-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #68239 üzenetére
Mindegyik variáns bátran vehető. A régis is meg fogja kapni a MM-t jó eséllyel, mert prémium termékről van szó, és ennek azért van 1-2 év terméktámogatása a Samunál
Igen, de a tavalyira kb. halaltuti hogy a mostani Marshmallow az utolso, amit kiadtak, mig a VE-re legalabb esely van, hogy majd kap egy kesobbit is, en mar csak ezen az alapon is az ujabbat vennem (illetve hat vettem).
-
net91
senior tag
válasz
cidalain #68177 üzenetére
Köszönöm a választ.
Mint ahogy írtam a sávszélesség vezetéken rendben van szinte a maximumot hozza. Általában a tablet 2-3 méterre van a routertől.
A korábbi tabletem is csak 50-et vitt át, ezért gondoltam, talán a tabletekbe épített hardverek ennyit bírnak.(szerk:
kisspall: a router 600-at bír) -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #68173 üzenetére
illetve most megint van-lesz Teclast akció a GB-en. Tegnap még 250$ volt a pro, ma már 220-ért van. a Plus is csökkent vagy 15-20 dollárt.
-
hape60
aktív tag
válasz
cidalain #67960 üzenetére
Kösz a javaslatot; a Lenovo a szimpatikusabb, de nem látom, hogy GPS van-e benne? (Vagy csak én vagyok vak...)
Kb ennyi a keret, sokkal többet nem akarok adni érte, mert csak "géphelyettesítőnek" kell, ha mászkálunk; a GPS ezért is kéne, ne térképpel keressem a helyes utat. -
net91
senior tag
válasz
cidalain #67933 üzenetére
Jelentem időközben változás történt.
A fóti Aldiban (kint a prérin, M3 kivezető) megvettem egy MEDION csoda kütyüt.
Az eladó elmondása alapján EGY azaz EGY darabot kaptak, azt vettem meg.
(ha ott sem lett volna, akkor azonnal mentem volna Asus ZenPad S Z580CA-t venni)
Az első benyomások alapján nem esek hasra tőle, többet vártam. -
bazsimano
őstag
-
Kingcold
aktív tag
válasz
cidalain #67875 üzenetére
A linkelt Nexus esetében a Tegra3 fogott meg (nem tudom mindegyik modell arra épül e), az elgondolkodtatóba ejtene. De mindenképp tovább nézelődök a tanácsod szerint (+ igyekszem, földhöz ragadtabb ára alkudni, ha lehet)
superg
Van egy Wayteq xtab 100 QCR em, de az agyamra megy, így már 3 évesen.
Ez alapján, óvatosabb lennék a kínai modellekekel. De persze általánosítani se szeretnék, egyszeri tapasztalat alapján. -
taip
senior tag
válasz
cidalain #67861 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet jó választás a Chuwi, hanem azt, hogy a tapasztalatok szerint nem sokat bír az aksi (a fórumában ezt többen is állították). Szóval egy dolog, hogy 4000 mAh-s az aksi, de a tapasztalat, hogy az átlag alatti az az idő, ami alatt lemerül és tölteni kell.
És ha éles a jún. 20-ai határidő, akkor erős kockázata van a Kínából rendelésnek, meg kell nézni EU raktárban. Állítólag van, akkor nincs gond.
ballington:
Egy powerbank mindenképpen ajánlott szerintem. -
ballington
addikt
válasz
cidalain #67861 üzenetére
Igazából az akku idő annyira szempont, hogy ha netán buszozok 20+ órát franciába, vagy repülök most NY-ba, ne kelljen félnem attól hogy 3 óra alatt lemerül. Otthon nem gond, mert helyben van a konnektor. De majd tesztelem és ha nem bírja olyan sokáig, max veszek egy powerbankot.
Azért kérdeztem, melyik oldalt ajánljátok, hátha van valakinek rossz tapasztalata vagy hallott valamit valamelyikről. De így marad valószínű a TD. -
-
pana0017
senior tag
válasz
cidalain #67821 üzenetére
Háttértár nem fontos, 8-16 gb-tal is ellesznek, wifi-s modell elegendő, felbontás viszont lehetne minél jobb a böngészés és esetleges filmezés miatt. Megmondom őszintén nem nagyon értek az androidos tabletek teljesítményéhez, így nem tudom megmondani mekkora memória lenne szükség ehhez a felhasználáshoz. Esetleg egy OTG funkció jó lenne, de nem létszükséglet.
-
sinick
senior tag
válasz
cidalain #67805 üzenetére
Válaszod engem is érdekelne (apósom akar venni egyet).
Adatok (ld. ITT):
processzor: Intel® Atom™ x5-Z8300 1,84 GHz
memória: 2 GB DDR3 memória 32 / 64 / 128 GB belső memória (ha jól emlékszem, akkor az aldisban 128 GB van)
kijelző: 25,7 cm/10,1” érintőképernyő Felbontás: 1920 x 1200 pixel
akkumulátor: 7000 mAh Li-ion akkumulátor
kapcsolat: IEEE 802.11 b/g/n és Bluetooth 4.0
kamera: 2,0 MP-es előlapi webkamera, 5,0 MP-es kamera a hátlapon
hangszóró: 8 Ω/0,7 W *2
mikrofon: integrált
méret: 154 x 257 x 8,2 mm
tömeg: 505gSzerk: Talán a Lenovo gyártja (?)
Szerk 2.: Kérdés, hogy a medionokra jár-e "gyártói" frissítés, azaz 6-os Android? Gondolom a play áruházas cuccokra jön frissítés.
-
justice84
aktív tag
válasz
cidalain #67781 üzenetére
Sziasztok.
Hozzám került egy funtab LUNA 7C40W tablet, de sajnos az android logónál nem jut tovább.
Nincs valami ötlete hogy hol lehetne egy működő ROM-ot erre a tabletre felkutatni - felrakni?Köszi előre is.
Allwinner (Boxchip) A10 Cortex A8, Mali 400 GPU
Processzor:AllWinnerTech A10 C2048CA 22F1
RAM :ELPIDA J2116DEBG
WIFI: Realtek RTL8188 CTY
Az lapján ez a szám van:
XWA10-MID-02 V0.3 2011-10-25 -
.Szaki.
addikt
-
Revoltek
aktív tag
-
-
pappzo
csendes tag
válasz
cidalain #67573 üzenetére
Alapvetően igazad van, de ennyire nem vagyok jártas ebben.
Igazából a kisfiamnak a LEGO NEXO Knights-hoz akarok új tabletet venni. (Régi csak '1 GB RAM-mal van és kevés neki)..
Mondjuk egy Samsung Galax S4, vagy S5-höz képest milyen sebességű?
Alternatívát nem igen néztem, sok apróság miatt olyan tabletet kerestem, ami dual oprendszeres (Windows 10 és Android) illetve dokkolós billentyű is van hozzá.
Azonban ha nem jó ez a vas akkor inkább veszek egy másik tabletet kifejezetten erre. Ami fontos benne akkor hogy 10" körüli legyen lehetőleg IPS kijelzővel. Minimum HD felbontással. -
-
Luftos
csendes tag
válasz
cidalain #67557 üzenetére
Igazából sokszor a ha valamit mutatunk neki mobilon amelynek 4-5" ugye nem nagyobb a kijelzője azt is látja szóval szerintem ezzel nem lesz gond. Most tölti a 70 et szemüveget használ az igaz, de például ahogy említetted nagyon szeret varrni hímezni szóval ezért is gondoltuk úgy hogy jó ajándék lenne...
Minden esetre köszönöm a gyors választ most már csak vadászunk az akciókra szerencsénkre még van 2 hónapunk rá
-
Luftos
csendes tag
válasz
cidalain #67553 üzenetére
Ezt az árak alapján én is láttam hogy sajna ez a minimum... am androidból kiindulva elégé jól testre szabható így akár nagyobb ikonok és szövegek állíthatóak be de ha tévedek javítsatok ki... sajnos szűkös a keret de nyilván nem egy mára már csak éppen használható modelt szeretnénk neki venni...
-
taip
senior tag
válasz
cidalain #67538 üzenetére
Nem kötekedésnek szántam, de szemet szúrt, hogy magyar cég.
Persze, van magyarországi adószáma, telephelye, ide szállít, de azért nézzük már meg a tulajdonost:
Dante International S.A.
RO- Bucharest, 148 Virtutii St., space E47, Sector 6Persze mondhatod, hogy pl. a MediaMarkt is nemzetközi cég, de az emag-nál nem vagyok benne biztos, hogy mindent Magyarországról szállítanak és hogy az esetleges visszaküldés is Magyarországra megy. Nemrég még biztos, hogy román címet adtak meg az áruvisszaküldő nyomtatványon. És ezen az sem változtat sokat ebből a szempontból, hogy ha futárt küld az áruért és ő maga szállítja vissza Romániába. (Nyilván a felhasználónak nem mindegy, csak ettől nem lesz magyarabb.)
Szóval hiába végződik .hu-ra a weboldal és fizetek forintban, ha a garanciáztatást és még pár dolgot külföldön végeznek. Szóval ez inkább egy 3. kategória, mert igaz, hogy nem kell angolul beszélni és euróban fizetni, de nem ugyanaz, mint az ED, MM és társainál vásárolni.
Lényeg az, hogy ez nem minősíti a megbízhatóságát, nem egy degradáló jelző, ha nem magyar a webshop, de de ne keverjük össze a magyar webshopokat a Magyarországon is forgalmazó külföldiekkel.
-
Gordiann
őstag
válasz
cidalain #67509 üzenetére
Azért volt furcsa, mert Kindle HDX-nél simán ment minden.
Lehet a grafikus gyorsító is jobb abban, mint a Lenovo Yoga 2-ben, az animációk utóbbinál nem olyan folyamatosak. Mikro-lag van nagyon sok.
Csináltam egy tesztet most a kettővel: Weblapokat betöltök, 3-4 komolyabb lap után a Yoga 2 már minden oldalt újra töltött. A Kindle ugyanúgy 2gb rammal még bőven bírta, semmit nem töltött újra.
Alkalmazás váltásnál pedig nyomom az alkalmazás váltó előhívó gombot és eltelik 1-2 másodperc amíg megjelenik, animáció nélkül (mert próbálja behozni a lemaradást). Ez a jelenség tényleg már 2-3 megnyitott alkalmazásnál is van, nem hogy 6-7-nél...
Pl. Kindle (ismétlem, ugyanúgy 2gb rammal) 6-7 alkalmazásig bőven folyamatos, semmi lag nem tapasztalható. Ha megnyitok egy erőforrás igényes játékot, akkor persze gondolkodik, de nem másodperceket akad be és enged is gombokat nyomni, hangerőt állítani közben, miközben gondolkodik, nem úgy mint a Lenovo Yoga 2, ami teljesen szétesik egy komolyabb programtól..Én erőforrás rossz menedzsmentre gondolok egyébként, de félek ez a Lenovo rendszer ilyen.
SZERK: Vagy esetleg tényleg a VGA nem bír haladni és minden beakadást miatta érzékelek?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Új, makulkátlan Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged