Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Netfone
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
Új hozzászólás Aktív témák
-
kajarin
csendes tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
A telefon maga nincs lenémítva, ugye?
(Oldalt a csuszka) -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Beállítások
Hangok és haptikus jelzések
Alapértelmezett jelzésekNem baj, ha kérdezel, ezért is van a fórum.
-
MikeWazowski
veterán
Köszönöm Nektek, ez azért most szíven ütött

Bocsánat tuti sok kérdésem lesz még, de most pl nem jövök rá, hogy a youtube értesítéseknek nincs hangja... értesítéseken belül be an állítva a hang és a jelvény is. Bár azt se tudom, h értesítési hangot hol tudnék változtatni... az appon belül is engedélyezve van az értesítés. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
-
kajarin
csendes tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Sehogy. Android és iOS között nincs átjárás Viberen. Egyik Google Drive-on szinkronizál, a másik iCloud-on.
-
MikeWazowski
veterán
A viber üzeneteket hogyan tudom átvinni? Neten elég bonyolult megoldások vannak. Ki, hogy csinálta?
-
MikeWazowski
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Sikerült
legközelebb nem egyből kérdezek. -
MikeWazowski
veterán
Olyan gondom van, hogy nem tudom beállítani a Google-nél, hogy az értesítéseket az új telefonra küldje. Jelenleg a bejelentkezési kérelmet csak a régi s23-as telefonon tudom jóváhagyni. A beállításoknál meg nem látok új telefon beállítására lehetőséget. Mi a megoldás?
-
dud998
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Azért az ilyet vastagon lehetne büntetni, mert szerintem a tisztességtelen kereskedelem példája. 😡
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Plusz pénzt akartak bezsebelni rajtad,
. -
MikeWazowski
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszönöm, telekomba azt mondta a lány h azzal bukom a garanciát, ha nem gyári Apple töltőt használok. Vagyis jó az után gyártott is, de a Samué nem....

-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Nem lesz baja.
-
MikeWazowski
veterán
Van egy eredeti gyári Samu töltőm, asszem 15 wattos. Ha azzal az adapterrel töltöm a telefont a gyári kábellel akkor lehet baja az aksinak?
-
üszök
őstag
Kilehet kapcsolni, ne kapcsoljon be a kijelző minden értesítésnél? Bármi jön, sms mesenger mail egyéb alkalmazások értesítései, mindig bekapcsol a kijelző. Valamint az is érdekelne ha bt headseten beszélek akkor se sötétül el teljesen.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Nálam B180 Mercedes (2014-es évjáratú) esetén nincs gond a Bluetooth csatlakozással.
Igen, dupla koppintással tudod megnézni, hogy jött-e valami. -
-
janeszgol
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Inkább vegyél egy S24-et vagy S23-at. 100% androidos csóka vagy, nem fog tetszeni neked.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Üdv!
„A cikk azt írja, h nincs mindig éber kijelzés.... ez az aod? Azóta változott esetleg? Fura lenne, ha nem lenne aod, hiszen amoled kijelzős.”
Jelenleg az AoD (hasonlóan az adaptív 120Hz frissítési rátához) a Pro és Pro Max gyártmányok kiváltsága.
Filmet másolni a 3uTools Windows program segítségével tudsz, lejátszására pedig (ha jól emlékszem) a VLC-t ajánlották. -
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Sose volt Iphone-om, most meg valamiért kedvet kaptam h kipróbáljam. Lenne egy két kérdésem, aki tud pls segítsen. Jelenleg galaxy buds 2 fülesem van, ezzel kompatibilis lesz? A cikk azt írja, h nincs mindig éber kijelzés.... ez az aod? Azóta változott esetleg? Fura lenne, ha nem lenne aod, hiszen amoled kijelzős. Filmeket hogyan tudok a telefonra átvinni és mivel lehet lejátszani? Egyelőre ennyi, ha minden jól megy, lehet holnap meg is venném. Köszönöm! -
janeszgol
félisten
Na bassza meg. Ettől féltem még a Plus megvétele előtt. [link]
Ebben sokat írogattam itt a MA fórumain (hírekhez). Aztán úgy gondoltam, hogy még egy ciklussal eltolják a ram upgrade-et.
Nem baj, elég lesz a 6 GB ram, viszont akkor nem 5-6 év múlva cserélem le a 15 Plust, hanem 2-3, esetleg (inkább max) 4 év múlva. -
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Apple TV-t szoktam még nézni, ott nem lóg bele (nyilván figyel rá a gyártó, hogy így legyen).
Szívesen.
-
-
pdaniel21
csendes tag
Sziasztok! November óta vagyok nagyon-nagyon elégedett iPhone 15 júzer, nagyon szeretem. és eléggé új vagyok, úgyhogy bocsi, ha béna kérdéseim lennének, van is 2. az első tényleg béna:
szerintetek miért van az, hogy megnyitok egy tök alap játékot és a betöltés után 1-2 másodpercig akad a játék? utána minden oké, de ez az 1-2 másodperc elég érdekes, zsír új a teló.
Na de a következő kérdés: adott az én telefonom, és a feleségemé (neki egy i8 van). A lényeg, hogy a lokátorban látjuk egymást, családi megosztásban is vagyunk, de az az érdekes, hogy úgymond nem "élőben" látjuk egymást, hanem kb 10-20 percenként frissít gondolom az app és egyszercsak azt látom, máshol van.
- A lokátor-hálózat nálam be van kapcsolva, nála nincs.
- a helymeghatározás nyílván be van kapcsolva, viszont bluetooth az nincs. ez lehet gond?
van egy barátom akivel bekövettük egymást és én kb minden lépését látom szinte másodpercről másodpercre. milyen beállítás szükséges szerintetek? köszi előre is, és mégegyszer bocs, ha olyan a kérdés
-
Willoge28
újonc
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Köszönöm a véleményt ,minndenképp meg fogom, nem is szeretném hogy más döntsön.
Csupán a ti személyes tapasztalatotok érdekel.
Mert gondoltam ha megfogva csak fura lesz és nem elborzaszt , plusz tőletek is inkább úgymond pozitív / megnyugtató a visszajelzés akkor atlendit az aggodalmon
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Willoge28
üzenetére
Szia,
nekem kifejezetten tetszik a dinamikus sziget. Nagyon gyorsan meg tudtam szokni. Netflix nincs nálam, de szoktam nézni YouTube-ot. Sok tartalomba belelóg/kitakarja egy részét, de számomra ez nem zavaró.
Ha van rá módod, ugorj be egy MediaMarkt üzletbe, vagy szolgáltatóhoz és nézz rá a saját szemeddel
, mert innen a fórumról nem tudjuk megmondani neked, hogy számodra mennyire lenne zavaró. -
Willoge28
újonc
Sziasztok,
Olyanok véleménye érdekelne akik kifejezetten 15 alap modellt használnak.
A dynamic island mennyire zavaró ekkora kijelző méreten youtube illetve netflix közben? Napi ingázás alatt szoktam ilyen tartalmat fogyasztani, és kevés infót találtam erről, de ott eléggé fikázták.
Könnyen meg tudtátok szokni / nem zavaró? Vagy ez erős negatívum lehet számomra?
Köszi előre is a véleményeket.
-
Zsolt,72
senior tag
Használd inkább a 3uTools Windows programot: [link]
Szerkesztésre és beállításra is alkalmas, plusz sok információt is megmutat a telefonról.
______
A megvásárolt hang néha vacakol, ahogy te is írtad. Normál esetben rákattintasz, letölti és ott van a csengőhangok között. Nálam is volt már olyan, ami most veled történt. Inkább használd a 3uTools progit. Arra figyelj, hogy ha nem ebben szerkeszted, hanem valahonnan letöltesz pl egy .mp3 hangot, akkor azt másolás előtt konvertálni kell .m4a formátumra, ehhez találsz ingyenes programot a neten. -
üszök
őstag
Segítsetek már légyszi. Ha veszek egy hangot a hangáruházban miként tudom csengőhangnak beállítani. Rányomtam a letöltésre de nem látszik a listában. Csengőhangra nincs valami alternatív megoldás esetleg?
-
skoda12
aktív tag
válasz
üzenetére
Több IT cég is ezt csinálja, a googlenél sokkal kisebbek is. Az a meggondolás mögötte, hogy ha jól csinálod a napi feladataidat, akkor az az alap vagy elvárt, de előléptetés meg csak valami extra dologért jár. Kell hogy legyen impactod a csapatodon kívül is. Ezért tolják az új projekteket, open source contributiont, meg ezért járkálnak emberek meetupokra és konferenciára előadni, mert ezekkel gyűjtik a plusz pontokat cégen belül. Ha megvan az előléptetés, akkor meg mindenki eldobja ezeket és hátradől újabb 2-3 évre.
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az micsoda bloatware! Amúgy már a széleken ívelt kijelzővel elbukna nálam. (fénytörés)
Kár, hogy a Sony nem veszi komolyan már. Ők tudnának bullshit mentes hardvert-szoftver csomagot, ha megerőltetnék magukat. Régen az Apple filozófia felét a Braun, Sony, Nintendo ihlette. (átgondolt és jól kinéző termékek, zárt rendszer) A japánoknak kellene ott lenni a piacon, nem a koreai és kínai cégeknek. Ha már sajnos a Nokia Lumia & Windows Phone elbukott.(utolsó OFF bocsi)
-
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Milyen érdekes, hogy pont most említed a Xiaomit és a reklám “értékét .
Pont ezt beszéljük itt a topicban , hogy a GsmArena oldalán megjelent RN13P+ tesztje.
Szoftveres , 3rd appok mennyisége ezáltal megduplázott kettős appokkal találkozhatunk ,például kettő galéria stb-stb , és a megannyi szoftveresen integrált reklámok miatt a tesztelő nem volt le fizetve , mert öröm volt olvasni az egész tesztet , ahogyan kulturáltan “szidja “ az egészet . -
törölt tag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Nagyon már nem akarok offolni, amit olvastam Google-nél olyasmi a vállalati kultúra, hogy mindig új projektekkel lehet feljebb jutni. Ezért gyakran elhalnak a korábbi dolgok.
Mivel reklámcég, nekik a hirdető a vásárlójuk, user is inkább “termék” így miért rakjanak pl. kényelmes olvasónézetet, könnyű adblockert a Chrome-ba, ha az a hirdetőnek rossz. Apple-nél user a vásárló, ezért vannak jó ötletek.
Egyébként a Samsung (mint legnagyobb Android gyártó) helyében talán rámentem volna az Apple módszer még nagyobb másolására: S böngésző Windows-ra is, S Mail, S Notes, S Cloud, S Music stb. mindenhol, egy reklám nélküli S ökoszisztéma hardver-szoftver egyben mint Apple-nél. Galaxy vásárlók, piaci részesedésük miatt velük a Google se tudna packázni a YouTube visszatartásával, mint a nulláról induló Windows Phone kapcsán tették a Microsoft ellen.
A régi Google-t még lehetett kedvelni és a világ nagy részének ők hozták el az okostelefont, hiszen az Apple soha nem akart csinálni 50 ezer forintos iPhone-t, a Google Android partnerei elárasztották a piacot. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
üzenetére
Ne már, ez a helyzet alapú emlékeztető nálam egy alap szolgáltatás, sokat használom. Költői kérdés, miért kaszálta el a Google? Ez egy igen kényelmes, hasznos dolog, mondjuk követek jó néhány Android topikot és bizony egyre többen panaszkodnak, hogy mennyi mindent szüntet meg vagy zár be a Google, amit amúgy kedvelnek a felhasználóik…
A reklámot ne is mondd, rühellném, ha pl Sáomi szinten volna jelen a telefonomon.
-
törölt tag
válasz
nikilauda
üzenetére
Nem éppen, de mindegy. Pl. helyzetalapú emlékeztetőt is kinyírta a Google. Spotlight mindenre keres. Shortcuts beépítve, Androidon Tasker külön dolog. Ha már Windows Phone is szóba került, böngésző címsáv alul Safariban már benne alapból, Android Chrome azt írják nincs opció, ha esetleg flag van rá, az nem ér. Chrome kiegészítő szegényes, Safari bőven: pl. adblocker feltétel nálam adathoz ne férjen hozzá, ne lassítson, ne DNS, VPN alapú rendszerbe belemászós, csak egy normál adblocker kiegészítő böngészőhöz mint Safarihoz egyszerűen a Wipr. Bizonyos oldalakon Safari automatikusan olvasónézetben tölti be a cikket, Chrome nem tudja, külön kell barkácsolni. Már azzal meg lennék lőve, Androidon melyik email appot használjam, van reklámos és fizetős és ronda, iOS beépített nekem letisztult, reklámmentes és tudom nem fog eltűnni mint ahogy a Google kinyírta az Inboxot. Sorolhatnám még, de mindegy, számomra az iOS kényelmes a hibáival együtt is.
-
dud998
őstag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Én tok nélkül szeretném használni. Végre úgy használhatom, ahogy a tervezők a design-t megálmodták. Nagyon szép. Az 5.3-as bluetooth jobb és az már veszteségmentes kodeket is támogat. A Lightning-ot én is tartósabbnak gondolom, de annó amikor még androidoztam se volt vele gond. Viszont ilyen kábel meg tényleg van mindenhol, nem kell különcködni a Lightning-gal.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
üzenetére
Rengeteg ilyen apró finomság bújik meg az iOS-ben, mint az említett Naptár (például az Óra ikon is a valós időt mutatja). Az ikonokra hosszan nyomva számos hasznos funkció nyílik meg a “gyorsmenüben”, ami praktikus és nagyon felhasználó-barát.
Rengeteg a panasz a gyári billentyűzetre, fórum-szerte, nekem mégis 99 százalékos az elégedettségem vele, gyors, pontos, jól tanul, és a csere szöveg miatt különösen hatékony. Ahhoz a kisebbséghez tartozom, akik számára perfekt (lehet, rosszul vagyok bekötve
). Sok gyári App is úgy jó, ahogy van, nézegettem alternatív megoldásokat, de végül sokszor inkább visszatérek az Apple dolgaihoz.
Egy ilyen véleményért, pozitív tapasztalatért a fő iPhone topikban élve megnyúzás jár, ott a “szar az Apple” a menő.
Akkor is kikapsz, ha írsz negatívumot, mert aki egyszer jót mer oda írni, az megkapja az elvakult Apple birka skatulyát és onnan nincs kiút.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
15 Plus jó ötlet. Off inkább: A Lumia nekem is tetszett nagyon. Kár a Google keresztbe tett (YouTube és Google appok nélkül esélye se volt a Windows Phone platformnak) és a Microsoft is sokat szerencsétlenkedett. Így kötöttem ki Apple-nél, itt hardver-szoftver egyben és átgondolt stratégia.
Az Android nem megy át első benyomás teszten ma sem. Pl. már az, passcode ott meg kell nyomni a belépés gombot is, iPhone beenged amint beírtad. Google Calendar ikonja mindig 31-ét mutat, Apple az aktuálisat. (még icloud.com-on is) Android reklámos appok, iOS tiszta, kedvelem a gyári appokat. Design is szebb, pl. az időjárás app grafika eső, villám…
Olvasáskor vagy egy playlist közepéről, aljáról kényelmes a felső sávot megérinteni és felugrik az elejére. A haptic feedback, a face id, némító gomb, magsafe, Spotlight, Shortcuts, AirDrop, iCloud, Apple Pay és más Apple szolgáltatások stb. sok hasznos dolog. Nem tudom ez még így van Androidon, de régen PDF megnyitás is macerás volt. Régen 3rd party appok kamera API problémája. Diktáláskor írásjelek: Android leírta kérdőjel, iPhone kirakta ? és kész. Rengeteg ilyen apróság, kisegítő lehetőségek, parancsok beépítve.
Samsung One UI is hát egyszerűen nem tetszik, már a vezérlőközpont kinézete is rossz.Hiába bizonyos dolgokban többet tud és egy flagship Galaxy már inkább zsebszámítógép mint okostelefon, valahogy számomra az iPhone mégis kényelmesebb, gyorsabb a használat. Persze nem győzködni akarlak, csak gondold át mi hiányozna neked váltáskor.
-
-
Zsolt,72
senior tag
A matt (csúszásmentes) hátlap már csak hab a tortán. Néha, amikor úgy van kedvem, lepattintom a tokot és “csupaszon” használom a telefont, mert így még jobb ránézni és kézbe venni.
Az 5-ös BT verzió hozott hatótáv-növekedést, magam is tapasztalom.
A dinamikus sziget piszok jó ötlet, jól megvalósítva.
Az USB C nekem közömbös, eddig jól megvoltam a Lightning-gal, végül is nem zavar a váltás. Tudomásul vettem.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én a 15 Pro vagy Pro Max-ot a chip miatt nem vettem meg a melegedés végett.
Illetve a legjobb üzemidőre utaztam.
Végre elérte már a 15 és a Plus is a 2x zoom-ot.
Így kamera szinten megfelelt számomra.Ezelőtt droidot használtam mégpedig egy Honor Magic 5 Pro-t, talán az egyetlen androidos így 2024-ben is ami úgy bírja szuflával mint ez a 15 Plus...Kamerája annak is jó volt.

-
válasz
üzenetére
Magam részéről minden rendszerben látom a lehetőséget , ezért is imádtam WP-t , bár ez a múlté .
Tipped jó , de kicsit feljebb pozíciónálnék elképzelésben , még pedig 14P vagy 15P .
Plus modell rendelkezik azzal a képernyő nagysággal ami nekem megfelelne és üzemidőben is.
Ezért is szemezek 15 Plus modellel (is).
Zsolt72 #433
Még ki gondolom a dolgot , márciusig még van időm .
-
zaskar
senior tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Röviden összefoglalnád a sima és a Pro közötti kamera különbségeket, amik neked, mint felhasználónak fontosak? Pl. az optikai zoom? Nem a specifikációkra gondolok, azokat ismerem. Én is a sima és a Pro között vacillálok, és azért kjelenthető, hogy mindkettő jó képeket csinál. Mérlegelni szeretném, hogy megéri-e számomra a magasabb árat. A többi előnye, 120 Hz, gyorstöltés, stb. kevésbé érdekel. Köszönöm!
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha csak a racionalitás (ész) számít, akkor adódik, hogy a teljesen megfelelő Samu modell.
Ha viszont a szíved is beleszól, akkor meg ugye iOs 🤔😊
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Persze, ha fontos a még jobb kamera, akkor adódik, hogy PRO típust választasz.
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
iPhone 13 olcsóbban? Két platform nekem nem menne. Mármint Android nekem nem volt, tényleg hiányozna az iOS, ha valamilyen katasztrófa miatt nem lenne. Akárhányszor próbálgattam az Androidot, nem ment át az első benyomás teszten. (több dolog eszembe jutott most)
-
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Én még gondolkodom a kis SE után érdemes-e tovább haladnom az iPhone vonalon avagy sem.
Olyan szempontból , hogy az akkumulátort kellene benne cserélni és továbbra is jó lenne .
Ámbár van egy olyan tényező is, ami vonz , hogy legyen egy modernebb külsejű telefonom és bírja a napot egy szusszal .
Mivel mind a két platformot használom (szürke zónát képviselem ) fentebbi szokásaimnak bőven eleget tesz a céges SG A54 is.
Akkor minek adják ki megközelítőleg 8000 koronát egy telefonért?
De akkor meg hiányozna az a fránya IOS .
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Én mondjuk nem az említett dolgok miatt választottam a 15 Pro-t. Hanem a kamera miatt. Akár honnan nézed, jobb a kamerája és nekem ez számított.

Pedig nem sokon múlt hogy sima 15-öt vegyek, de aztán csak kibírtam hogy legyen készleten a Pro. Igaz én natural színbe akartam és az sose volt készleten ezért inkább blue lett, de ezt se bánom igazából.

-
Zsolt,72
senior tag
-
dud998
őstag
Mai nap becsatlakoztam egy 15 128GB-al, fekete színben. Egy 13 Pro-t váltott. És nekem se hiányzik a 120Hz.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! 15 Pro-t készülök venni. Tudom, hogy a sima 15 is nagyon jó, és akkuban is jobb, én mégis inkább a Pro-t venném. A 120 Hz kevésbé érdekel benne, 6 éve 120Hz-es iPad Pro-t használok, de mellette mindig 60Hz-es iPhone-om volt, és nem okozott gondot. Jelentős többletfogyasztást jelent egyébként? Ki lehet kapcsolni valahogy?
-
Cecevok
tag
Én 4.5 év droid után tértem vissza tavaly az almához, nem bántam meg. Szerintem te sem fogod 😄
Fülesre Jabra Elite 2-est használok, teljesen jó, bevált motyó, és nagyon kényelmes a kialakítása ha ez szempont. Az újabb Elite 3 olyan 20-30e között van. És Dán gyártó nem kínai. -
-
üszök
őstag
Köszi mindenkinek.
Világ életemben droidos voltam de az asszony azt mondta vegyek új telefont, hát vettem.
Remélem nem fogom megbánni, majd az idő eldönti. Biztos lesznek hülye kérdéseim.
Más téma.
A headsetem is ki kellene cserélni mert a régi Nokia már eléggé oda van. Ez ilyen fülbe dugós/ akasztós sima mono beszélgetésre alkalmas cucc. Ehelyett keresnék valamit mert nem nagyon ismerem a mostani piacot. Vettem egy Kínait de annak 2 méter a BT hatótávja ami nem sok. Nem kell semmi stereo meg ilyen csicsák egyszerűen telefonálni akarok, -
sirokipatrik
aktív tag
Üdv itt! 😁
Kis infó, hátha valaki járt így mint én: már régóta arra lettem figyelmes, hogyha videót néztem bármilyen alkalmazásban, akkor amikor jött volna valami hirtelen jött nagy fény, villanás, levette nagyon a fényerőt, majd vissza. Azt hittem hibás a kijelző, de nem. Van olyan beállítás hogy Villódzó fények tompítása. Ezt valami oknál fogva bekapcsolta nekem a telefon. Hátha valakinek segítség lesz ez a jövőre nézve 😁 Hogy miért kapcsolta be az meg rejtély marad.
-
üszök
őstag
Sziasztok, most vettem egy ilyet az Euronicsban.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Matuka1990
üzenetére
Van rá lehetőség JB alatt (legalábbis régen volt rá lehetőség), de a mostani rendszereket már nem annyira egyszerű JB-re alakítani.
-
batai15
félisten
válasz
Matuka1990
üzenetére
Nem fogsz tudni .
-
janeszgol
félisten
válasz
rolandi350
üzenetére
Én szeretem az ilyen történeteket olvasni. Nekem is van S23U, S21U, Mi 10T, meg mi 10T Pro, meg Xiaomi 12. Meg még pár másik teló, ami tudja a 90-120 Hz-et.
És mindegyiket 60 Hz-en használom.
Az órára. Ha éjjel leveszed (úgy olvastam, hogy igen), akkor nyugodtan megveheted, mert azokban is van vezeték nélküli töltés. Most mindegy, hogy az asztalra vagy egy töltőpadra teszed. Pl egy ilyenre: [link]
-
Matuka1990
csendes tag
Sziasztok
Androidos vagyok de szeretnék váltani
A kérdésem hogy ezen a készüléken is
fogom tudok torrentezni ?
Lefogja játszani ugyanúgy a videókat zenéket
Amiket letöltök?
Mert akiket eddig kérdeztem mindenki mást mond. Gondoltam esetleg van köztetek olyan aki szakértő ebben a témában ....
Köszönöm a választ
Főleg nCore használok és ugye androidnal nincs semmilyen megkötés korlátozás ... -
válasz
rolandi350
üzenetére
Búék mindenkinek!
Nem fogod megbánni a plust-t, nekem is az van és nagyon jó döntés volt.
Feleségemnek sima 15 van imádja.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
rolandi350
üzenetére
Nekem Watch 5 volt mikor megjelent, akkoriban kihasználtam mert direkt eSim-est vettem és sokszor azon telefonáltam úgy hogy a telefonom esetleg itthon hagytam mert tudtam hogy olyan helyre megyek. De viszont 1 év után már nem volt szükségem rá, így eladtam.
A Mac gépet nem fogod megbánni, mert az az összhang amivel működnek együtt az, valami csoda.

Én nekem egy iMac-em van most, de a leendőbeli munkám miatt majd valszeg egy Macbook Air-t fogok beszerezni még mellé.
Amúgy én nekem Galaxy S7-em volt amikor megjelent, aztán csak szívtam vele, 1-1.5 hónap után már gondjaim voltak, akkor váltottam iPhone 5S-re. Azóta szinte csak iPhone-om van mert megszoktam, megszerettem, bár voltak időközben kisebb átállások androidra, de mindig megbántam.

Amúgy iXS Max után voltak érdekes váltásaim, sorrendileg így: iXS Max (2018-2021) - i12 Pro (2021-2022) - iXS (átmeneti, használt vétel, de meghalt egy fél év után) - i7 (átmeneti, mert hirtelen halt meg az iXS) - i12 (2022-2023 február) - i13 (2023 február-2023 november) - i15 Pro (2023 november-től),
Igazából i14 Pro-t akartam volna az i12 Pro eladás után csak közbe szólt egy nagyon nem várt nagy kiadás, azért kavart be így az egész. De vére mostanra elértem azt amit akartam.
-
rolandi350
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Már akkor én is leírom az én választásom okát.
Xiaomi MI 10T Pro-m volt, 3 év után már nincs biztonsági frissítés rá, ezért beérett a csere.
Hasonló erősségű kategóriájú telefonokat nézegettem mint amilyen volt az 3 évvel ezelőtt.
Ledöbbenve konstatáltam, hogy na az azon szintű androidos tellók ára bizony jócskán felment. iPhonet nézegetve mindig is szerettem volna legalább kipróbálni egyet, de az ára túl lépett nálam egy elméleti határt. 2x annyi pénzért fele olyan hardvert venni hiába a jól optimalizált OS nekem az úgy mindig is erősen savanyú volt.
Viszont mivel a két ár most már majdnem össze ér, + hardverileg sem annyira gyenge az iPhone nem csak OS-ben jó, + hát jóval tovább támogatott mint biztonsági mint főverzió frissítésekben is ezért úgy döntöttem adok neki egy esélyt, nézzük meg miféle.Fogdostam a kis méretűeket élőben mivel mégis csak olcsóbb, de rájöttem hogy nem, egyszerűen nekem kell a méretes telló. Tartalmat fogyasztok rajta + sokat használom GPS-nek is kocsiban (amelyben nincs carplay), + ha már lúd akkor legyen már mire nézni.
Na ok, akkor Plus vagy Max?
Kívánatos volt a MAX mert sok mindenben jobb, de kb semmiben sem érdeben abban ami nekem leginkább számít. Ezért racionálisan a Plusra esett választásom, mivel a + árat nekem nem érte volna meg. De mindenek előtt mivel a MI10T tellómon 144Hz-es a kijelző ezért letesztemtem milyen az a 60Hz. Hát igen érződött kicsit a különbség. Majd kicsit hanyagoldtam a témát. Rá egy hónapra megint terítéken volt hogy na akkor vegyünk tellót, nocsak nézzük meg megint hogy mennyivel roszabb az a 60Hz. Akkor döbbentem rá, hogy az egy hónappal azelőtti 60Hz-re állításom úgy maradt egy hónapot. Hoppá
Mindeközben én ebből semmit sem vettem észre. Na innentől kezdve nem volt kérdés hogy kb semmi értelme számomra a 120Hz-nek. Papíron jól hangzik, gyakorlatban 2 perc után hozzá szok az ember a 60Hz-hez és onnantól észre nem veszi.Most itt van egy Plus a kezemben egy kicsit még hiányzik az Android, tapasztaltam 1-2 bugot is, de teljesen élhető telefon. Kamera tudása nekem teljesen elég, 2x zommal lehet közelebbi képet is csinálni az nekem teljesen elég. A full manuális módot kicsit hiányolom, azt szerettem Androidban. Vettem 1-2 appot rá ami tudja de látszik hogy az nem ugyanaz mint ha alapból tudná, csalafintán csinálja.
Ami meglepő volt, hogy a MI10T Prom után semmivel ismétlem semmivel sem éreztem gyorsabbnak. Egyszerűen az a 3 éves telló amibe akkor tált a csúcs CPU-t rakták bele bőven elég memóriával még mindig repeszt. Csak hát ha nem frissítik.. ez így nem kicsit környezet szennyező, az lenne a reál hogy amíg a hardwer bírja, de hát ugye kell a profit.Vettem egy vezeték nélküli töltőt is hozzá. Minden reggel feldobom rá míg eszek/zuhanyzok és beledobja egy óra alatt ami nekem aznapra kell. 80%-ra engedem, és lassan töltöm, eddig egy hónap után még mindig 100%.
1 évet adok neki minimum, sőt lehet hogy becsusszan hozzá egy M2-es Mac mini is, még meg lássuk hogy alakul az újév.
Gondolkoztam Apple Watchon is, nem is lenne olyan drága, viszont az hogy töltögetni kell kb minden nap az nekem nem ok. (Nem a legdrágábbat venném.) Annyira kényelmesen vagyok meg a Huawei GT3-ammal úgy, hogy 2-3 hetente töltöm hogy az élmény. Óra nekem 2 dolgora kell, az egyik az értesítések a másik hogy megnézzem mennyi az idő. Mindkettőt tudja az iPhonemmal, tehát egyelőre nem váltok Apple Watchra.
Hát ez az én sztorim.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
A SIM-kártyát a tálcára úgy kell rátenni, hogy felül legyen a kártya “chip” része?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple asztali gépek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(Oldalt a csuszka)
legközelebb nem egyből kérdezek.
Akkor is kikapsz, ha írsz negatívumot, mert aki egyszer jót mer oda írni, az megkapja az elvakult Apple birka skatulyát és onnan nincs kiút.