Hirdetés

2014. július 22., kedd

Hozzászólások

(#5201) szafrinka válasza gipsztigris (#5200) üzenetére


szafrinka
(újonc)

Köszi a választ!

(#5202) Biqci válasza gipsztigris (#5200) üzenetére


Biqci
(kvázi-tag)

Nagyszerű, köszi! :R
Most már csak azt kellene megoldani, hogy BT-n kapcsolódjanak. Most villog minden, de nincs BT kapcsolat és a pl. Google navi, meg egy "másik" is követeli a gps vevő bekapcsolását.

"- Hol, a nyúlon túl? - Nem! A nyúl az!"

(#5203) Biqci válasza gipsztigris (#5200) üzenetére


Biqci
(kvázi-tag)

Ja, még annyit, mi akar lenni a főoldalon a Mock GPS Provider, amit be lehet pipálni?

"- Hol, a nyúlon túl? - Nem! A nyúl az!"

(#5204) gipsztigris válasza Biqci (#5202) üzenetére


gipsztigris
(PH! addikt)

Enable mock GPS provider mellé tegyél pipát!

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5205) Biqci válasza gipsztigris (#5204) üzenetére


Biqci
(kvázi-tag)

Wow! Kiváló! Tökéletesen működik! :C
Hihetetlen, hogy bekapcsolás után pillanatokon belül kapcsolódik és a szobában kb. pontosabb, mint a telefonom (ami nem MTK-s ;] ) a szabadtéren tiszta időben.
Tényleg igazad van, nem kell a telóra bízni a dolgokat, potom összegért (nekem 7 EURO-ba fájt) és egy pici kényelmetlenségért cserébe le lehet zárni mindennemű gps-okosteló vitát!

Köszi még egyszer! :R

"- Hol, a nyúlon túl? - Nem! A nyúl az!"

(#5206) Tapu


Tapu
(újonc)

Sziasztok Guruk! Egy TOMTOM GO 720-t szeretnék frissíteni. Eddig még nem kezdtem el. A rajta lévő szoftver és a térkép is több éves.
Le tudom cserélni IGO Primora?
Tulajdon képen a teljes folyamathoz kellene segítség. Előre is köszönöm!

ÜÖdv: TAPU :C

HUHU

(#5207) bodrik11


bodrik11
(senior tag)

sziasztok!
egy navon n490 plus készüléken van egy NNG IGO Primo 9.2.1.179499 verzió.
indításkor minden jól megy,holdakat látja rendesen,aztán mikor a térkép nézetre megyek,megtalálja a pozíciót...utána viszont egyfolytában a képernyő felső részén kiírja hogy a GPS kikapcsolva.rányomok hogy bekapcs,megint pozicionál és pár mp után megint kiírja,hogy a gps kikapcsolva..
mit állítsak,hogy ne dobálja el a jelet?

így néz ki a sys-ben...
köszönöm!

THL T11...THL T 11 MSB

(#5208) Csuesz


Csuesz
(újonc)

Adott egy NAVON N670-es navigáció. Frissítés után nem indul rajta a navigáció.
A menüpontra kattintva, még az animáció is lefagy.
Sajnos már nem garanciális. A szervízt felhívtam, azt mondták, hogy a szoftver összeakadhatott.
Milyen programoknak kell lennie a kártyán? Lehet valami letörlődött?

(#5209) bodrik11 válasza bodrik11 (#5207) üzenetére


bodrik11
(senior tag)

megoldottam...

THL T11...THL T 11 MSB

(#5210) Prime110 válasza Csuesz (#5208) üzenetére


Prime110
(tag)

Az iGO-n kívül gyakorlatilag semminek, a WinCE a belső ROM-ban van égetve, amire az egész főmenü is épül. De az ROM-ba van építve ahhoz nem lehet csak úgy hozzáférni.

Lancia k 2.4; PSN ID: Astron110

(#5211) Csuesz válasza Prime110 (#5210) üzenetére


Csuesz
(újonc)

Köszi!
Akkor mi lehet a probléma.
Volt egy biztonsági mentésem, de abból sem tudta visszaállítani, így kézi vezérléssel visszamásoltam a fájlokat, de a probléma ugyanaz!

(#5212) Prime110 válasza Csuesz (#5211) üzenetére


Prime110
(tag)

Persze, mert a WinCE lesz a ludas, ahhoz mindegy, hogy lett e biztonsági mentés az iGO-ról vagy sem, ezt egy WinCE újratelepítés tudná tartósan megoldani és akkor mehet a biztonsági mentés visszaállítása.

Lancia k 2.4; PSN ID: Astron110

(#5213) Csuesz válasza Prime110 (#5212) üzenetére


Csuesz
(újonc)

Köszi!
:((

(#5214) runner 125


runner 125
(PH! nagyúr)

Sziasztok,

Garmin Nüvi 660:

Arra a következtetésre jutottam, hogy 2 GB-nál nagyobb térkép-képfájlt egyszerűen nem képes lekezelni. Ha normál SD kártyára másolom, ha 4 vagy nagyobb SDHC-ra (hozzáteszem olvassa az SDHC szabványt is) nem látja. Viszont a friss teljes EU térkép kb 3,5 GB.

Noh most arra van mód, hogy két részletben tömöríttetem a MapSoure-csel a full EU térképeket?

Ha, igen, hogy tudom megnézni, hogy most mely országot tömörítettem be? Megmondom őszintén csak a 2gb alatti méretre koncentráltam, a de közép EU-t jelöltem ki a MapSoure-ben, viszont jó lenne ha teljes EU lenne rajta.
Mert, ha gond nélkül látná a kát térkép-képfájlt, akkor a menü-ben a térkép info alatti részen be tudnám pipálni mindkét adatbázist, így elvileg kezelné az 1 x 2gb és 1 x 1,5gb-s térkép-képfájlt.

Köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5215) Somatom


Somatom
(PH! kedvence)

Megpróbálom itt is, hátha... Van egy CNS Globe HD -m. Szerintetek lehetséges lenne usb -n, kékfoggal, vagy esetleg soros porton olyan kapcsolatot összehozni, amivel egy Androidos eszközön futó navi a PNA vevőjét használná a helymeghatározáshoz?

(#5216) PLaci58 válasza Somatom (#5215) üzenetére


PLaci58
(őstag)

Röviden : Nem!
A fő ok az, hogy az androidos eszközhöz nem tudnád csatlakoztatni.
Újra kéne írni hozzá a romot.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5217) Somatom válasza PLaci58 (#5216) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Köszönöm! Szomorú. Van OTG-soros port támogatás a kernelemben, de titkon a BT. -ban bíztam egy kicsit, esetleg némi WinCE driver -faragással. Esetleg azt tudod, hogy az Android -kompatibilis BT. vevők milyen profilt használnak? HID?

[ Szerkesztve ]

(#5218) gabor_01 válasza runner 125 (#5214) üzenetére


gabor_01
(fanatikus tag)

Melyik térléppel próbáltad és nem ismerte fel?
Firmware-t frissítettél?

(#5219) PLaci58 válasza Somatom (#5217) üzenetére


PLaci58
(őstag)

A WinCE-nél meg lehet oldani, hogy USB-n kiküldje a GPS adatokat (ezt valamikor 2008-ban megcsináltuk), de az android az egy elég speciális szoftver.
OTG-n csak azokat az eszközöket ismeri fel, amiket gyárilag beprogramoztak. Ezek általában a pendrive-ok (adattárolók) és a mobil stickkek (ezt mondjuk nem értem, hogy egy mobiltelefonra készült szoftver miért akar mobil stickken keresztül kommunikálni :) )
Annyit tudok, hogy alapvetően az android BT-jét kihangosításra tervezték.
-Headset
-A2DP
és az újabbakban Health profil is van (orvosi eszközökhöz).
Nekem néha még fényképek átküldésével gondom volt :D

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5220) gipsztigris válasza Somatom (#5217) üzenetére


gipsztigris
(PH! addikt)

Minden bluetooth GPS vevő Bluetooth SPP (serial port profile) protokollt használ. Szerintem olyan, hogy android kompatibilis nem létezik. Az androidot tették kompatibilissé a bluetooth vevőkkel.

A másik kérdéshez kapcsolódva a CNS BT chipje csak BT kihangosító funkcióval bír, és azt is csak egyirányban. Egyetlen PNA készülékről tudok ami támogatta szinte az összes Bluetooth szabványt, ez az iPAQ316-os. Ennél a GPS jelet át tudtam vinni laptopra. Androiddal szerintem nem biztos, hogy össze lehetne hozni, de egy próbát megérne.

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5221) Imi91 válasza bodrik11 (#5207) üzenetére


Imi91
(tag)

port = 1 -et át kell írni auto-ra akkor biztos menni fog :)

Eladó!!!: ----> Intel Pentium 4 2,8GHZ HT(ingyen posta)--> és<-- Cső alakú ide kábel<-----NÉZZ BE!! :)

(#5222) runner 125 válasza gabor_01 (#5218) üzenetére


runner 125
(PH! nagyúr)

2014.10. térképekből pakoltam fel.

Nem, de ahhoz viszont lövésem nincs h kell. :F
Nüvi 660 a kütyü, nem mai darab, de korrekt vas.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5223) bodrik11 válasza Imi91 (#5221) üzenetére


bodrik11
(senior tag)

:R
Köszönöm!

THL T11...THL T 11 MSB

(#5224) Somatom válasza PLaci58 (#5219) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Elnézést, hogy "akadékoskodok", de úgy érzem, hogy itt lehet némi félreértés. Az Android ebben a tekintetben sztem egyáltalán nem "speciális". Linux kernelre épül és ennek megfelelően olyan eszközöket támogat, amiknek a driverét tartalmazza a kernel. De ez akár bővíthető is. Pl. az én telómban sincs gyárilag soros port támogatás, de custom kernelekben lehetséges. Az Android miniPC -k sem támogatják alapból az USB wifit, de Vargalex az egyik kernelhez készített modult. Ehhez nyilván kell kezelőszoftver is, de mivel a Linux kernelparancsok nagyrészt működnek Androidon is, ezért pl. a hálózati interfészt terminálból is be lehet konfigolni (mármint hogy a rendszer a beépített wifi modul helyett, az USB -st használja).
Ami a mobil stickeket illeti, Android nem csak telón lehet. Pl. ott vannak a Tabok, amelyek nagyobb része nem tartalmaz SIM modult. Ha egy ilyen Tab támogatja az USB xG modemet, akkor így megoldható a "közvetlen" mobil adatkapcsolat.
Sztem az is a dolgok erős leegyszerűsítése, hogy az Androidban a kékfogat "kihangosításra tervezték". Azt a profilt tudja, amit az adott BT modul + driver. Pl. a Sony Xperia mini (st15i) ugyanazzal az Android verzióval (2.3.4) jött ki, mint az SGS2. Az előbbi valóban szinte csak az A2DP -t ismeri, míg az SGS2 pl. a HID (Human Interface Device) profilt is. Ezt a beviteli eszközök (pl. egér, bill.) használják. Apple bill. -t és Logitech M555b egeret használok. Ezt kezeli az S2 és a miniPC -k is, out of the box. De a BT fájlátvitel is régóta támogatott, ami szintén nem lenne lehetséges audio profilokkal. Ezen kívül, lehetséges vmi virtualizáció is (ennek nem ismerem a működését), mert pl. a DUN (Dial-up Networking) az Androidban nem volt támogatott, de egy alkalmazás telepítése után lehetséges volt BT. net tethering.

Gipsztigris:
Teljesen igazad van, az "Android kompatibilis" nem volt helyes megfogalmazás. Viszont a CNS GHD BT. képességei sztem nem csak az audióra korlátozódtak. Gyárilag van benne böngésző, ami a korábban említett BT DUN profilon keresztül kommunikál. Biztos, hogy működik, mert használtam Symbian -nel és Androiddal is. Ez viszont mindenképpen kétirányú kommunikáció. Erre alapoztam azt, hogy ezen keresztül talán küldhető pozícióadat is.

[ Szerkesztve ]

(#5225) gipsztigris válasza Somatom (#5224) üzenetére


gipsztigris
(PH! addikt)

Igaz, a DUN-t kifelejtettem. :)

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5226) gabor_01 válasza runner 125 (#5222) üzenetére


gabor_01
(fanatikus tag)

Telepítsd ezt, majd ő felteszi a legújabb firmwaret.

A térképből csak az NT jó hozzá, NTU-val ne próbálkozz.

(#5227) PLaci58 válasza Somatom (#5224) üzenetére


PLaci58
(őstag)

Akadékoskodj nyugodtan, ebből tanul az ember :D
Az androidot azért neveztem speciálisnak, mert telefonra tervezték. A tabletekre csak ráhúzták a telefonra készült androidot, némelyiket mindenféle átalakítás illesztés nélkül. Bedobálták a kernelbe a HW-hez szükséges drivereket "oszt kész". Persze vannak komoly gyártók, akik szépen kidolgozzák a tabletjeik szoftberét. Ezekbe viszont benne is van minden gyárilag (WiFi, G3, GPS, BT ...).
Azért írtam, hogy ROM frissítés (kernel driver, illesztő, kezelő szoftverek, jogosultság engedélyek ... nélkül nem fog menni). Ha nincs beépített BT, akkor el lehet felejteni a külső USB-s BT-t. Körbejártam már a dolgot, ennyi. Nagyon bele kellene mélyedni az androidba ahhoz, hogy működjön.
ROM frissítés = Custom kernel, egyről beszélünk.
A fájlátvitel természtesnek tűnik a mai telefonoknál, tableteknél, hiszen a képeket "fel kell tölteni a netre" :)

A BT azt a profilt tudja amit betettek a szoftverbe. Alapvetően mégis kihangosításra tervezték :D
Nem mondom, hogy manapság nem használják sok egyéb dologra is. Ha megfigyeled a kihangosítást minden BT-s eszköz tudja.
Telefonnál nem sok értelmét látom a HID-nek, tabletnál már több létjogosultsága van, főleg a billentyűzetnek.
Mindenesetre nem láttam még olyan tinit, aki a telefonja mellett cíholta volna magával az egeret és a billentyűzetet :D

Konkrétan, ha nincs beépített BT az eszközben, akkor kell egy módosított szoftvert csinálni.
BT eszköz drivere a kernelbe, ellenőrzés, engedélyezés;
BT eszköz azonosítója az androidba, engedélyezés, jogosultságok, profilok, szolgáltatások, kezelő programok.
Virtuális soros port létrehozása, kezelése, modem kezelő szoftver (ez általában benne van, csak hozzá kell rendelni a BT-hez).

Ha már ilyen BT-s megoldáson gondolkodsz, akkor inkább egy BT-s GPS vevő.
Ha mindenképpen a CNS-el akarsz küszködni, akkor inkább az USB-n keresztül érdemes megpróbálni.
Konkrét megoldást nem tudok.
Inkább vegyél egy GPS-t tartalmazó tabletet, pl Wayteq.

Hidd el sokkal jobban jársz :D

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5228) Somatom válasza PLaci58 (#5227) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Úgy voltam vele, hogy egy kérdést és esetleg némi kísérletezést ér a dolog, de megfeszülni nyílván nem fogok csak azért, hogy megspóroljak egy BT GPS vevőt. Tudom, hogy telón, Tabon általában meddig terjed az Android buherálása. Én viszont kb. 2 éve foglalkozgatok miniPC -kel. Ezeken nem ritkák a sokkal merészebb belenyúlások (pl. Linux, Android dualboot).
Lehet, hogy csak azért, mert nem vagyok már tini, :) de én látom értelmét telón is a HID -nek. Pl. megmarad a hasznos képernyőfelület, mert a virt bill. nem takarja ki a fél kijelzőt. Otthon pedig MHL adapterrel kiadhatom a képet és a teló maradhat a monitor mellett, mert a kezeléshez nem kell fizikai kontaktusban lennem vele.

(#5229) PLaci58 válasza Somatom (#5228) üzenetére


PLaci58
(őstag)

Akkor itt az alkalom, hogy megcsináld.
Szívesen olvasnám a megoldást.
Nem foglalkozom miniPC-vel és nem is vagyok mai gyerek, de ezt meghagyom másnak :D

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5230) kidkid


kidkid
(újonc)

Sziasztok,

Mio DigiWalker H610-et szeretnék frissíteni mert jelenleg a miomap v3.2 van rajta ami eléggé elavult már ha jól tudom 2007-es térképek...
Nem az én navim, nem is használtam még soha sem ilyet :) Ezért ha tudtok rám szánni pár percet akkor kérnék tőletek egy részletes leírást (mit honnan - hová - mikor).
Eléggé fontos lenne.

Előre is köszönöm!

(#5231) DM43 válasza kidkid (#5230) üzenetére


DM43
(senior tag)

A H610-en tetszőleges program elindítható úgy, hogy azt a kártya gyökerébe teszed, és az exe-t átnevezed H610Auto.exe-re. Ha a kártyát bekapcsolt gép mellett bedugod, akkor a program el fog indulni.

Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember? /Ronald Reagan/

(#5232) kidkid válasza DM43 (#5231) üzenetére


kidkid
(újonc)

köszönöm!
de honnan tudok hozzá letölteni friss térképet? vagy melyik programot ajánlod?

(#5233) petike666


petike666
(tag)

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok! Adott egy Yamoto Seven GPS amire szeretnék olyan térképet feltelepíteni amiben van traffipax figyelő is! Melyik térképben/térképekbe található ilyen és honnan tudom beszerezni?
Inkább offban írom mert nekem a virágbolti verzió lenne jó...

petike666 felhasználónak 12 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#5234) @matthew@


@matthew@
(PH! addikt)

Üdv.
Most jöttem haza nyaralásból és egy Garmin nüvi 50-esel navigáltunk, a ketyere nagyon jól vizsgázott, egyetlen dolog van ami furcsa volt h mielőtt mentünk, lefrissítettem, kért egy SD kártyát az új mapokhoz. A régi navigációmból volt itthon egy 4GB-s Class 4-es kártya, be is tettem. Viszont néha a térképeket kicsit lassabban töltötte be és amikor pl 150-200km-es szakasz jött akkor gondolkozott egy kicsit, ez lehet a microSD sebessége miatt?

Matthew 24:42

(#5235) __H4X0R__


__H4X0R__
(senior tag)

Sziasztok!

Garmin Nüvi 50-nel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A legutóbbi utam során nem szerettem volna fizetni matricát az autopályára, ezert a beállításokban be is kapcsoltam az Elkerülések alatt a Fizetős utak funkciót. Ennek ellenére barhogy terveztem az útvonalat, gond nélkül fel akart vinni az M6-osra. Tudtommal az M6-os teljes szakasza fizetős.

Tapasztalt mar valaki hasonlót, ötlete lenne valakinek hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?

Kristóf

Vimeo: kristofnagy

(#5236) gabor_01 válasza __H4X0R__ (#5235) üzenetére


gabor_01
(fanatikus tag)

Hol akart rávinni?
Fizetős szakaszok

(#5237) __H4X0R__ válasza gabor_01 (#5236) üzenetére


__H4X0R__
(senior tag)

Diósdnál a 7-es utról át akart vinni az M0-ra es arrol az M6-osra Martonvásár előtt még, majd utana megint vissza akart vinni a 7-es útra.

Az útvonalbeállításnál a legrövidebb idő van beállítva, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy fel kéne vinnie az autópályára. Egyébként kipróbáltam azt is ha kiszedem a pipát a fizetős utak elől, akkor végig az M7-esen akart levinni Szántódra, de az ebben az esetben fizetős opció alatt normális.

Vimeo: kristofnagy

(#5238) gabor_01 válasza __H4X0R__ (#5237) üzenetére


gabor_01
(fanatikus tag)

Ahogy linkeltem az előbb, pont addig nem fizetős az M6.

(#5239) ReSeTer


ReSeTer
(tag)

Valaki tud valami érdemi információt a legújabb top map HU frissítésről? Még tavalyi a legutóbbi térkép. Elvileg azt írták, hogy a márciusi kiadást május második felében valószínűleg kitudják adni. Na most július közepe van és sehol.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#5240) lovi8


lovi8
(lelkes újonc)

Sziasztok,

M-TECH MT-350FEU típusú navigációs kütyühöz milyen IGO-t lehet használni?

Segítséget előre is köszi

(#5241) Imi91 válasza lovi8 (#5240) üzenetére


Imi91
(tag)

Használni bármelyiket használhatod. Bár a Primo-nak már ez a hardver eléggé kevésnek tűnhet, de még szerintem a 3D épületek és hasonló grafikai elemek kikapcsolása után már egész jó lenne szerintem :)

Egyébként az Igo 8.x lenne a legmegfelelőbb, rá talán egy kicsivel gyorsabb lenne mint a primo.

Eladó!!!: ----> Intel Pentium 4 2,8GHZ HT(ingyen posta)--> és<-- Cső alakú ide kábel<-----NÉZZ BE!! :)

(#5242) Imi91 válasza ReSeTer (#5239) üzenetére


Imi91
(tag)

Fogalmam sincs, hogy mikor lesz elérhető az új térkép. Kb 1 éves már a jelenlegi verzió :)

Eladó!!!: ----> Intel Pentium 4 2,8GHZ HT(ingyen posta)--> és<-- Cső alakú ide kábel<-----NÉZZ BE!! :)

(#5243) lovi8 válasza Imi91 (#5241) üzenetére


lovi8
(lelkes újonc)

Köszi szépen :C

(#5244) Imi91 válasza lovi8 (#5243) üzenetére


Imi91
(tag)

Igazán nincs mit :)

Eladó!!!: ----> Intel Pentium 4 2,8GHZ HT(ingyen posta)--> és<-- Cső alakú ide kábel<-----NÉZZ BE!! :)

(#5245) csabyka666


csabyka666
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy TomTom XXL Canada 310 típusú készülék, térképet kellene frissítenem rajta. Körülnéztem a TomTom weboldalán, de úgy értelmeztem az ottani infókat, hogy csak pénzért lehet hozzájutni a térképekhez, viszont abban bízom, hogy csak rosszul értesültem, és ti tudtok nekem segíteni.

Félreértés ne essék, nem akarok csúnya dolgokat kérni, de nem volt még dolgom ilyen GPS-sel, és talán nem megy rá a fél életem, ha ti segítetek. :)

Köszi a válaszokat előre is! :R

"El innen rablók, ez az én Hazám...!"

(#5246) Predator2


Predator2
(őstag)
LOGOUT blog

Helló

Volna egy olyan gondom, hogy a Mio C520-as PNA-mon egy kis idő után teljesen elhalkul.
Ez mitől lehet szerintetek mit nézzek meg rajta?

THX

>> Ha érdekel valami vagy nem tudok valamit akkor Kérdezek << Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Predator2

(#5247) PLaci58 válasza Predator2 (#5246) üzenetére


PLaci58
(őstag)

Házilag legfeljebb a fülhallgató kimenetet érdemes megnézni.
Párszor beledugni egy fülhallgatót, esetleg megnézni, hogy azon jól szól-e.
Ha azon sem jó, akkor komolyabb baja van.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5248) zeon.hu


zeon.hu
(tag)

udv!

a gps-em töltője elkallódott (vezeték+autós töltő).
van másik töltő, de ha bedugom a szivargyújtóba, azonnal elmegy a kép.
próbáltam másikkal is,ami biztosan jó, de a helyzet ugyanaz.
viszont normál hálózati aljzatra dugva semmi gond, pc-re kötve is jó, szivargyújtóba inverter, abba a gps és szintén megy rendesen.
hol lehet a gond?

(#5249) gipsztigris válasza zeon.hu (#5248) üzenetére


gipsztigris
(PH! addikt)

A kábellel van a gond. Egyes kábeleknek rövidre vannak zárva a 4-es és 5-ös lábai másoknak pedig nem.(USB és OTG mód) Az egyiknél ha rádugod egyből PC adatátvitelre vált, a másiknál pedig marad a töltés.

[ Szerkesztve ]

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5250) Hege1234


Hege1234
(senior tag)

sziasztok!

van egy tomtom xl 1.9gb-os készülék
8.083-as verzióval
lehet e frissíteni 10-re ?

+
most ez van rajta
Europe Central 870.3513
van e ennél frissebb ami a 8.083-on elmegy?

(#5251) zeon.hu válasza gipsztigris (#5249) üzenetére


zeon.hu
(tag)

kösz!

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.