- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
őstag
válasz
hengelhof #314 üzenetére
a kulcs csak reteszeli, hogy ne lehessen lenyomni. Nos nem tudom, hogy ilyen zárszerkezethez létezik-e zárnyitó kütyü.
Zár szerkezetet kell cserélni, vagy nem reteszelsz.
Én cseréltem, úgyis 10 éves volt az előző. Nekem egy Yale Linus van fenn, ez a belül lévő kulcsot forgatja, így minimális átalakítással tud működni.
Egyetlen fontos dologra kell figyelni, hogy akkor is nyitható legyen kulccsal az ajtó ha benne van belűről a másik. (ezt a szerelő megoldja)
És bár nekem a biztonság kedvéért van kinn egy kulcsszéf benne egy tartalék kulcs, de még sosem kellett használnom.Én most telepítettem 3 db Legrand Netatmo kapcsolót, melyek egy központi hubon át kapcsolódnak a Homekit-hez.
A Legrandnak elég a régi kapcsolóban lévő két vezeték(fázis+elmenő), de ez esetben be kell építeni a lámpa elé egy kompenzátort. (a csomag tartalmazza, de ha van nulla akkor nem kell a kompenzátor.)
Nagyon stabilan működik a rendszer, pedig használok konnektorokat, és kapcsolókat is.
(SUMM 15db) -
BossBoss
őstag
válasz
hengelhof #303 üzenetére
Szerintem bátran merülj el a HA-ban. Sajnos a Homekit valóban nagyon korlátozott, ha komoly automatizmusokat szeretnél később. HA-ban szinte bártmit le tudsz automatizálni. Ha kapcsolókat, egyebeket szeretnél átteni Homekit felületre, az simán megy.
NAS-on virtual machine-be vígan fut évek óta hibátlanul a HA nekem. Telepíteni sem egy ördőngőség. Itt egy jó link step by step.
Shelly-nek natív HA támogatása van. Homekit Bridge-be meg kb tényleg bármit átadhatsz Homekit felületre.
Rassberry-el mindig van valami. Ha natív külön eszközre szeretnél HA-at,akkor már egy mini pc, pl.: Intel NUC. -
atirag
őstag
válasz
hengelhof #303 üzenetére
Számodra akkor az aqara rendszer megfelelő. Bár külön hub kell hozzá monjuk az M2 ami már nem drága. De utána minden egység kompatibilis az aqara rendzserrel és párhuzamosan a homekit-el is. Nekem a kapu is azzal van megoldva. független ,hogy hány voltos a kapu. Ő csak kapcsolja az ami rá van kötve.
-
foo85
csendes tag
válasz
hengelhof #301 üzenetére
Jelenleg ez az első shelly ami alapból HomeKit. A relék még nem.
Én a direkt Homekit-et már elengedtem egy ideje... Nem tudtam és nem is akartam mindent alárakni. Alapból volt/van itthon egy NAS-om amire raktam egy Home Assistant-ot és onnan HomeKite bridggel mindent alkalmassá teszek rá hogy felismerje az Apple.
Én a helyedben inkább utána olvasnék kicsit ennek és elmennék ebbe az irányba. Egyszerűbb és olcsóbb is mint mindenből a HomeKit képest vadászni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Mini-ITX
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest