- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-Skylake-
addikt
válasz
plejik #115789 üzenetére
kijelzo : van ilyen kendom sparba vettem, mikroszalas jellegu inkabb olyan mint a pluss, hibatlan
minden mas resze : ablaktisztito, barmilyen random amit epp veszek otthonra. minden mas kijelzot is ezzel takaritok egyebkent, csak az mbp kijelzojet nem. nincs ebbe nagy feketemagia, kijelzot erdemes vegyszer nelkul tobbi meg tokmindegy. -
-
Parson
addikt
válasz
plejik #113852 üzenetére
Hát én ennyi kompromisszummal még elvagyok... nekem az átfogó multiplatformos, platformfüggetlen szinkronizáció az isten mint funkció... 7(!) terminal eszközt használok jelenleg chrome-mal (ebböl 5-öt nap mint nap: 4 apple eszköz és 1 windows PC + még 2 windows PC alkalmanként + még ezeken felül 3 apple eszköz a családban, amik szintén nem baj ha ugynazt az alap rendszert használják az egyszerüség kedvéért), és herótom lenne mindegyikre manuálisan szinkronizálgatni a könyvjelzöket, meg egyéb dolgokat... vagy ha egyedi browserek lennének akkor egyáltalán ezeket mindig külön kezelni. Sajnos ma már nem csak egyetlen PC + egy butatelefon van, mint anno egyetemistaként... és vegeredményben használni akarom az eszközeimet, nem pedig csak hegeszteni állandóan. Megértem ha a chrome is belecsúszik a nagy általános hibákba, de amíg nincs komplett alternativa a fenti gépparkon megfelelö browserre addig ez van nálam...
-
Aaron14
őstag
válasz
plejik #112598 üzenetére
Két külön Apple Care van:
1. Apple Care Protection Plan. Ez +2 év teljeskörű jótállást ad az 1 év mellé. Itthon ez maximum céges vásárlásnál lehet érdekes, mert magánszemélyként a sávos garancia miatt egyébként is jár a 3 év.
2. Apple Care+. Ez az Apple Care Protection Plan-hez képest a +2 év jótálláson felül törésre, ázásra és bármilyen balesetből adódó meghibásodást javít vagy akár cseréli a teljes készüléket. Itthon előny, hogy nincs önrész, így csak az Apple Care+ éves díját vagy a 3 éves konstrukciót kell fizetni, attól függően, melyik választod. Ezt a készülék vásárlásának dátumától számított 60 napon belül lehet megkötni.
Szerintem az Apple Care+ minden esetben megéri, mert egy évre olyan 40.000 Ft MacBook Pro M1 Pro esetén, ami szinte bármilyen önköltséges javításnál olcsóbb. Akkumulátort is cserélik 80% alatt.
-
Parson
addikt
válasz
plejik #111934 üzenetére
Én Samsonite-ot használok. Teljesen jó, és marha tartós. Mondjuk én figyelek az épségére, (de azért nem is babusgatom, hiszen végülis csak egy táska
) - de ez alapból mindenre igaz, ami fontos számomra. Még 2008-ban vettem egy HP Mobile Workstation-höz. Nagyon tudom ajánlani a márkát, szvsz nagyon megéri az árát.
-
Imy
veterán
válasz
plejik #111918 üzenetére
Igen ott néztem, csak a véleményekre is kíváncsi lennék. [link]
Amiket láttam:
-Kisebb kijelző felbontás
-Kisebb kijelző fényerő
-Tauchbar ami előny (Tauch ID is van)
-Nagyobb üzemidő (20 óra, a 14 csak 17 óra)
-Könnyebb 0,2kg-al
-Kisebb felbontású kamera
-Rosszabb hangszoró
-Nincs HDMIHDMI pedig jó lenne, hangszoró hiába rosszab, a MBP-kben nem rossz amúgy sem. Kijelző szintén nem lehet proléma annyira. Háát nem tuom, a 8Gb RAM ami nagyon kérdéses nálam.
Fusion360-nak lehet jó lenne, de ha nem megy a háttérben sok más lehet elég az is. -
Pano
addikt
válasz
plejik #111856 üzenetére
Van rajta speckó réteg, igen.
iStyle honlapján lehet venni több félét. Ha használsz, szerintem inkább ezt.
Az apple javaslata elvileg sima vízzel, enyhén nedves mikroszálas törlőkendővel való tisztítás. De szerintem vannak helyzetek amikor az nem elég. -
vadászcsiga
félisten
válasz
plejik #109341 üzenetére
Szerintem meg a legrosszabb. A gép megfelelő takarítását akadályozza. K idegesítő amikor bill törlése közben a kijelzőn minden megnyílik, bejön az oldalsáv, az emoji, hangeffekt, minden. Nem vagyok tisztaságmániás de néha eszem, vagy tüsszentek miközben használom és látom hogy tisztítani kellene. Egyszóval, gagyi. Persze van erre is app.
-
syl5
őstag
válasz
plejik #109169 üzenetére
Én azért ajánlok hozzá Neked egy külső bill+egér kombót!
Én is azért vettem hozzá, mert így védeni tudom attól, hogy zsír kerüljön rá a kezemről, illetve védeni tudom a kopástól a beépített bill-t, plusz trackpad-et. Sőt így tudod clamshell-ben is használni, ami még a portól is véd. Nem utolsó szempont! Persze clamshell-ben jobban figyelni kell a melegesdésre és arra, hogy közvetlen napsütés ne érje, de ezekre amúgy is figyelsz, meg amúgy sem közvetlen napsütésben van a desktop setup-od -
SharpSA
veterán
-
CharlieDrop
veterán
-
-
-
kkp900
senior tag
válasz
plejik #108488 üzenetére
Persze hogy már van . Azt probálnám telepíteni fel megy de mikor elindítanám csak pattog lent és ennyi. És ez elvileg most régebbiekhez és M1 M2 höz is jónak kellene lennie. Azért kérdezem , hogy aki használja mi a helyzet most? Ez arra van hogy csatolja a vinyokat meg a formátum átjárhatóságokat a windowsos vinyokhoz.
-
moleculez
veterán
válasz
plejik #108374 üzenetére
Akksi az nálam is durva. Kicsit fura hogy elmehetek otthonról töltő nélkül
Más: amíg a helyi apple (partner) szervízben vártam, nézegettem a felújított gépeket: 16" i9 16Gb radeon5540 1tb volt 1200£. Most az 8/256 M2 Air annyi. Nemrég az MBP kínálat teteje volt, most idáig esett az értéke. -
válasz
plejik #108374 üzenetére
Fúúú, köszönöm szuper infók.
Nagyjából belőttem én is mit szeretnék a cél egy 14"-os M1 Pro 512GB lenne. Véleményem szerint ez jó pár évig kiszolgálna.
Akkor a fájlokkal meg tudok birkózni szerintem én is. A másik, hogy okosotthon miatt sokmindent kell ip cím alatt babrálnom, de ezzel csak nincs gond. Egyedül max 1 progi van a Somfy redőnyöknek ami windows alapú de azt olyan ritkán kell használnom, hogy elintézem asztali gépen ha másnem. Már csak egy bestbuy lehetőség kéne, szerintem várok egy Black Friday-re mivel nem sürgős. Sajna hiába a cég, ha arra veszem akkor a gari 1 év, ha magánszemélyként akkor úgy tudom a 250e feletti érték miatt 3 év jótállást kell adniuk, így sajna áfa visszaigénylés nem érné meg céggel. -
moleculez
veterán
válasz
plejik #107706 üzenetére
Data Science / AI tanulmányokat folytatok. Nyilván nem ezzel ugranék neki production scale munkának, de modelleket prototypeolni nagyon hatékony. A szakmailag releváns youtuberek után pár early adopter kartárs is megerősített ebben. Most hogy szükséges python libek már natívan futnak, nyugodtan beleugrok.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
plejik #107573 üzenetére
De az egy iPhone 13 Pro, én a sima 12-est hoztam példának és a kettő között 30% a kapacitás különbség. Öcsémnek is sima 12-ese van, ő azért előbb nyúl töltőért, mint én ha elmegyünk valahova és hasonlóan használjuk.
Én az OP8T-t átlag 2 naponta töltöm 6-7 óra kijelzőidő mellett. A 65W gyorstöltést meg neked nem kell bemutatnom.Nem is cipelem a MacBook saját töltőjét magammal, ezzel töltöm ha kell (kétszer gyorsabb is, mint a gyári).
-
Parson
addikt
válasz
plejik #107576 üzenetére
Oké, meggyöztetek, végeredményben igazat kell adjak nektek természetesen, hiszen a 120 Hz objektiv vélemény alapján is jobb kell hogy legyen a 60 Hz-nél, ez nem lehet kérdés. És eképpen az már csak részletkérdés, hogy hol és használat hány%-ban jelenik meg a különbség.
Ezesetben csak arra kell figyelnem ezek szerint, hogy ha 2 iPhone-t használok egymás mellett akkor lehetöleg mindkettö ugyanolyan képfrissitésü legyen, nehogy magammal toljak ki... (összel valszeg új iPhone-t veszek, de a régit lehet hogy megtartom bizonyos privát okok miatt egyelöre.)
-
Parson
addikt
válasz
plejik #107573 üzenetére
Ne érts félre kérlek, nem vitatkozni akarok, de a rendszer nem a képernyö frissitésétöl lesz gördülékenyebb, hanem az erösebb proci (SoC) + jobban optimalizált iOS-töl. A megjelenitett tartalom (akármi, akár pl a rendszeropciók listája is) az ami 120 Hz-en gördülékenyebb lehet, de mint fentebb irtam, az meg szinte csak a görgetéseknél jön elö... no persze lehet, hogy csak nekem nem tünik fel, hogy valójában milyen sokat is görgetünk a képernyön, és ezért értékelem csak alul a dolgot...
-
-
plejik
addikt
-
törölt tag
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest