- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
csendes #60109 üzenetére
Arra nem érvényes, mert az a 79900 forintos ár már egy eleve "akciós" ár.
„A kuponkódok kedvezmény más kedvezménnyel össze nem vonható, készpénzre nem váltható.”
Az S8-ra viszont igen, szóval azt még kedvezőbb áron el lehet most hozni.
Ugyanez vonatkozik sajnos a Miix 3 8"-ra is, 42 ezer forintot bőven megért volna nekem.
(#60111) MikaVejneGI
Többet nem tud semmivel. Az Onda 975m/979m-ben (gyakorlatilag egy és ugyanaz az kettő), csak színűkben térnek el egymástól) más, egy erősebb processzor van, plusz az akku is nagyobb ezekben.
A Cube Talk 9x és az Onda V989 Air közül pedig előbbit érdemesebb választani. Nagyobb az akku, és a processzor is erősebb a Talk 9X-ben.(#60112) MightyEagle
Ajánlott modell, és igen, tudja hozni azt a teljesítményt.
Tapasztalatok, vélemények: [link] -
tjb007
nagyúr
válasz
30z.Samu #60023 üzenetére
(#60024) anonym1s
A számba vehető lehetőségek száma 0, azaz nulla. Legalábbis akkor, ha új készülékről van szó, és itthon szeretnéd megvásárolni.
Használtan körülbelül ugyanennyi esély van egy ilyet találni. Ami most eszembe jutott az a WayteQ xTAB-9, azt biztosan megkapnád ennyiért, csak az nem igazán nevezhető problémamentes modellnek.Még egy lehetőség van: rendeltek Kínából egy olcsóbb Windows+Android dual OS-es modellt (pl. Onda V820W, Chuwi Vi8). Meglesz a 2GB RAM, az IPS kijelző, a 16GB tárhely és a HDMI kimenet is.
-
tjb007
nagyúr
válasz
MikaVejneGI #59975 üzenetére
Itthonról: LG G Pad 8.0, Prestigio MultiPad Wize 5002, esetleg még az Alcor Access O819M.
Kínából: ONDA V975m, ONDA V979m, CUBE TALK9X, CUBE TALK 8X, PiPO P4, -
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Családi használatra(játékra,youtube,internet)keresek tabletet.
Magyarországon vásárolva max. 50000 magyar forint. (8-10"-ig)
Kínai (Onda,Teclast,Pipo,Cube) 50-70k magyar forintig. (9.7"-ig)
Nem szeretnek Intel procit.
Tudtok ajánlani konkrét márkát,típust?
Köszöntem. -
ztibor
senior tag
Kéne egy kis segítség. Havernak kéne 9" környéki Windows-os tablet.
Mo-n ezt találtam legolcsobban: [KIANO Intelect 8,9 3G MS TABLET PC 8,9"]
Kínából ez jöhetne szóba: [8.9 inch Onda V891w Windows 8.1]
Van ezeknél jobb ajánlat ilyen árban, illetve a mo-ról vehető cucc bevállalható kategória?
Talán még az érdekelne hogy nevesebb gyártótol hasonló tudásban, méretben mit ajánlanátok?Előre is kösz a segítséget
-
Odzse
tag
Sziasztok,
Tablet vásárlás előtt állok.Egy fő szempont van.Retina felbontású kijelző.
Ez a Lenovo mozgatja a fantáziámat:
http://www.aliexpress.com/item/2G-32G-Octa-Core-9-6-inch-lenovo-tablet-pc-MTK6592-2560-1600-IPS-screen-3G/32246095701.html?spm=0.0.0.0.UAKHVOÉrdemes szerintetek megrendelni,vagy nézzek más gyártót? Pl. Onda,stb...
Előre is köszönöm.
-
Revoltek
aktív tag
Srácok, innen ti meg mernétek rendelni az Onda V919-et? DHL-el egész gyorsan ideérne.Mondjuk 7 nap a processing time...
-
tjb007
nagyúr
A PiPO elég új, túl sok tapasztalat nincs még vele, a másik kettő viszont elég jól bejáratott modell, ráadásul utóbbi integrált 3G modemes (bár ez nálad nem szempont).
Legyen az Onda, multimédiás dolgokban elég jól teljesít.(#58483) CBool
Ha nincs aktiválva a debugging, akkor túl sok mindent nem tudsz tenni (konkrétan semmit).
Utolsó lehetőségként a Fastboot mód maradt, azon keresztül is lehet wipe-olni, de ezt nem mindegyik készülék támogatja.(#58485) xtend
Inkább csak GPU-ban azonos szint (bár az API-k oldalán van különbség), CPU-ban jóval gyengébb.
-
Revoltek
aktív tag
Páromnak nem jött be az iOS, ezért visszaváltana droidra. Ajánlottak az iPad Air-ért egy onda v975m-et meg 35-40k kp-t. Megéri. Jól használható a gép? Mennyire gyors a procija? Snapdragonok közül melyiknek felelne meg?
-
weareinluck
tag
-
weareinluck
tag
Sziasztok!
Ajánlatokat várnék egy elvárásaimnak megfelelő tablet tekintetében,, melynek a paraméterei ezek, vagy ennél jobbak kellenének hogy legyenek:
- jó teljesítményű proci, videómegjelenítő (ne kelljen már fél év múlva cserén agyalni, mert esetleg nőnek a felhasználói igényeim!)
- OTG (külső billenytyűzet, de az se baj, ha a 3g-s usb modemet viszi)
- Külső kijelzős megjelenítési lehetőség)
- legalább 1 gb ram
- min 9" képátló
- ha buherálható a rajta lévő rendszer, azért nem haragszom meg
- oprendszer win8.1 előnyben, de ha android, akkor sem dől össze a világ
- Ár?Ha jól sikerül vétel, akkor a notimat elpasszolom, és helyette használom, így nem sajnálom különösebben rá a pénzt, Onda V989-ről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
tjb007
nagyúr
válasz
Revoltek #58143 üzenetére
Azzal a Pandawilles "biztosítással" csak csínján, szeretnek trükközni vele. A Pandawill fórumán is lehet érdekes dolgokat olvasni róla.
Ezek jöhetnek szóba (+áfa): Cube Talk 9X, Teclast X98 Air II (Anrdroid és Windows 8.1), PiPO M9S, Onda V975M, esetleg még az Onda V989 (bár ez nem tudom jelenleg hogy áll).(#58146) marci1250
LG G Pad 10.1
Ha ez sok, akkor a legolcsóbb még vállalható készülék a Prestigio MultiPad Wize 5002, bár ennél a támogatás kérdéses.(#58148) kopogo
Az eBay-en, vagy az Aliexpressen nézz körül.
Ezzel a kérdéseddel pedig fáradj át ide: [link](#58150) csontváz
A PiPO M9S szerintem megfelelne, de ha inkább valami jobban bejáratott modellt szeretnél, amiért cserébe hajlandó vagy lemenni 9,7 hüvelykre (ez 4:3-as képarányt is jelent), akkor szólj.
(#58151) zligeti
ASUS Transformer Pad TF103CX,
(#58154) ZolikaE46
WayteQ xTAB-7X Quad
Az autófókuszos előlapi kameráról viszont kénytelen leszel lemondani, ilyen még az ennél ötször többe kerülő modellekben sincs.(#58155) Surda-
Igen, főleg az olyanok, amiknél még a leírás sem stimmel.
-
tjb007
nagyúr
válasz
MikaVejneGI #57531 üzenetére
Prestigio MultiPad Wize 5002, Alcor Access O819M
Az Onda v975 is rendben van, csak a garancia kérdéses.(#57537) dragonfx
Nincs.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
40-50k forint között keresek 8-10" -os tabletet.
WiFi (nem kell 3G és társai , mert nem tudok(akarok) beletenni kártyát.))
Android 4.x vagy és esetleg kap frissítést, magyarul tudjon.
Gyerkőcnek elsősorban videók,játékok(Temple Run,Heartstone,Zombi Garden vagy mi fene).Ezt a kettőt nézegettem , de hátha ti tudtok ajánlani mást.
-Wayteq 8q (mintha ez most nem kapható sehol)
-Onda v975 jófogáson láttam.Előre is köszi a segítségetek.
-
tjb007
nagyúr
Általánosságban van/volt szó erről a drágább jobb dologról.
A hardverben meg pont nem mutatkozik meg az, hogy melyik márka mennyire jó, hogy melyik gyártó mennyire jó, és erre pont az Onda a legjobb példa.
Te is máshogy látod a dolgokat kvázi kívülállóként (remélem ezen nem sértődsz meg), meg én is, aki egy "kicsit" jobban tisztában van a dolgokkal.(#57220) nemlehet
Nemigazán van olyan, amit érdemes lenne onnan rendelni.
(#57224) Celtis
ASUS Transformer Pad TF103CG, ASUS Transformer Pad TF303CL, Lenovo Yoga Tablet 2,
-
xtend
senior tag
válasz
tjb007 #57218 üzenetére
Amiről te írsz pont a drágábbik tablet (legalább is nekem). 50.000 Ft körül van. Értem én mit mondasz, de a kínai tabletek között az Onda elég jó márka a hardverén is látszódik mint pl egy 12.000 ft-os másik noname kínai tabletnél azért sokkalta jobb és én így értettem, hogy attól, hogy kínai és így olcsóbb nem hinném, hogy a 20.000-es tablet jobb az 50.000-nél, mint ahogy idehaza is van......szerintem....de lehet csak én gondolkodom így.
A fentebb listázott tabletekről van valami vélemény?
-
nemlehet
őstag
10" tabbol mik a jelenlegi jó vételek? 30 nagyon maximum 40 körül van értékelhető vétel? Az Onda V975-el szemeztem, de így hogy elszaladt a dollár már sajnos 45-re jön ki az adók nélkül ami bőven túl lenne a kereten.
-
makoss
veterán
Üdv!
Valaki tud erről valami infót, véleményt, esetleg magyar tesztet:
ONDA V989 9.7" Retina Android 4.4 A80T Magyar Nyelv Ezüst
Köszönöm! -
tjb007
nagyúr
válasz
sbazsi #56129 üzenetére
Itthon ennyiért olyat, ami ajánlott is nem kapsz (főleg nem valami erősebb processzorral rendelkezőt).
A kínaiakkal meg az a gond, hogy ami tényleg jónak mondható (pl. Cube Talk 9X, ONDA V975m/V979m), az nem fér bele a 50 ezres keretbe.(#56131) ujtelefon
LG G Pad 7.0, WayteQ xTAB-8Q
(#56132) tilbury
Méretileg az első lenne a legjobb, de az Overmax nem éppen az ajánlott(abb) márkák közé tartozik. A Samsungot pedig csak 1 év bolti garanciával, doboz és tartozékok nélkül fogod annyiért megkapni.
Marad a WayteQ és az Alcor, amik közül utóbbit csak akkor lenne érdemes választani, ha szükség lenne a 3G-re, de ugye nincs.(#56133) Ferenc1989
A másodikat.
Jobb alternatíva pedig nincs, ennyi pénzért ez(ek) a legjobb(ak). -
sbazsi
veterán
válasz
tjb007 #56065 üzenetére
Az itteni tesztek mennyire valósak? Az ondaról olvastam, hogy valahogy csaltak pl az antutu teszten.
A másik, hogy azon volt pár program (főleg game), ami nem ment rendesen. Ennél van ilyesmi?Az oldalon 180dolláros árat ír, viszont 210 alatt nem igazán találom sehol.
50k-s keret körül van jobb vétel?
-
sbazsi
veterán
válasz
BaginZe #55909 üzenetére
Hol látod, hogy nincs agyondicsréve?
Csak mert kerestem a fórumot, de nem találtam.Viszont engem is érdekelne, hogy mi a véleményetek a CUBE TALK9X u65gt tabletről.
A korábban rendelt, csalódást okozott Onda V989 tablethez képest van benne GPS, és sim foglalat. (Utóbbi amolyan egyszer jól jöhet címszóval, nameg lehet vele telefonálni.
)
Szóval mi a véleményetek erről a Cube talkról?
A jövőben lehet számítani gyári frissítésekre? -
csendes
addikt
A melegedés függ a maximum (névleges) frekvenciától, az alkalmazott CPU szabályozástól (CPU governor, pl. energiatakarékos, teljesítmény, stb. [link]), a többi alkatrésztől, és a tervezés és összeszerelés minőségétől, esetlegesen alkalmazott aktív hűtéstől, és a külső körülményektől (hőmérséklet, napsugárzás). Itt méregettek RK3288-ra teljesítményt és hőmérsékletet különböző frekvenciákon [link]. Úgy tűnik, hogy valamivel jobb a helyzet, mint az A80 SoC-nál. Itt konkrétan a Pio P4-ről [link] írják, hogy maximális terheléssel sem ment 42 C fölé a tablet felületi hőmérséklete [link], ami sokkal jobb, mint az Onda V989 (A80 SoC) esetében mért érték.
Az RK3288 GPU sokkal erősebb az MT8392-nél (Mali T760 MP4 a MALI 450-nel szemben [link]), az A17 magos CPU egy magra jutó teljesítménye is bőven az A7 mag kétszerese fölött lehet. Mivel 4 A17 mag van benne az MT8392 pedig 8 magos, így jöhet ki Antutuval a 30-50%-kal nagyobb érték azonos frekvencián. Viszont a nyolc A7 mag energiatakarékosabb, jobban skálázódik, -
csendes
addikt
válasz
kanyez #55829 üzenetére
Windows-hoz csak a Teclast-ot ajánlanám
Android játékhoz az Intel SoC még nem 100% kompatibilis, a másik kettőben egyformán MALI 450 GPU van, ami viszont ma már nem számít nagyon erősnek, de a MALI 400-nál kb. kétszer gyorsabb. A Cube-ban a 8 A7 mag energiatakarékosabb (jobban skálázódik), mint a négy A9 mag az Onda-ban, a teljesítményük nagyjából hasonló. Igazából az A53 magok egyesítik a kettő előnyeit, pl. a most megjelent MT8752-vel a Cube T7, de az csak 7" [link]. -
kanyez
tag
A következő tabletekről mi a véleményetek, melyiket tartjátok a "legjobbnak" ezek közül?
Teclast X98 Air
ONDA V975m
Cube Talk 9X
Illetve olyan 45-55 ezer magasságában milyen tableteket ajánlotok? A fentebb említetteket néztem ki elsősorban, de érdekelnek a vélemények.
-
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Alul van egy fekete sáv rajta a gombsorral. Kérdés, hogy játékok közbe valahogy el lehet tüntetni? Elég zavaró amikor néha véletlen megnyomom a kilépés gombot. Megnéztem beállításokba, de nem találtam meg. Beállításokba van egy "Főoldal" menüpont is, de azt amikor megnyitom lefagy a alkalmazás.
Onda V975M a gép gyári 4.4.2 droiddal. Előre is köszi.Üdv.
-
tjb007
nagyúr
válasz
janakbacsi #55467 üzenetére
Pontosan melyik változat ?
(#55469) sbazsi
Hivatalosan ilyen lehetőséget egyik gyártó sem kínál, nem hivatalosan viszont pár modellnél megoldható, de nem mondható sem legálisak, sem kockázatoktól mentesnek.
A Teclast X98 3G az egyik ilyen modell, van is hozzá leírás. A másik pedig az Onda V975i, aminél ugyan a gyártó kukázta ezt a projektet, de egy nem hivatalos, nem végleges és bugos verzió viszont fellelhető az interneten.(#55471) Nataniel
Megoldható ≠ megoldott.
Attól, hogy valamit Bay Trail-T hajt még nem jelenti automatikusan azt, hogy meg is oldható rajta dual boot. Ha ennyire egyszerű lenne a történet tele lenne az internet az erről szóló tutorialokkal.
A linkelt Ramos modell gyárilag ilyen, ők a saját módszerűkkel megoldották. Az is csodának számít, hogy egyáltalán ebben a formájában piacra kerülhetett.(#55477) berzebub
Ekkora kamu hülyeséggel ritkán találkozik az ember.
Te komolyan elhitted, hogy egy random ARM-es Androidos tabletre Windowst lehet telepíteni, amin aztán a desktop alkalmazások is futtathatóak ? Meg exe to apk konverter ?
Ennyire már ne legyünk naivak. Vannak dolgok, amik a büdös életben nem lesznek megoldhatók, és ez pont egy olyan dolog. Cserébe viszont, ha letöltöd ezt az alkalmazást kapsz egy jó kis trójait és egyéb finomságokat, ami után lehet majd takarítani, és rendszert újratelepíteni. -
-
sbazsi
veterán
Újfent tabletet keresek.
10", min4 mag, 2gb ram, felbontás minimum fullhd. gps "jóhavan", modem nem létszükséglet.
Előny, ha van rá mondjuk miui rom.a korábban rendelt onda v989 várja a visszautat kínába. hardverhibás. külföldi fórumok alapján nem egyedi jelenség.
-
sb
veterán
Újra, hátha...
Sziasztok!
Némi várakozás után újra kérdezném, hátha vannak új tapasztalatok azóta.
Amit keresnék:
- 10"
- cpu/gpu: kellően erős legyen akadásmentes tartalomfogyasztáshoz, játékra nem kell. erősebb 4 mag jó lenne minimum
- ram: 2GB kéne, hogy ne legyen gond vele.
- felbontás: 1280 is elég, de FHD lenne ideális. Itt is igazából az a szempont, hogy lazán meghajtsa a hw, de erősebb gpu-nál talán az FHD már nem akadály. Akadozás árán nem kell magasabb felbontás. Lehetőleg 4:3, de ez sem kell.
- ár: minél olcsóbb, akár kínai, minőségibb tablet is szóba jöhet.Korábban néztem az Onda v989-et, ill. egyéb új generációs SOC-okkal szerelt cuccokat, de ezekről nem olvastam jókat a topicban: sw-s problémák, melegedés, stb... változott valami, ajánlhatóak már? Ha igen, melyik?
Egyéb ajánlható típusok a B kategóriából? Concorde, Prestigio? Wayteq jobb már minőségre, szervízre?Köszi előre is!
-
sb
veterán
Sziasztok!
Némi várakozás után újra kérdezném, hátha vannak új tapasztalatok azóta.
Amit keresnék:
- 10"
- cpu/gpu: kellően erős legyen akadásmentes tartalomfogyasztáshoz, játékra nem kell. erősebb 4 mag jó lenne minimum
- ram: 2GB kéne, hogy ne legyen gond vele.
- felbontás: 1280 is elég, de FHD lenne ideális. Itt is igazából az a szempont, hogy lazán meghajtsa a hw, de erősebb gpu-nál talán az FHD már nem akadály. Akadozás árán nem kell magasabb felbontás. Lehetőleg 4:3, de ez sem kell.
- ár: minél olcsóbb, akár kínai, minőségibb tablet is szóba jöhet.Korábban néztem az Onda v989-et, ill. egyéb új generációs SOC-okkal szerelt cuccokat, de ezekről nem olvastam jókat a topicban: sw-s problémák, melegedés, stb... változott valami, ajánlhatóak már? Ha igen, melyik?
Erősen szemeztem most legutóbb a v975i-vel is. Win8.1 lehetőség sem rossz. De elsődlegesen droid érdekel azért. Kompatibilitásra milyen a Bay Trail droid alatt? Nincs vele gond?
Egyéb ajánlható típusok a B kategóriából? Concorde, Prestigio? Wayteq jobb már minőségre, szervízre?Köszi előre is!
-
ityam
őstag
Az Onda tabletekről jól emléxek hogy jókat írnak? Egy ilyesmi első ránézésre szimpinek tűnik. Onda V989
Ez még ki is jönne 100K alatt mindenestől. Kérdés hogy van e olyan ami jobb választás. Esetleg sim kártyás nem sokkal drágábban de sebességből nem nagyon leadva? -
maggi1886076
addikt
Sziasztok!
Kínából rendelnék tablet-et.Milyet érdemes?
Igazából 2 fajtát néztem. Cube, Onda. Ezek milyenek? érdemes velük foglalkozni? Telefonnal engem meggyőztek a kínaiik. De kíváncsi lennék a véleményetekre.
Köszi -
antibes2000
tag
válasz
csendes #53822 üzenetére
A Cube 9X nekem is szimpatikus, csak nem tudom hová tenni az MT8392 soc-ot erő szempontjából. Ez most a legerősebb MTK soc?
a Cube Talk 9X-ben egy MT8392 soc van, 8core A7-tel+Mali 450-nel. Ennek az ereje hogyan viszonyul egy RK3288 soc, 4core A17+Mali T764, illetve Alwinner 80T soc 8 core A15+A7 PVR G6230-hoz?
Pipo P1 illetve Onda V989. -
csendes
addikt
válasz
nastygeek #53565 üzenetére
Új tabletet ennyiért 9-10"-es méretben nem érdemes venni. Hardveraprón nézz körül. Csak személyes átvétellel vegyél, próbáld ki egy negyedórát, mielőtt megveszed és kérj egy hetes visszavásárlási garanciát (az akku miatt elsősorban). Most pl. van ONDA V972 [link] 45 ezer Ft-ért, az olvasáshoz és netezéshez elég. Olcsóbban, 1280x800-as felbontással, van használt Galaxy Tab 2 10.1 vagy Motorola Xoom is, persze ezeknél a várható élettartam már rövidebb.
-
csendes
addikt
válasz
lolchief70 #53318 üzenetére
Az Allwinner A80 SoC eleve fél év késéssel került piacra részben a melegedés, részben driver/firmware gondok miatt, a kettő részben összefügg. Az Onda V989 egyelőre nem ajánlott, sok gond van vele. [link].
A Cube Talk 9X-ben is nyolcmagos a SoC, de itt nyolc A7-es magról van szó (MT8392), sokkal lassúbb a Big.Little-nél A15-A7-nél, viszont kevésbé melegszik. A GPU MALI 450 MP4, hasonlóan az MT8127 SoC-hoz, amiről többször volt szó a Wayteq Xtab 7Q/8Q-val kapcsolatban. Mindenre jó, kivéve a csúcs játékok csúcs felbontáson, azokhoz már vannak erősebbek: [link]. Illetve, legalábbis papíron, a négymagos Atomok is erősebbek (pl, Z3745, Asus Memo Pad ME176CX). Az meg, hogy a 4:3 képarány kinek mennyire felel meg, ízlés dolga; filmnézéshez nem ideális. -
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Van valami infótok az Allwinner A80 SOC (pld, onda V989) tabletek szoftveres problémáinak megoldásáról?
Rejtélyes belassulásokról, videó akadásokról olvastam régebben.Cube Talk 9X milyen a gyakorlatban?
Van valakinek ilyen itt a fórumon?
http://www.hongkongeek.com/en/android-touch-screen-tablets/6003-tactile-tablet-cube-talk-9x-3g-octa-core-2gb16gb.html -
sbazsi
veterán
onda v989 172.56 usd
Azt írja:
Due to the insufficient protection offered by the original packaging of this product, we have made the decision
to replace it with our own foam packaging. Tablet screens are susceptible to damage during shipping, after
careful consideration and testing, we believe that foam offers the best protective coverage. Not only is this
packaging highly resistant, it is also very light, which allows us to keep shipping charges down and pass those saving on to you.Elképzelhető, hogy valami refurbished cuccot árulnak?
-
Kapanyél
őstag
válasz
Milka 78 #52950 üzenetére
Csak a Mali-450-re írtam, hogy elegendő az szinte mindenhez.
Az Onda, meg a legtöbb nagyonkínai csoda (akár van magyar forgalmazó és support, akár nincs), eddigi tapasztalataim szerint szemétre való mind. Ugyanolyan teljesítményű hardverrel egy "márkás" gép oda-vissza alázza ezeket. Kivételek nyilván vannak mindkét oldalon, de a választék már akkora, hogy kár foglalkozni a kockázatosabbik felével. Jól tetted, hogy nem ezt választottad.
Kollégám kölke (10 éves) egy 7"-os Lenovo-t nyúz a szó szoros értelmében. Olcsó volt, kicsi és béna á felbontása is... de egyszer sem akarta földhöz vágni és egyszer sem jött hozzám, hogy bak van, lassú vagy nem megy és segítsek... -
Milka 78
nagyúr
válasz
jo munkas #52943 üzenetére
Nagyon sok mindenen múlik egy tab sebessége.Az Rk3188 & Mali 400 költséghatékony szett ami ugyan a tesztek szerint egész erős darab,de a valós életben finoman szólva is darabos élményt nyújt,főleg olyan felbontáson.Ráadásul az álltalad említett típusokon az optimalizálás sem sikerült fényesen ami a másik fő szempont sebesség ügyileg.
Ezzel szemben az LG egy A Brand gyártó aki sikeresen optimalizálta a hardvert ami egy Qualcom által fejlesztett Snap 400 as szett,ami egy erős középkategóriás motyó (hiába 1.2ghz így is van benne craft és az Adreno 305-ös is jobban muzsikál minta Malis motyó),ráadásul a felbontással sincs túlterhelve.A végeredményegy kiegyensúlyozott szerkezett lett.Kapanyél : Azért az Onda kicsit más szerzet mint a fentiek,de emlékeim szerin ment is a főzőtt rom és a laggmentesítés...majd váltás A Brandre
Mondjuk az ,hogy játékok alatt gyors volt,de pont a te sztorid miatt hagytam ki a gépet.
-
pengwin
addikt
válasz
Mustadjoci #52832 üzenetére
Ha mindenképpen kínait akarsz venni, akkor pl. a Cube egy megbízhatóbb gyártó, ők dolgoznak a WayteQ-nek is.
Meg vannak még olyanok, akiknek kicsit "nagyobb nevük" van, mint az általad említettek: Onda, Pipo, stb. ... -
rainwood
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hibátlan, karcmentes ONDA V972-m eladó. Érdeklődők számára részletek itt
-
Haapaet
csendes tag
Sziasztok
mi a véleményetek az Onda v975 tabletről [link]tudom hogy az m-es példányban már 2 gb memória van, de a sima változathoz most külföldi rendelés nélkül hozzá tudnék jutni elég baráti áron, tokkal, garanciával
leginkább sorozat/film nézésre használnám, mellette egy olvasás, netezés, kis játék
köszönöm
-
montezuma
tag
Sziasztok, segítsetek tabletet választani:
IPS, legalább 1920as kijelző, legalább 8"os, esetleg nagyobb, ha nem aránytalanul drága
Használt is lehet, ha karcmentes, külföld játszik, nem sürgős a vétel
Nem játszom, nem telefonálok rajta, nem fényképezek vele, csak Wifivel fogom használni
Ágyban netezés, esetleg olvasás, zenehallgatás, rádiózás, (ha nincs FM, interneten). Azért kérek nagy felbontást, hogy akkor talán jobb lesz rajta netezni, olvasni.
Kicsit barkácsolhatok a romokkal, frissítésekkel, de alapjában véve működjön
Jól nézzen ki, alapjában legyen fekete-sötétszürke, ha lehet, viszonylag keskeny kávával,
tiszta fehér vagy csajos színek kizárva
Gondolom, 50 körül megállOnda v975m elvetettem, mert fehér, és nekem nem meggyőző a SW stabilitás.
Esetleg belevágnék az FNF iFiveba (MTK6592), tetszik, megvehető szerintetek?Nem világos, honnan tudom meg, hogy a Panda spanyol raktára megnyílt. Van egy spanyol link, de az csak azt mondja, hogy a spanyol ügyfelek reklamálhatnak a spanyol ügyfélszolgálaton.
Esetleg ki tudhat még ezt vagy mást Európából szállítani és megbízható?Köszönöm
-
vlevi
nagyúr
Cube Talk 9X izgatja a fantáziámat. Találtam egy összehasonlító oldalt, ahol a speckókat hasonlítják össze, nem tudom, mennyire helytállóak az ott leírtak.
[link]- PIPO P1. RK3288-ast egyelőre hanyagolnám, nem azért, mert rossz, hanem mert még túl új. Valahogy a TV okosító Mini PC-kből sem árasztottak el még minket az RK3288-asok
- Onda V975M : AMLogic SOC, erről sem tudok túl sokat.
- Talk9X. Mediatekből 8db. GPS, Rádió, SIM kártya, mikellmég ?Hol a buktató, mert ha ezeket normálisan tudja ezért az árért (16Gigás változat is elég nekem), az bőven jó. Vajon szoftveresen a Cube mennyire jó? Mert volt egy U30GT2-m, és arra sajnos hiába vártam normális frissítéseket, sosem lett az igazi. Hivatalos Kitkat pl. arra nem is jelent meg, csak próbálkoztak vele.
- U30GT2 Ez volt korábban, képminőséggel nem volt bajom vele, inkább szoftveresen nem volt ott a toppon. Ezért is félek egy kicsit a Talk9X-től, mert ugyanaz a gyártó.
- Másfajta, normális, 9.7"-os, és az RK3188-nál újabb SOC-al szerelt táblára van valakinek ötlete?
Nem feltétlenül csak kínaiban gondolkodok, de a nagyfelbontás azért jó lenne, de szinte csak a kínai táblák azok, amik retina (vagy 10.1"-ban 1900x1200) felbontású eszközöket csinálnak.
Kivéve persze a 3-4x annyiba kerülő ipad, és 1-2 samsung, sony modell.
Mert ott van például az LG G-Pas 8.3. Jó-jó, de kicsi. Jött ugyan egy LG G-pad 10.1, de az is 1280-as felbontás. És ettől nem tudok elszakadni, mert sokat olvasgatnék rajta, és volt korábban 1014x768 felbontású gépem, és azon nem volt olyan nagy élmény a weboldalak böngészése, túl darabos a kép. -
Fitzgerald
veterán
Csöcs,
Onda V989-e van valakinek? Nagyon best buy szaga van 67k-ért áfával-vámmal....Tegra K1-et veri teljesítményben ahogy látom. Gondolkodom rajta hogy rendelek egyet...
-
tjb007
nagyúr
válasz
sbazsi #51951 üzenetére
Pont tegnap (vagy azelőtt) jött ki egy béta firmware, ami állítólag kiküszöböl számos hibát.
Az Onda próbálja oltani a tüzet (meg szépíteni a történetet), de nem tudni mikorra sikerül nekik kijavítani az összes nagyobb hibát.(#51952) TeebyKay
Lenovo A8, Alcatel One Touch POP 8
-
Ezekiell
veterán
Hello!
9-10 colos gépet szeretnék venni, akár Kínából rendelve is. Az árlimit 200 dollár körül van. Nézegettem már párat, de nem tudok dönteni, sajnos mostanában eléggé kiestem erről a területről
Win 8.1 lenne a legjobb, de nem zárkózom el az Android elől egyátalán.
A kinézettek:
Onda v975W (Win 8.1)
Cube Talk 9X (Android)
Teclast X98 (Android/Windows hekkelhető rá)
Teclast X98HD (Android/Win 8.1, melegedési problémák és szar aksi?)Melyik legyen? Vagy ha van ezeknél jobb ár/érték arányú cucc, akkor várom a javaslatokat! Köszi!
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
A héten vettem egy Onda V975s tabot.
Kerestem olna hozzá root-ot, de csak a V1-es firmware verzióhoz találtam. Az enyémen V5 van. Megpróbálnám, de minden oldalon only V1 szerepel, szóval lehet ne mindegy
A kérdésem az lenne, hogy van valakinek valami tapasztalata, hogy melyik progival lehetne megpróbálni root-olni?
Előre is köszönöm!
Üdv!
-
sirkope
tag
Sziasztok,
Vettem egy Onda v975m tabletet, főleg arra, hogy a Dimag oldalról megvásárolt kiadványokat olvassam.
Sajnos a Dimag androidos olvasója egy f*s, nem tudok vele belenagyítani a kiadványba. Hiába retina display 4:3 képarány meg 9,7", A4 es kiadványokat nem igazán tudok olvasni.Van-e androidra olyan alkalmazás/widget, amivel egy tableten futó alkalmazás képét fel lehet nagyítani?
-
tjb007
nagyúr
válasz
evilskati #51516 üzenetére
Ha nincs szükség az S Penre, akkor a Samsung Galaxy Tab PRO 10.1 LTE, vagy esetleg a kisebb Galaxy Tab S 8.4 LTE (SM-T705).
(#51517) antibes2000
Az Onda V989 jelen állapotában használhatatlan, még egy 1080p-s videót sem képes akadások nélkül lejátszani.
A P1-gyel is vannak gondok, leginkább hardveres eredetűek.(#51518) AndrewTdi
Nem jelenthető ki.
(#51519) Fl3x
WayteQ xTAB-7x Quad
-
antibes2000
tag
sziasztok,
rendelt már valaki PIPO P1-et vagy ONDA989-et Kínából? Mit tapasztaltok a használat során? Tényleg ennyire gyorsak, ahogy a tesztek írják? A retinát működteti simán a hardver? vannak akadások komoly grafikus játékok közben?
köszönöm a válaszokat. -
Snakeiboy
aktív tag
Sziasztok,
Mennyire van ertelem a kinai tab;etek kozul valogatni. kb 200eurorert kellen valami 9.7-10.1 es kepernyovel megaldott tablet amit foleg netre(facebook, email, youtube), filmnezesre, olvasasra es neha egy kis jatekra hasznalnek. Kinaiak kozt van sok de nem tudom mennyire megbizhatoak az itthon kaphatoak meg elegge dragak. Amugy Onda v975m et nezegettem. Velemeny? vagy jobb otlet? -
Tenager18
senior tag
Üdv!
Valaki rendelt már az Onda-tablet.com oldalról ? Ha igen, mik a tapasztalatai ?
Köszönöm!
-
Tenager18
senior tag
Üdv!
Valaki használ vagy használt már Onda V989-es tabot ? Ha igen, érdekelne az illető véleménye. Valóban 55ezer pontot kap az Antutu-tól ?
-
tjb007
nagyúr
válasz
sbazsi #51108 üzenetére
A PadFone egy teljesen más koncepció, a Transformer Book V-nél már két egymástól függetlenül használható készüléket (Androidos telefon, Windows 8.1-es tablet) kapsz. Az ASUS Transformer Book Trio is dual-bootos (igaz nem a hétköznapi értelemben véve) amúgy, az előbb elfelejtettem megemlíteni.
Az Ondákra gyári ROM-ok vannak, enyhén kókányoltak is, MIUI viszont nincs és nagy valószínűséggel nem is lesz.
A V989 vásárlásával én meg még inkább várnék, sajnos eddig akárhányszor kihozott az Onda egy új processzorra épülő modellt az első széria tele volt hibákkal (nem csak szoftveressel), csak a sokadik frissítés után lett használható.
Európában elérhető, legalábbis ha ezeket a nyerészkedő, átverős oldalakat nem nézem. Az onda-tablet.com helyett meg inkább valamelyik megbízható webshopot ajánlanám. -
sbazsi
veterán
válasz
tjb007 #51106 üzenetére
Láttam már ilyen Asus-t. (Na nem konkrétan ezt, hanem az elsőt) Nekem nem jött be, hogy beleteszem a telefont. Egyrészt nem volt sima a háta, így asztalra téve lötyögött. Másrészt csak 1 eszköze van az embernek. Vagyis nincs olyan, hogy két ember használja. (szűlőknek kifejezetten hátrány
)
Erre az onda cuccra mennyire létezik alternatív rom? (Gyári, vagy miui, vagy egyéb?)
Hol érdemes megrendelni?
onda-tablet.com megbízható?
Esetleg kapható valahonnan európából is? -
tjb007
nagyúr
válasz
sbazsi #51104 üzenetére
A kamerára passz.
A Dual-boot egy elég kényes téma, a Google és a Microsoft is érthető okokból ellene van, emiatt számos már bejelentett/bemutatott modellt kénytelenek voltak kukázni a gyártók, ettől függetlenül azért mostanában megint felbukkant pár ilyen megoldás. Az egyik ilyen az ASUS Transformer Book V lesz, ami nem a filléres megoldások közé fog tartozni, plusz a kínaiknak is vannak ilyen prototípusaik, de hogy piacra fognak-e kerülni nem tudni. Az Onda is ígérte, hogy a V975i-n elérhető lesz az Android mellett a Windows is, de ezt elég rövid alatt el is kaszálták.(#51105) kisgabor87
ASUS MeMO Pad 8 (ME180A), Lenovo IdeaTab A5500, Alcatel One Touch POP 8
-
sbazsi
veterán
válasz
tjb007 #50982 üzenetére
Még egy kérdés: Ennek az Onda v989-nek milyen a fényképezője?! Na nem mintha eddig is sokat használtam volna az ipad fényképezőjét
Továbbá az jutott eszembe, hogy létezik-e/várható win8.1/androidos dualbootos tablet? A win8.1 csak ritkán volna használva, pl ha vmi nem megy androidon, és pl nyaralásra nem vinnék magammal notit...
-
zozoka79
tag
betyárok: kínai tabletek terén melyiket ajánlanátok?chuwi,vagy onda,vagy pipo,ainol? megbízhatóság szempontjából.100-120 dollár a keretem rá.7 vagy 8colosban,de akár 10esben is.nézegettem a chuwi v88at,egy olyan tudásút akarnék kb.
-
sb
veterán
Valaki erre?
Az S3 igazából csak egy példa volt.
Az S1 pl. katasztrófa volt. Egy ZTE Blade pedig egész kellemes volt a custom romokkal.Egyik olcsó gyártó sem hoz használható szintet?
Vannak azért azok közt is jobb gyártók esetleg és/vagy slágertermékek amikre a népszerűségük okán van sok jó custom rom.Ez az Onda is szimpatikus volt a spec és az alapján, hogy fizikailag jól össze van rakva.
RK3288-ból vmi Pipo-t láttam nemrég.Itthon a 60k körüli RK3188-as Wayteq és társ márkáik milyen minőséget képviselnek?
-
sb
veterán
válasz
tjb007 #50988 üzenetére
Az S3 igazából csak egy példa volt.
Az S1 pl. katasztrófa volt. Egy ZTE Blade pedig egész kellemes volt a custom romokkal.Egyik olcsó gyártó sem hoz használható szintet?
Vannak azért azok közt is jobb gyártók esetleg és/vagy slágertermékek amikre a népszerűségük okán van sok jó custom rom.Ez az Onda is szimpatikus volt a spec és az alapján, hogy fizikailag jól össze van rakva.
RK3288-ból vmi Pipo-t láttam nemrég.Itthon a 60k körüli RK3188-as Wayteq és társ márkáik milyen minőséget képviselnek?
-
tjb007
nagyúr
válasz
Strauss #50928 üzenetére
Vagy az, amit kinéztél, vagy a Lenovo IdeaTab A3500L, vagy ez az ASUS amíg még ennyibe kerül. Utóbbi toronymagasan veri előbbieket.
(#50930) sbazsi
Egyedül a Samsung modelljein (plusz iPad, igaz ott csak egy darab van) található még meg, más gyártóra nem jellemző.
Az Onda egyelőre még nem került piacra, szóval az előbb hülyeséget írtam, utólag is elnézést kérek érte. Ebből fakadóan nagyon sok mindent nem lehet róla elmondani, legalábbis ami személyes tapasztalat jellegű. Annyi viszont biztos, hogy fekete színben amíg az Apple nem áll át arra nem lesz.
Az összeszerelés minőségével pedig nem nagyon szokott gond lenni, nem jellemző az, ami az 1-2 évvel ezelőtti modelleknél.(#50932) Gerisz
Az LG G Pad 8.3 Google Play Edition hivatalosan csak az USA-ban került piacra, szóval itthon maximum valamelyik sufnigéesemben lehet hozzájutni, már ha egyáltalán lehet.
-
sbazsi
veterán
válasz
tjb007 #50916 üzenetére
Köszönöm a segítséget, lenne még pár kérdésem:
Olyan, amiben még megvan a dedikált gomb alul létezik? (mint pl Xiaomi mi pad)
Ez az Onda egyébként érdekesnek tűnik. Milyen az összeszerelés minősége? Nem akarok olyat, ami nyekereg, vagy ha megfogom, akkor szineződik a kijelző, ilyesmi. (van egy xiaomi mi2 telefonom, az ilyen téren is teljesen hibátlan)
Mióta van a piacon? Ha már írtad, hogy lehet érdemes vele várni?
Hol érdemes megrendelni? Létezik/várható belőle fekete? -
tjb007
nagyúr
válasz
bokaszalag #50874 üzenetére
Olyan modell, aminél ez mind egyszerre teljesük nem létezik, ezért is nem találtál ilyet.
A POP 8-at.
Jobb alternatíva pedig ennyiért nincsen.Jobbat és megbízhatóbbat ennyiért nem, csak hasonlót.
Attól függ, hogy maradnál-e a 7 hüvelykes kijelzőnél, és fontos-e a GPS (feltételezem igen).
Az itthon kapható Windows 8.1-es modellek kiesnek (a használtak is), a használt iPad mini talán még belefér, plusz maradnak az Androidosok.
Utóbbiak közül ezek ajánlottak: WayteQ xTAB-79qci, Lenovo IdeaTab A5500 ás S6000L, Acer Iconia Tab A1-810, ConCorde Tab AMAZON, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, valamint még szóba jöhet a ConCorde tab Q10 is, és akkor még billentyűzetet sem kell venned.Én csak annyit, hogy lehet érdemesebb lenne neked is inkább a Windows 8.1-es modellek között szétnézni.
WayteQ xTAB 9
Erre a célra igazából mindkettő tökéletesen megfelel. A HD változat a nagyobb kijelzőfelbontás miatt lehet jobb választás, de hogy ez megéri-e neked az a plusz pár ezer forintot már csakis te tudod eldönteni.
IPS az is.
Kapható itthon több olyan 10 hüvelyk körüli modell is,
- amiben 4 magos processzor (Rockchip RK3188) és 2GB RAM van, de ezek akkora kijelzőfelbontással (2048x1536) bírnak, hogy azt a GPU (Mali-400MP4) már nehezen tudja meghajtani, így a játékok nem biztos, hogy úgy fognak futni, ahogyan azt te elvárnád. (pl. WayteQ xTAB-100qcr, WayteQ xTAB-9, Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7)
- amiben 4 magos processzor (Rockchip RK3188, Allwinner A31s, Intel Atom Z3745), de csak 1GB RAM van, viszont ezeknek a kijelzőfelbontása jellemzően kisebb (1280x800), így nincs olyan gondjuk mint a fentebb említett modelleknek. [pl. ASUS MeMO Pad HD 10, ASUS Transformer Pad (TF103C),ConCorde tab Q10]Ezek az itthoni lehetőségek 100e forintig. Ajánlanám én a Samsung Galaxy TabPRO 10.1-et is, amiben 2x4 magos processzor és 2GB RAM van, a GPU is lazán kihajtja a WQXGA felbontású kijelzőt, de ez már túlmegy a maximum 100e forintos kereten.
Kínából pedig talán az Onda V989 az, amire érdemes lehet ránézni. Azért csak talán, mert elég friss még, nem olyan rég került csak piacra, a SoC is új, így előfordulhatnak vele problémák. Ha nem sürgős, akkor érdemes lehet várni 1-1,5 hónapot a vásárlással, addigra nagyobb lesz a kínálat az újabb processzorral szerelt modellekből, és talán az árak is lejjebb fognak menni.Egetverő különbség nincsen.
Sebességben kb. egál a kettő, bár a 8.4-ben lévő SoC egy picivel erősebb. Egyesek szerint a 10.1 kijelzője természetesebb színekkel operál, de én ezt még nem vettem észre.A Nexus 7, ezen nagyon gondolkodni sem kell.
Olyan alternatíva pedig, ami jobb lenne ennél nincsen.[ Módosította: Karma ]
-
Kapanyél
őstag
sb
Csak ahhoz a tabhoz van 3rdparty support meg házibarkács fejlesztés, ami nagyon elterjedt. Ha ilyesmire vágysz, akkor vagy Samsung, vagy a leggyakoribb olcsóbbak. Nekem az ONDA-ra egyetlen custom ROM érhető el, csak egy srác heggesztett rá valamit.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy a gyári ROM-ok mindenhol kritikán aluliak. A kínai csodákon általában szűz android van meg mellé egy rakás kínai hülyeséggel. Ezeke kigyomlálása után sem használható a rendszer, mert egyszerűen optimalizálatlan a kernel. És ilyenkor csak szívás van. Egy egy alkalmazás rendesen fut, mert a nyers erő elég hozzá, de ha csak a launcher-ben szöszmötölsz, vagy netezel, esetleg standby figyel a gép az asztalon, akkor tapasztalhatsz furcsaságokat. Pl. wifi szakadozik, bekapcsoló gombra csak több másodperc után éled föl, szaggat a felület, néha megfagy másodpercekre az egész, stb. Típusa válogatja.
Aki nem geek, annak csak márkásat ajánlok vagy iPad-et...minek?:S
Lásd fent: másnak csak problémamentes gépet ajánlanék én is. Ha nincs szükség a NAS-ról történő lejátszásra, vagy úgy általában helyi hálózat kezelésére, akkor az iOS tökéletes választás. Ahogy látom, az is lett.Szatura
Ez ilyen. Néha megakad, instabil, flash össze-vissza van... Néhány Samsung-hoz elérhető a kernel source, azokra van fejlesztés, rendes CM port vagy stabil ROM. Azokkal nagyságrendekkel jobb a felhasználói élmény. Minden másra ott az iPad és a Win8. -
485
aktív tag
sziasztok,
milyen az Onda V975i? használja már valaki? köszi
-
tjb007
nagyúr
válasz
anonym1s #50548 üzenetére
OtterBox Defender, ez a legjobb és legstrapabíróbb mind közül, de ez meg is látszik az árán. Szilikon tok nem sok van, ami van az is az eBay-en nem épp alacsony áron. Maradtak az ilyen és ehhez hasonló tokok, illetve az univerzálisok.
(#50550) Lovi24
Akku: az FNF 4,5-5 óra körül, az Onda 7-8, persze:
- ez függ a beállításoktól is
- ez csak egy saját becslés a megadott adatok alapján, amik nem mindig tükrözik a valóságotAz FHD filmek és az újabb játékok is gond nélkül fognak menni mindkettőn, persze ha az időtállóság is szempont, valamint a játékok is prioritást élveznek, akkor érdemesebb inkább mást nézni.
(#50551) Hungarikum87
Az erősorrend így néz ki:
RK3288 > Z3745* > Amlogic M802
* jellemzően ez kerül a kínai tabletekbe, szóval ezt veszem most alapul, de láttam már 35-tel szereltet is
Mindegyik ajánlott, persze azért vannak elég komoly különbségek köztük. Például:
- az M802-ben lévő Mali-450 nem ismeri/nem tudja az OpenGL ES 3.0-ás API-t, így ha kijön egy ilyen játék nem fog rajta elindulni, bár erre nem sok esély van a közeljövőt tekintve.
- a Z3745 egy x86-os architektúrára épülő SoC, nem ARM-re, így előfordulhatnak problémák a natív alkalmazásokkal, de erre az esély igen csekély. Némi öröm az ürömben, hogy az x86 miatt elméletben akár még Windows 8.1 is futtatható ezeken a készülékeken.Ha fontos a jövőt állóság, akkor e közül a három közül inkább az RK3288-cal szerelt modellek között nézz szét.
10,1 hüvelykes modellt meg azért nem találtál még, mert egyelőre még nem létezik ilyen.(#50552) monti0222w
Androidos vonalon a jelenlegi egyik legjobb, csak épp elég nehéz beszerezni.
(#50553) dragonfx
Az első felejtős, a második ajánlott, a harmadik szintén felejtős, a negyedik pedig már nem különösebben ajánlott, de be lehet vállalni (legfőképp akkor, ha számít a kijelző felbontása).
„A cortex procik után az a betű utáni szamnak a kisebb vágy a nagyobb a fejletebb gyorsabb?”
Minél nagyobb az szám, annál erősebb, de ez még önmagában nem jelent semmit, ugyanis egy SoC nem csak ennyiből áll, és a csíkszélesség sem mindegy.
„Számít ha mali vagy power vr gyorsító van bennük?”
Maga csak az, hogy Mali vagy PowerVR nem, mivel ezek csak márkanevek. Többféle Mali és PowerVR IP is létezik, ezek között viszont már vannak különbségek, sok esetben elég nagyok. Például a Mali-400MP4 gyengébb a PowerVR G6400-nál, viszont a Mali-T760MP16 erősebb nála. Játékoknál számíthat, minden másnál meg szinte mindegy, hogy mi van benne.
-
Lovi24
senior tag
Sziasztok,szerintetek melyik lehet a jobb választás : Onda v975m vagy
Fnf ifive mini 3gs ?
A felbontás ugyanaz,csak más a méret. Az Onda mellett szól a nagyobb akksi. Az Fnf viszont kézbe illőbb.
Wifiről tudna valaki nyilatkozni? -
Kapanyél
őstag
válasz
spacejoker #50542 üzenetére
Elnézést, félreérhető voltam. Sem a 100qcr, sem a 933R nem túl stabil. Nyilván vannak, akik meg vannak velük elégedve, mert gyönyörű a kijelzője, és csak olvasgat vagy filmet néz vele, de rengeteg a panasz rájuk, akár itt a PH topikjaikban is.
Én is a fenti kettő közül vettem volna, de (talán szerencsére) elvették a kedvemet tőle. Így lett egy Onda V975M. Ez is megakad néha, mint minden droid, de alapvetően nincs baj a teljesítménnyel, mindent folyékonyan visz ezen a felbontáson.
Volt iPad2-m (1024x768) is, láttam is rajta a pixeleket, de teljesen élhető volt, így mindenképp saját szemeddel is tapasztald meg, hogy elég-e az 1280x800.
Az A7-es procik frissebbek, kevesebbet fogyasztanak, de jellemzően alacsonyabb órajelen is járatják őket, így kisebb teljesítményt produkálnak, mint az A9-ek általában. Ami az Ideapad S6000-ben van, azt oda-vissza megeszi az RK3188.A "márkásabbak" közül jó eséllyel találsz közösségi fejlesztést, supportot. De ezek leginkább a bestbuy vagy sztárgépek, mint pl. a Nexus sorozat vagy a Galaxy Tab fő készülékei. Amelyeket a legnagyobb példányszámban értékesítik, mindig ahhoz vannak a fejlesztések is. Nálam ez általában egy fontos szempont.
-
K4jusz
tag
Onda v819 mini:
Pozitívum:
Minőségi összeszerelés, jók az illesztések, szép külső. Szép képet adó IPS kijelző. A rendszer 4.2.2, de frissítgetik gyakran. Gyors, nem akad, nem fagy. Élmény kézbe venni. WIFI vétele nagyon jó.Negatívum:
automata fényerőszabályzás nincs, akksi kicsit karcsú, kamerák képminősége.Van belőle intel procis, és 3G-s változat is. Én ~30k+ÁFA-ért vettem Tinydeal-ről. Ennyiért pazar.
-
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy Onda V975-öst, de nem tudom, hogy az Inteles (Z3735D) vagy az AmLogicos (AML M802) változatot vegyem. Melyik a jobb választás?
Az atomosra elvileg van Win8 is... de W8.1 már nem fog rá kijönni, így ez annyira nem szempont.
Köszi előre is a választ! -
cimopata
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Onda 975m tabletem. Frissítettem cserélgettem a ROM-okat rajta próbáltam melyikkel lenne a legjobb. Sajnos abba a problémába ütköztem, hogy a legutóbbi ROM felrakásnál a kis androidos robot logóval szépen feltelepíti a rendszert majd mikor végez újraindul és kezdi elölről. 1-2 perc alatt felrakja majd restartol és indul újból.
Jelenleg itt tölt mellettem nem merem kikapcsolni nem tudom mi tévő legyek?
Hogy tudnám megszakítani biztonsággal?
A rom elvileg megfelelő típusra egyezik verzióra is megfelelő, nem tudom mi baj lehet.Kissé kétségbe vagyok esve, mi tévő legyek?
üdv: Bálint -
nyaflaty
tag
válasz
floratm #49828 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Ha mondjuk mégis az onda mellett maradok, akkor az fog boldogulni a telenor hipernetes stickemmel? (ZTE MF820)
Másik kérdés az összeszerelési minőség. Láttam, hogy az onda elvileg alumínium, az ifive meg műanyag. Mennyire gáz a műanyag? Úgyértem van benne azért minőségérzet?
-
floratm
senior tag
válasz
nyaflaty #49823 üzenetére
Nekem is hasonlo verzioju fnf ifive mini 3 van csak 4 magos verzio és nincs benne 3g gps, az aksija pedig 5200 as. A 8 mag elvileg jobban gazdálkodik az energiaforrásokkal de az ujonan belepakolt folgok miatt is vághattak le az aksibol-gondolom. Kellett a hely.
Videonézéssel még nem teszteltem az enyémet merülésig, és nem akarok nagyot mondani...legyen olyan 5 óra. Én is a méret miatt választottam 8 col az ideális, 9 már nagy nekem.
Kijelzőfelbontásra viszont böven elég lehet az onda.Igazábol csak az tudna válaszolni a kérdésedre aki mindkét tipust használja
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok.
Két versenyzőt néztem ki, nem tudom ti melyiket ajánlanátok.
Igazából az ifive-vel szimpatizálok jobban a beépített 3G meg a számomra kellemesebb méret miatt (nekem a 9,7" már túl nagynak tűnik) viszont nem tudom mennyire erős ez a 8 magos proci. Ugye ez 8X 1,7 Ghz az onda meg 4X 2.0 Ghz. Nem tudom melyikkel lenne "smoothabb" a működés...
A másik dolog az akksi kérdés. Onda 8500mAh vs Ifive 4050 mAh. Nem lesz túl gyenge az ifive? Vagy kb mire számítsak? Böngészésre meg esetleg filmezésre használnám.
Köszi előre is a válaszokat!
-
WinZol
aktív tag
Sziasztok!
Én is Tablet vásárlásán gondolkodom.
Amit szeretnék:
- minimum 8" ,
- új lenne a preferált
- jó felbontás
- legalább 2 Gb RAM
- 4 magos proci
- min 16 Gb storage
- ár nettó 70 000 HUF-igJöhet Kínából is!!
Korábban említésre került az Onda V975M Kínából.
Erre nem láttam tesztet sehol.
A saját fórumja a Prohardveren eléggé halott.Tehát mit ajánlotok?
-
marci1250
tag
Valakinek van már ilyen onda v975i-je?
Valaki be meri válallni? -
Lovi24
senior tag
Sziasztok
Tablet vásárláson töröm a fejem,de annyi félét néztem már,hogy belezavarodtam. Nagyrészt kínai oldalakat lestem,az itthoni felhozatallal nem igazán vagyok tisztában.
Amit szeretnék:
-8-10 coll
-2gb ram
-4 mag,ha lehet
-nagy akksi (gondolom 5-6000mAh-tól már lehet jó)
-3g nem lényeg/wifi,bluetooth,gps,otg jó lenne
Felbontás: nem lényeg a 4K, elég lenne 1280x800
Pipo,Onda,Chuwi,Cube-ezeket néztem.Ez belefér e 200 dodo környékére?!
A tippeket köszönöm előre is -
Male
nagyúr
válasz
Gergosz2 #48081 üzenetére
Esetleg nézd meg az Onda V975M-et. Kb ugyan ez az ár, csak gyorsabb proci/gpu... ahogy olvastam ezeknek az RK3188-aknak ez a felbontás már sok sajnos (bár itt biztos lesz, aki jobban tudja nálam). Persze ennek meg a hátránya, hogy még elég friss, így megy a szoftveres hibák javítgatása, és kevés vele a tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged