- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Intel 2019 16"-t használtam évekig, de egyrészt most a 14" sokkal(!) jobb áron volt, másrészt egészen megkedveltem a mérete, súlya miatt. Nálam a laptop egy átlagos hétköznapon végig velem van, viszont fotósként is tevékenykedek, ott jobb volt a 16". De jelenleg sokkal több előnyét látom annak, hogy könnyebb a táskám! Amúgy skálázott felbontást használok a "More space" beállítással, így még nagyobb is az az asztalfelületem, mint a 16"-en.
-
FőDudu
veterán
Stats. Ahogy Raymond fentebb linkelte.
Ingyenes progi - de meglepetes lehet, hogy a fejlesztojet (Fabrice Leyne) a General/Login Items and Extensions alatt engedelyezni kell (hogy a hatterben futhasson) . Szoval ne lepodj meg a nev lattan.
A pajzsos ikon meg a LuLu. Tuzfal. (windowsos megszokas, hogy legyen valami ami beszol ha ismeretlen processz ki akar menni a netre).
-
FőDudu
veterán
0.1mm vastag folia az nem tempered glass. Nekem megfelel, es kb pont leszarom ha leszedi a fenyes reteget. Legalabb nem lesz fenyes.
Semelyik gepemet nem eladni vettem, hanem hasznalni. Mind megvan legalabb 15 evre visszamenoleg. T60, T400s, Macbook Pro, Razer Blade.
Itt a video amit neztem a napsutesben, eleg jol sikerult.
Central London Night Walk
| Exploring Chinatown & Leicester Square | February 2025
https://photos.app.goo.gl/Q8yDtacnB7z32BS57
Jo ez a mini-led kijelzo.
-
Legtöbb gondot nekem a háttértár mérete jelent… így az 1Tb-alá biztosan nem mennék, nem szeretek külső tárolóról dolgozni és van mikor fel kell tennem 80-90 Gb-nyi nyersanyagot, a 24Gb az még csak-csak, de memóriából is szoktam kifutni… a 900 amiért vetted kecsegtető nagyon.
Sokszor este dolgozom, akkor pl a kevesebb fényerő nem lényeges, ezért kacérkodok a pro helyett az Air-el.
Amúgy ezt a konfigot akartam betenni az előzőbe, ez lenne igazán időtálló, 3e eur kint áfásan: [kép] -
Így használom a két gépem. Minden szinkronban van. Persze, vannak alkalmazások, amelyeknek a beállításait mindkét eszközön el kell végezni, de ezt leszámítva tudok dolgozni úgy, hogy egyiken megkezdem, másikon folytatom. Sőt, ha egymás mellett van a két gép, egy billentyűzettel és egérrel vezérelhetem mindkettőt. Csupán ugyanazzal az Apple ID-val kell belépni mindkét gépen. Azt App Store beállításaiban be tudod kapcsolni az automatikus letöltést, így amit egyiken telepítesz, a másikra is feltelepül. Dokumentumok iCloudon szinkronizálódnak, képek szintén, üzenetek dettó és a Safari is mindkét eszközön alkalmazza a beállításaimat (pl. weboldalak egyedi beállításai, kiegészítők, jelszavak, stb.) A vágólap azonnal szinkronizál, szóval megy minden ahogy kell.
Egyébként is az a véleményem, hogy jobb egy combosabb Mini nagy kijelzővel + egy Air, mint venni egy MacBook Pro-t és azt hurcibálni, meg dokkolgatni. Pl. nincs állandóan töltőn. Nekem bevált ez a szett.
-
-
Zozzer888
addikt
ZWCad nincs Mac-re, az AutoCad pedig évi +600e Ft-os kiadást jelentene, WinWatt sincs, különböző gyártói célszoftverek se, illetve a kollégák által írt, ezeréves kis segéd/ számolós programok sincsenek bár nyilván ezek kikerülhetőek, az előbbi nem.
Ha lenne akkor már tulajként kérdezősködnék itt
A kis teljesítmény igényű progikat simán elfuttatnám virtuális Windows-on (vagy emulátoron vagy hogy mondják) de a Cad szoftverrel meg vagyok lőve.
-
Zozzer888
addikt
Az Air-re gondoltam, alapvetően én ilyen Windows szökevény vagyok (munkám is köt hozzá...illetve a programok) de olyan jó áron kezdenek lenni ezek a gépek és olyan kívánatosak, hogy úgy gondoltam megéri átszervezni legalább azokat a munkafolyamatokat, amikhez nem feltétlen kell windows.
(telefon/tablet/füles már úgyis alma jóideje)#126712:
Igen én is azt néztem, hogy most volt egy látványos zuhanás, de most az M2/M3 is elkezdett zuhanni, remélem tolja még lejebb a piacot. (Bocsi mindenkitől aki a "piac" másik oldalán áll eladóként)
-
SharpSA
veterán
Double Commander egész jó szerintem, én felváltva használom a Forklifttel.
-
Victory99
tag
Azért mac os-nél is tudnak hasonló frissítéseket, jártam már úgy, hogy a legújabb verzió valamit elcseszett ráadásul itt nincs visszafele kompatibilitás mint a win-nél, de még így is azt mondanám, hogy főleg a win11-hez képest stabilabb rendszer... + valós sleep mode az valami hihetetlen nagy előnye ezeknek, ameddig az ember nem használja napi szinten addig nem is tudja kb szerintem. A win-es laptopomat anno mindig ki-be kapcsolgattam napközben ezt meg max lehajtom és nap közben nem kell többször bekapcsolgatni, magától meg nem merül annyit.
-
Elégé rossz ez az összehasonlítás. Ha máshol ellenőrzöm az M3 vs M4 viszonyát, akkor az egyszálas teljesítményben jobb az M4 elvárható módon. Ráadásul úgy lenne ez igazságos összehasonlítás, ha ugyan olyan készülékházban futtatnák a teszteket, hogy egyformán ne (Air) vagy egyformán legyenek hűtve is (Pro).
-
titi12
aktív tag
Tapasztalatból mondod?
(Nekem most 27"-os 2560x1440@144-es a fő monitorom, előtte 24" 4k@60 volt retina módban, és nem látom a sok hertz előnyét, ellenben a pixelsűrűség hiányát nagyon is. A nagyobb monitort messzebbről is kell nézni, így precíziós munkára alkalmatlan /kipróbáltam 32" 4k-val/.) -
Alza, Oázis, Media Markt, gondolom náluk van.
Nem tudom honnan írsz, de ha szeretnéd, bejöhetsz hozzám is Veszprémbe. Van egy 38-as (ívelt, 3840x1600, IPS, 75 Hz) és egy 34-es (sík, 3440x1440, IPS, 60 Hz) az irodában. Mindkettő LG. Csak munka után, 17:00-tól gyere, akkor már nem zavarunk senkit.
-
Raymond
titán
Ajanlani VA-t vagy IPS-t elegge maceras mert nagyon egyeni a dolog. En pl. VA-t hasznalok sok evnyi IPS utan es a kovetkezo szinten IPS (de inkabb OLED) lesz. Az IPS-nel nincs az a szinvaltozas mint a VA-nal ha nagyobb szogbol lezed (az enyem nem gorbitett ultrawide - Samsung LS34J550WQUXEN). Az IPS-re aki panaszkodik az alltalaban az anti-glare "sparkling"-ra panaszkodik de en soha nem lattam vagy csak egyszeruen nem zavar ha van is. Gondolom glossy verzioknal nincs ez.
Roviden - azt kell valasztanod ami neked jobban bejon.
-
BetterTouchTool, összefoglalóban linkeltem.
Kb. mindent tud:
- gyorsbillentyűk szinte bármihez
- egérgombok testreszabása
- egyéni touchpad gesztusok
- ablakok elrendezése, mentett állapot visszaállítása
- ablakok igazítása bárhova
- vágólap menedzser
- egyedi billentyűparancsok (pl. Enterrel megnyitás Finderben)
- stb.
Nem írom le, mert tényleg rengeteg dologra lehet használni. -
LG 38WK95C, de már nem kapható. Ha most kellene vennem, megint ilyet vennék. Mindenem elfér és a BTT-lal szépen felosztottam a tartalmat, így egy gombnyomásra a helyére kerül valamennyi, ha össze-vissza nyitogatnám az ablakokat. Persze, nem retina, de ekkora méretben (vagy a közelében) 7-800 ezertől indulnak a macOS-eh ideális felbontású kijelzők. És hát nem is nagyon vannak.
-
Korábban olyan kijelzőm volt, szerettem, de kicsi volt, szóval vettem helyette egy 38 colos LG-t. Ez 3840x1600-as natív felbontáson megy, ami nem retina, de legalább az ajánlott tartományban van és skálázás nélkül jó a képe. Karnyújtásnyira van, kicsit hajlított, tökéletes.
Egyébként valamit javítottak a megjelenítésen, mert a korábbi rendszereknél ki kellett kapcsolnom az élsimítást, de mostanra erre már szerencsére nincs szükség.
Ha nem akarsz lyukra futni, menj el egy üzletbe, vigyél kábelt és csatlakoztass rá néhány monitort ami szóba jöhet, talán megéri a rászánt időt.
-
kchris78
veterán
szerintem a ppi a lényeg.. ha egy bizonyos limitet meghalad akkor már nagyjából jól néznek ki a betűk nem teljesen pixelhelyesen is (ekkor azért számít hogy melyik felbontást lövi be az ember, én ezért lőttem be 1440p-re.). Ha eléri a retina ppi-t akkor meg aztán mindegy
. 32" 4k ppi-je leheletnyivel e fölött a szint fölött van szerintem.
-
titi12
aktív tag
Ezt így (és nekem) nehéz elmagyarázni.
Megállapítható-e, mikor történt, és az azelőtti bejegyzések mit mondanak?
Vannak-e „Diagnostic Report”-ok?
A fagyások azonos vagy hasonló körülmények között történtek, pl. egy bizonyos alkalmazás használata közben?
Eléggé bonyolult, de lehet szűrni a bejegyzéseket.
https://support.apple.com/hu-hu/guide/console/cnsl664be99a/mac
Esetleg lefuttatni egy Diagnostic Test-et. (Milyen gép? Mi okozhatja, ha hardveres gond? Memória, HDD, kábel, csatlakozó…) -
szebe
addikt
Engem inkább az zavar, hogy nincs megoldva a "hivatalos" akkucsere.
S5-öm van, ~2,5 éves, 85%-ra írja, már érezhetően jobban merül (nap végére 40-50% környéke, régebben 2 napot simán elvoltam vele). A tudása bőven elég lenne nekem, de kénytelen leszek előbb-utóbb cserélni, mert egyre kevesebbet fog bírni az akksi.
Ökoszisztémán kívül ami tetszene/lefedné az igényeket, az árban kb ugyanott van mint az almás, szóval nem érné meg kilépni belőle. -
-
papeti01
senior tag
Igen ez a nagy dilemma...
M2 akciós volt 899 eur , az M3 is volt már 999 eur ért.Igazából első MacBook lenne, érdekel, hogy milyen...
Amúgy szabad meg 8/256 felszereltséget venni ? Windows alatt elég a 256 SSD, de ugye fogalmam sincs amíg nincs MacBookom, hogy használnám e másra mint a win gépet.Mi kenne a nagyon jó ár az M1 ért, ami steal deal?
Megpróbálnéj alkudni.Köszi
-
Raymond
titán
Szerintem akkor eri meg ha a mostani geped visszafog mert nem tudja vagy nem kello sebessegel tudja azt amit akarsz tole. Ha nem fog vissza semmiben akkor a valtas oka annyi lehet hogy talan most jobb aron tudod eladni az M1 gepet mint mondjuk 1 vagy 2 ev mulva es lesz egy uj geped.
-
Az M2-t azért nem preferáltam, mert ott az SSD sebesége nem olyan gyors mint az M1 esetében.
Ez így önmagában féligazság. Az SSD sebessége az alkalmazott NAND chipek számával arányos. A "fele annyira gyors" probléma csak a 256GB SSD-vel felszerelt M2-es gépeknél áll fenn az azonos M1-es gépekhez viszonyítva.
1. M1 256 GB SSD: 2 db 128GB-oas NAND
2. M2 256 GB SSB: 1 db 256GB-os NAND - (majdnem) feleakkora sebesség, mint az 1.
3. M1 512GB SSD: 2 db 256GB-os NAND - ugganakkora sebesség, int az 1.
4. M2 512GB SSD: 2 db 256GB-os NAND - hasonló (picit nagyobb) sebesség, mint az 1. és 3.
5. M1 1TB: 4 db 256GB NAND: madnem duplaakkora sebesség, mint az 1. 3, és 4.
6. M2 1TB: 4 DB 256GB NAND: hasonló (picit nagyobb) sebesség, mint az 5.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest