- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberbeni
addikt
Rányomtam az "upgrade architecture" gombra, hát nem kellett volna... A másik ember nem tud mostmár csatlakozni, pedig mindent megpróbáltam, amit ajánlottak a neten az otthon törlése és újrarakásán kívül. Még macbookra is rákötöttem, hogy mit mond a konzol, volt valami cloudkit sync error 30 perces throttlinggal, ami ha lejárt, akkor egy másik error, hogy nem tudott valamit dekriptálni, vicc az egész.
Végül az lett a megoldás, hogy nála is fel lett rakva a HomeAssistant, mert úgyis csak itthonról akar állítgatni dolgokat. (Oda külön előfizetés kell, ha cloudból akarod tolni)
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Gabonetta #225 üzenetére
Szarul. Home tabon fent rányomsz a "Climate"-re, majd az alatta megjelenő "Temperature"-re, akkor ott kilistázza, hogy melyik szobában mi mennyi, azokra kattintva már ott tudod változtatni, hogy melyik szoba, meg hogy benne legyen e a státuszban, hogy 23-25 fok van a lakásban. Amúgy meg külön-külön a szobákba bemész és ott van felül szintén a "Temperature" és társai. Ugyan ezek a hőmérők általában tudnak pontosabbat, a Home appban csak fél fokos pontossággal lesznek kiírva.
Az ilyen érzékelők arra jók, ha autómatizálni akarsz velük valamit. És azt is valószínűleg nem a Home appban, főleg ha fontos az, hogy mindig működjön. Nálam pl fürdőszobában bekapcsol a szellőztetés egy időre, ha a páratartalom egy bizonyos szint fölé megy.
-
Cyberbeni
addikt
Ha nem akarsz kamerát vagy egyéb erőforrásigényes dolgot, akkor az 0-hoz közeli CPU, nekem a 3B+-on az 1-ből 0,5GB RAM van használva és tipikusan 5% a CPU használat, pedig még egy Plex média szerver is fut (persze transzkódolás nélkül).
Egyébként bármilyen mini PC vagy NAS jó, csak sajnos nehéz összevadászni, hogy idle-ben melyik mennyit fogyasztana, 24/7-ben pedig az sokat számít. Hosszú távra egyébként valami eMMC vagy SSD időtállób lenne, mint ami a Pi-ben van SD kártya.
Nem kell előre megvenni minden hardvert, PC-n is ki lehet próbálni.
Mondjuk ha a Zigbee USB stick összeállítását akarod kipróbálni, akkor nem biztos hogy érdemes azzal szenvedni, hogy vagy windows, vagy VM, amibe még bele kell varázsolni, hogy lássa a windowsos gépre berakott USB-t, stb.
De pl a NodeRED az egy sima npm-mel felrakható webes app ([link]), amit utána a böngésződben elérsz és akkor mondjuk az igazi inputok helyett kamu inputokat csinálsz, hogy indulás után 1,5,10,stb. másodperccel (vagy gombot megnyomva) jöjjön a jel és akkor majd később csak a bemenetet kell átírni, hogy a neked kellő dolgot szedje ki belőle.
YouTube-on van egy pár tutorial videó, amiből többé kevésbé megérthetőek a dolgok, pl: [link] [link]
szerk: mondjuk a Zigbee-s USB sticket szerintem mindentől függetlenül érdemes beszerezni, hogy ne kelljen azt nézni, hogy az adott Zigbee eszközhöz már van e HUB-od, meg hogy ne kelljen amiatt aggódni, hogy a Thread/WiFi-vel a lokál hálózatra kapcsolt noname kínai gyártótól származó eszközök mit garázdálkodnak.
-
Cyberbeni
addikt
Nekem minden autómatizáció NodeRED-ben van (kivéve az iPhoneon beállított ébresztő, de igazából az is csak egy dummy kapcsolót állít), ott baromi egyszerű egy ilyet összerakni. Még az otthon vagyok e figyelés is wifi alapján megy, 10 másodpercenként ping+arp, plusz az elmenésben van egy 5 perc késleltetés, hogy random kiesések esetén se kapcsolgassa a lámpát.
Amit korábban linkeltem USB dongle, azzal kb minden Zigbee eszköz behúzható és akkor azok egy Homebridge pluginnel ott lesznek HomeKit-ben és egy NodeRED pluginnel az autómatizálásoknak is.
Értesítésnek én emailt használok, de igazából bármilyen üzenetküldő jó, ami amúgyis fel van rakva. De van egy-két külön erre való alkalmazás is, amik talán olyat is támogatnak, hogy akciók ott vannak a noti mellett és akkor a válasz alapján is tudnak dolgok történni.
-
Cyberbeni
addikt
Ha elfér a szerelődobozban, akkor ezzel is lehet okosítani villanykapcsolót: Sonoff ZBMini
Persze ha dupla kapcsoló, akkor dupla annyira nem fér el ez, meg árban is ott van, mint az Aqara-ból a 2 gombos.
-
Cyberbeni
addikt
Én most próbának egy SONOFF ZigBee 3.0 Dongle Plus-t és egy AQARA Smart Wall Switch H1-t rendeltem (előbbi belemegy a raspberri pi-be), ez elvileg ki fogja váltani az IKEA HUB-ot, meg ugye így nem kell mellé még egy Aqara HUB is. (Itt van a támogatott eszközök listája)
Redőnyökhöz nálunk RF433-as távirányításúak vannak felrakva még HomeKit előttről, kb egy éve működnek Homebridgen keresztül egy Broadlink RM4 Pro-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- A rend őrei
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest