- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Bond 007
őstag
-
lmno
őstag
válasz
Aciduzzu #97856 üzenetére
Olvasnivaló: [link]
Röviden: régen ugyanúgy működött a scroll a touchpaden, mint az egér görgőjén, csak amikor bejöttek az iPhone-ok, akkor annak mintájára megfordították, és az lett a default. De az tényleg béna, hogy nem lehet még mindig (ezek szerint) külön állítani az egeret és a touchpadot gyárilag. -
marsu.
senior tag
válasz
Aciduzzu #97853 üzenetére
Összefoglalóból, scroll reverser és menni fog egymástól külön a trackpad és az egér
"Scroll Reverser - egérgörgőn, tapipadon egymástól akár függetlenül is megfordítja a görgetési irányt. Régi motorosoknak jól jöhet..."
-
r4z
nagyúr
válasz
Aciduzzu #97753 üzenetére
Gondolom mert ok maguk akarnak tiszta lappal indulni. 5+ evig hasznaltam az eredeti telepitesemet gond nelkul, Mavericksrol frissitgetve egeszen Mojaveig. ARM-on en is tiszta lappal indultam, de nem a rendszer, hanem a sajat szemetem miatt. Azt ezek a cleaner appok se takaritjak fel.
@pethYeti: Ja igen, az AppCleaner alap, bar az mas use-case.
-
waccamár
senior tag
válasz
Aciduzzu #97329 üzenetére
Elvileg a Darktable egy jó és ingyenes alternatíva, én is most tervezem letölteni.
Amúgy olyan jó lenne, ha lenne valami korlátozott, olcsóbb előfizetés adobe termékekre. Mondjuk havi 10 óra ingyenes. Aki ennyit használja, az valószínű nem keres vele pénzt, ergo nem éri meg neki megvenni, mert ahhoz baromi drága az előfizetés.
-
blakey
titán
válasz
Aciduzzu #96892 üzenetére
Teljes értékű billentyűzet esetén van törlés gomb.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Aciduzzu #95356 üzenetére
Mondom, ha amúgy nálad a napi használat azt eredményezi hogy agyonkarcolt lesz az autód, összetöröd, kiszakítod a kárpitot, akkor ja, akkor tegyél lepedőt az ülésekre, buborék fóliázd körbe az autót és csak hétvégente használd, akkor talán jobb állapotban tudod átadni a következő tulajdonosnak.
Nálam a napi használattal se lesz karcos a képernyő meg a burkolat, szóval nem használok fóliát meg semmilyen tokot. Szóval mégegyszer, hogy érthető legyen: én azért vigyázok a cuccaimra mert szeretem ha jó állapotban vannak és nem azért hogy a következő tulaj örüljön neki, ha pedig lesz rajta egy karc, hát istenem, ez csak egy tárgy, nem én vagyok érte, hanem fordítva. Ha valami olyan értékes hogy stresszelnem kell rajta nehogy tönkre vágjam akkor lehet azt a tárgyat nem engedhettem volna meg magamnak. -
Major Lion
senior tag
válasz
Aciduzzu #95315 üzenetére
Jól mondod, szolgál, engem, szóval a kérdés az hogy mit érdekel engem a következő tulaj, nem neki vettem
Hogy magadnak hogy vigyázol rá az rád tartozik, de sose értettem miért kell a következő tulajt ebbe belekeverni..én se a gépen eszem a zsíros kenyeret, de magam miatt vigyázok rá és nem más miatt. -
pethYeti
addikt
válasz
Aciduzzu #95315 üzenetére
Én is úgy értettem, hogy vigyázol rá persze magad miatt is. De hogy azért hogy egy hajszál karc se legyen az alu házon ezért műanyagba burkolod, vagy rontasz valamit a képminőségen egy fóliával, na azért szerintem feláldozol a használhatóságából az eszköznek, csak azért hogy patika állapotban tartsd és később.
Na de nagyon off már ez
Sokféleképpen gondolkodunk.
-
pethYeti
addikt
válasz
Aciduzzu #95313 üzenetére
Megértem aki így gondolkodik, viszont én úgy állok a dologhoz, hogy van egy eszközöm ami engem szolgál és nem a következő tulajdonost hogy szép állapotban megkapja.
Nem is az ilyen képernyőközé rakható rongyokkal vannak bajaim hanem pl hard case vagy kijelző fólia. Na az számomra a bóvli kategória.
-
lmno
őstag
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Aciduzzu #95242 üzenetére
szerintem 2010 előtt volt az utolsó alkalom, amikor kiakpcsolgattam napi szinten a számítógépemet. nyilván lesz valamennyi fogyasztása alvó módban is, de nem vészes, nyilván beletekerek a gép élettartama alatt pár extra ciklust az akkuba, de hát ez egy használati tárgy, nem szobadísz.
-
general
addikt
válasz
Aciduzzu #95177 üzenetére
Nem nagyon van jó alternatíva, a LR egy elég fasza program. Max az optimalizálatlansága tud zavaró lenni gyenge hardveren, de elég komplex, gyorsan kezelhető es jo eredményt ad.
Az Alienskin Exposure sorozat hasonló, a Capture 1 a nagy ellenfele, de az baromi draga. Ezek mind fizetősek. Az igényeidet persze nem ismerem, de ingyenes alternatíva nincs, ne is keress. És ez is OFf topic itt. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
Aciduzzu #95049 üzenetére
Pontosan így van, kaszinóban vagyok vendéglátós, meg bizonyos technikusi feladatokat is ellátok.
Visszakanyarodva a kérdéshez, ezért dolgozom jellemzően éjszaka sajnos. Anno még otthon jobban élveztem az egy műszakot (más területen dolgoztam akkor még), de az élet nem kivánságműsor.
Amikor dolgozom ugye, nem nagyon szeretném hogy merüljön közben a gép, tölteni úgyis csak délután fogom. -
Head88
addikt
válasz
Aciduzzu #94885 üzenetére
Nem feltétlenül igaz. Tudok olyan esetről ahol a gép hímes tojásként volt tartva, rendszeresen tisztították, semmi hordozás, asztalon volt használva és mégis jelentkezett a staingate. Nem olyan durván mint a netes példálózós képeken. (sajnálatos módon pont ezért dobta vissza az apple azzal, hogy az ő mércéjük szerint nem zavaró, így nem cserélik ki visszahívásban)
-
SharpSA
veterán
-
Major Lion
senior tag
-
Syl
nagyúr
-
nord_
veterán
válasz
Aciduzzu #93986 üzenetére
Gyári screenshot tud videót felvenni.
(Mint ahogy a használati útmutató is írja - érdemes néha beleolvasni.)
-
Årpi
őstag
válasz
Aciduzzu #93900 üzenetére
A speciális karakterekre én ezt használom (bár kicsit alakítottam rajta Ukulele segítségével), sajnos ez az egy amit én sem tudtam megszokni hosszú évek alatt sem
:
https://www.brainextension.hu/2013/04/11/windows-os-billentyuzetkiosztas-osx-en/ -
Syl
nagyúr
válasz
Aciduzzu #93902 üzenetére
A listámon két fizetős app van.
A BetterTouchTool $10.80 volt áfával, a Forklift pedig 12.64 Semmi havidíj.
Persze majd mindkettőből, ha jön az új főverzió, újra meg kell venni, vagy marad az ember ennél a jelenlegi verziónál.gonger
MSOffice-ból nem jó az online verzió? Csak mert az ingyenes és átlagembernek bőven elegendő a tudása.
-
bmakszim
őstag
válasz
Aciduzzu #93865 üzenetére
Az öcsém esetében a dobozon is ezüst állt. Ott ő volt a hibás, hogy nem nézte meg rendesen, mit hoz el. Ezért is voltak szerintem extrán jó fejek a Médiában.
Én használom alap dolgokra az Office365-öt. Word, Excel, PP, Outlook alatt még nem hiányoltam semmit, teljesen jó.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Aciduzzu #93869 üzenetére
Ez asztroszürke, az ezüst ennél világosabb árnyalatú.
A mostani 2017-es 15” Próm és a régi Airem egymás mellett, nem a legjobb kép, de a színbeli különbség látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest