- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Kérdés, hogy az irodai alkalmazásokat te mennyire szeretnéd használni, szerkeszteni. Ha mindenképpen érintőképernyős gép kell, ami kellően rugalmas, akkor Lenovo S10-3t tablen/netbook, vagy Archos 9, mindkettő Win7-tel. Lesz majd olyan is, hogy Viewsonic ViewPad 10, amin Android és Win7 is lesz.
(#805) timeline: Azért, mert neked éppen megvámolták a legtöbb esetben nem történik, meg, ebben az esetben nem legális. Nem érdekem más készülék, max abból a szempontból, hogy rühellem a használhatatlan eszközöket, már meg kínából sok ilyen jön.
Másik szempont az, hogy nem szeretek illegális cuccokban utazni. Még ha kicsi is az esély, hogy megfognak. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #803 üzenetére
Azért nem, mert ha vámos szemmel nézzem, jogtalanul érkezik be az országba, tehát illegálisnak tekinthető. Az iPad kinézet egyes modelleknél megint erősen kérdéses, kifogásolható. Emellett semmilyen haza szervizháttér nincs mögötte. Amennyiben volna, nem 20 ezer ft volna.
Másik jó indok, hogy a legtöbb erősen a használhatatlan kategóriát súrolják.
-
z0d1AK
nagyúr
Igen, kevésbé karcolódik, ami jó. Viszont a merevsége miatt húzósabb, ha leesik. Ha lapjára esik, akkor talán nem gond, kibírja, talán nem is karcolódik. Láthattuk az engadget-es videót, ahol a Streak kijelzőjét a csávóka szemből tépázta egy golyóstollal, és nem is volt semmi baj. Viszont egy oldalirányú nagy ütésnél (esés) már a merevség okozhat gondod, és nem biztos, hogy sokat segít az edzett üveg. Van is erről egy nagyon jó kép, de sajnos most nem találtam, van helyette alma.
A másik, ami miatt valóban jobb lehet élettartam miatt a kapacitív, az az, amit te is írtál, hogy nem kell rá fizikailag erőt kifejteni. Valószínűleg hosszú távon nem tesz jót a rezisztív panelnak sem a nyomkodás. Az egy más kérdés, hogy mire oda eljut, már rég kuka a telefon, mert elavult. Ezek már nem olyanok, mint a 3310-es nokiák, hogy még most is sokat használnak, hiba nélkül.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #767 üzenetére
Az víztisztaságát nem hiszem, hogy befolyásolja a kijelző típusa.
A kettő közt a legnagyobb különbség szerintem, hogy a rezisztív kijelző felülete puhább, mivel ott az érintéshez nyomni kell. Ezt puhasága miatt könnyebb karcolni.A kapacitív általában keményebb, üveg, vagy ahhoz hasonló kemény műanyag, ami nem karcolódik úgy, viszont ha leesik, akkor ez a keménysége miatt valószínűleg hamarabb betörik a rezisztívvel ellentétben.
-
-
z0d1AK
nagyúr
Várhatóan a jövőhéten jelenik meg. A Logout mellett ezúttal az Android Hungary-n is.
Miért nem kapacitív? Mert az drágább. Mert komfortosabb. Mert így jobban lehet szenvedni. Jó kérdés.A többi válasz a tesztben lesz olvasható.
-
z0d1AK
nagyúr
Megírtam a Smartbook Surfer tesztjét, már csak a képek és a videók hiányoznak.
-
-
z0d1AK
nagyúr
SmartBook Surfer
Processzor: 720MHz , Thelechip TTC8902
Memória 256MB RAM
Kijelző: 7", rezisztív
Felbontás: 800*480
Operációs rendszer: 2.1
Tárhely: 2GB, MicroSD
WiFi: 802.11 b/g
3G: nincs
GPS: nincs
Kamera: van, elől, talán 0,3Mpx
Akkumulátor: 1400mAh
Csatlakozó: AC töltő, miniUSB, 3,5mm audio, HDMI
Extrák:: HDMI csatlakozó. CSAK német nyelv elérhető -
z0d1AK
nagyúr
Éppen kezdem írni a Surfer teszt szoftveres részét. Érdekes lesz.
-
z0d1AK
nagyúr
Egy kis érdekesség: Google 2.3 - Gingerbread
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #742 üzenetére
Igen, a gyártás talán még ki is hozható ebben az árban, de valamiből ki kellene termelni azt az összeget, amiből ki lett fejlesztve, vagy újabb modellek fejleszthetőek. Egy játékszoftvernél sem a 12cm-es műanyagkorong kerül 15 ezer forintba.
Emellett tevén fog eljutni a világ túlsó végéről ide? Nem olcsó a csomagolás, szállítás sem. -
z0d1AK
nagyúr
De, lehet mindent tudó készüléket kapni már most, csak hát ki kell nyitni hozzá a pénztárcát, de nagyon nagyra. Galaxy Tab 220 ezer ft. Sok, de mindent tud, amit elvársz. Sajnos ahhoz, hogy ezt a tudást 100K alatt lehessen megvenni, sok időnek kell még eltelnie.
1. hsz-be írom majd az újdonságokat, csak időm nincs jelenleg.
Archos 101 biztos benne van.
-
z0d1AK
nagyúr
Jól látod, se 3G, se GPS, így Android Market sem. Van akinek ez gond, van akinek nem.
Ha igazak az előzetes rendszerkövetelmények a 3.0-ra, akkor elviekben frissíthető lesz az Archos, bár az előző generációs nettáblákon (5; 7) is még mindig 1.5 van, ez sok jóval nem kecsegtet. -
z0d1AK
nagyúr
Kapacitív kijelzője lesz, 1GHz-s procival.
Meg hát alapból a legújabb generációs Archos. -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #699 üzenetére
A garancia minimum 12 hónap új termékek esetében, amit a magyar jogszabály előír.
Nah most a kínaiak ebay-en van, ahol csak fél évet vállalnak. Vagy még annyit sem. De ha meg is van az egy év, sok ezer forint, mire a Magyarország - Kína utat oda-vissza megjárja a cucc. Azt pedig a forgalmazónak kellene lenyelnie, vagy árrés keretein belül a termék árába építeni. Egyik sem túl biztos, járható út véleményem szerint. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #697 üzenetére
Maga a kínai support egyenlő a nullával, és az áfa, illetve vám terhe mellett nem hiszen, hogy sok cégnek jutna eszébe bevállalni azt, hogy benyeli ingyen a cserét abban az esetben, ha behal 1 éven belül bármelyik darab.
Törvényi megfogalmazás:
"Aki árut - a versenytárs hozzájárulása nélkül - olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs, illetőleg annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, illetőleg forgalomba hoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." (Btk. 296. §)Ez alapján elég egyértelmű a helyzet véleményem szerint. Ha nem így volna, akkor a fukar is árulna szifont.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Videós bemutató mindenképpen lesz róla, bár azt még nem tudom, hova töltöm fel, nov. 1-ig lelőtték a Youtube accountom.
Futok egy kört azzal kapcsolatban, hogy elférne-e a Prohardveren a teszt, mert oda szívesebben tenném. Ha nem, akkor marad a Logout. Emellett próbálnék egyezkedni publikálásaimról az Android Hungary-val is. Elsőkörben elküldtek délre. Kiderül majd, hogy kell-e nekik ingyen tartalom, vagy nem. Minőséggel csak nem volna gondjuk.
-
z0d1AK
nagyúr
Azt hallottam, hogy még nincs is kész, működőképes darabja a Thunder-nek. Ez megmagyarázná a kikapcsolt állapotot. A mobilportos cikk inkább csak marketing írás szerintem.
Rezisztív és rezisztív panel között is óriási különbség van, és azért tapi szempontjából ez nem mindegy.
-
z0d1AK
nagyúr
Itt van a Smartbook. Ne kérdezzetek semmit, úgysem válaszolok. Minden információ teszt formájában, amiben videó is lesz.
Egyébként azt lehet írni, hogy mire vagytok kíváncsiak, mit szeretnétek látni a tesztben, és az alapján készítem. -
z0d1AK
nagyúr
Az első benyomás gyakran más, mint a kitapasztalt használat során alkotott vélemény. Illetve igényekhez szabott, hiszen nem mindegy, hogy egy 5800 nokiával hasonlítod, vagy egy Desire-vel.
Bluepantherről azt hallottam, hogy egy kalap ...
De mivel válaszra sem méltatott az ügyfélszolgálatuk, így nem tudom megcáfolni, véleményt alkotni róla.(#669) cekkk: MotoNav
-
z0d1AK
nagyúr
Hivatalos információt nem tudok én sem a Blupanther-ről, írtam több mail-t is a hivatalos disztribútornak, akik szartak a fejemre, és még választ kaptam. Ennyi talán mindent elárul a supportról.
Ebben az árban még az a Smartbook Surfer sem lehet rossz, ma érkezik, este már tesztelem.
Mkv minek? Full HD? 800x480-on?
-
z0d1AK
nagyúr
Az Archos-okon tudtommal teljes értékű USB port van, amire köthetsz billentyűzetet, egeret, pendrive-ot, vinyót (NTFS?
).
(#656) harry: Azért van az Archos oldalán 2/8 és 160/320 GB-os modellek, mivel gyárt flash alapú (2-8GB) és merevlemez alapú (160-320GB) modelleket is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
umfrider #651 üzenetére
Frissítést? Ebben van lemaradás, bár elsősorban a gyártóknak köszönhető, nem az Android-nak. Én 1.6-al vettem a Tattoo-t, szerettem, semmi gond nem volt vele, nem is éreztem hátrányát, hogy nem 2.1-et használok, hiszen nincs rá.
Most váltottam Milestone-ra, de nem a frissítés miatt. Én nem keresem a HDMI-t sem az iPad-on, mint ahogy más gépen sem, mivel nem használnám sose.
GPS? Valószínűleg azt sem, esetleg csak nagy ritkán.Továbbra is azt tudom mondani, hogy vannak, akik istenítik a filléres kínai cuccokat, ám én továbbra sem nézem őket sokba, ha használhatóság kell, akkor a zsebbe kell nyúlni - véleményem szerint.
-
z0d1AK
nagyúr
Ez az egy kép készült a nyáron, mikor a főnök behozta az iPad-et. Igazából otthoni ebook olvasónak az iPad nagyon jó már csak a képernyőméret (és arány) miatt.
Ha gondolod (és szólsz majd időben mindig), akkor csinálhatok ilyen szemléltető képeket a hozzám került eszközökről.
(#646) Peat
: Valószínű lesz az inchenként egy ezres ár itthon.
Amúgy ahogy néztem ndevil barátom videóján, a 10-esen a 2.2 itt-ott döcög még. Valószínűleg a szoftveres problémák miatt nem adták még ki.
(#647) umfrider: Mire is szeretnéd használni az eszközt? Ennek függvénye az, hogy mi mennyire használható.
Épp nemrég írtam SBazsinak is, hogy úgy veszem észre, hogy a használhatóságot meg kell fizetni, és nem érdemes a kínai cuccokba a pénzt beleölni. Ez persze szigorúan az igényektől, és a felhasználási formától függ! -
z0d1AK
nagyúr
válasz
umfrider #644 üzenetére
Rossz oldalról közelíted meg a dolgot. Nem érdemes Apple-lel összehasonlítani.
Okok:
iOS - Android -> két különböző op.
10" - 7" -> két méret, az egyik inkább otthoni használatra kényelmes, míg a másik kompakt, hordozható
Csúcskategória - Fapad -> legfogósabb indok, amiért nem versenyeztetném semmilyen módon. -
z0d1AK
nagyúr
A vám része nem hibás, mindössze nem vonatkozik az EU-n belüli vásárlásra.
Az Archos-ról nincs hír, október vége továbbra is amit mondanak rá. Nem hiszem, hogy a Gingerbread miatt nem lenne még forgalomban, arra még januárig lehetne várniuk a felhasználóknak. Ami tuti, hogy nem sokkal kerül majd többe a Toshiba a 101-nél (cca. 30%), így az is a jó vételek közé tartozhat majd, rögtön elérhető lesz hozzá a gyári tok és a tv kit is.
Remélem a Galaxy Tab-al sem hülyítenek minket, és tényleg itt lesz 25-én.
Az ára is barátságosabb lett, bár még mindig drága. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #627 üzenetére
Bocsánat, megkövetlek!
Neked volt igazad, már tudom az árát. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #630 üzenetére
Hmm. Drága készüléket nem biztos, hogy külföldről vennék.
Garancia nincs, ha van is, fizetheted a szállítást, ami tízezreket is felölelhet.
Ha megfogják a határon, akkor a vámot is fizetheted. Azért, mert Hong-kongban a 100USD tabletet gift-ként adják fel, 10$ értékkel, ezt valószínűleg egy nyugati cég nem fogja eljátszani. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #627 üzenetére
Jajjaj, ennyire nem ismered a magyar piacot, vagy én lennék rosszhiszemű, ha azt mondanám, hogy 160 alatt nem igen lesz kapható itthon?
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Ha már annyira netbook és win, akkor: Acer Aspire One AOD255 - 2BQRR netbook Win XP-vel és Androiddal. Ez már jóval barátibb, mint a Toshiba AC100, bár akkor is inkább nettáblát vennék magamnak.
Egyébként azért csak megérdeklődöm, hogy van-e belőle demo darab, mert jó lenne erről is tesztet írni.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Közben kaptam az infót, az ismerősöm benfentes infója jó volt, október végéig csúszik még az Archos 101
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #538 üzenetére
Készenléti állapot végül is úgy van, mint telefonnál, hogy képernyő lekapcs. Persze nettábla kérdése az üzemidő így.
Üzemidőre ki akarok majd térni mind a 3 eszköznél, ami tesztre jön. -
z0d1AK
nagyúr
Kicsit utána olvastam az Android 3.0-nak.
Amit leszűrtem:
Minimum követelmények: 1ghz cpu, 512mb ram, 3,5" WVGA képernyő
Megjelenés: új UI, ami leginkább a Nexus One-ra fog hasonlítani, animációkkal, a PalmOS felületének tervezője készíti ezt is.
1280x760-as felbontás támogatása (elsősorban nettáblák részére)Lehetőség lesz a Marketről zeneletöltésre, ami az iTunes-hoz fog hasonlítani.
A Google várhatóan e hónap közepén adja át a gyártóknak, és az első 3.0 modellek leghamarabb karácsony környékén jöhetnek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest