- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby2o6
senior tag
válasz
chubby2o6 #50655 üzenetére
Nem lett megoldás, valószínűleg valami hardveres gond lesz.
Csináltam FR-t, nem használt. Újrahúztam a legutolsó gyári rommal, azzal is ugyanez.
Két esetben nem "sárgul" be a kijelző:
- ha az AoD be van kapcsolva, és "Mindig látható" módban van. Ha "Érintésre látható", vagy "Értesítés esetén"-re állítom, a kijelző ki/bekapcsolása után azonnal besárgul.
- ha töltőn van a teló. Ilyenkor kikapcsolhatom az AoD-t, nem lesz sárga, de ha leveszem töltőről és ki/bekapcsolom a kijelzőt, akkor azonnal. Screenshot-on nyilván nem látszik, de lefotóztam, "élőben" durvább a különbség.A második képen azért látszik, hogy rohadtul nem ilyennek kéne lennie, de nem tudok mit kezdeni vele. Egyelőre nincs nagy gáz, simán lehet használni a telót, csak nem szabad kikapcsolni az Always on Display-t, viszont sanszos, hogy rövidesen be fog halni a kijelző.
-
sanyek2
senior tag
-
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6 #21296 üzenetére
Ugye megmondtam, hogy ha valami gebasz van, akkor az nálam előfordul
Nem tudom root-olni. A towelroot-os folyamatopt 2x csináltam, egyszer sem ugrott a knox, és nem tudtam törölni a fájtokat, a cf autoroot-al ugrott a knox, de még mindíg nem tudok fájlt törölni.
Nos?
-
HoTaZo
addikt
válasz
chubby2o6 #21298 üzenetére
Sajna már túl vagyok minden wipe-on. A saját teló topikban tettem fel először, de a teló kora miatt valószínűsítem, hogy mára egyedüli használója maradtam ennek a példánynak. Hát igen, olvasgathatom ezek szerint visszafelé is a topikot.
Köszi a türelmet és a segítséget! -
HoTaZo
addikt
válasz
chubby2o6 #21294 üzenetére
Eddig a gyári rom volt, de amit próbáltam feltenni az biztos valami főzött. Attól még, hogy megcsináltam az int2ext-t meg rootolást, az még nem jelenti azt, hogy értem is, meg át is látom. Ügyesen tudok leírást (jó) magyarázatot követni, utánozni.
De miként tudom elfogadtatni vele ezt (vagy bármilyen) működő romot? -
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6 #21271 üzenetére
A Towelroot .apk-ra 3 verzió van. Az első kettő valószínűleg csak két elérési út, de a harmaddikat "offline" jelzővel illették.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
chubby2o6 #21266 üzenetére
9. Töltsd le ezt a progit [link], meg innen a legelsőt ( .img formátum ) :[link], természetesen mindkettőt a telóra.
10. Nyisd meg az SGS4 Flasher progit, nyomj a Flash-re, válaszd ki a letöltött .img fájlt, a progi felteszi neked a TWRP recoveryt. Ezt mát csak akkor csináld, ha TÉNYLEG nem számít a knox státusz, mert a custom recovery ugrasztja.
11. Tölts le egy root explorert a Play-ről, én az ES File Managert ajánlom, ingyenes és nagyon jó.
12. Itt [link] találsz egy listát azokról a felesleges gyári sz.rokról, amiket gond nélkül törölhetsz a telóról.
13. Ha kész vagy a pucolással, lakd be a telót, rakd fel a megszokott progikat, állíts be rajta mindent, amit be szoktál.
14.Lépj be recoverybe ( kikapcsolt állapotban hangerő fel+ power gomb rezzenésig ), majd itt a Backup menüpont alatt csinálj egy teljes mentést. Ha végzett, restart, és a mappát. amibe a mentést tette, érdemes átmásolni a PC-re, ne foglalja a helyet a telón, meg a PC-n biztonságban van.
15.Innentől kezdve nyugodtan romolhatsz, XDA-n rengeteg romot találsz, előbb-utóbb biztos lesz olyan, ami minden szempontból megfelel. Bármi gond van, a TWRP-s mentést visszamásolod a TWRP mappába, és recoveryben a Restore menüpont alatt pár perc alatt vissza tudod tenni az összes appal, adattal, beállítással együtt.
Nagyjából ennyi.Bocs mindenkitől az offért, ennek az S4 topikban lett volna a helye.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
chubby2o6 #21263 üzenetére
6. Tölts le a sammobile.com-ról egy friss 4.4.2-t, én ezt javaslom: [link] Ez egy független, görög rom, sokáig használtam, nagyon bevált.
7. Telót tedd download módba, odint nyisd meg, a romot tallózd be az AP-hez, start, ha kész, újra fog indulni. Itt már NEM KELL a re-partition-t bepipálni.
8. Következik a rootolás. Ehhez használhatod a Cf-AutoRoot-ot [link] is, de én inkább a TowelRoot-ot ajánlom. Ha az utóbbit választod, akkor innen [link] le kell töltened a megfelelő kerneleket. Kicsit bonyolultnak tűnik, de igazából tök egyszerű:
-letöltöd a GT-I9505 International (LTE) szekcióból a ( ROOT ) kernelt meg az NG8 kernelt a PC-re,
-letöltöd a Towelroot .apk-t a TELÓDRA, majd telepíted, de még nem kell csinálnod vele semmit,
-odinnal az AP-hez tallózva felrakod a ( ROOT ) kernelt a telóra,
-újraindulás után megnyitod a towelroot-ot, rányomsz a make1t rain-re, vagy vmi hasonló, másra nem tudsz nyomni, mert csak az van ott. CSAK AKKOR VÁLASZD A TOWELROOTOT A ROOTOLÁSHOZ, HA VAN MOBILNETED, MERT MIKOR ENNÉL A RÉSZNÉL JÁRSZ, NEM LESZ WIFID, A NET VISZONT KELLENI FOG A ROOTHOZ.
-ez pillanatok alatt lefut, ha végzett,
-telót tedd download módba, majd odinnal az AP-hez tallózva tedd fel az NG8 kernelt. Ha végzett, restart után megint lesz wifid, és rootolva lett a teló, ezt a Play-ről ingyenesen letölthető Root Checker progival ellenőrízheted.
Folyt. köv. -
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6 #21263 üzenetére
Elkezdtem tölteni a fájlt, de ahogy nézem nem biztos hogy jó lesz nekem.
Német hálózatra kell majd regisztrálnia a SIM kártyát, nem magyarra. :/
Az én szolgáltatóm jelzése OXXKE4 a net szerint.
Viszont a függetlennek jobban örülnék.
Letöltés 6% -_- fél óra alatt ehh... -
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6 #21252 üzenetére
A Lollitól meg akarok szabadulni, mert szörnyű. Nem a felület, mert az olyan semmilyen nekem.
Minden más tulajdonsága egy rakás trágya.A root leírások oké hogy fent vannak neten, de angolul nem tudok. A másik meg hogy mint mondtam szükséges az aktív segítség, mert nálam nagyon kacifántos formában tudnak megjelenni a problémák, nekem viszont minden nap kell a teló, anélkül nem tudok dolgozni.
Az instrukcióid közül az OTA-s frissítést már nem vágom, de a fonalat a TWRP-nél vesztettem el.
A szakszavak, mozaikszavak nem mennek. -
sanyek2
senior tag
válasz
chubby2o6 #21240 üzenetére
Előszöris köszönöm szépen a választ!
A visszaállítást azért ugorjuk át, mert már megvolt, és nem használt
Az enyém is 9505-ös, de nekem egy XXUHOF2-es rom van rajta.
Ez azért fontos, mert ahogy a kérdésben írtam, itt is megjelenik a murphy törvénye, ha elszaródhat, miért ne?
Kamera szoftverben nincs olyan opció, mint amit neten írnak. Erős a gyanúm, hogy sok másik telefonban sem érhető el a slow motion, de olyan rom-ot szeretnék ami tartalmazza, de ami fontosabb, stabilan futtassa az alkalmazásokat.
Jelenleg természetesen a legújabb 5.0.1-es verzió van fent, de a kitkat előtt nekem is tökéletesen futott minden. Nekem gyárilag öregebb verzió volt fent mint a 4.4.2, de az is volt a telón. Sajnos keveset használhattam, mert jött hamar a következő, és meg befrissítettemPedig sok helyen olvastam, hogy a 4.4.2. milyen frankó volt.
Elsősorban megpróbálnám csak rootolni a meglévő verziót, és ha még mindíg instabil, akkor feltennék egy másikat. Habár úgyis az lesz a bége, hiszen 1.3gigát foglal a jelenlegi rom a memóriából, teljesen fölöslegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest