Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Katsu

aktív tag

Sziasztok,

Kis segítségre van szükségem. Illetve a tapasztalataitokra.
    Egy régi építésű társasházban lakom. Szerintem még mindig a gyári elektromos vezetékek mennek a falban.
    Szeretném a villany kapcsolókat, okosra cserélni. Ehhez az Aqara gyártót néztem ki, mivel ott olvastam, hogy neki van olyan, amihez nem kell 4 vezeték. Ha jól emlékszem az én kapcsolóimhoz csak 3 vezeték megy. Az első kérdésem itt lenne: 3 vezetékkel meg tudom oldani az okos kapcsolót?

A másik téma az okos zár lenne. Van egy HiSec ajtóm. Az ebben gyárilag benne levő zárat szeretném az Aqara A100 zigbee-re cserélni. Ha van köztetek olyan, aki már csinált vagy csináltatott ilyet, annak szívesen várom az útmutatásait. Honnan érdemes megvenni, kell külön szaki hozzá? Az ajtón kell valamit változtatni? És legvégül a radiátor szelep vezérlőt is szeretnék vagy termosztátot, nem tudom melyik a hivatalos megnevezése.

Gondolom végül egy hub sem ártana, abból az M3-asat gondoltam. Jah és 1 kamerát a biztonság kedvéért, szerintem egy E1-es megteszi. Alapvetően HomeKit-be szeretném beilleszteni ezeket, de ha meglesz a hub, akkor ez biztosan nem lesz probléma. De a többi dolognál is úgy láttam, hogy nativan is akar tudnak működni.

Jelenleg a lakásban van 4 Apple homepod Mini és 1 Apple Homepod (2.generàciós).

Idővel több dolgot is szeretnék még ebbe az ökoszisztémába beilleszteni. Pl.: légtisztító, macska etető stb…
    A leginkább az okos zár és a kapcsolók kérdésköre érdekel. Előre is köszönöm.

Üdv: Attila

Új hozzászólás Aktív témák