- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #832 üzenetére
Akkor az egész telefonszolgáltatás árukapcsolás? Csak mert mind a három szolgáltató telefonkészülékeket kínál, melyet nem vehetsz meg szolgáltatás nélkül. Akkor most zárjanak be ezért?
Akkor ezen az alapon a zenekiadók is bezárhatnak, mert egy albumon van 2 jó szám, meg 18 pocsék. Az is árukapcsolás, mert külön nem igazán árulják.
Van olyan árukapcsolás, ami legális.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #817 üzenetére
EU-n belül és kívül is bonyolítunk csomagforgalmat ki és befele is. Ezáltal a logisztika miatt nem árt tudni, hogy milyen vámjogszabályok vannak.
Amennyiben hiányosságok miatt nem vámkezelik le a Kínából érkezett csomagod, és rá két héttel esetleg felszólítanának, hogy igazold a származását, akkor mit teszel? Számlád nincs róla, vámpapírod megint nem. Nem sok esetben fordul elő, de bármikor megtörténhet.
(#820) Peat
: magáncélra is ugyan úgy kell fizetned érte. Egy ismerős Macbook-ot hozott be, Amerikából valami ismerősének. Repülőtéren ráböktek, hogy mi az. Azt mondta, hogy a sajátja és már kifele menet is nála volt. Kicsomagoltatták, és bekapcsoltatták. ekkor elindult a telepítő, a vám meg azt mondta, hogy akkor fizess.
-
törölt tag
válasz
upszilon #817 üzenetére
érkező oldalon vámolnak. ezért neked, mint fogadó félnek van kötelezettséged bejelenteni a vámhivatal felé, ha a törvényi szabályozás szerint vámköteles árud van. mivel a feladóval nincs közvetlen kapcsolatban (a világ másik végéről érkező csomag esetében nehezen is lehetne) a vámhivatal, így a fogadó fél állja az ilyen jellegű költségeket. ahogy ha behozol személyesen valamit az országba, ott is bejelentési kötelezettséged van. más kérdés, hogy ezt nem veszik olyan szigorúan, és nem kutatnak át segglyukig mindenkit, aki belép a határon, de attól még nem legális, ha csak úgy behozol vámköteles termékeket.
gyakorlatban két mód van rá: a csomagra ráírják az értékét, és a termék kategóriáját, és ezek alapján vámolják. ha ez nem megfelelően lett feltüntetve, akkor nyilván nem tudják megfelelően vámkezelni, és még ha ki is bontják a csomagokat, akkor sem feltétlen tudja ott helyben eldönteni a vámos a valós értékét. de adott esetben elképzelhető olyan, hogy a csomag helyett jön egy levél a vpop-ből, hogy "csomagod jött, vámdíj ellenében átveheted itt és itt".összességében én úgy vettem ki a vpop-s tájékoztatókból, hogy neked van bejelentési kötelezettséged, és ennek elmúlasztása esetén nem jogszerűen jársz el.
-
harry
veterán
válasz
upszilon #817 üzenetére
Nem tudom, nekem, mint vevőnek milyen kötelezettségeim vannak a csomag adataival kapcsolatban. Pl. ha direkt kérem, hogy ajándékként adják, és azért nem vámolják, akkor az az én hibám leginkább. Ha eleve így adják fel (helytelenül, mert kifizettem), akkor...? Vagy ha nem fizettem, akkor rá kéne kérdeznem, hogy miért nem, és utólag fizetni ha kell? Azért nehogy már...
-
timeline
tag
válasz
upszilon #806 üzenetére
ez q...ra életszerű - behozatom a ratyit, rá van írva 50-60 dodó érték, a szomszéd bejelent (az aki assetuggya mi van a lakásomban, de ezt tutira kikémlelné - sőt talán évtizedekóta csak azért lakik mellettem, hogy végre behozassak egy ratyit és ő lebuktathasson...) - a vámhatóság meg, aki egyébként már vámkezelte a ca. 30 dekás 1/4 liter térfogatú valószínűsíthetően irgalmatlan értékű cuccot (amit azért korábban elismert 0 vámos értékűnek) - kezét lábát törve rohan és bilincsben visznek el... na ja...
ez tök olyan "gyúrunk vazze" színvonal
-
tjb007
nagyúr
válasz
upszilon #806 üzenetére
"Azért abban van valami, hogyha feljelent a szomszéd, és kijön a vám-hatóság és lefoglalják, mert illegális, akkor mivan?"
Ne haragudj de ezen csak röhögni tudok
Mi alapján jelentene fel téged a szomszéd és mivel bizonyítaná ?
Ne legyünk már ennyire naivak.
A VPOP meg ezért nem fog házhoz menni.
Az, hogy neked nem kellett semmit sem fizetned a holmid után nem a te hibád. Ha meg ennyire paranoiás vagy akkor hívd fel a vámhivatalt és mond azt, hogy szeretnél ÁFÁ -t + vámot fizetni mert a csúnya, hanyag kollégájuk elfelejtette kifizettetni veled. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #803 üzenetére
Azért nem, mert ha vámos szemmel nézzem, jogtalanul érkezik be az országba, tehát illegálisnak tekinthető. Az iPad kinézet egyes modelleknél megint erősen kérdéses, kifogásolható. Emellett semmilyen haza szervizháttér nincs mögötte. Amennyiben volna, nem 20 ezer ft volna.
Másik jó indok, hogy a legtöbb erősen a használhatatlan kategóriát súrolják.
-
flexxx2
őstag
-
harry
veterán
válasz
upszilon #772 üzenetére
Arra gondolok, hogy a rezisztív puhább, kicsit benyomódik érintésnél, szemben egy rideg műanyag/üveg lappal. De valójában nem nagy különbség, szerintem csak elsőre volt furcsa, egy kapacitívat biztos sokkal kényelmesebb kezelni, mert minimális kontaktussal (érintéssel) kezelhető.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #767 üzenetére
Az víztisztaságát nem hiszem, hogy befolyásolja a kijelző típusa.
A kettő közt a legnagyobb különbség szerintem, hogy a rezisztív kijelző felülete puhább, mivel ott az érintéshez nyomni kell. Ezt puhasága miatt könnyebb karcolni.A kapacitív általában keményebb, üveg, vagy ahhoz hasonló kemény műanyag, ami nem karcolódik úgy, viszont ha leesik, akkor ez a keménysége miatt valószínűleg hamarabb betörik a rezisztívvel ellentétben.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #742 üzenetére
Igen, a gyártás talán még ki is hozható ebben az árban, de valamiből ki kellene termelni azt az összeget, amiből ki lett fejlesztve, vagy újabb modellek fejleszthetőek. Egy játékszoftvernél sem a 12cm-es műanyagkorong kerül 15 ezer forintba.
Emellett tevén fog eljutni a világ túlsó végéről ide? Nem olcsó a csomagolás, szállítás sem. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #699 üzenetére
A garancia minimum 12 hónap új termékek esetében, amit a magyar jogszabály előír.
Nah most a kínaiak ebay-en van, ahol csak fél évet vállalnak. Vagy még annyit sem. De ha meg is van az egy év, sok ezer forint, mire a Magyarország - Kína utat oda-vissza megjárja a cucc. Azt pedig a forgalmazónak kellene lenyelnie, vagy árrés keretein belül a termék árába építeni. Egyik sem túl biztos, járható út véleményem szerint. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #697 üzenetére
Maga a kínai support egyenlő a nullával, és az áfa, illetve vám terhe mellett nem hiszen, hogy sok cégnek jutna eszébe bevállalni azt, hogy benyeli ingyen a cserét abban az esetben, ha behal 1 éven belül bármelyik darab.
Törvényi megfogalmazás:
"Aki árut - a versenytárs hozzájárulása nélkül - olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs, illetőleg annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, illetőleg forgalomba hoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." (Btk. 296. §)Ez alapján elég egyértelmű a helyzet véleményem szerint. Ha nem így volna, akkor a fukar is árulna szifont.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #630 üzenetére
Hmm. Drága készüléket nem biztos, hogy külföldről vennék.
Garancia nincs, ha van is, fizetheted a szállítást, ami tízezreket is felölelhet.
Ha megfogják a határon, akkor a vámot is fizetheted. Azért, mert Hong-kongban a 100USD tabletet gift-ként adják fel, 10$ értékkel, ezt valószínűleg egy nyugati cég nem fogja eljátszani. -
SShadow
aktív tag
válasz
upszilon #478 üzenetére
Hát igen nálam az a baj hogy a korábbi GPS-em akarnám leváltani egy ilyennel
Amúgy az is 7"-es egy sima egyszerű CNS 400mhz Samuval de máig tökéletesen teljesít csak ugye haladni kell a korral és már jó lenne egy Wifi-rá és akkor nem csak mint GPS-t tudnám használni.
Meg igazából kényelmesebb is mint elővenni a laptopot főleg ha csak gyorsan át akarod futni a leveleid vagy meg akarsz nézni valamit.
Eddig ezt az N95-ön szoktam csinálni de az nem valami jó erre kicsi a kijelző
Gondolkoztam hogy veszek egy Galaxy S-t de nem szeretem az érintős telefonokat, egy telefonon legyenek gombok.Ezért vacilálok egy ilyen cuccon eladnám a régi gps-t hozzátennék némi pénzt és vennék valami Androidos tablet-et amin van GPS.
-
Drótszamár
őstag
-
törölt tag
válasz
upszilon #261 üzenetére
mondjuk azért, mert esetleg nincs GPS-em? vagy mert a telefonok olyan ótvar minőségben játszanak le zenét, hogy rossz hallgatni? vagy egyszerűen mert nem a telefonomat akarom meríteni a zenehallgatással, amikor van rá jobb céleszköz? vagy mert esetleg egy 6210-essel mászkálok még a mai napig, mert telefonálni jobb, mint az azóta kiadott kacatok?
ha a csokoládénak a mérőszava tála, akkor egy hasonló méretű eszköz miért ne lehetne tábla? mert te azt montad, hogy nem? jah, bocsez nem mp3 meg gps fórum, viszont ezek az eszközök nem egészen ilyen egyszeráen kategorizálhatók. akkor a Galaxy Tab az most telefon? dehát van benne gsm modul. az ipad meg tablet? és ha már beteszek egy gsm modul, akkor telefon lesz?
hogy téged idézzelek: "szevasz"
-
törölt tag
válasz
upszilon #256 üzenetére
senki másnak nem okozott megerőltetést, hogy a 3"-os "tabletet" a helyén kezelje, nvesen mint pmp. egyedül neked okoz élvezetet, hogy szándékosan értetlenkedj, beleköss másokba, akik nem osztják a legjobb indulatal is fura hozzáállásodat. nem tudom mi a bajod, de nem hiszem, hogy legjobb módszer a fórum szétbombázása lenne a levezetésre.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #237 üzenetére
Ezeknek ugyan az a funkciója, mint az iPod touch-nak.
Azért, mert neked nincs ilyenre szükséged, és haszontalan, rögtön szar?
Mindenbe belekötsz, drága, felesleges, nincs rá pénz, minek?Ha nem érdekel, ne írj, ennyi. Mindenki boldogabb, és talán akkor fogják is olvasni a fórumot, mert értelme van.
Dell Streak: Szidtad, drága, szar. Láttad, hogy a külföldi fórumokon miket írnak? Semmi ilyet nem találsz.
Ha valami kell, akkor ha drága is, összegyűjtöm rá a pénzt, és megveszem, nem verem a seggem, hogy a nettó ár feléért talán jó volna.
Kezd lassan nekem is a tököm tele lenni, hogy minden második hozzászólásban ezt kell olvasni.
-
törölt tag
válasz
upszilon #216 üzenetére
az a kényelmesség, hogy egy kattintással telepítek alkalmazásokat, több tízezer cuccból válogatok egy normális kereső és adatbázis alapján, értékelésekkel, screenshotokkal együtt, hogy maguktól megnézik az alkalmazások, hogy van-e frissebb és szólnak, hogy szedjem le (2.2-től elvileg maguktól is tudnak frissülni, ha beállítod). ezért hiányozna leginkább az. és ezért akarok olyan tabletet, amin simán megy.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #214 üzenetére
Egy egy gyártói kép. Ez akár egy sima képgalériában található kép is volna, de mint felettem írva van, Fring.
Egyébként igen, verhetetlen annyiból, hogy ilyen speckóval 10"-os tablet nincs 110 alatt.
(#216) upszilon: Ugyan az, mint a Zeithink esetében, nincs rajta Google Market. Ezen mit kell kifejteni?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #188 üzenetére
10"-os-ról szó sem volt.
Egyébként nem a kezelőfalon egy jó tartóval gond nélkül elférhet, de az általad említett kamionban meg még kényelmesen válogathatsz is, hogy hova tedd.És ez a GPS funkció is olyan, hogy az használja, akinek szüksége van rá. Neked nincs? Akkor nem használod. Ennyi.
Egyébként már előrendelhető az új Archos család, ami pár héten belül itt van, és verhetetlen árral jönnek!
-
törölt tag
válasz
upszilon #158 üzenetére
hát 50 millió nem olyan hatalmas szám azért (a fél milliárdért majdnem jöttem leszólni téged, de láttam helyesbítettél)
a világ legnagyobb messenger szolgáltatójának valamivel több, mint egymilliárd regisztrált azonosítója van (azért nem írok usert, mert egy embernek lehet/van több azonosítója is), és ennek nagyjából a fele aktív azonosító, és egyszerre simán van 100 milliónál több tag online, mégis majdnem biztosra mondom, hogy nem tudod melyikről van szó.
amúgy ha laptopot veszel, akkor előtte kipróbálod, hogy megy-e rajta a skype? gondolom nem, mert úgyis megy, ha az operációs rendszer elbírja. nos, itt is valami ilyesmiről van szó, szerintem nincs lényeges különbség a gépek közt. illetve talán felbontásból adódó probléma lehet egyes szoftverekkel, ez igaz, de ha tudnak programozni a skype-nál, akkor ezt meg kellene oldják.
-
törölt tag
válasz
upszilon #153 üzenetére
valószínűleg az emberek többsége nem skype-ol annyit, hanem inkább msn, email, vagy rendes telefon.
egyébként meg van több kliens is telefonra, amivel lehet skype hívásokat folytatni (nimbuzz például, vagy a hivatalos androidos kliens), bár nem tudom, hogy videót tudnak-e közvetíteni (sosem volt olyan androidos telefonom, amin lenne előlapi kamera). -
sbazsi
veterán
Akkor légyszíves tájékoztass minket, tudatlanokat, hogy mi a valóság! Szavaidból immár sokadszor azt érzem ki, hogy Te mindannyiunk összes tudásánál jobban értesz az Android rendszerhez, és boldoggá tesz minket, hogy itt vagy a fórumban!
Nekem is elegem van a feltételezésekből! -
z0d1AK
nagyúr
Továbbra sem értem, hogy mi a problémád, valószínűleg nem is fogom. De legalább ne offold a topicot a hülyeségeddel.
(#48) mumk: 2010. végén, '11 elején érkezik a Folio, és hát a Tegra 2 & Froyo páros elég erős lesz. Ha nem lesz rajta GPS, akkor ugye a Market is kiesett.
-
z0d1AK
nagyúr
Nem feltételeztem, hogy nem megy az indavideo, hanem kijelentettem, hogy nem megy. Mint írtam, Flash 2.2 alatti verzión nem érhető el, így nem fogja megjeleníteni. Ezt csak a kedvedért ki is próbáltam most a telefonomon, és képzeld, valóban így van. Most láttam kb. 3. alkalommal az Indavideo-t életemben. Felemelő érzés volt.
2.2-re már elérhető, elég sok készüléken ez található. Azokon meg is található a Flash támogatás, és nézhető az Indavideo.
Natív alkalmazás írható Indavideo-ra, ugyan úgy, mint Youtube-ra, de nem teszi senki, mert nincs értelme, nincs rá akkora kereslet. Én sem fogok ezért megtanulni Android-on programozni.
A személyeskedést pedig fejezd be. Talán kicsit többet tudok az Android-ról, mint te. Hazugságot nem tudom, hogy hol olvasol, csak azt látom, hogy nem vagy tisztában megannyi dologgal Android-dal kapcsolatban.
-
z0d1AK
nagyúr
Az indavideo, index video és egyéb kis videómegosztó portálok anyagait akkor nézheted majd, ha valaki készít egy natív alkalmazást hozzájuk. Mivel "jelentéktelen" méretűek, így tudtommal eddig nem igazán készült hozzá app.
Egyéb esetben 2.2-es Android, Flash 10.1, és erős proci szükségeltetik hozzá.
-
sbazsi
veterán
ez kemény. a másik topicban kifejtett okoskodásból azt hittem legalább 6 csillagos, és négy keresztes android szakértő vagy.
egyébként leírta, hogy a videok többnyire flash alapúak a youtube meg a többi is.
2.1 alatt nincs flash a böngészőben. és a youtube is csak külön programmal megy.
Kell azon programok listája, amihez nem találtunk eddig programot? "Esetleg soroljam név szerint?"
Bár ez sem jelenti, hogy nem fog menni, csak azt, hogy nem találtam/nem is kerestem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged