törekszel akkor annak így kell működnie, én is így csinálom és egyes telefonoknál (nem iPhone, mielőtt azzal jönnél) is így működik, bekapcsolás után először jelszót/kódot kér, ilyenkor az ujjlenyomat nem működik.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
nem furcsaság, biztonság
BTW nem kapcsolom ki a gépet. -
Alex91
félisten
válasz
[link] , igaz ez iphone...
-
consono
nagyúr
válasz
Ez amúgy Windowson működik? Minden ujjlenyomat olvasós gépemen a céges policy tiltotta a leolvasót...
-
Alex91
félisten
válasz
GreenGoblin #98545 üzenetére
Amikor véget ért a macOS telepítése, a Mac újraindul a beállítási asszisztenssel, és megkéri az ország és a régió kiválasztására. Ha gyári állapotában szeretné meghagyni a Macet, ne folytassa a beállítást, hanem a Command+Q billentyűkombináció lenyomásával kapcsolja ki a Macet. Amikor a Mac új tulajdonosa bekapcsolja a számítógépet, a beállítási asszisztens végigvezeti a beállítási folyamaton.
-
válasz
GreenGoblin #98543 üzenetére
Aktiválja az új tulaj, az nem jó? Egyébként ilyenkor a rendszerindítás előtt nem jegyzi meg...
-
norbertoth
senior tag
válasz
GreenGoblin #98532 üzenetére
Az hogy?
-
válasz
GreenGoblin #98497 üzenetére
Igen, valóban nem egyszerű kinyitni és a dobozban is passzentosan van.
De látod a képet, más időben nem történhetett.
-
válasz
GreenGoblin #98495 üzenetére
-
pethYeti
addikt
válasz
GreenGoblin #98429 üzenetére
Érdekes módon nekem adguard és safari kombóval tökéletesen megy a spotify webapp... De biztos én vagyok valami Kiválasztott.
-
biker
nagyúr
válasz
GreenGoblin #98397 üzenetére
2004 óta macezek, G4, G5, intel sorozat a kezdetektől mind megvolt (+ipadek és iphonok sora pl 3gs-től az ip 12 max pro-ig), és emiatt örömmel ugrottam rá az M1 Airre egy 2015 mid MBP-ről aminél minden tesztben 3-4x gyorsabb.
Hát igen, ha épp működik, akkor a folyamat gyorsabb, de ennyire unreszponzív, akadó, lefagyó, újra nem induló mert abba is belefagyó, memóriazabáló, és fantom processeket futtató HW+SW páros mint az M1+BigSur, nem láttam. -
hibavissza
veterán
válasz
GreenGoblin #98394 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem off. Engem is érdekel mi volt az oka. A "megszabadulni" szintén kicsit erős. Mivel nem fejtetted ki maradt a találgatás. Bocs.
-
hibavissza
veterán
válasz
GreenGoblin #98387 üzenetére
Ez miért jobb mint egy MBA? Papíron ugyan az csak gyengébb procival majdnem dupla áron. Mit nem látok?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
GreenGoblin #98387 üzenetére
Nem aprózod el.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
GreenGoblin #98381 üzenetére
Mi lesz az?
-
kerobi
senior tag
válasz
GreenGoblin #98306 üzenetére
Erre mar en is rakerestem a multkor, de lattam egy kommentet ezzel kapcsolatban:
Miert tennek linuxot egy dragan megvasarolt gepre? Amit meg is lehet erteni. Nekem nincs bajom a linux-szal szep meg gyors, meg... labilis. Az idegrendszerem is. Egy kernelfriisites galyra vagta es ha nincs mellette masik gep segitsegkeresnek, akkor annyi. -
i400
senior tag
válasz
GreenGoblin #98293 üzenetére
[link] nem tudom próbáltad e, de ha ezzel váltod az appokat akkor szépen feljön a dokkról mindegyik
-
válasz
GreenGoblin #98291 üzenetére
Tudsz váltani akkor is az alkalmazás ablakára, ha le van rakva dokkra. Ilyenkor CMD+TAB-bal kiválasztod, majd lenyomod az ALT billentyűt és így feljön az ablak. Legegyszerűbb bal kézzel, csak áthúzni a hüvelykujjad a CMD-ról azt ALT-ra.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ha a stoplámpával zárod be a programot, akkor programtól függően előfordulhat, hogy bezárja az aktív ablakot (pl. Calendar vagy akár a Word), de maga a program még fut, csak nincs ablaka, amit megjelenítsen. Ha megnézed a menubart, akkor látod, hogy visszavált rá ilyenkor a rendszer. (Ez történik egyébként a dockra lerakott appoknál is, a menubar ott is visszavált rájuk, de mivel az ablakát elrejtetted, ezért nem fogja mutatni.)
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
GreenGoblin #98291 üzenetére
Sajnos nem, én sem értem.
De lehet hogy valami bővítménnyel tudná. -
blakey
titán
válasz
Igen, az nem ugrik vissza. de én pl. azt a funkciót nem használom, a cmd+h-t preferálom, mert így is rengeteg app van, amit használok és a dock-on vannak gyors elérésre. A piros X meg bezárja az ablakot, azt én pl. soha nem használom, cmd+q, ha már bezárok valamit.
-
blakey
titán
válasz
GreenGoblin #98278 üzenetére
Command+Tab-al csak akkor tudok váltani ha nem tettem le az appot a dockra? Jól értelmezem? - egy elindított app automatikusan a Dock-ra kerül, tehát minden aktív app esetében lehet váltani az alkalmazások között a cmd+tab-al.
Ha ez így van akkor hogy lehet a doc-on lévő appok közt váltani (amik természetesen futnak)? - előzőleg a válasz, minden aktív app között működik, mindegy, hogy Dockra van helyezve a nyitott ablak vagy sem. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
GreenGoblin #98278 üzenetére
Ha jól értem mit szeretnél,, 3 újjal told fel az egészet. (ja, most kapcsolok, csak akkor működik ez, ha előtérben van, vagyis aktív ablakban). Magyarán nem nagy segítség a hsz-em, viszont talán mondtam valami újat.
De ha a teljesképernyőre tett ablakok között szeretnél váltani, azt 3 újjal jobbra/balra tolással éred el. -
Thusor
őstag
válasz
GreenGoblin #98172 üzenetére
Igazából nem tudom, hogy miért jó ez a szenvedés amit itt előadsz. Ha nem tetszenek az Apple termékek akkor ne vegyél. De az külön vicc, hogy idejössz ebbe a topicba és utána a többiekkel közlöd, hogy ha nem tetszik akkor lapozzanak, lépjenek túl a dolgon. Magadnak mikor fogod ugyanezt mondani, hogy ha nem tetszik az Apple akkor lapozz? Ez a topic nem a pszichiátria. Itt nem tudjuk kezelni a problémáidat.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
GreenGoblin #98140 üzenetére
Helyes, add el őket minél hamarabb.
-
blakey
titán
válasz
GreenGoblin #98146 üzenetére
Amikor valamit fejlesztenek (az én szakmámban is van hasonló), akkor van egy kontrollcsoport, ahol tesztelik a dolgokat, és ez jött ki győztesen. Nem feltétlenül neked vagy nekem tervezték, hanem az alkotók ötleteinek ezen része ment át a tesztelésen. Én pl. az ikon nézetet akkor használom, ha csoportokat szeretnék létrehozni, ilyenkor jól jön, hogy bárhova pakolom ott marad és a végén, ellenőrzés után törlőm vagy egy mappába csomagolva elküldöm, ezt a többi nézetben nem tudom megtenni, nekem ez pl. nagyon hasznos. Minden más esetben a lista- vagy oszlop nézetet használom, az a legátláthatóbb.
Nem arról van szó, hogy képtelenek lennének rá, de könyörgőm, abban mi a jó, ha minden rendszer egyforma? Semmi, sz@r lenne és unalmas. Van 3 olyan rendszer, amit háromféle közönségnek terveztek és mindegyik megtalálja a magáét. amikor Windows elé ülök akkor nem keresem a macOS dolgokat, Linux esetében szintén nem keresem a windows dolgokat.
-
honeypot
tag
válasz
GreenGoblin #98146 üzenetére
Úgy tudták megoldani, mint ahogy pl. más rendszeren megoldották, hogy ha a taskbar/dock ikonra kattintasz akkor minimalizálja az ablakot. Ez nem windows, ez egy más rendszer, más felépítés, más logikai megközelítés, más felhasználói élmény. Ez ennyiről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest