- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
tolvaj!
őstag
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Keeperv85 #1457 üzenetére
Kb idáig jutottam én is... egy kollégának is sikerült belefutnia itt ph-n.Aztmondja flashelt egy romot. -> imei ugrott-> ygdp toolsal felrakott egy gyári romot- bootlop-> spflashtools ezzel a hibával elhasal. Utána olvasott állítólag volt egy srác akinek kb "40" próbálkozás után végig ment a flash...
Mod. Azt mondjátok, próbálja meg ezzel: SP_Flash_Tool_v5.1412.00_MT8127combo_mcp111?
-
válasz
Keeperv85 #1457 üzenetére
A szövegből olyan, mintha azt mondaná, hogy a download agent nem tud elindulni, nem ugrik át da módba annak ellenére, hogy esetleg a preloader az rendben van.
Nem lehet ilyen?
Esetleg más flashtool-t használva?
Az 5-ös verzióból is már sok kint van.
A 6752-es pl. műxik a SP_Flash_Tool_v5.1436.00.000 verzióval.
A 8127-es azonban csak a SP_Flash_Tool_v5.1412.00_MT8127combo_mcp111 verzióval megy. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Keeperv85 #1451 üzenetére
Én is már célirányosan leformáztam egyszer a két protectet. Még jó hogy volt mentésem a MTKDT révén.
Azt vettem még észre, hogy a protect tartalom képes változni. Pl ha SIM ME lock eset áll elő. Gyors megoldás a sim me lockra ha visszaflesseljük az eredeti, lementett két protectet, tölöljük rekóban indított fájlkezelővel a data/nvramot, és azt a modemet valamint mddb-t tesszük a romba vissza, ami az adott nvramhoz való. De ez már egy másik történet.Mintha már én is vettem volna észre olyat, hogy a protectek létrejöttek full format után, de nincs konkrét megfigyelésem erről.
-
tolvaj!
őstag
válasz
Keeperv85 #1441 üzenetére
Mi a helyzet, akkor, ha a fellelhető gyári rendszerek mind .zip állományok? Pl redmi note. Nincs konkrét flashelhető gyári rendszer. Ilyenkor a protect partíciók honnan szerezhetőek be? Oké nekem van mentésem, de pont azért linkeltem be neked ezt a topikot anno, mert egy téglásított redmi rendbehozásához kellett a segítséged. Az a telefon azóta is az én nvramomat használja, csak felül van írva az imei, de FR-nél eltűnne ugye, és a gazdája ezért sem tudja eladni (szerencsére van benne felelősség érzet és nem akar kitolni velem
)
-
Upo
addikt
válasz
Keeperv85 #1441 üzenetére
Ezt az IMEI javítás részt kiollóztam egy PDF-be, hátha időtállóbb így. Vannak amúgy hasonló leírások mindenféle nyelveken róla, de ez így egy tömör összefoglalás.
Felraktam az egészet IDE.
A Metamorph.zip-ben benne van Kelzsoca által említett szoftver verzió és a driverek, az oroszoknál találtam ezt a zipet G5S topikban, csak a G5S nvramot kitöröltem belőle, nehogy valaki nekiálljon azt betallózni.
Van még egy régebbi verziós szoftver is fent, neten ezt javasolták abban az esetben, ha a másik verzióssal nem működik.
Ha valami kifogás van a pdf ellen akkor szóljatok.
Esetleg ha Blue Eagle az IMEI&SN writer-ről is írna valamit tömören akkor azt is bele lehetne foglalni. -
kelzsoca
félisten
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1428 üzenetére
Hibás IMEI-vel kizárt dolog. Hogy pont úgy sérüljön a szám, hogy az utolsó számjegy is stimmeljen, elég valószínűtlen.
Azt is kizártnak tartom, hogy azonosítás nélkül bármit csinálhatnál, már csak a számlázás miatt sem. A 0 Ft-os egyenleg más tészta.
Persze láttunk már érdekes dolgokat, engem nagyon meglepne, ha így működne.
De ki fogom próbálni. -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1423 üzenetére
Hopsz, valóban, azonosítás/ellenőrzés nem csak a regisztrálásnál van, köszi.
Azt azonban továbbra sem tudom elképzelni, hogy hibás az IMEI és adatkapcsolat van, hangalapú meg nincs. Melyik hálózat enged fel érvénytelen IMEI-vel?
Más lesz itt a gond szerintem, inkább valamelyik szolgáltatás áll le, vagy el sem indul.
Nem tudom, hogyan és milyen módon került rá a másik rom, aztán meg vissza a mentés. Elég sok itt a problémalehetőség.
Esetleg egy wipe cache kellene. Meg persze a tuti a factory reset, ha utána is csinálja, akkor valami el lett szúrva a romcserénél. -
Upo
addikt
válasz
Keeperv85 #1404 üzenetére
És ha belerakod akkor nem bírálja felül?
Hamisított telóknál szoktak ilyesmik lenni, fut a háttérben az "okoska" és ha valamit megváltoztatsz akkor visszaírja a kamu paramétert (1 magosból gyártott octa core 4G ramos csodák és társai).
Cappáék már próbálkoztak hamisított telónál, hogy ok, csináljuk meg hogy a valós paraméterek legyenek és használjuk úgy, de kemény dió nagyon. Ha jól emlékszem, nem is sikerült.
-
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #1388 üzenetére
Mondom én hogy ideges vagy
Tessék bevenni a leszarom tablettát! Ja és van egy fos 4"-os 650Mhz egymagos dualsimes telefonom
2012-ben nagyon szerettem
Ja de soha nem fagyott! És még a 3 betűs navival is ment sokat használtam kint pedig csak MTK
Na azért az érkezéssel vigyázz! Majd viszek sört a korházba -
btz
addikt
válasz
Keeperv85 #1384 üzenetére
És ha ezeket kérdezem, cache, csíkszélesség, órajel, buszsebesség, soc akkor arra fog választ adni?
Én tisztában vagyok vele hogy egy négymagos proceszor is lehet gagyibb egy kétmagosnál.
Csak arra gondoltam, hogy a lassan induló programjai nem e a processzornak köszönhetően indulnak lassan, nem azt akartam konkrétan kihozni hogy azért szar a telója mert nincs annyi mag benne mint egy dinnyében.
Nekem is volt régen 1 magos telóm (régi csíkszélesség, kevesebb cache meg 10 centis gyártástechnológiával és alacsony órajellel) abban az időben minden döccenés nélkül elment, de a mai programok alatt már biztosan behalna. (Legalább is a Facebook féléktől) -
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #1366 üzenetére
Hali! Nekem visít a telefon ha nem jelentkezek ki a skype-ből csak "becsukom" persze minden miatt amit nem engedélyezek (kivétel a rendszer alkalmazások) szinte mindet lehet korlátozni. DE mint tudod ebben nem kell hozzá külön cucc alapból be van építve a telóba. Valószínűleg neki is az kellene az "alkalmazáskezelő" de nem tudom mennyire hajlandó a különálló apk együttműködni a rendszerével? Ahogy írja sehogy!
De te jól ismered a rendszert valahol a beállítások között volt egy olyan lehetőség, hogy "törölje az alkalmazást" az elhagyás után, meg egy meghatározás, valami ilyen volt "Háttérfolyamat korlátozása".
Ja a "fejlesztői lehetőségek" menü alatt van. Ez meg az x koppintás után jön elő.
Lehet, hogy csak én találkoztam ezekkel a beállításokkal? -
Foose
addikt
válasz
Keeperv85 #1366 üzenetére
Csak példát mondtam hogy érts. Mint lentebb írtam is,azóta nem használom a facebook appot. Pont ezért. De ott van még a google plus,whatsapp.... Ezeket szoktam leállítani greenifyvel. És mégis,ma is kétszer volt restart,mind a kétszer elsőre lefagyott. Második bekapcsra már indul.
-
Foose
addikt
válasz
Keeperv85 #1364 üzenetére
Na akkor mégegyszer. Elindítom pl a Facebook appot,ami jó sok ramot zabál. Kilépek,azaz vissza nyíl. Szépen fut tovább,fogja a RAM-ot. És ez nekem nem jó. Ezt mondom. Megnyitottam anno pl ugyanezt,majd ugye "kiléptem" mást nyitottam volna meg,(sok-sok androidos telómon voltam ugyanígy) már alig bírta megnyitni,mert nem volt RAM. Ezért használok greenifyt. Vagy mondjuk skype indít,nincs új üzi,majd "kilép" megnyit gmail...... és ezek fogják tovább a ramot,ami miatt már akad a teló. Plusz ugye akksit fogyaszt,holott már nem használom,nem kell. Vagy google térkép. Ezt akarom mondani.
-
-
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #1325 üzenetére
Persze a Broadcomhoz azt is hozzá kell tenni hogy általában az (leg)olcsóbb készülékekbe teszik, és lehet hogy a legalja leglassabb SoC-al találkoztál csak. De biztos vannak erős vasaik is. De a legalja brcm SoC gps képességei is valószínű hogy jobbak mint az mtk 657x 658x 659x.
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #1321 üzenetére
Na most akkor ehhez képest egy Snapi:
Van maga a SoC. Van hozzá egy külső multifunkciós IC, amiben van BT/Wifi/FM stb. Ez többnyire Atheros vagy Boardcom.
Na de akkor itt pl a Broadcom helyből előnnyel indít a mobiltelefonos SoC-ok terén mert neki házon belül van a wifi modul, de gondolom a többi is. Bár én csak samsungokat láttam ami broadcomos de az elég sok van. A marvell nem tudom hol tart integráltság terén. Elméletben akkor a Broadcom SoC vetekszik az mtk-val integráltság terén, de mégsem elterjedt a kínai gyártóknál, ez érdekes, sajnos sok minden nincs fenn a neten magyarul a SoC ökoszisztémákról, angolul meg nem tudok jól. Ha tudsz a Broadcom telefonos SoC ökoszisztémáról akkor írj arról is, elméletben egy jó alternatíva lehetne az mtk-val szemben főleg hogy a gps is jobb, de a kis sárgák mégsem használják, vajon hol bukhat el a dolog?
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #1318 üzenetére
Mert nem tud. Nincs implementálva az általuk használt kódban. Az újraírás pedig drága...
Mert az mtk-ra akkor ezekszerint nemnagyon kell megírni semmit, lehet hogy mindent készen kapnak az arra fejlesztők? Mondjuk az mtk-nak van kamera meg fm rádió alkalmazása, és a legtöbb mtk-s telón ezek vannak fenn. Lehet hogy magát a ROM-ot is nagyrészt az mtk írja meg a gyártó helyett?? A többi SoC-nál meg dolgozni kell vele és azt már nem vállalják be a kissebb gyártók?
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #974 üzenetére
illetve ha megnézitek pl. az MTK SoC mellé adott a standard kernel és a 3 fő eszköz (újabban 4) drivere KÜLÖN tőle: lcd, első és hátsó kamera, akku... és ezzel kész is az "egyedi" teló! Miért? Az NVRAM-ban van a RF rész, ami a ház kialakításában fontos, tehát a formaterv fontos része az antennák miatt. Ugyan így a hangért felelős részek is itt bújnak meg, tehát a külső-belső hangszórók is innen élednek! Szintén a formaterv miatt! Hol vannak a ledek? Hát na ná: az NVRAM-ban. Megint a formaterv... és: az lk.bin-ben a többi ami a külsőért felel: kijelző, elő és hátlapi kamera, akku.
Eredmény: nem kell a suffni gyártónak érteni hozzá! Vagy azt hiszitek van mérnökség minden klóngyárban? Oh, dehogy van!
Akkor a kis kínai gyártók ezért használnak szinte csak és kizárólag mtk-t? De úgy is lehetne fogalmazni hogy az a gyártó aki csak mtk-t rak a készülékeibe az sufni, mert a tervező mérnököket nem tudják megfizetni ami pl egy snapdragonos készülékhez kellene?
Akkor elvileg a Cube is sufnicég ami a wayteq-el partnerségben áll, mert kizárólag mtk-t használ, de ugyanez igaz a ThL-re is. Miért nem rak akkor pl a ThL meg a Cube az exportra szánt készülékeibe az mtk-hoz hasonlóan olcsó Marvell meg Broadcom SoC-okat? Sokkal kevesebb panasz lenne a gps-re. -
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #1297 üzenetére
Jó, akkor vegyünk egy nem One-os 6582-es telót, mondjuk a honor 3c-t. Veszed az ebből a forrásból fordított, elvileg csak android one kompatibilis kernelt, elvégzed a módosításokat a grafikus felületen hogy az menjen a 3c HD felbontásával, kikukázod valamelyik 3c-s 4.4 romból a kijelző drivert és beilleszted a kernelfába. Megpróbálod bebootolni az így portolt cm-et, szerintem el fog indulni, csak nem fog minden működni, és ha már elindult akkor lehet koncentrálni a nem működő dolgokra. Szóval mi lenne ha az android one kernelkonfigurációjával próbálkoznál, gondolom hogy van, és ezt a tapasztalataid alapján módosítanád? Azért hoztam fel példának a honor 3c-t mert a bootloadere nyitható.
Persze ezek csak feltételezések részemről hogy így megoldható a portolás, nem vagyok fejlesztő. -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1283 üzenetére
Hasonló témáról már volt szó. Magyarán ez azt jelenti, hogy nem tudjuk kibontani, ugye?
105kacsa: ez egy grafikus felület az apktool-hoz. Nem kell annyit írni a terminálba
Nem éppen mai verzió és mellesleg nekem semmit sem sikerült kibontania
Nem az OS X miatt van, hanem ahogy Keeper írta. Nagyjából csak a kiterjesztése szabványos -
105kacsa
őstag
válasz
Keeperv85 #1283 üzenetére
Hát ha ez te sem tudod kibontani akkor én befejezem.Már próbáltam win7(laptop) win8.1 asztali pc és egy másik laptopon Lubuntu alól.Szerintem ahogy írta kelzsoca OS X alatt lett(ek) készítve a romok mert több verzió is van amit nem lehet kibontani és valami egyedi decodolást használtak ezért nem megy csak OS X-n ami nekem nincs így egy heti munkám sza.. sem ér mert a két app nélkül nem lehet összerakni mulitlang MIUI rom-ot
-
válasz
Keeperv85 #1222 üzenetére
Van ilyen, de az nem igazi OTA.
De végülis igen, ha a rövidítést nézzük (OTA) , de igazad van, ha úgy tekintünk rá, mint hibajavító csomag.
Hja, hogy ezzel a frissítéssel törlődik a root, a gapps, a custom recovery és az összes, kínain és angolon kívül fellelhető addigi nyelv?De azért még OTA.
-
válasz
Keeperv85 #1218 üzenetére
Találtam egy 0,01%-os kivételt: Lenovo A820 esetén, az s150-es frissítést.
DE!
Ez egy olyan komplett frissítés volt, amikor nem pecselt frissítés érkezett, hanem komplett recovery-ből telepíthető ROM csomag. Ez képes volt gyári és módosított recovery alól is települni.
Csak a kivétel miatt írtam le.
szerk.: tehát ez nem egy jellemző lehetőség, csupán egyedi esetnek tűnik. Azóta sem láttam ilyet. -
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #1180 üzenetére
Az ELTA-rol beszélsz vagy az enyémről?
Mivel olvassa mindkettő az sd kártyát, és USB sticket is ezért világos az OTG mert másképp nem is olvasna külső meghajtót. De ami a fő kérdés volt az a bluetools meg a wifi bekapcsolás az oprendszerben, akkor amikor a kiszolgáló hardver hiányzik. Na azt azért szoftveresen elég nehéz lesz összemadzagozni
-
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #1178 üzenetére
Szia! Ha legközelebb lemegyek gyakorolhatsz a rádiómon.
Hátha sikerül. Azon tuchscreen és asszem android van
Persze induláskor nem írja ki de a sima droidhoz képest túl gyorsan indul teljes áramszünet után is. Lehet beégetett ROM van raja bár ez már nem divat. Ahogy szétszedtem belül van egy csatlakozó felület. Lehet, hogy csak a gyári ellenőrző
ilyen
-
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #1175 üzenetére
Szia! Szerintem biztosan nem fér hozzá egyik kimeneten sem egyszerűen az op. rendszerhez. Ha? annyira profi mint a Tom Cruse a Mission inpossibel filmben
. Ezt általában "hülye biztosra" csinálják! Lásd TV, video, házimozi, stb már amelyik rendelkezik ilyennel. A GPS-en rendelkezik win ce oprendszerrel de ott is nehéz a rendszert agyonvágni mert hiába tudsz belépni semmihez nincs jogod azaz mindent a szemnek
neked meg semmit
Vagyis se be, se ki, másolás, áthelyezés, szerkesztés, törlés az összes funkció blokkolva.
Még egy video file futtatása is gond!(az oprendszerből!) kintről könnyű de az egy kiszolgáló felület.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Keeperv85 #1092 üzenetére
Tessék... Nem tudom mekkora százalékban fordított, de azt tudom , hogy Baralajbi jó szakember, most is az ő munkáját haszálom a Vibe Z-n. Nem tudom mennyi külömbség van az ingyenes és nem ingyenes romjai között de nagyon jó munkát végez!! Én ha lenovót keresek akkor először mindíg azt nézem meg. hogy csinált e hozzá romot!!
Ha rászánsz egy minimális összeget akkor itt van ez is! Nekem a fizetős rom 100% magyar!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Keeperv85 #977 üzenetére
Ertem en, hogy githubon fenn van egy-ket dolog, de mint te is irtad, az alapjan nehezen tudok leulni a mikroszkopem ele, a pakammal, es odaheftelni par drotot, hogy toltsek bootloadert. (Hardware-es vagypk, en ennel tovabb nem jutok, kernelt sem forgatok, foleg nem mtk-ra) Mert a freescale, texas, st, atmel eseten ennyi az egesz.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Keeperv85 #974 üzenetére
" Ebből adódik, hogy 10 klónból 8 tényleg klón! Annyira, hogy átrakhatod egyik rendszert a másikra, mert gyakorlatilag ugyan az a bélés van bennük..."
Valóban, abban az esetben ha ugyanarról a gyártósorrol jönnek egy időben, bár hozzá teszem volt már pár darab nálam és mindnek más volt a hardvere és a szoftver is! példát arrav,hogy egy klónra nem a saját szoftverét tették és működött a dolog, csak 1 esetben láttam.
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #939 üzenetére
Én ki szoktam, mert érdekes módon hiába van 0-ra állítva, pl. Android Commanderrel (adb-t használ) nem tudok pc-ről root-ként matatni.
A csere után igen, az asztali gépről tudok bármit csinálni. KitKat alatt persze ugyanúgy nem megy pár dolog, ahogy a telóról sem.
Csak a ro.secure vagy bármilyen másik tulajdonság mókolásával nekem nem ment. Lehet, hogy én szúrtam el valamit, mindenesetre én automatikusan cserélem -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #919 üzenetére
Na nekem meg ilyenem nincs
Viszont asszem rájöttem, mire jó nálam ez a boot_logo fájl: kitöröltem és bepipáltam (alapértelmezetten be van, de én mindig kikapcsolom) a kisegítő lehetőségeknél a gyorsindítást, majd kikapcsoltam a telót. Többet nem is indult el csak úgy, ha recoveryből csinálok egy rendes power off-ot, majd úgy indítok.
4.2.2-es Android, de nálad szerintem tuti nem az van. -
hzx0
aktív tag
válasz
Keeperv85 #864 üzenetére
Igen ezen a vonalon is lehetne talán próbálkozni. USB to UART cable Én vettem is ilyen kábelt a linuxos beltérimez (Jtagoláshoz rendben működik). Telefont még nem volt módom kipróbálni. Szerencsére nem került mostanában hozzám téglásítót példány amin büntetlenül kilehetne próbálni. Egyébként XDA elég sok találatot ad erre a PL2303 átalakítóra.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Keeperv85 #821 üzenetére
Szóval: Lerongyoltam teljesen a P780-asom EMMC-jét.
Ez lett belőle:
Ismeretlen, nem felismerhető USB-eszköz. Na meg egy tégla. Normál módon a flesselés nem megoldható. Flesselést Meta módban kell indítani. Már megy is:
Ha mégsem menne, akkor itt a driver
vagy A3000_extended_driver
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest