- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz
speed3456 #43463 üzenetére
X8 menüjét nem ismerem, de talán a Menü - Sony Ericsson menüpontban van olyan, hogy internetbeállítások (internet és MMS beállítások letöltése). Ha erre rányomsz, akkor letölti a szolgáltatód beállításait.
Vagy ezen az oldalon található leírás alapján beállíthatod te is, ha az nem menne. -
Necc
addikt
-
Necc
addikt
válasz
speed3456 #43037 üzenetére
Ennél jobban már nem biztos hogy tudok segíteni, ugyanis az androidos linux nagyon erősen eltér a "szabvány" linuxtól (én a debian linuxot ismerem elsősorban).
Fájlkezelővel ami tud a root könyvtártól matatni, keress rá, hogy létezik-e /system/bin/iptables fájl.
Ha nem, akkor nincs benn a ROM-ban.Parancssorból:
ls /system/bin | grep iptables
vagy
ls /system/xbin | grep iptables
Ha simán visszaírja hogy "iptables" az azt jelenti, hogy a ROMod tartalmazza a fájlt, ergo valószínűleg a kernel nem támogatja, ha viszont nem jelez vissza egyik parancsra se semmit, akkor nincs is a bináris parancsfájl a ROModban, ezért nem működik.
#43039: az eredeti CM ROM lehet hogy az, csakhogy sajnos elég sokan előszeretettel testreszabják a ROMokat, és ez a testreszabás sokszor az illető emberkének nem tetsző vagy feleslegesnek vélt modulok, fájlok és apk -t IQ nélküli gyomlálását jelenti, és teszik mindezt "helytakarékosság" meg "erőforrástakarékosság" címszóval, aztán néznek mint borjú az újkapura ha ezmegaz nem megy, vagy hogy állandóan újraindul, mert szerencsétlen rendszer egy kigyomlált library-t próbálna behívni...
-
Altbrucke
tag
válasz
speed3456 #43033 üzenetére
figyelj a CM elég jó rom és sokan használják tuti hogy engedi csak neked is engedélyezned kell valahol a beállításaiban
2.3.5 nél darky-t használtam azzal nem volt semmi gondom
a mostaninál ugyan olyan hiba üzim volt mint neked ameddig a ROM beálllításban meg nem találtam a megoldást.
mondom nekem egy pipa bekattintásával megoldódott -
Necc
addikt
válasz
speed3456 #43008 üzenetére
Tudtommal szinte az összes kernelben van iptables támogatás, nem lehet hogy a CM piszkálta meg egy picit?
Debug: terminálba írd be:
su
mount -o remount,rw /system
mount -o remount,ro /system
exitHa bármelyik lépésnél hibába fut, akkor valami gond van a rootolással vagy a mount paranccsal (nem megfelelő busybox?)
-
RootRulez
félisten
válasz
speed3456 #42995 üzenetére
De a rendszer eleve fog forgalmazni, amit talán le se lehet tiltani... Szóval a háttérforgalom... Tehát ha nem tiltod le az APN-t, akkor nam csak az fog forogni, amit hagysz (szerintem) nem használtam a Droidwallt, szal lehet azt is le lehet tiltani, meg a rendszerben is ki lehet kapcsolni a háttéradatokat, csak akkor meg sok dolog nem megy (pl market)
-
Necc
addikt
válasz
Valahol a beállításokban letilthatod a "background data traffic" szolgáltatást és a playstore is beállítható hogy csak wifin keressen frissítést, és minden egyes alkalmazáson be kell állítanod a frissítési opciókat (gyártóspecifikus frissítőkereső pl.).
Vagy lehet még szórakozni egy kört a droidwall-al is, de a legjobb döntés tényleg a legolcsóbb, nem túlszámlázós mobilnet előfizetés lenne.
-
(jan)
őstag
válasz
Domino mobilnet gondolkozz el ezen
-
RootRulez
félisten
válasz
speed3456 #42990 üzenetére
A DroidWall - Android Firewall programmal ezt meg tudod oldani, de nem ártana egy net előfizetés, ha már okostelefon.
-
speed3456
aktív tag
válasz
speed3456 #21175 üzenetére
Nah sikerült megoldanom a problémámat a 0.facebook.com - mal kapcsolatban. Wifi-s nethez csatlakoztattam a telefont és rámentem a Beállítások/Sony Ericsson/Beállítások letöltése menüpontra. Vártam egy kicsit valamit frissített telefon aztán újraindítottam és már minden pöpec is volt. Remélem másnak is megoldódik ezzel.
-
sssz
őstag
válasz
speed3456 #21179 üzenetére
én is úgy tudom, hogy kell net előfizu. csak éppen ha így kapcsolódsz a facebookhoz azt nem fogja számlázni. de nézd meg még a vezeték nélküli.../mobilhálózatok/hozzáférési pontnál hogy minden jól van-e beállítva.
írja is a t-mobil:
A Facebook Zero használatához szükséges, hogy valamely adat-díjcsomagunkra előfizessen, ez lehet akár a havidíjmentes Net Start vagy más havidíjas csomag is. Utóbbiak közül ajánljuk pl. a Go!Net M adat-díjcsomagot, amely havidíjas és Dominós előfizetőink számára egyaránt elérhető.
szerk: hoppá, látom megelőztek
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest