- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wanted5
őstag
válasz Lacielvtárs #48467 üzenetére
Nézd meg wifiről, hogy milyen. Esetleg próbáld ki a geforce now-t, hogy azzal is csinálja-e.
Nehogy már egy stream-hez gamer telefon kelljen, akkor youtube-hoz meg twitch-hez is az kéne -
-
wanted5
őstag
Arra nincs valami egyszerű megoldás, hogy a ritkán használt appokat is frissítse a store?
Nem tudom, hogy időhöz van-e kötve, vagy néhány appban van valami rosszul megírva, de elég idegesítő, hogy sok app (általában amiket ritkábban használok) nem frissül és amikor pont kellene akkor dobja fel, hogy frissíteni kéne, ami idő + mobilnet
Telekom appnál fordul elő talán a legtöbbször, pedig az legalább hetente meg van nyitva. -
wanted5
őstag
válasz kesztió #47003 üzenetére
Amit a bing/google kereső megtalál azt (szerintem) megtalálja a maps is, pl amit te hoztál fel példának HI-LEX-et is, a maps-on rányomok a megosztás gombra és rögtön felugrik pl a HereWeGo (és gondolom más navi appok is)
Nem hiszem, hogy megterhelőbb egy telefonnak a maps, mint egy böngésző, de még ha az is, egy mai mobillal ne legyen űrtechnika 2 appot megnyitni egymás után.
Nekem egy S20FE van, amit még csak drágának se lehet már nevezni és gond nélkül veszi ezt a hihetetlen akadályt.+1: ha csak néhány olyan helyről van szó, amit sűrűn látogatsz, kizártnak tartom, hogy ne lehetne elmenteni saját poi-ként a szeretett TomTom-odba
-
wanted5
őstag
válasz kesztió #46996 üzenetére
Azért mert valószínűleg ez neked meg max 1-2 körülötted lévő embernek az igénye.
Azt értem, hogy nem feltétlen van minden benne a google maps-ban, vagy egyéb gps alkalmazásokban, de az életben nem fordult még pl velem olyan elő, hogy nincs 5 percem kikeresni és beállítani a célállomást.
Valamint ezeket a műveleteket nem vezetés közben kell eszközölni, akár 1 kattintás akár 10. Félre kell állni. -
wanted5
őstag
válasz Zsolt802 #46990 üzenetére
Ha letöltöd a discord notification hangot és beállítod a discord app beállításaiban, akkor utána azon fog szólni. És nyilván ezt meg kell mindennél csinálni külön külön...
Nem túl elegáns, de sajnos ez van#46991 vacs: folytatva, a xiaomi-nál ki lehet kapcsolni, a samsung-nál pedig annyit lehet, hogy feloldás nélkül nem engedi kikapcsolni a wifi, mobilnet, gps stb funkciókat
-
wanted5
őstag
válasz razor03 #46700 üzenetére
Ez hülyeség, ilyen nincs. Ha csak azt olvasod el, amit te magad linkeltél, ott van már az elején, hogy nem rootolt telefonoknál nem lehet elrejteni az app ikonját -> vagyis telepíteni, kell egy appot az áldozat készülékére.
Elhiszem, sőt tudom, hogy sajnos nincs ilyen általános IT tudás, de az esetek 99%-ban olyan nem létezik, hogy "meghackelték a gépem", "feltörték a facebookom", "vírusos lett a laptop"; minden ilyen esetben a felhasználó, tulajdonos a hibás, mert vagy tudatosan vagy sokszor akaratlanul, de saját maga engedi be a rendszerbe az illetékteleneket, ez lehet akár egy weboldalon keresztül, akár egy pdf fájl, excel, talált pendrive, torrenzett játék (arról ne is beszéljünk, hogy a windowst mennyien torrentezik), stb stb.
A te esetedben egy factory reset a telefonon meg kell, hogy oldja a problémád, maximum ha root-olt, és valami egyedi rendszer van rajta, akkor elképzelhető, amit írtál, de ezt azért észre lehet venni + a telefon tulajdonságainál ki is írja.
A helyedben én inkább azt ellenőrizném, hogy nincs-e egy Airtag eljretve a környezetedben, pl autó. Erre van app is [link]
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
válasz WhiteWalker #46519 üzenetére
Samsung goodlock soundassistant moduljában be lehet állítani. Vagyis egy olyan opció van, hogy 'jelzések fejhallgatón keresztül', nem próbáltam, de szerintem ez érvényes bt hangszóróra is.
-
wanted5
őstag
válasz trialboj #46293 üzenetére
Értem, ettől féltem. Samsung-nál se jobb a helyzet?
Tehát, ha nem küld pozit a többi telefon segítségével automatikusan, akkor maximum arra lehet jó, hogy az utolsó helyét tudod, amíg a saját telefonod közelében volt, vagyis azt, hogy hol hagytad el, de ha valaki elvitte már nem feltétlen.
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
nem igazán tudom hova illene a kérdés, ami aktív is, remélem itt elfér.
Felmerült az igény air tag / smart tag-re. Nem is tudtam, hogy az apple-n kívül másnak is van.
Samsung-ot találtam + [ezt]. A kérdésem az lenne, akinek van ezekkel tapasztalata, mennyire jól működnek? A samsung-ot lehet használni más droidos telóval is?
Az az olcsó, noname felejtős vagy az is használható?
Esetleg más gyártóknak is van ilyen? -
wanted5
őstag
válasz zsoltzsolt #37551 üzenetére
Nekem sem csinál semmit. Próbáltam az appot lakatolni, hogy memóriában maradjon (MIUI), kikapcsolni az akkukímálő beállításokat, engedélyezni, hogy automatikusan induljon az app stb...
-
wanted5
őstag
Sziasztok!
Biztosan vannak itt olyanok, akik az OTP-nél bankolnak.
Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet azt oldani, hogy az app értesítést küldjön a tranzakciókról és egyéb dolgokról?
Kikapcsolnám az sms szolgáltatást, mert sokszor feleslegesen fizetem, amolyan biztonsági dolognak tartom fennt csak. -
wanted5
őstag
Most sikeresen megcsinálta az ftf fájlokat, de ugyanúgy ERROR - null hibával leáll.
Az én teóriám valami olyasmi lenne, hogy: kipucolni ezt a twrp-t, visszazárni a bootloadert és valahogy visszarakni a gyári rendszert. A probléma csak annyi, hogy nem tudom, hogyan csináljam ezeket.
Az ilyen visszacsináláshoz nem nagyon találtam információt.
-
wanted5
őstag
válasz wanted5 #31688 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből, bocs a dupláért.
Kicsit részletesebben:
Sikerült felraknom egy cyaogen modot recowery mode alól, .zip-ből
Szóval működik a telefon, abban kellene segítség, hogy hogyan csináljam vissza eredeti állapotára. Gyári rom-om 2 féle változatban van, az egyik amit flashtoolból le tudok tölteni, de mappákba van rendezve rengeteg fájllal, valamiért nem engedi átkonvertálni.
A másik .ftf fájl, de "null" hibát dob rá a flashtool. -
wanted5
őstag
Sziasztok!
Kinek lenne felesleges energiája, szabadideje segíteni visszahozni az életbe egy Xperia M-t.
Egész éjszaka próbáltam visszacsinálni, amit elbasztam, de nem sikerült.TWRP rajta van, bootloader nyitva, flashtool hibát dob.
A cél az eredeti sony rendszer visszarakása
-
wanted5
őstag
válasz Keeperv85 #25013 üzenetére
na sikerült addig eljutni vele, hogy a flashtool felismeri, de megáll annál hogy reading device information
esetleg valaki nem érne rá, akár privátban is? nem akarom teleszemetelni a fórumot, meg tudom hogy mindenki utálja az olyan alakokat, akik hirtelen betévednek: elba@sztam a telefonom, segítsetek megcsinálni, mert kellő utánjárás nélkül vágtak olyanba bele amihez nem értenek
de sajnos ami már megtörtént, nem lehet meg nem történté tenni, és ezért kérném a segítségeteketszerk:
úgy néz ki sikerül, de még nem bízom el magam
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
látszólag téglásított sony xperia M-el lehet még kezdeni valamit?
fastbootra reagál, másra nem nagyon[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
valaki meg tudná nekem mondani, hogy be lehet-e állítani, vagy esetleg egy programmal megoldani, hogy ne kezdjen el adatforgalmat generálni a háttérben ha bekapcsolom a mobilnetet?
legutóbb elkezdte enni a megákat, hiába volt kikapcsolva az auto sync + az auto frissítés is -
wanted5
őstag
válasz Feri1977 #16732 üzenetére
a kétátlós kérdésedhez annyit mondanék, hogy ha ennyire nem vágod, akkor fogj egy vonalzót, mérőszalagot vagy valami hasonlót és mérd meg, 2,54 a váltószám, vagyis 1" = 2,54 cm
ha pedig a 2 teló között nem érted hogy miért mind2 4,7" de látszatra mégsem egyforma, akkor mérd meg az oldalait is a kijelzőnek és utána meglátod...és amit megadnak méretet a gyártók pl: 4,7", 5", 6" az csak a kijelzőre vonatkozik! ha 2 egyforma méretű kijelzőjű telefon közül az egyiknek 1 cm a kávája másiknak meg 0,5 akkor nyilván nem egyformának fog érződni és nem is az
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
köszi
megnéztem, de túl sokkal nem lettem előrébb
de felmérgelni, az lesz a vége hogy felküszködök egy costume romot, mert nem hiszem el hogy nem lehet normálisan megcsinálni egy ilyen egyszerű valamit -.-
mert még a hereMaps se hajlandó sd-re pakolni ami alapjáraton egy 500~ mega körül van, ami a felhasználható 2 giga negyede, és csak 1 app -.- -
wanted5
őstag
appok sd-re mozgatásában tudna segíteni valaki?
sony xperia m a teló és 4.3-as android (sajnos a teló topic-ja nem túl forgalmas)
kipróbáltam már rengeteg appot, de valahogy egyel se jutottam eredményre, hiába annyira nem értek hozzá sajnos
rootolva van a telómás most nem jut eszembe infó ami szükséges lehetne, de úgyis mondjátok majd ha kihagytam valamit
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
a play-el kapcsolatban lenne kérdésem. Ha felteszek egy programot a telefonra, akár úgy hogy pc-n kiválasztom, akár magával a telefonnal keresem meg, és később letörlöm, akkor ezután pc-n még mindig "telepítve" jelzővel van az adott alkalmazás.
A telefonon belépve a store-ba a saját alkalmazásokban nem jelenik meg így.Hogy lehetne ezt helyrehozni? Kicsit zavar, mert így pcről nem tudod se listára tenni, se újra telepíteni egy olyan alkalmazást ami egyszer már fel volt téve, mert szerinte telepítve van..
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- LG LCD és LED TV-k
- Automata kávégépek
- Windows 10
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981