- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akár Bluetooth-os is lehetne az új S Pen
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
titi12
aktív tag
válasz Roland861010 #125735 üzenetére
(Elég hamar feladtad… bár írtad, hogy nálad jönnek-mennek a cuccok.)
-
b-cyc
csendes tag
válasz Roland861010 #125735 üzenetére
Mennyiért sikerült, ha megkérdezhetem?
-
Scholes9
nagyúr
válasz Roland861010 #125713 üzenetére
Az M4-es Pro akkuja is Az egyik fő ok volt, amiért ezt vettem
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14” M4 Space Black
-
szildavid90
aktív tag
A WoW mennyire fut jol rajta?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Csak nehogy a nyakadban maradjon azzal a szép színnel.[ Szerkesztve ]
W | W | H | W | W | W | H
-
titi12
aktív tag
válasz Roland861010 #125693 üzenetére
A prezentációk és az AutoCAD nagyon messze van egymástól, a 8 gigás Airrel eléggé alálőttél, el kellett volna olvasni az AutoCAD gépigényét.
[ Szerkesztve ]
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Roland861010 #125702 üzenetére
Nem, bár lehet hogy én közelítettem meg rosszul. Szerettem volna egy-egy profilt munkához és privát dolgokhoz, de csak egyik lehetett "rendszergazda", a másik kb. semmit nem tudott csinálni. Ablakkezelés is messze volt a windowsostól, stb.
Ahogy elnézem, egy mostani S tablet billentyűzettel 5-600 ezer forint, annyiból már ott is jó gépet lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Gordiann
őstag
-
Gordiann
őstag
válasz Roland861010 #125665 üzenetére
Egy kis keresés és fórum utánajárás után megkaptad volna a választ, hogy a mérnöki munkához általában PC-t használnak a specifikus szoftverek miatt.
Csak figyelmeztetlek, hogy a problémamegoldás és gyors, teljes körű válaszok megtalálása, lényegmeglátás a jó mérnök ismérve. Nem tudom ezek alapján, hogy te hogy állsz jelenleg...SZERK: Nagyon rühellem, amikor valaki itt csapkod, kritizál és az íráson keresztül is átjön, hogy mennyire fennhordja az orrát. Ahelyett, hogy meglenne benne az alázat. Ja igen, ez is egy jó mérnök ismérve.
SZERK2: És gondolom most jön az, hogy félrebeszélek, meg miről beszélek.... Rajtad kívül mindenki tudni fogja miről beszélek.[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz Roland861010 #125684 üzenetére
iPadre nem tettek fullos oprendszert, hogy vegyél MacBookot, MacBookra nem tettek érintőkijelzőt, hogy vegyél iPadet. Évek óta ez a felállás, új chip ide vagy oda.
Nem tudom miért vártál mást, vásárlás előtt érdemes megnézni mit vesz az ember, milyen feladatra kell. Vagy valami rumor oldal alapján adtok ki százezreket dolgokra? (Pl. nekem valaki azt mondja hardcore Excel user, akkor nem mondom a Mac Office jó lesz neki, vegyen nyugodtan Mac gépet, mert nem, Windows Excel jobb, ha komolyan használja.)
És ez mind fordítva is igaz, én se fogok 400-ért Android telefont venni, hogy morogjak miért nem olyan mint az iPhone."próbálgatom a gépet amig nem megy el aztán lehet marad mégis"
Ebben legalább tudunk segíteni, konkrétan mikor mire kell megoldás. Bár ehhez kell nyitottság, ha mindenre az első reakció miért nem olyan mint a megszokott Windows-on, akkor értelemszerűen jobb visszaváltani arra.
(Android set-top box haha igen pusztulat sajnos)
-
M1995
aktív tag
válasz Roland861010 #125682 üzenetére
Az jó, ha tisztán fogalmazol, mert eddig zavaros. Először azt írtad imádtad az iPadet, most azt ment a levesbe.
iPadOS továbbra sem macOS, vásárlás előtt megkérdezed mondták volna ne várd a nagy programokat, hiába erős chip és billentyűzet, nem egy fullos számítógép.
"miért nem lehet csak simán bezárni a dolgokat miért kell két gomb hozzá vagy miért nem az x zárja be"
Más elv, ennyi. Mac megy a program és ablakában látod az adott dokumentumot, az X csak azt zárja be, miért csukná be az egész programot? Ha meg akarsz nyitni másik fájlt, akkor a program már be van töltve. Hidd el fordítva is tűnhet furcsának, pl. anyám a Windows gépén megnyitja a recept1.docx-et, X-szel bezárja, ugye bezárul mindenestül a Word, aztán megnyitja a recept2.docx-et és ugye megint nulláról indul a Word. (vagy akármi program, ez csak példa) Na szerintem ez ami logikátlan, csak a Windows erre szoktatta az embereket. (amúgy azt hiszem csináltak már mac utility-t ami utánozza a windows viselkedést, aki erre vágyik, én mondjuk minden új usernek azt javaslom először próbáljon friss szemmel tekinteni a macOS-re és ne rögtön windows-osítani) De érdekes böngészőben érti a mezei user is a koncepciót, hogy elég csak az adott lapot bezárni és nem az egész programot. Meg amúgy Windows alatt is több program már amúgy fut a háttérben, akkor is ha bezártad X-szel.
"maga a méret nem vészes de vágni már biztosan kellene egy 27-es monitor"
Ezzel nem is értem mit akarsz mondani, valóban a MacBookban nincs 27-es kijelző, feladatra kell eszközöket választani.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Elnézést a nyers korábbi válaszok miatt, de sajnos ezt hozta ki amik mentek itt már egy ideje. Mérnöki vonalról jövök, ott nem láttam még senkit mac-en. Azóta más terület felé mozdultam, nekem ezért lett opció a váltás. Mérnöki vonalon Windows + üzleti laptop volt amit mindenki használt és nem is volt azokkal gond. Értem már te miért gondoltad jó opciónak a váltást, hiszen ahogy írod ezt láttad, sajnos ezek a háttér infók eddig nem derültek ki számomra, de lehet csak elkerülte a figyelmem ha erről volt említés vagy utalás már.
Amúgy olvastam egyszer egy számomra logikus dolgot. Azt kell tudni használni, amit az adott cégben majd használni fogsz. Hiába akar valaki windowson dolgozni, ha a cég majd macbookot ad vagy éppen fordítva. Valamint akkor tud más segíteni operációs rendszerből jövő probléma, futtatása, kompatibilitási gondokban ha ugyan azt a rendszert használod mint más. Szóval ha a cél hogy a jelenlegi cégen belül a mérnökökhöz hasonló munkát csinálj majd előbb utóbb és ők mac-en dolgoznak akkor neked is muszáj lesz előbb vagy utóbb megtanulni. Viszont ha most ahol tanulod Windows alapon megy az oktatás akkor még is a Windows ökoszisztéma a jobb választás, mert ha elakadsz valamiben ami oprendszeről adódik mint ahogy fentebb írtam, akkor nem lesz aki tud segíteni. Ezeket még érdemes mérlegelni.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
en erre a masolas dologra annyira ra akarok kerdezni, hogy megis mirol van szo.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
hardline
senior tag
válasz Roland861010 #125628 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, miért ugrottál fejest egyből egy M3 air-be, ha azt sem tudtad milyen egy macbookot használni. Minden bizonnyal elég lett volna neked egy M1 is, kevésbé bántó árazással, több türelemmel a macOS felé. Erősen kétlem, hogy feszegetted az M3 határait.
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125655 üzenetére
Nem tudom hasznaltok-e specifikus programokat. Gépész technikusként akár 3D tervezőt vagy a vegyipari részéről valami szimulációs programot. Tudom már késő és lehet ezeknek már rég utána jártál feltéve hogy kaptál róla információt mi fog kelleni, de az ilyen tervező szoftverek sajnos inkább Windows alapúak sokszor, ha még se akkor is nagyobb az erőforrás igényük (8GB RAM gépet választottál) emiatt szerintem a Windows jobb választás hozzájuk.
Egyébként írtad még hogy nincs kivágás a mac-en. Létezik csak +1 gombot kell nyomni ahogy fentebb írta Alex91 vagy fel kell tenni egy ingyenes commandX nevű alkalmazást az apple stor-bol, azzal cmd+X élményt kapod mint ahogy az windowson is működik. Vagy a Windows alt-tab helyett is van egy applikáció szintén ingyen amivel megkapod a Windows élményt. Szerencsére már az ablakok mozgatása is megoldható Windows-hoz hasonlóan. Én se rég tértem át Windows és Linux használat után, de nekem pozitiv a tapasztalatom és jelenleg én se érzem hogy valaha vissza akarok váltani. Néhány fura/más megoldáshoz hozzá kell szokni, amit eddig más rendszer máshogy oldott meg, át kell állni de utána szerintem megéri. Lehet nemes is lesz majd egy ilyen ha nem lesz kényszer vagy nyomás ez irányba. Ha még se akkor is legalább tudod hogy próbáltad és neked nem ez az irány kell.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Roland861010 #125640 üzenetére
No offense, de a probléma a te fejedben van.
Kb. 5 percnyi mérlegelés utána beleugrasz egy csillámfaszpóni színű gépbe, amiről utólag rájössz, hogy jééé, ez milyen aranyszínű. Használod a rendszert kb fél órát, majd rájössz, hogy ez a szín neked nem tetszik, meghirdeted a gépet.
És azért, hogy legalizáld magadnak a böszmeséget, most kitalálsz olyanokat, hogy nem lehet fájlt másolni könnyen meg áthelyezni.Ha kicsit is vetted volna a fáradságot, hogy utána nézz, akkor tudnád, hogy a winről való váltásnak minden ember esetében van egy tanulási görbéje, amit nem tudsz megspórolni.
Ha nincs időd rá, az olyan, mintha azt mondanád, hogy nem gondoltam volna, hogy az angol nyelvben mások az igeidők, hisz magyarul beszélek már, inkább maradok a magyarnál, mert nincs időm erre.
-
atees
őstag
válasz Roland861010 #125658 üzenetére
apple ai még nem működik rendesen
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Gordiann
őstag
válasz Roland861010 #125647 üzenetére
Nem értem miért kell elvárni egy most induló, még nálunk nem bevezetett funkciótól, hogy működjön
Én dolgozok windowson is, de itthon macbookom van.
File kivágás nem megy finderben, meg kell szokni, egyébként biztonságosabb is, hogy nem lehet útközben elveszteni egy adatot.
De összességében én sem javaslom, hogy maradj a rendszernél. Minimális türelmet és időt igényel, én imádtam anno az átállást és felfedezést. Mindig találtam valami új okosságot, ezek csak türelemmel, idővel tudnak elérkezni.
Nekem szerelem lett a letisztultság, egységesség, nálad nem érzem ezt. -
CharlieDrop
veterán
válasz Roland861010 #125652 üzenetére
a másolásos hisztinél nem így tűnt
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125652 üzenetére
Akkor azt elnéztem bocsánat. Lehet nem akartál senkit meggyőzni, de nekem ez jött le. Én szerintem csak annak érdemes Mac-et használni aki valamilyen előnyét kihasználja: tartalomgyártó, szoftverfejlesztő, vagy simán tartalom fogyasztó és fontos a hosszú üzemidő. Csak azért, mert az M széria óta felkapottabb esetleg, azért kár váltani. Nekem az jött le abból amit láttam az elmúlt időszakban, hogy nem találod a helyed és inkább a "felkapottság" miatt akartad kipróbálni, nem azért mert a fentebbi előnyök közül nagyon fontos lenne bármelyik. Ezért is van az, hogy nem akarsz kompromisszumot kötni, mert nem vagy a rendszerhez "kötve". Ez nem baj, sőt addig örülj, mert olcsóbban megúszod
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125647 üzenetére
Akkor milyen AI-ról beszélsz ami nem megy külföldi ID nélkül
Amúgy elnézve a vergődésed, neked nem való a rendszer. Akárki akármit mond te meg akarod őket győzni miért nem jó. Össze vissza variáltál az elmúlt nem tudom másfél hétben talán. Maradj annál a rendszernél aminél kényelmesen és komfortosan érzed magad.
#125648hemaka
Valószínű nekem ez akkor kimaradt, Apple Intelligence nekem simán megy, nem tudom akkor mi az AI, ami nem elérhető.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Roland861010 #125636 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz külföldi ID alatt. Én angolul használom a mac-et, simán megy hang alapon a Siri, pedig csak egyszerűen regisztráltam magamnak egy Apple ID-t és angolra állítottam a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
atees
őstag
Fájl másolással mi a gond ? Cmd +C Cmd+V ez ugyanaz mint winfoson csak ott ctrl van
-
lmno
őstag
A Windows nem könnyebb, csak azt szoktad meg.
-
CharlieDrop
veterán
Mi abban a bonyolult, hogy egy fájlra rákattintasz és áthúzod oda ahova szeretnéd?
A Windowsban ugyanígy kell.Vagy nem értem mi ennél egyszerűbb.
@#125632 SSJmeszes:
Én Használok Win10/11-et, MacOS-t/iPadOS-t, LInuxokat, nem tudom mi a túró baja lehet.
Egy fix, a berögződéseket nehéz legyűrni, anno nekem is kellett 1 év mire teljesen természetes lett, de most ez plusz egy rendszer csak...[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Október elején vettem magamnak életem első iphone-ját.
Január 3-án első macbook....
Előtte csak win és android volt.Mostmár nem kívánja semmi részem a korábbi rendszereket, pedig az Office még most is kihívást jelent, az MS nekem drága, az alternatívák meg szokatlanok, de be sem kapcsolom már a win laptopom, fölösleges.
Szóval kell neki idő, mire bele jön az ember...[ Szerkesztve ]
-
lmno
őstag
Pár nap alatt nem lehet hozzászokni / beletanulni semmilyen rendszerbe. Érdemes egy kis energiát beleölni, néhány yt videót megnézni, pár cikket elolvasni hogyan is működik.
Mik azok az alapvető dolgok amikhez 3 gomb és kattintás kell? -
SSJmeszes
senior tag
Lehet kicsit türelmetlen vagy az új rendszerhez.
Azért kell idő mire átállsz, de utána nem bánod, hogy kitartottál mellette.. Soha semmilyen, fagyás/rendellenesség nem volt a rendszerrel. Baromi stabil cucc ez.
Persze nem akarlak én győzködni, te tudod neked mi a jó, de szerintem adnod kellene neki még időt, hogy beleszokj.#125635radi8tor: Jaja. Ugyan ilyen sorrendben csinálom én is.
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Roland861010 #125628 üzenetére
Nekem, ha fizetnének se mennék vissza még 1x winre napi használatra.
Win ( PC), csak is játékra tartom meg, de azon kívül semmi másra.De amúgy mi a problémád vele?
Ahogy így látom visszaolvasva:
- Nem tetszik a színe
- MS Office t nem tudod áthozni, és azért?
- Egér/bill probléma?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
eddie17
addikt
válasz Roland861010 #125612 üzenetére
Hogy oldottad meg? 365-öt vettél?
Nekem van win-re office, de az nem használható Mac-re... Az csak win licenc.
2021-es Office. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Roland861010 #125595 üzenetére
Mondjuk úgy megvenni több százezres gépet, hogy előtte nem nézed meg a színt, amit választottál...Az ezzel jár. Pláne az ilyen csillámf«szpóni színek esetén.
-
lmno
őstag
válasz Roland861010 #125612 üzenetére
Milyen "köz"
-
félisten
-
rjg
őstag
-
SharpSA
veterán
válasz Roland861010 #125605 üzenetére
freeoffice.com vagy több helyen lehet kapni csak kulcsot MS Office-hoz.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
félisten
-
Thusor
őstag
válasz Roland861010 #125605 üzenetére
MS Office van MaOS-re, sőt iOS-re is. Vagy neked nem tetszik az MS Office és azért keresel alternatívát?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
i400
senior tag
válasz Roland861010 #125601 üzenetére
Sturcz Anti sem szégyelli a yutubeon
-
SharpSA
veterán
válasz Roland861010 #125595 üzenetére
Én dbrand fóliát raktam rá, csak hogy kicsit egyedibb legyen és hogy az átlátszó kemény tok alá beférkőző por ne karcolja.
-
félisten
-
SharpSA
veterán
válasz Roland861010 #125587 üzenetére
Szia!
1-2 oldalon? Mármint egyéb weboldalon?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Topikgazda
válasz Roland861010 #125563 üzenetére
Beárazós topikban kérdezd meg.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Roland861010
veterán
válasz Roland861010 #125563 üzenetére
Jó leírtam
De értitek.
Itt a közelben hirdeti a srác de túl van bőven az ingerküszöböm határán.
De hosszú távon lehet érdemes lenne vele foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Roland861010 #125549 üzenetére
ez amugy egy szamitogep am. mmint ertem en, hogy aki egesz eleteben winen volt annak 1-2 dolog fura lehet, de hogy a macos nem valami butitott szar, ez egy teljes erteku szamitogep. tovabbmegyek, ha valakinek konkretan IT munkaja van, lenyegeben szarraver minden mast. en azert vagyok mar teljesen macen, mert annyival jobb ilyen devops/dev jellegu munkakra, annyira gold standard lett, hogy tok felesleges masba gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
atees
őstag
-
v.attis
őstag
válasz Roland861010 #125547 üzenetére
Szerintem az is elég jó vétel.
Én csak alternatívát mutattam a finanszírozásra, egyébként meg nagyon sokat nézegettem én is mindenféle ajánlatot. Aztán úgy voltam vele, hogy 16 évente nem szabad sajnálnom a pénzt egy új gépre...
Használd egészséggel, biztos nem fogsz benne csalódni.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz Roland861010 #125503 üzenetére
Én is ezen mentem át az elmúlt 2 hónapban.
Nem akarok reklámozni, de magyar bolthálózatnál vettem végül 469 ezerért M3 16/256 verziót. Teljesen nullás ingyen hitellel, magasabb kezdő részlet utána 3 egyenlő rész ami a kezdő fele.
16 éves laptopot cseréltem le, ami egyébként még most is működik, ezért nem akartam pár tizezresen spórolni.
Ha több évre veszel te is, akkor az általad említett 400k és az általam említett 469k közötti különbség mennyi lesz mondjuk 5 évre lebontva? 12 ezer?
Nekem annyit megért, hogy zsír új gépet vegyek és rendes garancia legyen rá.
Én nem bántam meg. Nekem is olyan 350 volt amit kezdetben rá tudtam szánni, de ebben a konstrukcióban nem kellett csak a fele. Mire lejár a 3-4 hónap, ki gyűjtöm a hiányzó részt... -
klosemaxi
csendes tag
válasz Roland861010 #125533 üzenetére
Megkerdezhetem hol vetted?😊
-
CharlieDrop
veterán
válasz Roland861010 #125521 üzenetére
Nem, nem olyan, munka miatt van nyitva ennyi
-
Smiley
addikt
válasz Roland861010 #125517 üzenetére
Csak az M2 szeriaban "lassu" a 256-os SSD.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ezt ne tőlem kérdezd, nálam itt ehhez sokkal jobban értő emberek vannak.
M1-et én már nem vennék, semmilyen konstrukcióban. A 256-os SSD az M2-ben nem sikeürlt túl jól, de az M3-ban ugyanaz már remekül működik. Nekem most M2 256 van. bevallom, semmit nem érzékelek a lassabb SSD-ből. Ha rendszeresen nagyméretű fájlmozgatást végeznék, lehet éreznék belőle valamit, de számomra ez nem lenne KO kritérium.
A 16/512 M2 400-ért szerintem korrekt, pláne, ha garis. Azzal biztosan elleszel pár évig, utána meg M4-re váltasz majd.
-
CharlieDrop
veterán
Attól figg mire használod a memóriát.
Avagy pl. nálam a böngészőkben megnyitott 50-90 lap használja, már nem egyszerre és full aktívan, de ezek mellett tudok videót vágni, tömöríteni, stb. (ezek jellemzően rövidebb HD felbontású anyagok)
Nem lassul be, pedig M2 8GB
Simán lehet, ha sokkal memóriaigényesebb dolgokat csinálnék, kevés lenne.Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
addikt
Szerintem a memória hiányát a leggyorsabb proci sem tudja kárpótolni. Mert hiába erős a processzorod, ha a memória nem tudja ellátni adattal.
[ Szerkesztve ]
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
addikt
Ha elfogadsz egy jó tanácsot: nem a jövőnek vegyél készüléket, amit teljesen bizonytalan.
Korábban én is így tettem. Jó lesz az, majd ha kell, akkor tudom használni...
Sok pénzt megspóroltam volna, ha csak azt veszem meg, amire szükségem van. Amennyiben neked elég a 8GB, akkor vedd azt. Ha megjön az igény többre, akkor eladod és veszel olyat, amire szükséged lesz. Ebben az esetben nem a te pénzed avul benne egy olyan "kiegészítőben", ami ha nincs rá szükséged semmit nem ad a gép használatához pluszban.A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
atees
őstag
válasz Roland861010 #125501 üzenetére
hardveraprón van egy garis m2 16/512vel 400ért
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem azt mondtam, hogy vegyél olyat, csak azt, hogy annak fényében szerintem a 370-es ár kicsit magas. Szerintem.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Roland861010 #125501 üzenetére
Szerintem magas, 550-ért M3-ast kapsz ugyanilyet, 3 év garival.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Roland861010 #125498 üzenetére
Mivel egy ilyen gépet jellemzően nem egy évre veszel, érdemes kicsit előbbre látni. A 16 giga ram mindenképp megéri szerintem a felárat, mert két év múlva lehet, hogy olyan alkalmazást használsz, vagy változnak a preferenciáid, így szükséged lehet rá.
-
hemaka
nagyúr
válasz Roland861010 #125498 üzenetére
Amugy se mesz vele sokra, magyar nyelv nem tamogatott, meg nem tul okos, kellene bele a fejlesztes boven.
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
csabiks
senior tag
válasz Roland861010 #125496 üzenetére
Pl az xcode predektív kód asszisztenséhez már kötelező a 16gb.
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
addikt
válasz Roland861010 #125490 üzenetére
Amit az M1 támogat AI funkciókat azt támogatja az M3 is, hiába a 8GB ram. Amihez pedig már minimum 16GB ram kellene, azt már nem fogja támogatni az M1 sem.
Nekem 16GB M1 van. Akkor még nem tudtam, hogy bőven elég lenne a 8GB nekem. Ha neked elég a 8GB (ha felmerül a kérdés, hogy elég-e, akkor 95%, hogy igen), akkor a még garis M3.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
lmno
őstag
válasz Roland861010 #125482 üzenetére
Mert már egy fillért sem érnek. Lassúak, melegednek, hangosak, és már nem lesznek sokáig támogatva az Apple által. M1 a minimum, amit meg szabad venni jelenleg.
-
csabiks
senior tag
Egyre több és több funkció igényli és követeli az M-es ARM procit, még egy pár év és végleg megszűnik a támogatása az inteles vonalnak.
-
Alex91
félisten
Mikori kiadas? Melyik OS fut rajtuk? Hiaba gondolod eros vasnak, ha a szoftver mar xar rajta…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
lmno
őstag
válasz Roland861010 #125480 üzenetére
Arra írta, hogy se a ramot, se az ssd-t nem lehet bővíteni a Macbookokban, már több mint 10 éve. Mármint utólag.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
válasz Roland861010 #125472 üzenetére
Notebookon?
egyiket se.
ha visszaolvasol pont a külső SSD dolgait veséztükNem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
bmakszim
senior tag
válasz Roland861010 #71376 üzenetére
Használhatod az újat is, lehet formátumot állítani. Meg a renndszer automatikusan át is konvertálja neked, mikor átmásolod a gépre, ha az adott gép nem támogatja.
Csak gondoltam, ha már van egy 300k-s telefonod, akkor szeretnéd is kihasználni, amit tud. -
bmakszim
senior tag
válasz Roland861010 #71374 üzenetére
Miből szeretnél régebbi verziót?
-
bmakszim
senior tag
válasz Roland861010 #71369 üzenetére
"Semmi profi vágás nem kell semmi profi photoshopp Nem 8k videokat akarok szerkeszteni csak amiket X-el csinálók videókat vagy képeket !"
A X 4k felbontásban már HEVC-ben kódolja a videót. Ahhoz, hogy ezt konvertálás nélkül le tudd játszani Mac-en, legalább egy 2016-os modellre lesz szükséged, az meg nem nagyon lesz 300k alatt még használtan se.
-
wm2
őstag
válasz Roland861010 #71371 üzenetére
Itt Mo.-on sok a leharcolt, lelakott gép és a 2011-esekért is azt hiszik vagyonokat kérhetnek, mert világít rajta az alma. Türelmesnek kell lenni és körültekintőnek, mert ahogy itthon szinte mindenben, itt is nagyon megy az átbaszás. Egyszer néztem egy használt gépet és a tag vmi kávézóba invitált, de mondtam neki, hogy ki fogom vinni a gépet a napfényre, hogy megnézzem a képernyőkopást. Később nem tudtam már elérni. Asszem TigerCat leírta mire figyeljen az ember használtgép vásárlásnál.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Roland861010 #71369 üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy annyival jobb a helyzet Mac-en, mint amennyivel drágább. Fogod majd ezt idővel tapasztalni is ha taposod ezt az utat. Nekem is van wines gépem. Egy 7700HQ/1050 HP Pavilion Powert használok StaxRip-el filmek konvertálásához. Messze olcsóbb és járhatóbb út, mint Mac-en görcsölni. Az Apple Compressor tudása köszönőviszonyban sincs az ingyenes StaxRip-el, amivel a kis méretű H.265 pikk-pakk megvan, tetszőlegesen öltöztetve, korlátok nélkül.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Mr.C
őstag
válasz Roland861010 #71366 üzenetére
ne haragudj meg de nagyon sok mindent nem látsz tisztán, de persze azért, mert minden új. Kis türelem és alázatosság nem árt a tanuláshoz
sudo rm -rf /*
-
wm2
őstag
válasz Roland861010 #71366 üzenetére
Fúú 😅 itt feladtam “néz egyáltalán még valaki tévét?” Akkor a Logic Pro vagy Adobe PP-ról mi lehet a véleménye, ami drágább is ráadásul. Felejtsd el. Neked nem ezekre van szükséged. Elnézve, hogy mennyi pénzt szánnál Mac-re inkább nézzél egy jobb Win_PC-t, mert a jobb Alma vasak használtan is 1/2 millák.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Roland861010 #71363 üzenetére
Hol írták ezt a bődületes hülyeséget? Az iMovie-t kapja az átlag. Azzal keverheted sztem.
Ozora <3
-
csabiks
senior tag
válasz Roland861010 #71363 üzenetére
egy jobb cad tervezo program a felmillios osszeget is eleri, egyaltalan nem sok a 100e foleg hogy egyszeri dijrol beszelunk. photoshop sem olcsobb az meg ‘csak’ egy kepszerkeszto....
-
wm2
őstag
válasz Roland861010 #71360 üzenetére
sztem olvass utána kicsit jobban, hogy mi felett kardoskodsz 😂
Ozora <3
-
CharlieDrop
veterán
válasz Roland861010 #71360 üzenetére
hm, oké, lehet nekem vannak rossz fogalmaim a Final Cut-ról, de mi az a nagy, ami ennyiért többet tud?
-
CharlieDrop
veterán
válasz Roland861010 #71357 üzenetére
Miért?
Mennyi egy ilyen Final Cut?
-
Head88
addikt
válasz Roland861010 #71345 üzenetére
15" Retinára? 13"-os gépbe nem menj bele mert az intel hd4000 gpu kevés a retina kijelző meghajtására és szaggatni fog a rendszer.
-
Head88
addikt
válasz Roland861010 #71342 üzenetére
Ne töltsd a gépet 24órában mert fölösleges. (túltöltés ellen elektronika van így 100% után automatikusan lekapcsol a töltés) A LiPo akkuk a mélymerülést és a túltöltést nagyon nem szeretik. Ha nagyon sokat állt a gép teljesen lemerülve akkor annak az akkunak kampec.
Az lenne a kérdésem, hogy gyári vagy utángyártott akku van benne? Találkoztam már olyan utángyártottal ami még 10 ciklus sem volt benne de már a macOS nyafogott, hogy cseréltessem az akkut mert olyan az állapota.
Gyári akkuk strapabíróbbak. Azok 0,5-1évet is kibírnak polcon, töltés nékül. (ha ilyen hosszú időre tervezi valaki félretenni a gépet akkor az apple ajánlása: 50-60%-ra töltött akkuval kell elrakni a gépet és az kikapcsolt állapotban 6-10hónap alatt merül 0% közelébe.)[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
válasz Roland861010 #71321 üzenetére
Lehet már hallottál róla, lehet, hogy nem, de azért megemlítem, hogy ebbe a szériába tartozó AMD gpu-k egy idő után tönkremennek. Emiatt, ha sokáig akarod használni ezt a gépet, akkor kerüld az olyan dolgokat, amik a diszkrét grafikát használják pl. játék, külső monitorra csatlakoztatás, mert hiába van benne két grafikus kártya és bár legtöbbször az integrált van használatban, mégsem fog elindulni a gép a diszkrét grafikus kártya nélkül.
(Szerk: most látom, kicsit fentebb már említették.)
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Roland861010 #71321 üzenetére
-
lmno
őstag
válasz Roland861010 #71319 üzenetére
Pl. ezzel
Amúgy mostanában nekem se mindig vált át, pl. Hearthstone-nál. Már Mojave előtt is ez volt, de régebben működött. (Persze lehet, hogy ez csak a HS hibája, nem tudom.)
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Roland861010 #71307 üzenetére
Nem kell külön driver a gpu váltáshoz.
Én a helyedben gyorsan megszabadulnék ettől a 2011 early 15" géptől mert híres arról, hogy ledöglik az AMD gpu.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Pro 16" 2019 i9-9880HK !!! 16G /1TB SSD Radeon RX5500M/8G , Garancia, üzletből
- Macbook Air 13" M1 - 2022 gyártás, 8/256GB, Apple garancia, 99% akku
- MacBook Air M2 Megkímélt 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 85%/Magyar Bill./p4011/
- MacBook Pro 14" M3 Pro - 12C CPU / 18C GPU / 1TB SSD / 18GB RAM / Német bill. - ELADO VAGY CSERE!!
- MacBook Pro M3 Pro 14,2" Asztrofekete (11/14)/18GB/512GB)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest