Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
svgyula
addikt
válasz
Márton #175002 üzenetére
Ez alapból én ~8 éve használom. Az egy másik kérdés merre található ez a beállítás! Régen az alkalmazások listája körül volt. Aztán kikerült a hálózati beállítások mobiladat adatforgalom alkalmazásonként helyre. De android 6-nál már biztosan volt mert a honor 6-nál is tudtam ezt korlátozni.
-
ggeleven
őstag
-
poirot
őstag
válasz
Márton #174963 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálok sorrendben válaszolni;
#174961ggeleven árgus szemmekkel figyeltem, hiába állítgatom a telón Fájlátvitel-re, MIDI-re Fényképátvitelre (TP), a telón csak a töltésjelzés aktiv és a számítógépen sem látok új hardvert, és nem is jött értesítés.
#174962crok A hivatalos oldalról szedtem le a két drivert, és az alapján is raktam fel.
Szerencsére elég szájbarágósan írták le, de azért még megpróbálom.
[link] [link]#174963Márton Használom én is a telón lévő filemanagereket file átvitelre, viszont ezek egyike sem látja SD kártyámat a telómban, így a lényegről le vagyok maradva.
Köszönöm a válaszokat.
-
poirot
őstag
válasz
Márton #174956 üzenetére
Szia! Azt szerettem volna elérni, hogy USB-n keresztül felcsatolom a telefonomat a PC-re és nem töltési módban lesz, hanem elérhető a számítógépről, mint adathordozó. Látszólag minden beállítás jó volt a telefonon, és az USB drivereit is felraktam a win11-re, de csak tölteni volt hajlandó a telefonomat. Régen nagyon jól müködött ez a régebbi telefonokkal, de itt valamiért észre sem veszi.
-
ggeleven
őstag
válasz
Márton #174911 üzenetére
Persze lehet állítani és korlátozni elég sok mindent.
Beállítások/Kapcsolatok/Adathasználat/Alk.oknak engedélyezett hálózatok. Itt apponként tudod állítani, hogy mindkettő vagy csak wifi vagy csak mobilnet legyen használható.
De tudsz állítani számla és adathasználat figyelmeztetést is és adatkorlátot is. Illetve van egy gombbal be/kikapcsolható adattakarékos mód is, ahol szintén apponként lehet engedélyt adni.
Valamint a Beállítások/Alkalmazásokban apponként tudod állítani azt is (app beállítások/mobil adatok), hogy a háttérben engedélyezett legyen-e az adathasználat. Ezzel is lehet spórolni. -
svgyula
addikt
válasz
Márton #174911 üzenetére
Telefonfüggő ez a menü. Nálam a hálózatok-alkalmazások adathasználata. Itt egyenként "elméletileg" be lehet ezt a funkciót állítani. Sajna a rendszer és a kugli sz@rságokat is futtatni kell a messenger-hez, pont olyan mint a viber ha nincs google services engedélyezve nem működik.....
-
efi99
őstag
válasz
Márton #165059 üzenetére
Az, hogy normál-e vagy gyors, az biztosan lekérdezhető, láttam már több ilyen mindenes appban, meg a telefon is kiírja a töltés kezdetekor legalább. Ezenkívül még azt szokta tudni, hogy USB portról megy-e vagy töltőfejről (gondolom az áramerősségből, fél Amper alatt vagy felett van-e), de feszültségkijelzésről én sem hallottam még.
-
Cs1csó
titán
válasz
Márton #165059 üzenetére
Jó kérdés, próbálj ki párat hátha (már ha itt nem jön konkrét tanács). Ellenben van olyan USB-s töltőkábel aminek a telefon felőli USB részen van egy kis kijelző a töltőfejen ami mutatja az aktuális áramfelvételt.
Valami ilyesmi: USB power meter -
woodworm
veterán
-
-
efi99
őstag
válasz
Márton #158365 üzenetére
Pl
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.caynax.sportstracker&hl=hu&gl=UG
Nem tudom ez nálad mennyire faék, de könnyű használni. A Pause helyett mondjuk itt a Stopot kéne inkább nyomni és akkor új tracket kezd, különben szerintem összeköti légvonalban. De amúgy frankó, telón is tárol, lehet gpx-be importálni stb. -
crok
Topikgazda
válasz
Márton #157006 üzenetére
Ne ess a klasszik XY problémába [1] [2] (: Úgyhogy mégis inkább azt mondanám, hogy gyere át az Android szakmaiba mert nem feltétlenül annyira egyszerű a történet hogy feldobsz egy app-et és meg tudja / meg fogja mondani miért és hol van a boot során delay, ez ennél jóval bonyolultabb is lehet, pl. ha még a logcat el se indult (de pl a dmesg ettől még tartalmazhat hasznos infot) viszont ezek kinyeréséhez elég egy terminál emulátor is, logcat-re meg van app ([itt] keress rá hogy "logcat") és még az sincs kizárva, hogy a boot animáció helyett eleve nézhetnéd mit csinál a készülék boot közben a LiveBoot-al.
Ha nem Magisk-et használtál root-olásra az egyrészt szerintem is nagy hiba.. másrészt akkor kéne hogy mi volt az amivel csináltad és hogyan, miért nem Magisk.. és kéne még hogy mit csináltál még (Xposed van-e fent, XPosed modulok vannak-e, ha vannak akkor mik, ilyesmi).
Ha Magisk akkor viszont Magisk topik, de a kérdés a továbbiakban ugyanaz: mi van még fent, mit állítottál még be, van-e modul telepítve, van-e LSPosed, vannak-e modulok, etc.
-
eclipse19
senior tag
válasz
Márton #147204 üzenetére
Nem a T2S nem "érti" a kérdőjelet, hanem a Google TTS amit a T2S használ. Más felolvasó programokban is így van, ha ugyanezt a TTS motort használják.
A beállításokban viszont létre lehet hozni szabályt, ami kicseréli a ?-t "kérdőjel"-re, ami így már fel lesz olvasva.
A hangsúly ettől nem változik, de legalább utólag jelzi, hogy ez egy kérdés volt.
Próbáld ki ezt a cserét:
"?
" helyett ". kérdőjel.
" (Így lesz közte egy kis szünet és nem fog úgy tűnni, mintha a "kérdőjel" a mondat része lenne. Próbálkozni kell.)
Sztem így hangzik a legjobban, már amennyire ez jól hangozhat.Egyébként a Google TTS nagyon is figyelembe veszi az írásjeleket. Megfelelő központozás esetén, többszörösen összetett mondatokat is meglepően jól hangsúlyoz. Csak a kérdő mondat hangsúlyt nem ismeri, egyelőre.
Sajnos csak női magyar hang van, de a hangmagasságot lehet lejjebb állítani, akkor valamivel férfiasabb lesz.
Más TTS motort nem ismerek. A Samsung félét kipróbáltam az elején, mikor elkezdtem használni (kb. 3 éve), de a Google-féle jobbnak tűnt, így ennél maradtam.A "Calssic mode"-ban a T2S megjegyzi a beírt mondatokat és rábökve újra felolvassa.
-
crok
Topikgazda
válasz
Márton #146805 üzenetére
Akkor annyit tudok még ajánlani, hogy régen ezeket biztosan használtam ilyesmire:
Assistant for Android -> Tools -> Startup manager
Autorun managerAll-In-One Toolbox - de ez mára egy elég shady app lett.. régen meg is vettem, most meg 3999.- / hónap előfizetésért kapcsolná ki a reklámokat..
Nem tudom most kipróbálni mert csak olyan készülék van itthon ami vagy Marshmallow alatti vagy feletti :\ -
crok
Topikgazda
válasz
Márton #146801 üzenetére
PC-ről kell kiadni adb-ből azt a parancsot.
adb shell
appops ..
vagy egy sorban is kiadhatod csak akkor minden egyes parancsnál belép adb-be, kilép adb-ből. De lehet csak Nougat és felett megy? Lehet.. sorry.Szóval akkor milyen ROM meg milyen készülék ez, hátha találunk rá neked valami megoldást. Nem írt hibát az AppOpsX, sem az adb-n kiadott parancsok mikor jogot adtál az appnak? Meg ott írtam egy másik App Ops appot is, azt próbáltad az AppOpsX helyett (root nélkül kell hozzá a Shizuku Manager is)?
-
crok
Topikgazda
válasz
Márton #146783 üzenetére
AppOps megoldásokat néztél már?
Az AppOpsX-hez adb-vel lehet jogot adni a működéshez, nem kell root.De adb-vel lehet kézzel csomagonként is ickázni ha nincs root.. ha az nem gond neked..
-
p.t.r
aktív tag
válasz
Márton #131195 üzenetére
Esetleg 3G Watchdog?
-
Somatom
veterán
válasz
Márton #124266 üzenetére
Az Autoinput nem önálló alkalmazás, hanem "Tasker plugin", azaz egy beépülő olyan automatizálókhoz, amelyek kezelik a Tasker beépülőket. A plugin figyeli a beviteleket és ha egyezik egy korábban beállítottal, akkor "jelez" az automatizálónak. Illetve, a folyamat visszafelé is működik, azaz az automatizáló a megadott feltételek teljesülése esetén utasítja a plugin -t, hogy hajtsa végre az X bevitelt (beviteleket).
-
Somatom
veterán
válasz
Márton #124262 üzenetére
Automatizálóval. Rootolt készülék esetén az "input tap x,y" shellparanccsal, ahol x és y a koordináták. A fejlesztői menüben, az érintések megjelenítését kell aktiválni, és úgy leolvashatók egy pont koordinátái. Root nélkül az Autoinput beépülőre van szükség. Ez egy "képernyőfedvényt" képez és azon keresztül tud bevitelt emulálni. Van "tanuló módja", aminek az a lényege, hogy megmutatod neki a bökést, és elmenti. Aztán az automatizálóban műveletként kell megadni a mentett bökést.
Szerk: hopp, most esett le, hogy neked nem bökés, hanem nyomvatartás kell. Ilyet még nem csináltam, de biztos van rá shellparancs, és Autoinputban is kell legyen rá opció. -
Tuomas
addikt
válasz
Márton #124139 üzenetére
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ismertek-e olyan (megbízható) névjegy alkalmazást, amivel egymástól elkülönítve lehet névjegyeket tárolni?
2 Sim (magán és céges) miatt kérdezem, elég nagy hátránynak tartom, hogy gyakorlatilag ha 2 simmel használnám a telót akkor a céges és a magán névjegyeim egybeolvadnának.Köszi előre is!
(Bocsi, nem válasz akart lenni
)
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Márton #124124 üzenetére
Off:
Áruld el a titkot!
Van nagyobb is, kisebb is, fiú is, lány is: vagy rögtön kell nekik minden reggelente (ruha, reggeli, tízórai, tornazsák, "Ezt nem veszem fel, nem kell pulcsi, nézd már meg, senki nem jár ilyenben, ezt utálom, nem kérek rá vajat, csinálj másikat, Apa, elkések, vigyél eeel!!"), vagy azzal megy az idő el, hogy kiimádkozzam őket az ágyból.
Szóval ébredés után 5 perccel már jobb, ha túl vagyok a wc + kávé+ cigi kombón, különben káosz lesz -
-
törölt tag
válasz
Márton #107195 üzenetére
Pl. E-Robot. Vagy közvetlenül eseményként tudod megadni (Kapcsolatok -> E-mail érkezett), vagy valamilyen művelethez tudod hozzáadni a "van olvasatlan e-mail" feltételt. Természetesen meg kell adni a fiókadatokat, és a fiókban engedélyezni a hozzáférést. Lehetséges hiba: kétlépcsős azonosításon elhasalhat a folyamat.
Zeon.hu:
Tudomásom szerint nem, de majd utánanézek. De, a szignózottnak nem kéne feltelepülnie a meglevő mellé?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest