Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

Mindenhol azt olvasom, hogy az Amazon-féle saját Android, a Fire OS az mennyire korlátozott a "normál" Android-hoz képest, ez pontosan mit takar?

Eddig annyit sikerült összegyűjtenem/kivennem, hogy csak az Amazon saját app store-ja működik rajtuk, Google Play nem. Próbaképpen megkerestem pár általam fontosabbnak ítélt app-ot, mindegyik fent van az Amazon alkalmazásboltjában is, tehát várhatóan a Google Play hiánya nem jelentene problémát önmagában.

Azt is olvastam (de elég régi, másfél éves infó volt), hogy az Amazon App Store-ba nem lehet magyarországi kibocsátású bankkártyaadatokkal regisztrálni (mert ugye az Amazon nincsen hivatalosan Magyarországon). Ez volna igazából a komoly probléma, mert az Amazon könyv- és videószolgáltatásait nem tartom nélkülözhetetlennek, de alkalmazásbolt nélkül érdekesen lenne használható bármelyik okostelefon, tablet...

Gondolom, olyan korlátozások viszont nincsenek, hogy csak Amazon-tól vásárolt médiatartalom kerülhet rá egy Kindle Fire tabletre, más forrásból származó meg nem.

(Tudom, hogy szinte mindegyik Kindle Fire tabletre fel lehet hekkelni CM vagy azon alapuló ROM-okat, de tényleg az érdekel, hogy a gyári OS-szel mennyire használhatóak itthon.)

Köszönöm előre is. :R

Új hozzászólás Aktív témák