Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mattheus

őstag

Otthon, egészen mostanáig problémamentesen tudtam használni két darab Philips HUE világítást a gyári alkalmazáson és a Apple Home-on keresztül.

Az utóbbi napokban észrevettem, hogy nem mindig működik a vezérlés (jellemzően kellett egy újraindítás pl. telefon vagy router), de idő hiányában csak tegnap este kezdtem a dolognak alaposabban utánajárni. Technikai részletektől megkímélve Titeket a hibát helyreállítottam (röviden a route cause -> Vodafone ipv4-ről ipv6-ra átállított értesítés nélkül plusz kikapcsolta a bridge üzemmódot a gyári routeren így a hálózati IP címek kiosztása kissé kaotikus lett).

Azóta minden eszköz vezérlése problémamentes, viszont mielőtt rájöttem volna a hiba konkrét okára, elkövettem azt a hibát, hogy eltávolítottam a Home alkalmazásból a korábbi HUE párosítást.

Azóta viszont bármivel is próbálkozom, nem tudom felismertetni ismételten a HOME app-pal és nem tudom felvenni vezérelendő eszközök közé (néha megjelenik hozzáadható eszközként, néha viszont úgy sem). A gyári alkalmazással (Philips HUE) a vezérlés továbbra is működik, onnan is próbáltam hozzáadni a Home alkalmazáshoz, de hibával ott is leáll a folyamat (ott azt írja, hogy home hub kell hozzá :F pedig csak otthoni hálózatról szeretném vezérelni).

Van valakinek ötlete esetleg ?

Új hozzászólás Aktív témák