-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
upszilon
őstag
Például ezt a videót hogy nézi meg egy almapados?
-
upszilon
őstag
Nemtudom, nálam nincsenek letiltva a flash-ek. És nagyon gyakran kattintok különböző hírportálokon filmekre. Ezeknek csak egy kis része Youtubos ma-már. És itt a bibi. Talán a Youtubosra még van valami hátulról-mellbe módszere ennek a leárazott alma-táblának, de mi van a többi flash-filmmel? Azokat hogyan nézem meg? Sehogy?
-
upszilon
őstag
...akkor ez még így nem valami használható. Nem is értem miért lett akkora világsiker...
-
upszilon
őstag
válasz
flexxx2 #2069 üzenetére
2048? Az bizony elég nagy, sőőőt!. Ha 10.2"-os (16:9-es arányú) kijelzőn lesz ez a felbontás, akkor natívban használhatatlan lesz megint. Ugyanis akkor meg hangyaf@sznyi betűk lesznek, ami szintén olvashatatlan, vagyis használhatatlanságot fog eredményezni. Akkor majd meg már nem oldalra szkrollozással lesz elfoglalva az internetes honlapokat olvasgató ember, hanem a nagyítás-kicsinyítés opcióval. Tudom, egyszerű, mert csak széthúzom a két ujjam a képernyőn és máris, ...deee összességében mindenképpen kényelmetlennek ígérkezik ez a megoldás is. Tudomásul kell azt venni, hogy nagyfelbontáshoz nagy monitor kell...
-
upszilon
őstag
válasz
flexxx2 #2065 üzenetére
Nemcsak a szemünknek nemelég, de mivel a tablet fő funkciója az internetes böngészés, és mivel manapság már a legtöbb weboldal 1200 pixel, vagy afölötti szélességű, még a 10"-osok 1024-es felbontása is kevés, illetve a vízszintes görgetés miatt kényelmetlen. A 7"-osok 800-as felbontása pedig manapság már egyenesen használhatatlan kategória. Ezt azért tudomásul kellene végre venni, hiszen ez nem megvitatható dolog. Ez bizony ténykérdés. Szerintem mókusvakítás, vevőlehúzás a netbookok és a tablettek piaca. Nem kell félreérteni. Nekem is tetszenek. Nagyon! De egy dolog a tetszés, más dolog a valódi napi használat. A valóságban egy kütyüvel több kerül a fiókba, aztán annyi...
-
upszilon
őstag
Még így, a fényképeken is látni, hogy matt-mosottsz@r a képernyője. Nem hiszem-hogy érdemes lenne vele komolyan foglalkozni. Egy újabb bunkó-vastag keretű, élvezhetetlenül pici képernyős kütyü, ami semmire sem használható a valóságban. Vagy telefont használok, vagy notebookot, ha valóban érdemi használatot várok el. Ez a kettő között van, a telefonomhoz közelebb. Mire lenne ez jó nekem, ha már a másik kettő mellé feltétlenül egy harmadik kütyüt is szeretnék magammal hurcolni? Megmondom: semmire sem! Szerintem ezeket a ki sz@rokat el kell felejteni. 10" alatt semmire sem használhatóak a valóságban. De ez csak az én egyéni véleményem. Ettől még nagyon sokan fogják venni. A gyártók legnagyobb örömére.
-
upszilon
őstag
válasz
Neurotoxin #2051 üzenetére
10 col, kapacitív és csak 170 dollár? Nemsemmi! Nah-majd ha ezeknek lesz hazai forgalmazója, lesz rá gar, és nem kerül majd sokkal többe, akkor ....
-
upszilon
őstag
Várom!
Javaslom az új Joomla 1.6-ost!
-
upszilon
őstag
válasz
Neurotoxin #1955 üzenetére
de én csak a garanciális háttérre és minőségre adok pént, ha már ki kell adni valamiért, mert manapság leromlott az elektronikai eszközök megbízhatósága
Ezzel, így egy-az egyben egyetértek. Egy százezer forintos kütyünek legyen megbízható magyarországi garanciája, különben nekem sem kell.
-
upszilon
őstag
Lehet lesz róla teszt is, majd meglátom.
legyen! Imádom a tesztjeidet, de megkérlek, ezúttal legyen Skype teszt is benne! Én anélkül, hogy a Skype videó-telefonálás ne tudná, biztosan nem veszem meg! Gondolom ezzel vannak még páran így. A Skype videó-telefonálás kb 8-10 éve működik. Minden ismerősöm, barátom, ügyfelem, rokonom ezen hív. Nehogymár egy új kütyü 2011-ben pont ezt ne tudja...
-
upszilon
őstag
válasz
rewentlow #1949 üzenetére
A többieket meg sztem ne győzködjük, vmiért nem tetszik nekik a cucc, amit én sajnálok, de az ő döntésük.
De! Csak győzködjetek. Ennek itt a helye!
Egyébként azért nem tetszik, mert egy ekkora keretbe biztonsággal belefért volna egy majdnem 13"-os kijelző is. Na-bumm, most mondd, kb 10%-al kerülne többe és kb 20%-al fogyasztana többet. És akkor mivan? Vennék mint a cukrot. Az van. Hozzáteszem: szerintem.
Egyébként sokáig halogattam a netbook vásárlást. Megérte! Már nem azt veszek, hanem tabletet. Vagy ezt is halogassam, amíg aztán egy izét veszek. Mit is? Ja, hogy azt még fel sem találták?
De ez az egész azért nem olyan vicces, mert ugye ezalatt az idő alatt viszont lecseréltem a teljes asztali gépparkomat. Merthogy arra valóban szükségem volt...
-
upszilon
őstag
válasz
Neurotoxin #1948 üzenetére
Amúgy meg teszek a véleményedre.
Én nem. Én megköszönöm neked az értelmes összefoglalót!
-
upszilon
őstag
válasz
Neurotoxin #1942 üzenetére
...most őszintén, miért vagy úgy odáig ezért a gépért?
-
upszilon
őstag
...egymásnak ellentmondó információkat adtok. Ezért lett volna jó egy-egy konkrét esetben a tesztben tisztázni ezt a video-skype működést...
-
upszilon
őstag
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1862 üzenetére
az egyik egy letisztult forma a másik meg
Az összes többi meg nemaz. Nyilvánvaló, hogy az embereknek van szépérzékük. Az is, hogy a használhatóságot ennek elébe helyezik. És e kettő elébe itt magyarországon sajnos még bejön valami: az ár.
-
upszilon
őstag
válasz
Neurotoxin #1860 üzenetére
-
upszilon
őstag
válasz
Neurotoxin #1857 üzenetére
ami úgy tűnik a nagy tömegeknek sem problémája
Hehe, "mit te beszélsz", hiszen nem kapni másmilyent. Mindnek vastag.
Egyébként ilyenkor felmerül bennem, hogy rajtam kívül senkinek ne lenne szépérzéke? Persze-hogy van, csak ismered a régi mondást: "Eszi, -nemeszi, nem kap mást!"Egyébként pedig visszakérdezek: Hányan mondták neked, hogy pediglen ők aztán kifejezetten szeretik a vastag keretet?
-
upszilon
őstag
Annyi, hogy olyan alkalmazásoknál ami multi touchot szeretne alkalmazni, ott probléma lehet az irányítással.
Mondom, ez az őskor. Később majd kiszűri a szoftver, hogy melyik ujjmozdulat a tartás és melyik a vezérlés. Hidd el, nem marad örökké ez a baromi csúnya-vastag keret. Kecses, de erős és praktikus külsők lesznek majd. Egyébként a 10"-os netbookonál is ez a helyzet. Durung-vastag keret. Pedig azt aztán nem indokolja a kézbentartás. Ez valami tervezői-buta szemlélet. Azt hiszik, hogyha elsőre jó, nem lesz hová fejlődni.
-
upszilon
őstag
Hát ez-az, valahol meg kellene fogni. De nem mindenhol. Mert itt körbe van vastag keret. Mind a 4 oldalon.
Egyébként pedig ez tudvalevőleg az őskor. A táblagépek őskora. Volt ilyen például a videó-kameráknál is. Hol és hogyan fogjuk meg, de aztán kitalálták a tépőzárral pontosan a kezemre igazítható kézfej-pántot. Filléres megoldás, de nagyon is bevált. Valami ilyesmi eszükbe juthatna már a designereknek is.
Egyébként pedig azt írtam, hogy gusztustalan és úgy is gondoltam. Bunkó vastag. Ha 0 mm-es lenne a keret, akkor is meg lehetne fogni, csak akkor letakarna valamit a zujjunk a képből. És? Mi van olyankor? Ha fontos részlet és akarom látni, majd odébrakom. Ennyi. -
upszilon
őstag
válasz
Neurotoxin #1840 üzenetére
Gusztustalanul vastag körben a keret.
-
upszilon
őstag
Állítólag hamarosan megkezdi az Apple a II-es tábláinak forgalmazását. Valószínűleg az I-es új ára abban a szent pillanatban leesik 100e Ft alá. Szerintem akkor beruházom majd egy ilyen "öreg" táblára én is. Vagy van valami ennél is jobb opció amire szerintetek érdemes várni?
-
upszilon
őstag
akkor már majdnem hogy elgondolkodtató az (...)
Nem értem kristálytisztán, ezért inkább kérdezek:
Tudjuk, hogy a magyarnak a 100k egy szinte áthághatatlan lélektani határ. Ehhez képest sorold légyszíves a saját műszaki értékrended által legjobbnak minősített táblák közül azt a hármat, amit te a legjobban használhatónak, leginkább kívánatosnak tartasz. Félre ne érts, átlépheti a besz-ár a 100-at, de akkor "nagyon-nagyon" legyen ám.
-
upszilon
őstag
válasz
philoxenia #1658 üzenetére
...én is most akarok venni egyet, de majd már csak januárban fogom megrendelni.
-
upszilon
őstag
Igen, gondoltam, hogy ezt fogod mondani. Sajnos ennél azért sokkal rosszabb a helyzet. Nézegettem Karácsonyra órákat. Átszámolva az USA-árakat 100 egység, akkor a németeknél 120, nálunk meg 180. Ennyire nem rossz a helyzet tablet-ügyben, de majdnem. Ezt az ért nem indkolja a 10-20%-al magasabb adóhányad. Na-mindegy, ne firtassuk amihez nemértünk...
-
upszilon
őstag
Azért mert nem magyar pénztárcához szabták? Akkor elviszik nyugaton. Ez ilyen.
Bocs, egyáltalán nem vitatkozás-képpen, de én az érvényes bankközi árfolyammal számolva még soha nem találkoztam olyan műszaki cikkel, ami nem nálunk lett volna drágább. Akkor hogyis van ez a pénztárcával? Azért drágább nálunk, mert mi képesek vagyunk többet fizetni érte? (Mint az egyszeri autósviccben, hogyaszongya: az IFA a leggyorsabb, mer' mindig az megy elől.)
(#1586) tjb007: OK, értem.
-
upszilon
őstag
válasz
philoxenia #1574 üzenetére
OK, értem.
-
upszilon
őstag
válasz
philoxenia #1572 üzenetére
Az volt az első?
-
upszilon
őstag
válasz
philoxenia #1566 üzenetére
Igen, először a linux volt. Ez biztos. Mégis az Android szerinted milyen eszközön jelent meg legelőször?
-
upszilon
őstag
válasz
philoxenia #1564 üzenetére
Ha a fejlesztés irányát nézzük, akkor először volt a telefon, -nem?
-
upszilon
őstag
válasz
Gakocsis #1562 üzenetére
Gyorsan fejlődő telefon-oprendszer az Android, amit ráerőltettek tabletekre. Perszehogy nem tökéletes. De mondom, gyorsan változik. Ilyen gyors fejlődés-fejlesztés régen elképzelhetetlen volt. Megérdemli a kifejezést: példa nélküli. Szerintem legyünk kissé türelmesebbek.
-
upszilon
őstag
A "hordozható" és a "mobil-eszköz" nem egyazon fogalmak. Történetesen én egy nagydarab-erős ember vagyok. Nekem a 17"-os notebook is könnyedén hordozható. Ráadásul kocsival járok, vagyis nem "cipelem", hanem csak "magammal viszem". Ehhez mit szólsz cimbora?
A kényelmes használatról annyit, hogy legszívesebben egy régebbi 4:3-as képarányú 1280-as 19"-os moitor előtt gépezek. Természetesen ezt is olvasószemüveggel. Nekem ez az optimum. Ehhez képest egy 7"-os 1024-es kijelzőn nézni ugyanazt a képet nekem nem kényelmes. Inkább használhatatlan kategória...
Ezek a kütyük nem a képernyőjükön végigsétáló hangyák számára készülnek, hanem embereknek. Mobil eszközök. Mozgás közben is kényelmesen kellene tudni kezelni őket. Nos én sajnos ezt nemtudom már megtenni. Irigylem aki meg igen.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1421 üzenetére
Ümmmm....
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1415 üzenetére
na jó de az nem a 7" hibája
Perszehogynem, ez az én öregedő szemem hibája.
egyébként lehet állitani a betű és ikonméretet az lcd density-vel akár kézzel akár market-es app-el
Itt nem arról van szó, hogy egyáltalán nem látom, vagy egyáltalán nem tudnám használni. Dehogynem. Lehet állítgatni -ahogyan mondod is-, meg feltehetek egy még-erősebb olvasószemüveget. Csakhogy így már aztán végképp nem kényelmes a használata. És persze nem mobil. Ugyanis egy erős olvasószemüvegben nem lehet közlekedni. Még a lakásban sem. Elszédül tőle az ember. Más szavakkal: használhatatlan arra amire kitalálták. Nekem. Másoknak meg tökéletes. Irigylem is őket ezért, mert nekem is nagyon tetszenek ezek a kis kütyük.
-
upszilon
őstag
válasz
philoxenia #1412 üzenetére
Elolvasom, köszönöm.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1405 üzenetére
...hát csak az, hogy az én számomra, -a betűk kis méretéből következően- teljesen használhatatlanok ezek a 7"-os kis kütyük. Irigylem azokat, akik képesek használni őket.
-
upszilon
őstag
válasz
philoxenia #1386 üzenetére
lementhető a rom, utána vissza is tehető az eredeti...
...majd ha magad megcsináltad, írd be ide légyszíves. Amíg mindenki csak hallott olyanról, aki tud valakit, aki már megcsinálta, valahol, valamivel, valahogy, addig bocsánat de én nem hiszem el.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1378 üzenetére
...azért, mert kirakni sem tudod. És ha nem tudod kirakni, akkor visszarakni sem tudod.
-
upszilon
őstag
Ide tartozó hír: A születés napja.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1363 üzenetére
...ne komolytalankodjunk már. Felülírod, nem működik, visszarakni meg nem tudod azt ami gyárilag rajta volt. Magyarul jól elszarod a kütyüdet. Azért az ilyen "jótanácsokkal" vigyázni érdemes...
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1349 üzenetére
...vagy esetleg egyszerű tévedés...
-
upszilon
őstag
válasz
philoxenia #1290 üzenetére
Igazad lehet, nem ugyanaz a mag van duplázva valószínűleg...
Egyébként én nem akartam nagyobb felbontást. Se kisebbet. Mindössze azt szeretném, hogy nagyobb betűk legyenek, amiket jobban el tudok olvasni. Ilyet lehet a windows és lehet a linux és a MAC operációs rendszerein is állítani. Én kis naiv azt hittem, hogy a guglios-en is lehet. Tévedtem.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1272 üzenetére
Látni kellene mindezt...
(#1273) z0d1AK: A PC-s belsőrésznek sokkal nagyobb a teljesítménye mint az ARM-processzoros belsőrészeknek, ezért a hulladék-hő is sokkal nagyobb, el kell vezetni. De nem muszáj ám ventivel, meg szellőztető-nyílásokkal csinálni mindezt. Például a Dell netbookjai belső hővezetéssel oldják meg a dolgot, éspediglen jól.
...és mégvalami, ha ugyanazt a noteszt Windows helyett Linuxal működtetem, ritkábban megy (vagy egyáltalán be sem indul) a venti. A hőmérséklet-adatok is ezt mutatják. Vagyis az oprendszer és a futtatott programok lelkén is szárad a hőkibocsátás. Kíváncsi lennék azért rá, hogyha a PC-s belsőrészre is ugyanolyan hatékonysággal készülne el a gugli-szoftver, mint a RISK-processzorokra, akkor hogyan állnánk a hővel. -
upszilon
őstag
válasz
babosmiki #1248 üzenetére
Az alján az egy hűtőrács? Onnan szívja a levegőt és oldalra fújja ki? csak azért, mert akkor az ágyban-filmnézés eleve kútbaesik. Ugyanis a takaró megfullasztaná a gépet.
(#1252) lumpen_stex: Szerintem a PC-s belsőrésszel szerelteknél igazad lehet, de olyat én nem vennék az egyszer biztos. Az ARM-os belsőrésszesek sokkal kevesebbet fogyasztanak. ha csak internetezésre kell, akkor a PC-s szóba sem jöhet.
Egy kérdés a hozzáértőknek: Egy 10"-os 1024-es felbontását lehet kisebbre állítani? Például 800-ra? megmondom miért kérdezem: Mert a netbookoknál ebben a felbontásban már olvasható számomra a betű. Csak a PC-s oprendszereknél nem érdemes a natív felbontás alá menni, mert nagyon csúnya lesz a kép. Vajon az aandroidnál mi a helyzet etéren?
-
upszilon
őstag
Akkor mi a jó fenét keresel amúgy itt? Amúgy akkor komolyan, használtál már androidos eszközt 2 percnél tovább?
Amúgy mi a jó fenéért személyeskedsz?
Egyébként igen. Próbáltam. Nemtetszett. Maradtam telefonnál az ősrégi sima LCD-s telefonnál, GPS-nél, és asztali gépnél. Van egy 15,6"-os notebookom is. Ezeket használom. Netbookot, tablettet, okostelefont meg nemhasználok. Számomra használhatatlanok. De tetszenek és nyomon követem a fejlődésüket. Például itt. Engedelmeddel. Már ha egyáltalán beleírhatok a fórumodba anélkül, hogy vérigsértődnél emiatt.
Teteszenek a tesztjeid. Olyan igazi lebeszélő stílusúak. Szavaztam is rád, de most elítéllek a személyeskedésed miatt. Szevasz!
-
upszilon
őstag
...miért lenne szomorú? Lovagolni sem tudok, pedig a középkorban azt mondták, hogy anélkül nem férfi a férfi. Valahol pedig ez is egy középkor. Az elektromos kézikütyük középkora. Lesz ez még másképp is, figyeld meg. Nem olyan nagy baj, ha az embernek kimarad ez-az ebből a sötét korból, amikor nem a gép van az emberért, hanem jórészt fordítva. Mert mi a szarért én tanuljam meg az ő nyelvét, amikor ő van értem?
...és egyébként "qujvasok" pénzt spóroltam azzal, hogy nem veszem meg ezekből a kis szarokból a legújabbat...
-
upszilon
őstag
Viszont van olyan, aki szeretné azt, hogy GPS is legyen benne.
Elbeszélünk egymás mellett. Mondjukhogy van benne. És hogyan fogja használni? Hová rögzíti és mivel? Hogyan kap majd áramot? Stb?
Maradjunk annyiban, hogy a rögzítés kardinális kérdés. Ha az nincs megoldva rezgésmentesen, stabilan, hogy a készülék jól látható legyen vezetés közben, de ne zavarja a kilátást és jelet is biztonsággal vegyen, akkor nem lehet majd használni üzemszerűen és akkor mindegy, hogy van benne, vagy nincs benne GPS.
...és egyébként nemérdekel tovább ez a téma.
-
upszilon
őstag
Archos 70 amit leginkább ajánlanék, bár ugye abban nincs GPS.
Az én tapasztalatom szerint, nem is kell bele GPS. Én a kocsiban egy erős tapadókorongosat használok. És ez bizony nagyon fontos dolog. Megfelelő rögzítés nélkül ugyanis (szinte) lehetelenség normálisan használni.
Egyébként a 10,1"-os Archos kb mikor jön és kb mennyibe fog kerülni nálunk?
-
upszilon
őstag
Te most miről beszélsz? Én nem biztattam senkit, hogy ilyet forgalmazzon kishazánkban. Én csak megkérdeztem, hogy arról a négyszögletesített körröl beszélsz-e, vagy van még valami más is. De nem válaszoltál nekem érdemben, csak hepciáskodsz, hogy miért nem forgalmazzátok. Most mivan? Miért nem lehet kitárgyalni a részleteket? Vagy ez itt OffTopik? Én nem hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged