- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
bostone
addikt
válasz
Somatom #88962 üzenetére
És nem érzel különbséget a Teclast és a Samsung gyártmányok között?
@AtHoS:
Valóban nagyon gyér alapvetően a választék. Pár év múlva már lehet tabok sem lesznek, vagy olyan árban, amiről inkább lemond a vásárlók nagy része. Így is rétegtermék.@ImI87:
Láttam már 6-7 éves tabokat is ultra magasan árazva. Mégis elvitték. Valahol 200 fölött indult az S6, az utolsó amoledes 10"-os Samsung. A képernyő vibrálás van, akit zavar van, akit nem. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Somatom #88960 üzenetére
Főleg ez a lényeg.
Én pl. ezekkel indítottam a tablet keresést: LTE + ujjlenyomat olvasó és a "maradványból" kiemeletem az *oled kijelzősöket.
Hát, sajnos nem sok értelmes maradt választhatóak között. Az ilyen "ver minden androidosat jelenleg ár/értékben" példányok pl. sehol sem voltak
-
dbocskai
tag
válasz
Somatom #88902 üzenetére
Nekem ostoba dolgokra kell, semmi extrára sajnos, de azt az ostobaságot tudja sokáig stabilan.
S9 akku csere után is haldoklott, S10 3 év után kvázi ledobta a hátlapját, elengedett a ragasztó, az akksija újkora óta egy kalap... (kösz samsung az exynos nyomását európában). Meglátjuk teló fronton az S22 meddig húzza. De míg egy telót naponta nyúzok el tudom fogadni, hogy 3 évente kuka, de egy kvázi alkalmi használatban lévő tabtól többet akarok. -
5leteseN
senior tag
válasz
Somatom #88680 üzenetére
Arra kérhetnék ötletet, hogy a root-olást és processzor overclock-ot milyen programmal lehet "elkövetni"?
...vmi beváltnak ismert/hallott előnyös lenne.
Előre is
...vmi 15% körüli emelést tervezek, (ha meg lehet oldani) mert ennyi tartalékot szokás hagyni az átlagos fogyasztási cikkekre ezen a területen.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Somatom #88671 üzenetére
Mit tennél vele a helyemben? ...az eladás helyett!
...maradva a célnál(nagyobb teljesítmény kihozatala).Közben én is megtaláltam az általad említett, valóban igen szokatlan, összességében a lehetőségekhez képest elég alacsony hatékonyságú összeállításról az infót.
Én ilyennen -más kategóriában- a kb. a "raktáron maradt készlet hasznosítása " címszó alatt találkoztam.
Vmi c élhoz segítő javaslat?
A Google Play Store alatt vannak +MHz-eket ígérő root igényes programok.
Ezekkel van tapasztalat esetleg vkinek? -
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #88585 üzenetére
Értem, köszönöm!! Ehhez majd kell egy kis idő, egy szabad nap, áttanulmányozni, kikísérletezni.(régen élveztem az ilyet, de ma már inkább csak használnám...) Azt gondoltam, a tudomány mai állása szerint (amikor birkavesével már földrengést előznek meg) már megoldották ezt a kérdést, segédprogram, trükközés, átverés nélkül is. Bekapcsolom és megy. Mint egy lámpa. De lehet a bill lelkében nem is magyar, csak fesés? Vagy valami beállítást én néztem be?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #88583 üzenetére
Nem tudom, lehet, de elég ijesztően hangzott. Mindent megjegyezhet, beleértve a bankkártyadatokat is. Nem túl bíztató. De nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy az android egy ilyen triviális problémát nem tud lekezelni, mint a magyar kiosztású billentyűzet kezelése. Mindkettő samsung.
De van olyan billentyű ami kompatibilis alapból? Kibontom, bekapcsolom és azt tudja, amire ki lett találva? -
Beni2360
félisten
válasz
Somatom #88525 üzenetére
Na ja van egy VHS lejátszóm és 2 banános doboz TK-s kazettám, felszamasnal kaptam őket ajándékba.
De gondolom SD-hez is kell min widevine L3-s opció.
Nekem L1-s van megse használom ki. -
Luissimo
veterán
-
bostone
addikt
válasz
Somatom #88324 üzenetére
Túl sok paraméternek helyet kellett volna találnom.A Samsung “üvege” felületkezelés szempontjából jóval masszívabb, mint amit az iPad pro-nál alkalmaznak.
A realme pad viszont kifejezetten érzékeny, ha erről az oldalról nézem.Ha a GPS és a bővíthetőség nem elvárás, Xiaomi tabot használni kellemesebb élmény, mint a realme-t vagy a lenovo-t.
@cidalain:
Szerintem a realme a belépő kategóriához áll közelebb, a xiaomi pedig középre húz.Bár én mindenkinek azt javaslom, hogy próbálja ki az eszközt, mielőtt megrendeli.
-
Twopac
kezdő
válasz
Somatom #88170 üzenetére
Bocs hogy csak most válaszolok de kiszúrt velem a rendszer. Dr.NX nek hamarabb válaszoltam a szerkesztési idő meg lejárt.
Média player nek használtam volna HM erősítőhöz csatlakoztatva én balga mikor még a félmillás laptopokon se nagyon van 2.1 hdmi.
Na mind1, így kénytelen leszek összerakni egy APU procis "mini" pc-t a célhoz. -
Twopac
kezdő
válasz
Somatom #88164 üzenetére
Én is annak szánnám. Csak kellene hozzá egy stabil támaszos tok meg egy klaviatúra.
Dr.NX a gyári samut ajánlotta de az baromi drága 110ezerért no meg a samsung honlapján 4 emberből három nem ajánlja. Így most azt is keresgélek.
Kényelmesebb gépelés miatt lehet jobban járnék egy pc-s Bt vagy wireless klaviatúrával és egérrel mint ezekkel a "mini" tab klaviatúrákkal és valszeg negyedáron megúsznám. -
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #88066 üzenetére
Köszi a tippeket!
elment vele pár órám, ahogy látom:
• szerintem is így van, a tablet kiegészítőket jobban ismereik a tabletes topikban
• a piacon nyelvileg full a káosz, alig van infó erről, szűrési, kereséi lehetőség nulla, a képek sosem relevánsak, a wireless és bluetooth fogalmak is gyakran keverednek
• a háttérvilágítás ritka extra, pedig lassan már semmit nem lehet kapni világító led nélkül, ez elég érdekestaláltam néhány jó modellt:
- a logi sajna nem tud magyarul, pedig érdekes lenne, a satechi is világít még de az se tud. Olyat nem találtam, ami magyar és világít. (sötétben tartják a magyarokat...
)
- az apple jó, de drága és semmi extrát nem tud, gondolom a MS is van annyira jól megtervezett, legyártott, minőségi cucc, a 20 ezer plusz valószínűleg tényleg az almára megy.
- a Samsung ennyiért (használtan) jó vételnek tűnik (akár tartaléknak is, mivel tv-m nincs) és van touchpadja is
- az esélyes befutó a Dell és az MS. A dell teljes értékűbbnek látszik, akár asztali géphez is átmenetileg, és van hozzá egér is, a MS viszont kisebb és hordozhatóbb. A gombelem nekem nem szimpi, hátránya, hogy nem tölthető és a nehezebb beszerezhetőség viszont elpőnye, hogy a tartalék elem kis helyen elfér.
-vízhatlant sajna nem találtam, szerintem nincs is, pedig asztali gépen is nagyon praktikus, biztosnágosabb, könyebb takarítani. Az utolsó pár darab Logitech K310-et én vettem meg amíg lehetett kapni
)
- ami nekem fekete ló, az a Keychron K2, hogy van-e magyar, és hogy hogyan lehet a billentyűket cserélgetni, passz. De méretében (főleg vastagság) sem az az igazi zsebméret
@(#88065) Dr.NX : köszi az MS-t, bele is tettem
-
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #88063 üzenetére
Amúgy csak kapkodom a levegőt, két órája gugliozopk, Magyarországon nem lehet kapni magyar kiosztású billetyűzetet!!! Sehol nem jelölik, nem lehet beállítani keresési opciónak, úgy látszik magamra maradtam, aki még magyaul gépel...
Minden fotón querty van, az árukeresőn minden vezeték nélküli bluetooth...Az árukeresőn, amit előbb linkeltem, a fotón azt el is fogadnám, viszont az aqua fortóján már angol querty van, és mem írja, hogy a nyalv opció lenne. Majd megkérdezem telefonon és személyesen veszem át, csak ababn lehet bízni.
Jobban örülnék egy olyannak, amit nem kell kókányolni, hanem bármelyik androidos eszközömmel egyből menne.
De ha aple bill, akkor ehhez kell szereznem egy lighting kábelt tölteni?Mellette ezt találtam még:
samsung, bár ez inkább TV-re van optimalizálba. Jó lehet azért?
Meg ezt, ez is samsung, és tudja a dex módot kezelni
meg ezt, Logitech ami tetszik, de ez nem biztos, hogy BT, az aqua legalábbis vaéami vevőegységről beszél...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #88023 üzenetére
Köszi, közben hazajöttem külföldről
Szétnéztem a neten, de nem találok épképzláb billenytzetet.
Tud esteleg valaki ajánlani tablethez való billenytázetet?• magyar kiosztású (QWERTZ, ékezetes betűk)
• Bluetooth, android kompatibilis
• kis méret (8-10" tabletnél nem (sokkal) nagyobb), tehát hordozhatóElőny, ha
• minőségi
• világít (de legalábbis látható, fehér alapon fekete - és nem lehelletfinom, halány szürke betűk vannak rajta)
• tölthetőEzt az egyet találtam, de ez meg mac-es
Apple magic -
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #88019 üzenetére
Hát nem nagyon. A tabon minden billentyűzet qwertz, magyar, az összes többit kikapcsoltam, kitöröltem. És néha tudta is a qwertz módot a rapooval is, de pár perc alatt mindig újra elfelejtette. Tehát azt mondod segédszoftverek nélkül nem fog menni? Mindíg megmarad ez a sz...rakodás? Akkor felejtős a laptop helytt tablet+bill...
És ah egér gombjainak konfigurálásához is segédprogram kell. Pl jobb klikk ne legyen vissza gomb?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #88006 üzenetére
Sikerült megírnom másfél.oldal, tableten. Bepötyögve. Kicsit sajnálom, hogy kettétörtem a rapoot, de nagyon jól esett és azt hiszem az tényleg használhatatlan volt. Kb 10-20 alkalomal kellet korábban is minden alkalommal kísérletezni, míg hajlandó volt csatlakozni, és amikor elkezdte ezt a QWERTY szarakodást, nem maradt esélye.
Nem tudasz ajánlani olyan BT bllentyűzetet, amit nem kell bűvölni, napokig átalakítgatni, mindnféle segédszoftverekkek megtámogatni, csak kicsomagolom, leteszem az asztalra és működik? Mert olyanra gyártották egyből? Van ilyen? -
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #88003 üzenetére
Én sem értettem, egy darabig jó volt, majd visszaállt qertyre. De szerintem eleve hibás lehetett, a csatlakozás is fél órába telt mire sikerült. De ez már nem derül ki. Tudsz esetleg jánlani QWERTZ bt billentyűzetet? Amelyiket bakapcsolom és működik?
Update: teljesen igaza van a srácnak, az android munkára teljesen alkalatlan. Facézgatni, szörfölgrtni, shoppingolni el lehet vele lenni, de ez a max amire a rendszer alkalmas. Mire használhatóra konfigurálod elmegy 3 hét, de hiába az is mert nem marad az, folyton változik.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #87999 üzenetére
Néha win+space, vagy alt+bármire egy időre visszaváltott, teljesen véletlenszerűen, aztán megint újrakezdte. Jobb ötletem támadt, kettébetörtem és beraktam a kukába. Ennyit a rapoorol. Ezzel meg is oldódott a probléma.
Nem akartam laptopot cipelni nyaralásra, elholztam ezt meg a tabletet. Tulajdonképpen 10 mondatot kellett volna leírnom vele, de egy rapoo ezek szerint erre sem alkalmas. Maj lepötyögöm telefonon. Egész megkönnyebbültem, hogy megszabadulam tőle. Pláne miután a tablet kb fél óra szenvedés után akarta felismerni is...
Apropó, tud valaki BT mini klaviatúrát, amin működik a QWERZ és az android is felismeri?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #87999 üzenetére
Néha win+space, vagy alt+bármire egy időre visszaváltott, teljesen véletlenszerűen, aztán megint újrakezdte. Jobb ötletem támadt, kettébetörtem és beraktam a kukába. Ennyit a rapoorol. Ezzel meg is oldódott a probléma.
Nem akartam laptopot cipelni nyaralásra, elholztam ezt meg a tabletet. Tulajdonképpen 10 mondatot kellett volna leírnom vele, de egy rapoo ezek szerint erre sem alkalmad. Egész megkönnyebbültem, hogy megszabadulam tőle. Pláne miután a tablet kb fél óra szenvedés után akarta felismerni is...
Apropó, tud valaki BT mini klaviatúrát, amin működik a QWERZ és az android is felismeri?
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Somatom #87934 üzenetére
Jaja, szeretem az ilyeneket én is
Bár most a mediamarktal harcoltam kicsit, mivel csak a telefon volt a számlán, de elmondtam a szitut és bepecsételtek a garilevelébe! Ennyiért boltból csak valami hd kijelzős vacakot tudtam volna venni, ennyit megért! Amúgy még mindig nem érzem nagyon zavarónak a 3gb ramot, bár a multitask kicsit ráérős -
Dilikutya
félisten
válasz
Somatom #87911 üzenetére
Nem feltétlenül, vékony notikon már ilyen kinyitós van, ami alapból belesimul a kasztniba, a csatlakozót csak akkor tudod beledugni, ha lenyitod, akkor alul ki is emelkedik a házból. Bár egy tabletnek ez is vastag még szerintem. Meg valószínűleg rétegigény, így nem is nagyon töri senki magát a megoldással.
-
-
-
-
válasz
Somatom #87869 üzenetére
Sajnos igen ennyit tudok én is az S6 Lite ról. Pedig kinézetre meg ilyesmi tetszene is és a teljesítménye is kb elég lenne.
(OFF) Az ipadre meglehet venni a shiftscreen appot így tudja kimeneten a teljes képernyőt. Ezért is valszeg abba az irányba orientálódok, hacsak addig nem lesz valami jó ajánlat. (ON) -
válasz
Somatom #87866 üzenetére
Hát ezért mondtam, hogy egyelőre a notebook lenne vezeték nélkül a TV re kötve. De viszont a notit tabra akarom cserélni. És így vagy egy Samu tab lesz helyette vagy ipad.
Igen tudom a DEX esetében a tab / telefon átvált úgymond asztali üzemmódba. De dexnél ugye a tab kijelzője lehet akár tapipad is. de ha nincs dex mód, akkor pl a Samu Tab S6 lite tud képkimenetet? -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Somatom #87834 üzenetére
Régen azért cseréltem launchert, mert a gyári dadogott, lassú volt(2012-2015 kb) azóta pont az tetszik, hogy mindig kicsit másabb(készülékenként) és nem unalmas! Csak a keresősáv zavar, bár végülis nem az enyém
<Adamsky>: Az egyszerűség is szerethető
! 199ft-ért tényleg jó áron van a pro verzió
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #87721 üzenetére
& (#87722) ®abstract®
Hát, úgy átlagos használatra, böngészés, chat, HBO max, fb, PH...
Lányom elvan a Lenovoval, ez a példány a GPS-es, SIM kártyás, a Samsungot nem ismerem.
A hangsúly azon van, hogy a Lenovót ingyen (" "), a Samsungot 15 ezerért el tudom hozni, a hűségnyilatkozataim megújításával.
Egy laptopot szeretnék kiváltani vele, mert macerás, öreg, lassú és akku szívó az inverterrel. Néha bevetném kiegészítő GPS*-nek, de nem mindennaposan.*Csak úgy mellékesen jut eszembe, ezek a készülékek képesek egyszerre futtatni, osztott kijelzőn, navigációt és Google térképet egyszerre?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Somatom #87686 üzenetére
Így van, a képarány miatt jelentősen eltérő a terület; GSMArenán meg lehet nézni a képernyő területét is:
Pl. iPhone 12: 6.1 inches, 90.2 cm2, 19.5:9 ratio
Xiaomi Redmi 10 6.5 inches 102.0 cm2, 20:9 ratio
Samsung Galaxy Tab A7 Lite: 8.7 inches, 214.9 cm2 5:3 ratioAzt valóban nem tudom, hogy lesz-e olyan, aki mindkettőt megveszi.
Korábban mutattam képet a különböző méretekről, balról 6", 7", 8", az első kettő 18:9 arányú, a harmadik 16:10.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Somatom #87558 üzenetére
" ... 11 -től alapból aktív a wifi ADB ... "
Úgy érted, ha bekapcsolod, akkor aktív tud maradni (nem kell legközelebb megint előbb kábelezni)? Vagy by default az?
Egyébként jó ideje használok én is wireless ADB. Ha elég jó a wifi, akkor a képernyőmegosztással sincs gond." ... amiben a szerver és a kliens is a droidon fut, így osztott ablakos módban tulképp önmagának tud utasításokat adni ... "
Ez nice fícsör, bár én pont azt szeretem az ADB-s kapcsolatban, hogy nem a telefonon / tablet-en kell bohóckodni, hanem a gépem előtt ülve, nagy monitoron.
Mondjuk, ha épp az ember nincs otthon és/vagy csak egy parancsot szeretne lefuttatni, akkor jól jöhet." ... Macrodroid ... " - erről eddig nem is hallottam (én Tasker-ezek néha). Jó, esetleg van tapasztalatod a Tasker-el összehasonlítva?
#87559 bolic
"Nem néztem a számot ... "
Megnéznéd kérlek? -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87550 üzenetére
Hogyne az is sokat számíthat. Néha azt érzem hogy a kínaiak "google" programozók egyébként (nálam ez azt jelenti, olyanokra használom, akik a full programjukat stackoverflow-ról, egyéb hasonló oldalakról ollózzák össze totál igénytelenül)
A végeredmény az, hogy oké megy-megy kicsit sokat fogyaszt, kicsit döcög, de megy. Többé-kevésbé. -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #87465 üzenetére
Nem tudom.
Volt kérés, hogy nézzük meg, a gép gyermek kezében van, én ~140km-re tőle. Már azért hálás vagyok, hogy ezt megnézte. Van valami GPS adat, elég vagy sem, már nem zargatom több részletért.(#87466) <Adamsky> : Nem az én gépem, több alkalmazást nem telepítettek emiatt vele. Lásd feljebb.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87392 üzenetére
ok, de ha ott van a Talkband, akkor tökmindegy, hogy a tabot, vagy a telót nem veszem elő.
szerintem az egyetlen előnye ha a tab tud telózni, hogy akkor nem gáz ha a teló bent marad a kocsiban a terepi munkánál - vagy direkt nem viszem magammal a telót IS. egyébként meg a teló gyakorlatilag már egy plusz végtagja az embernek, mindig vele van. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87389 üzenetére
előfordulhat. persze aki tablettel telefonálni akar az úgy járt
#87390 kiserik
Én használom a régebbi Active 2-t, az elég jó szerintem., bár nyilván nem ugyanaz a kettő.
A max 780 nits papíron elég jó, nem tudok most hirtelen másik tabletet ami tudna ekkora fényerő értéket, 4-500 körül szoktak lenni általában. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87380 üzenetére
Szerintem is itt van a gond. Adott egy olcsó tablet, benne egy töltésvezérlő panel, aminek alapvetően két feladata van:
-Töltéskor megfelelően vezérelje a bejövő áramot, hogy az akkut a lehető legideálisabb módon tudja tölteni
-Külső eszköz OTG-n keresztüli csatlakoztatásakor az ellenkező irányba, tehát kifelé biztosítson energiát az akkuból ennek az eszköznek úgy, hogy közben a tablet működésére is megfelelő mennyiségű kakaót kell kivenni az akkuból.Belátható, hogyha egyszerre akarok tölteni, és külső eszközt használni, akkor tulajdonképpen két irányba is folynia kellene az energiának ugyanazon a vezetéken. Ez nyilván nem működhet. Kérdés, hogy miért, és hogyan megy ez mégis más készülékeken ugyanezekkel a hardverekkel?
Kezdjük egy rövid OTG ismertetővel. Alapvetően az OTG úgy működik, hogy a csatlakozóban van egy OTG jelző láb, ami a GND-re van kötve a külső eszköz oldalon (vagy az eszközben ha direkt csatlakoztatható, vagy az OTG-USB kábelben). Ha ez nincs, akkor a csatlakoztatás nem OTG, és a tablet nem küld kifelé tápot, így meg külső eszköz értelemszerűen nem fog működni.
Mit csinál az olcsó tablet rosszul, és a másikak mit csinálnak jól?
Ahol jól működik a dolog, ott valószínűleg az OTG eszköz nem a tablettől kapja az energiát, hanem a külső töltő felől. Így a táp vezeték szabad, mehet befelé a töltés az akkuba közben.
Az olcsó tabletben kb úgy lehet megolva, ha rádugsz egy OTG eszközt, akkor a táp menjen kifelé. Míg az értelmes eszközben meg úgy, hogy ha bedugunk egy OTG eszközt ÉS nincs külső táp akkor menjen kifelé, de ha bedugjuk ÉS van külső táp, akkor a táp befelé jön (az akku töltődik), a külső eszköz tápellátása ilyenkor nem a tablet feladata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest