Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
őstag
Még nemigen való arra, hogy ezzel váltsd ki a fizikai okmányok szerepét.
Az Egyesült Államokban is csak 4-5 állam tette lehetővé, hogy a Tárcához hozzáadott vezetői engedéllyel igazolhasd magad. Nálam az a szerepe, hogy meglegyen az iratok digitális másolata, és bár több alkalommal is elfogadták már tőlem is, erre (jogszabály híján) jelenleg nem érdemes alapozni, mert nem kötelesek elfogadni. Még nem.
Annyiból kényelmes, hogy a telefon mindig velem van, a tárca és az iratok viszont nem feltétlenül, például lakáson belül nem kell elmenni az iratokért, ha űrlapot töltök ki, mert itt van nálam a telefonban, az iratok pedig egy másik helységben, a lakáson belül (ugye, ott nem hordja magával senki sem
). Tárcát nem is hordok, csak ritkán (készpénzt sem használok), az iratok mivel kártya méretűek, könnyen viselhetőek, e célra direkt olyan tartót szereztem be, amin van egy kis fém csíptető, ami alá befér a vész esetére magamnál tartott 10, vagy 20 ezres bankjegy (áram szünet, terminál hiba esetén ki tud segíteni, amúgy évek óta nem nyúltam pénzhez, az Apple Pay és iPhone duó mindenütt működik, a legkisebb településeken is
). Idővel biztos, hogy a személyazonosság igazolása is telefonnal fog történni, e felé tartunk, de még nincs kész az EU jogszabály erre. Majd meglesz…Az appot nyugodtan próbára teheted, éppúgy a telefonon tartja a titkosított adatokat, mint a Tárca.
-
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Szia!
Erről a GoodID-ről tudsz írni személyes tapasztalatokat? 🙂
iPhone topikban olvastam már szintén valakitől, hogy pl rendőri igazoltatásnál kipróbálta és elfogadták, de ettől függetlenül szívesen olvasnék még, mert AppStore kerek 1 véleményt dob ki rá nálam és az is olyan vélemény csak, hogy “nem működik az app”.Letöltöttem már és addig halogattam, hogy felvegyem bele az okmányaimat, hogy inkább töröltem az app-ot, de meggyőzhetőnek tartom magam és ha azt írjátok, hogy tuti az egész, akkor végülis szívesen rászánom az időt és kipróbálom, hogy minden iratomat ezentúl otthon tartok. 😁
-
Zsolt,72
őstag
válasz
üzenetére
A különféle app-ok saját beállításai között nézelődj. Ha a fejlesztő lehetővé tette a biometrikus védelmet, akkor ott találod meg a BE/KI kapcsolás lehetőségét.
Amiket használok, és tudom, hogy van védelme:
Microsoft OneDrive
Microsoft Authenticator
Messenger
Telekom
Yettel
Simple
iCsekk
George
NAV
EgészségAblak
GoodIDAz iPhone-on pedig tudsz létrehozni védett jegyzeteket, rejtett és védett fotó mappát. Így hirtelen ennyi jut az eszembe.
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogy lehet levédeni jelszóval vagy Face ID-val appokat?
-
tony_snow
tag
Koszi a valaszokat. Egyelore tesztelgetem, probalgatom, ujrainditas utan most jonak tunik. Megneztem egy videot yt-on, nem melegedett, most bongeszes alatt is megfelelo a homerseklete. Lehet tenyleg beakadt valami a chrome-nal. Az akksi merules is rendezodni tunik, 100-rol kb 80%-ra igen gyorsan merult, de ez is normalizalodni latszik
. -
tony_snow
tag
Sziasztok,
Nagyon melegszik nalam a telefon, peldaul bongeszes kozben (chrome app). Videot sem kell neznem hozza, hanem mar mobilarena forum olvasgatas is eleg, konkretan most szinte forro az oldala. A regi kis samsung s10e-m egyaltalan nem melegszik azonos felhasznalas mellett.
Ketto napos a telefon, rendezodni fog ez? -
madgie
titán
Akkor már itt van ez az IKEA 45W PD töltő, négyezerért bestbuy, a 15-öst ugyan csak 20 wattal eteti, de majd később jól jöhet a plusz erő (meg ha két cuccot szeretnél tölteni róla)
-
batai15
félisten
válasz
novoszath
üzenetére
Nekünk ez van , hibátlan 3 hónapja amióta 15 van a családba. Asszonynak és nekem is van.
Hogy most melyik az eredeti vagy a drágább is ugyan ez csak át brandelve nem tudom , de nekem bőven meg ért 7 ezert akik hogy tud mást is tölteni és éjjeli lámpa is van benne.
[link] -
jeni
félisten
válasz
novoszath
üzenetére
Fekvő vagy állványos?
Ha kapsz gyári kivitelben akkor olyat vegyél. Extra gyors töltést ne várj.
Xiaomi,Samung,stb...
Az Alza ,az Emag oldalkon van több változat is. -
novoszath
senior tag
vezetek nelkuli toltot keresek milyet erdemes venni mit ajanlotok?
-
jeni
félisten
Emag oldalon lent ez van ott
Szupergyors töltés 45W PD 3.0
itt 17 ropi
-
batai15
félisten
-
jeni
félisten
ezen gondolkodom,hogy ez még erősebb is ,eredeti, igaz Samsung
Samsung Szupergyors hálózati töltő, USB Type-C, 45W, fekete - eMAG.hu
lehet jobb vétele lenne ennyiért?
kérdés Apple kompatibilis-e? -
Zsolt,72
őstag
Alapesetben az iPhone 11 mellé csomagolt 5 Wattos töltőt használom, de beszereztem egy Apple 20 Wattost is, arra az esetre, ha hirtelen kellene egy kis kraft a telefonnak. Ezt nyugodtan merem ajánlani, jó választás. Igaz, én nem teljes áron jutottam hozzá, mert a Telekom akciózta pár éve (6 ezer volt, szállítással együtt).
Az AlzaPower is megfelelő, családban van ilyen adapter és megbízható. Nekem Alza adatkábel/töltőkábel is van, az is az ajánlott kategória.
Arra ügyelj, hogy a gyorsabb, 20W eléréséhez egy megfelelő, mindkét végén Type C USB kábel szükséges. -
jeni
félisten
milyen töltőfejet érdemes ehhez használni?
Apple 20W USB-C töltőfej-gyárit?
más
AlzaPower A101 Fast Charge 20W fehér-gyártót?
másik
iPhone 11/12/13/14/iPod/iPad MHJE3ZM/A Hálózati gyorstöltő, (20W, Utángyártott), fehér-fele annyiért-ez az pont olyan mintha más gyártóét használnám,így mindegy,hogy utángyártot vagy sem. -
Zsolt,72
őstag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ezt én nem tudom, nálam mennyi idő volt, mert a “Telepítés éjszaka” opciót választottam, ezért csak annyit tudok mondani, hogy reggel láttam, hogy készen van, mert ott fogadott a Hello képernyő.
-
mtm800
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Nálam is sokat matekozott vele.
-
mtm800
senior tag
Elérhető a 17.4.1
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mai napig a legjobb LG telefon volt. Bár, a G4-et is imádtam... főleg a kameráját. A G3 meg bootlop hibás lett.
-
-
batai15
félisten
Sziasztok vásároltam magamnak is egy fekete 15 készüléket. Két kérdésem lenne : kinek milyen fólia vált be ? Főleg ilyen alis beszerzés érdekelne mert többet szeretnék rendelni. Illetve az Apple bőrtokja mennyire ajánlott ?
-
xsjado93
senior tag
Használ valaki Brave böngészőt? Néha a telefon elég kellemetlen hőmérsékletre tud felmelegedni, mikor a háttérben megy egy YouTube videó, akár lezárt képernyő mellett is. Xs-en amúgy nem volt jellemző, egészen a 17-es iOS-ig, de platformtól függetlenül előfordul a jelenség a neten talált infók alapján. Erről van szó: [link]
-
Azért ez nem mindenkinek ajánlható, tekintve például rögtön az én példámat.
Én Domino-s vagyok és mind a mai napig úgy vagyok a mobilnet használattal, hogy “ami adatforgalmas és ráér, az megvár otthon Wi-Fi-vel”.
Ebből kiindulva videókat egyáltalán nem nézek mobilnetről (kivéve olykor szerdánként, mikor ingyen adatot ad Domino Day alkalmából) és általánosan is a szöveges tartalomfogyasztásra redukálom a használatot (böngészés, fórum, e-mail, messenger).Ez nálam úgy néz ki anyagiakat nézve, hogy 5GB-os Maraton csomagokat szoktam évente párszor venni 4000Ft-ért és ezek a csomagok nem megújulók, hanem ha 1 év alatt használnád el az 5GB-ot, akkor abszolút lehetőséged van rá és időközben akkor kell pénzt töltened a kártyádra, ha hívások, SMS-ek miatt fogyóban az egyenleg (vagy évenként kötelezően valamennyit, hogy aktív maradjon a kártyád).
Plusz alig telefonálok, szóval összesen ez nálam úgy néz ki, hogy az elmúlt 122 napban 8000Ft-ot fizettem csak a Telekomnak.
Persze a mai világban már az én felhasználásom számít ritkának, de egyébként ha egyedül laknék, akkor máris szóba jöhetne Netfone nálam is és csak ezen neteznék otthon is és lemondanám a vezetékes szolgáltatásaimat. 😀 -
Nescafé
őstag
Telekom nektek is elmegy visszajön a térerő?
valamit csinálnak? -
mtm800
senior tag
telepithető a 17.4
-
üszök
őstag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Netfone 7500 ft körül ad olyan csomagot amiben korlátlan beszélgetés és 100 Giga net van...
Vodafone hálózaton működik. (Nem tudom mennyi pontosan én 1 éve használom lassan nekem most emelik 6500 ra) -
novoszath
senior tag
erdeklodnek hogy a Dynamic Island ra mikent tudom ki rakni az akkumlator töltöttségi állapotának és az akkumulátor élettartamának megjelenítéset?
-
Jonny012
csendes tag
Sziasztok!
Ma reggel nem reagált semmit a telefonom amikor felraktam tölteni egy gyári Apple töltőre.
Megpróbáltam A laptopom töltőjével, de az sem segített.
Végül kikapcsoltam és úgy már elkezdte a töltést.Szerintetek itt mi a gond?
-
weri
senior tag
Ezek ideiglenes tényezők. Hamar megszokja a szemed a 60hz-et is.
Amúgy értem én hogy zavarja az emberek nagy részét hogy nem 90 vagy 120hz de, ha annyi lenne is én 60hz-en használnám, mert amire használom arra nem kell nekem a magasabb frissítés. Elég nekem a PC-n a 165hz mivel telón nem gamelek.
-
Csak akkor azt nem értem, hogy AP-en kívül a többiek megoldásához miért kell net, hiszen azok is az offline kártya adatait használják.
De persze nem kell nekem mindent érteni és rendjén is van ez így. 🙂 -
kajarin
csendes tag
Nem kell Apple Pay-hez, a pénztárcádban lévő kártyához sem kell, annak az adatait "másolja" le magának, és teljesen offline is működik. (Nyáron a tengerparton is a Watch mindig rajtam van, nincs e-sim benne, de tudok fizetni vele, ezért is szeretem.)
Egyébként ez az automatizálás az iOS 17 óta tud jól működni, előtte is működött, de nem futott le automatikusan, mindig meg kellett erősíteni, az elég idegesítő volt.
-
Ez nagyon jó ötlet!
Ilyen automatizálást én is használnék, mert mára a kapcsolók közül én is egyedül a mobilnetet kapcsolgatom már csak, pont a fentiek végett.
Azzal sem érzem magam kisegítve, hogy csak rossz Wi-Fi kapcsolat esetén használ mobilnetet, mert ha épp olyan pillanatok vannak, hogy órás YouTube stream-et nézek, nem fogom észrevenni, hogy átvált másik netre.
Helyette én is kapcsolgatom amikor elmegyek otthonról és amint hazaérek.
Kipróbáltam pár napja, hogy kikapcsolt mobilnettel is működik-e boltokban az AP fizetés és működött, több alkalommal is.
Ilyenkor csak a fizetés pillanatára bekapcsolja a mobilnetet vagy abszolút nem szükséges hozzá neki netkapcsolat?
Utóbbira tippelnék, hogy nem kell neki. -
kajarin
csendes tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Nagyon ritkán de nálam is előfordul, hogy a wi-fi megmakkan, és akkor nem is csatlakozik hozzá, de a mobilnetről megy tovább minden (mert nem veszem észre hogy nem megy a wi-fi...
Nekem a megoldás az lett, hogy a parancsoknál beállítottam egy automatizálást, hogy ha hazaérek, kapcsolja ki a mobilnetet, ha elmegyek itthonról akkor pedig kapcsolja vissza. -
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Wifi asszisztenst kapcsold ki.
Beállítások - Mobilhálózat - Legörgetsz alulra.
Ha ez be van kapcsolva akkor gyenge wifi esetén átvált mobilnetre. -
tuzpenge
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
"mert egyszer nem vettem észre az emeleten, hogy nem a wifi megy és a havi keretem elhasználtam." -> mert sajnos verziók óta szar a hálózatkezelése az ios-nak....nekem sem kapcsol át mindig rendesen, és teljesen random....totál kész vagyok ettől én is...
-
MikeWazowski
veterán
Azt nem lehet valahogy beállíatani, hogy ha a Vezérlőközpontban kikapcsolom a wifi-t, akkor ne csak az aktuális kapcsolatot, hanem magát a wifit is kikapcsolja? (Igen... én szoktam a wifit meg a mobil netet kapcsolgatni, mert egyszer nem vettem észre az emeleten, hogy nem a wifi megy és a havi keretem elhasználtam.)
Ám nekem csak egy lumia 930-asom volt, de nem tudtam megszokni a rendszert...
-
-
Zsolt,72
őstag
válasz
novoszath
üzenetére
Üdv a 15-ös iPhone család világában.
Látom, hogy némi kitérővel, de te is a Lumiak után kerültél ide. Nekem is volt 520, 640XL, végül 820.
Igen, a Samsung fülesekkel nem szokott gond lenni az Almánál sem, illetve nekem is pozitív élmény, hogy egy REDMI earbuds 4 active milyen szépen együtt dolgozik a telefonnal. -
novoszath
senior tag
en is beleptem az iphone osok taboraba egy 15 Pro val eddig samu z fold 2 volt de az aksija mar haldoklott meg mar regi generacio es meglepodve tapasztaltam hogy a samu fules meg a GW4 classic ora minden gond nelkul mukodik vele
-
Lozi8
tag
Miután eladtam a 13 pm-ot , két hónapig egy 13-at használtam , így fel se tünt a különbség
. Na jó közben voltam bent a yettelnél és ott összehasonlítottam a 15 pm-ot és 15 plust . A lassú görgetésnél látszik a külömbség de ( szerintem ) nem vészes és a többi műveletnél se ... Szerintem . -
Hoes
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan tokot ajánlani ami nagyon vékony, kemény anyagból van, ugyanakkor nem sérti fel a telefon keretét?
Köszönöm! -
saca23
aktív tag
-
Lozi8
tag
válasz
rolandi350
üzenetére
Ennél én “ intezivebben “ használom a telefont
. Van valami alkalmazás arra , h megnézzem , h a háttérben - esetlegesen - mi az , ami meríti ( merítheti ) az akkumulátort ? -
Lozi8
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Powerbank topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Építő/felújító topik
- Így szórna el 60 milliárdot Elon Musk egy Cursor mozdulattal
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).

pedig nem egy nagy frissítés.