- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Technoman
őstag
Köszi srácok a tanácsokat.
Egyébként a8I fórumtárs volt a probléma megoldáshoz a legközelebb THX érte
Már van dts-em istami_: sajnos nem, mivel "csak egy gagyi" FHD-s Pana Tv-m van. Ettől függetlenül egy rakat 4K-s tesztet lefuttattam vele és még így is csodaszép a képe.
Kezdem megszeretni a kis drágát.
Most már azt is értem, hogy sokan miért röhögnek, ha valaki átlagfelhasználásra 100-ért Dune-t/Popit vesz. -
Mike88
senior tag
Nem, sajnos... bár biztosra vettem, hogy ez nem fog működni. Már elpakoltam holnapra (ajándékba lesz), még felkerül jó pár kiegészítő, de sejtésem szerint a reset gomb rövid megnyomására bekapcsol majd, de ha nem, akkor majd a tápellátást szakítom meg egy (bontó) nyomógombbal azt' lesz bekapcsoló gomb.
Biztos vagyok benne, hogy nem lehet annyira esztétikusan megoldani, mint ahogy egy gyári kapcsolót elhelyeznek/beépítenek ilyen boxokba, legalábbis én nem fogom tudni úgy megoldani, de attól még funkcionál majd.
Egyébként android alól sem kapcsol be a szerencsétlen, ill. ott nem kapcsol ki, csak "alvó módba" küldi, amennyiben "kikapcsolod", szal olyan, mint mikor a kikapcs gomb rövid megnyomásával lekapcsolnád a kijelzőt egy telefonon, tableten, tényleges kikapcsolás nem történik.Ja, s persze a távirányító gombkiosztását azért átakarom kicsit buherálni, hogy legyen elérhető gombbal az EPG pl. stb.
Szerk.: Te ugye nem NAND-on használod? Ha jól emlékszem panaszkodtál arra, hogy fagy néha. Kártyáról nálam is volt fagyás, lassú is volt. No de egy elég sz.r kártyára telepítettem.
-
-
Túl sokan töltöttétek le megánál is van napi limit ahogy google drive nál is, délután felteszem másik tárhelyre is!
KF_flexi : ez a gyári android recovery, nem a twrp valamit nem jól csináltál vagy próbáld másik pendrive ról és fat32 re legyen formatálva NTFS ről nem indul a twrp
-
hari73f
aktív tag
Ne vedd sértésnek, de a "teljesen hangtalan " valahogy mégsem illik a mai HDD-k
akusztikai tulajdonságai közé... ha pontos megjelölést kívánunk tenni.
Kit mennyire zavar... hallásküszöb kérdése is..Tény, hogy a régi 3,5" HDDk sokkal jobban kerregtek
Én pl. 3-4 méterről hallom ezeket a 2,5" HDD-ket csendes szobában,
az asztali gépben 1m--ről már kimondottan zavaró egész nap hallani...Acer Travelmate B115 netbookokból első dolgom volt kivenni az
500GB Seagate Momentust, illetve a WD5000-t.
Nos.. ezek az alig 2éves típusok el sem indulnak USB2 hubról külső táp nélkül..Munkám során napi szinten cserélek DVR(felvevős) tv boxokat,
javarészt a kis HDD hal be.. nem vagyok meggyőződve a technológia tartósságáról
(fél-1-2 évet használt, márkás eszközök)De itt a személyes tapasztalat is.. két 80GB Samsung HDD épp 3 év 2 hónap után, épp a garancia lejártával adta meg magát
Az újabb SSD-k tartósságáról: [link]
az Endurance mezőt figyeld meg.személy szerint egyetlen (múlandó) előnyét látom a HDD-nek: a fajlagos ár/tárolókapacitás arány
-
pinnacle
nagyúr
Kérdeztem, az is fejlesztői változatnak van jelezve. Egyébként miben jobb a 006-nál? Samsung 32GB Class 4-es kártyám van, ezzel is elég gyors, lehet, hogy 10-est kipróbálok majd, igaz nem tudom, hova tud még gyorsulni.
LibreELEC-nél jelzi, hogy végleges verzióknál bekapcsolható az automatikus frissítés. Nem tudom, hogy ez működik-e. -
csak akkor lép ki ha a beállításaiban matatsz! Fim nézés közben nem lép ki!
távirányító : egyszerű nekem is pont így van GT1+MiniMX3(és lassan érkezik a MiniMX is, gondolom annak is ez lesz a távja ami a MX3é) egyiket irányítom az infrás távval a másikat pedig a T3 légegérrel így nincs össze akadás egymással!
-
igen felmegy sem az SPMC hez nem nyúl sem a VidonXBMC hez és a sima Kodi hoz sem teljesen külön települ!
Hyena : akár hogy babrálom a CEC beállításait még teljesen kikapcsolva is ugyan az simán ujraindulSomatom : sz tem a Reboot/restart programok is ezeket a megoldásokat használják azokkal sem ment a kikapcsolás!
De kipróbáltam amit írtál arra is ugyan azt csinálta simán újraindult, valamit el cseszhettek ebben az új kernelben!
-
Hyena
senior tag
Csak kivancsisagbol kerdezem, neked is kinai lett az elso reboot utan? (mas is irta, hogy neki kinai lett es neki is megy a leallitas. az is lehet, hogy a CEC zavarja be a dolgot egyeseknek...)
A hivatalos forumon az alabbi tanacsot adjak mikor nem kapcsol ki amit valaki kesobb meg is cafol , hogy neki nem jo, de talan 1 probat meger."Just disable "one power button" in HDMI-CEC settings."
Nekem siman mukodik a leallitas igaz, csak a gyari tavkapcsoloval.
A zold villogas ugy tunik megszunt, haloszobai hasznalatra immar tokeletes.Az idokozben felmerult tv tuner igeny miatt azonban esetleg lecserelnem egy olyanra amiben van az is, ezert kerdezem nincs valakinek wetek play 2 keszuleke tapasztalata rola? Ahogy utananeztem az eleg jonak tunik android alatt is. Valami ellene vagy mellette? Vagy jobb otlet?
-
én ahogy írtam nem gyári rom volt fenn így nekem fel kellett tennem előtte azt, fel is tettem a teszt verziós 104M0 RGB -t hát arra nem jelezte hogy van OTA így futottam még 1 kört a sima 104M0.img -t tettem fel arra egyből jelezte hogy van OTA
Felment szépen hiba nélkül nálam csak ez a kikapcsolás nem megy, és elővettem megint a jól bevált MINIX_XBMC.apk -t és ezzel ugyan csak sima DTS amit enged Passthrough módban de itt TÖKÉLETES a hang semmi akadás vagy csuklás pont olyan mint LE alatt! És természetesen a HD-Master hangok is mennek de csak sima DTS be küldi ki! így már mondhatni lehet használni android alatt is média playerként a GT1eta sima Kodival továbbra sem jó mert ott valami oknál fogva sorba jönnek a kihagyott/eldobott képkockák!
jézusom : ezt tedd fel ezzel megy a vissza gombolvasd el miről beszélünk Beelink GT1 Box ról van szó és a friss Gyári Android 105M0 OTA frissítésről, neked ezzel nem hiszem hogy foglalkoznod kéne ha LibreELEC et használsz ott megy minden hang!
-
djnice
veterán
Nincs gond az S905-tel ahogy írtam is, Sigma minőség. A megjelenítőm az csak egy 46"-os Full HD Toshiba TV, de teszteket HDMI capture-el végzek, hamarosan majd bekerül az Amlogic is.
SD esetén homályosabb a felkonvertált kép a többi lejátszónál, főleg sw dekóderrel pl DVD ISO-nál, ezért érdemes ezeket mkv konténerbe ámuxolni, úgy már nem fog akadozni a kép hw dekóder esetén sem. -
Dr. Venkman
tag
Be van kapcsolva a hálózatra várás és fix ip-je van a Mini MX boxnak, nem értem mi a gond. Lanon és wifivel sem működik. Időközben felfedeztem, hogy a Movieshark sem frissül, szóval sem az Exodus, sem a Movieshark nem jól működik emiatt a hülye dátumbeállítás miatt. Nincs a Kodinak valami dátumbeállító külső addonja?
-
igen már nálam se engedi azt írja egy pillanatra hogy 0 db van és nem teszi a kosárba!
Szerk: Most jött GearBest től az emil, hogy feladták a MiniMX -et meg küldték a nyomkövetési számot is!
Akkor úgy néz ki szerencsém volt és az utolsót sikerült +vennem
Egyébként nekem nem számít milyen tápot adnak, úgysem használom SEMMINEK se a gyári tápját, pedig a GT1.nek a picuri tápja elég jónak ígérkezik, és a MiniMX III nak se olyan rossz az Intertek tápja!
Amúgy UK tápos van még és engedi is kosárba tenni, azt is meglehet venni nyugodtan átalakítóval mehet az is, hiszen ezek a tápok 100-230.V ig használhatóak!***********************************************************************************
syler123 T95M nem kell nekem, jó kis gép de 100.as LAN NEM KELL!!!
Az S905X ek hiába alakulnak LibreELEC alatt mivel az összes S905X BOX csak 100.as LAN-t tud így én azokat alapból számításba se veszem!
Nagyon soványka az a 10-12.Mega/sec ami át vánszorog a 100.as LAN-on! jó még egy 25.gigás BD-iso még eldöcög vele, de kb ott a vége!Esetleg lehet hozzá venni USB3.as Gigabit LAN adaptert, amivel olyan 25.Mega/sec ez fogsz tudni, de mi értelme abból a +15.usd ből amibe az adapter kerül kapsz jobb BOX.ot nem beszélve arról hogy egy USB portot el veszítesz és Android 5.alatt nem is kezeli az usb-s lan adaptert legalábbis az enyémet nem viszont LE alatt ment szépen! a GT1 en meg ugye 6.os droid van ott megy simán Android alatt is!
-
-
-
zetecR
addikt
Mondjuk még nem sokat használtam, de szerintem is tök jó a MiniMXIII távja.
Tegnap egy csomót állítgattam, a hátam mögött volt a táv, rá sem látott a dobozra és vitte.Pl. a szolgáltatói beltérik távja fényévekkel gagyibb mind design, mind anyaghasználat szempontjából.
Pedig elég kényes vagyok az ilyesmire... -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Tényleg lehet valamivel tesztelni, hogy a box milyen sebességel tud olvasni?
sixer66 nyomkövetve, milyen postával adtad fel? Én USA/EU-val, ez ha jól tudom a cseh, lehet, hogy jobb lett volna holland vagy svéddel. Van ilyen tapasztalat, hogy Kínából melyik postával érdemes rendelni?
-
Nekem ebben is szerencsétlenség volt kifogtam egy szar selejtes olvasót! De már Rendeltem hozzá 10.db ot 1,85.dolcsiért csak nem tudom hogy fogom kicserélni mert elég közel vannak egymáshoz az olvasó rész forrasztási lábai!
De azért ez is marha jó: 2.dolgot vettem összesen GearBest -en és mind 2 hibás/selejtes! Pedig most még fog kelleni vennem tőlük valamit 70.dolcsiért le kell vásárolnom akit vissza térítettek T95Max árát, nem tudom meddig lehet tartogatni a virtuális pénztárcában a vissza kapott összeget!
-
DoItYourself
Topikgazda
A gyártók honlapján - ha van egyáltalán - sokszor nincs infó a max. memóriakártya méretről, a kereskedők pedig általában ezzel a szöveggel hirdetik a boxokat: Max. Extended Capacity: 32G.
Beelink GT1 esetén ezt írják a honlapjukon: Expand Memory Micro SD Card (Maximum support 32GB) -
-
azzal villogott sajnos! hiába tettem vissza a lementett TWRP mentésed!
Tegnap megtaláltam a gyári teljes 102M0.img fájlt amiben sok egyéb más is van, nem csak a kernel+system+recovery partíciók, és most úgy néz ki megint jó amilyen gyárilag volt és nem villog!***********************************************************************
djnice próbáltad már én még a 2vel ezelőttit(LibreELEC-S905.aarch64-8.0-devel-20161013131557-r0000) próbáltam de az még elég fapados volt! -
bostone
addikt
Még 21 hónapig a upc-hez vagyok kötve tv ügyileg, és elég cudar a műsorstrukúra, így kétszer is meggondolom mielőtt megnyitom a folyamot a média előtt. Ezért nem is próbáltam megkeresni azt a kodiban, ami elől menekülök.
Az említett alkalmazások egyébként csak az elégséges képminőséget teljesítik.
Pontosabban mit kell 24 hz-re állítanom és hol? Nálam tényleg nem jött elő olyan szinten ez a probléma, hogy a kardomba dőljek, de mint említettem még az út elején járunk. Reméltem, hogy lesz időm vele foglalkozni, viszont a rövid hétvége is közbeszólt.
(Valaki rábeszélhetné a mestert, hogy gondolja meg magát és a 912-ekre is hímezzen egy klassz rendszert.)
-
törölt tag
Ez teljesen normális dolog, a mobiltelefonok egyik másika olyan forró tud lenni hogy szinte süt, azokhoz képeset legalábbis filmezés közben a mini box épp hogy csak langyos, Gondolom akik húzósabb játékokat futtatnak náluk jóval melegebb de kérdés hogy arra ez mennyire ajánlott.
-
pinnacle
nagyúr
-
Értem, de mégis miben jobb a lejátszás terén a régi széria? Amire én használnám: HDMI-vel kötném TV-re, azon keresztül szólal meg a sztereó hang, és 1080p / 4K sorozatokat néznék rajta. Semmi extra, a gigabites LAN, illetve az ac-s WLAn pedig azért kell, mert lehet, hogy SMB-n keresztül érkezne az anyag.
-
Beni2360
félisten
Ma megkaptam egy fórumtárstól vett minimxIII-at. Azt kell mondjam nagyon jó kis box ez. - ezt én is meg tudom erősíteni. Nekem mindkettő az 1/8 gb és a 2606 változat is remekül működik.
Nálam a hang és a kép erőbe megy onnan hdmi-n megy a kép a projiba a hang meg a rendszerbe. Igaz LE használok de ha kell megnézem droid alatt is a hangokat. -
Zol77
aktív tag
Kipróbálom mindkettőt,a hdmi-t,meg az optikait is. Csak ehhez kicsit szét kell szedni a rendszert,most egy Shield Tv hajtja a projektort,ez a könnyeb próba,az optikaihoz meg ki kell bányásznom az erősítőt a bútorból.
Nekem lényegtelen lesz,hogy mit csinál,meg mit nem a GT1 a hangal,mert ez egy netezős,játszós ajándék lesz majd karácsonyra,filmezni meg ott a Shield,ami hibátlanul teszi a dolgát már egy éve nálam,
annak ellenére,hogy itt lehúzták a fórumon. Ez is egy vélemény,az is egy vélemény volt. Visszatérve a GT1-re,annyira megtetszett,hogy lehet veszek majd a hálószobába is,így majd ágyból lehet nyomni ScummVM alól a Monkey Island I-II-t. -
horeee
tag
Hogy soha egyet sem döccen, arra azért nem raknám le a nagyesküt, mert soha sem úgy ülök le egy film elé, hogy direkt azt figyelem döcög-e, de eddig nem tűnt még fel, tehát az biztos, hogy 5-10 másodpercenkénti akadás nincs, mert azt azért észrevettem volna.
95% DD amúgy, DTS nem sok filmemen van, de direkt megnéztem pár olyat is, és nem tűnt fel semmi hiba. -
TCr
veterán
Én is tisztában vagyok vele, hogy kevés a HD hangsávval rendelkező magyar szinkron létezik.
Pelican fórumtárs értette a lényeget.
Nem a HD hang miatt nézem eredeti nyelven a filmek legtöbbjét, hanem mert javarészt a magyart félrefordítják, nem odaillő szinkronszínészeket alkalmaznak szerepekhez, teljesen más hangsúlyt használnak... és még sorolhatnám naphosszat a kifogásaimat.
Én sem vagyok perfekt angol.Pelican: a mai 100k-s HD-s erősítők (a használtan 100k árúakat is beleértve) sajnos köszönőviszonyban sincsenek az Ax5i-vel hangminőség terén, így megértem, hogy a kolléga miért nem vált újabbra.
-
Beni2360
félisten
Olvasom itt a vergődést de senkinek nem jutott eszébe, hogy ha van egy 3.5" külső házas vinyó az is táplálja a gépeket.és ott van minden ami kell.
De lehet ilyet itthon is kapni használd a gugli keresőt. -
-
Van USB-A <=> USB-A kábeled?
tehetsz 1 próbát hogy nem a tápcsatlakozóról adsz neki tápot hanem az usb -ről!
magyarán csak TV-t / Monitor-t dugsz rá HDMi-n, meg valamelyik USB portba(próbáld mind a 4.portba ha nem indulna az első próbával) összekötöd a PC -vel! ha úgy elindul(nekem elindul így mind a 3.boxom és rendesen be is tölt a rendszer) akkor csak a 5V táp szabályzó része ment el, az még talán javítható!
-
Zebra23
csendes tag
Ahogy Multibit is írta kevesebb az erőforrásigénye.
Összehasonlításosteszt egy raspberry pi-n.
Igaz itt 4 mag van de kevesebb cpu és ram használat jobban kiméli a dobozt
Lehet placebo, de mintha gyorsabb lenne nfs-sel a beletkerés, film indítás, ritkábban csúszik el tekerés után a hang....
Meg a biztonság. Én csak az LE dobzok fix ip címére adtam csak olvasási jogot nfs-be. Több éves film gyüjteményre vigyázzni kelle a raid 5 mellet -
Nem tudom nekem soha semmiben nem volt szerencsém(ezt a Beelink GT1 et is csodálkoztam hogy én nyertem meg tesztelésre itt magyar országról biztosan jelentkeztek rajtam kívül mások is tőlünk)
Amúgy lehet már nagyon ismerős a vámosoknak a nevem (csak ebben az évben 115 csomagom jött idáig kínából) lehet ez az oka hogy felfigyelnek rám!
Silent77, Songoman : nem is azt írtam hogy 20.dollárt mondtatok, de ilyen 2000.Ft okat írkáltatok hogy majd annyit kell fizetnie a kollégának, ne vezessétek ennyire fére őt mert ha vissza kerestek volt itt más is aki GT1 et vett és megfogták neki is és közel 11 000.Ft fizett rá Vámot, de gondolom neki a DHL végett volt ennyire magas a költség!
-
Csicsóka
őstag
Amit a dózer nem lát, nem feleslegesen van az SD-n. Ott tárolja a LE és Kodi az összes beállítását, médiatárat, stb. Az a legegyszerűbb eljárás a cucc migrálására, hogy megcsinálod az új SD-t, majd amikor már elindult a kodi, be sem állítod hanem leállítod. Kiveszed az SD-t és a régiről átmásolod az egész ext4 partíció tartalmát az új kártyára. Ha jól emlékszem egykor volt a TC-het ext3 plugin ami képes volt ezt megoldani. Ha mégsem jól tudnám, akkor feldobsz egy Lubuntu-t egy pendrive-ra, majd arról bootolva már szabad a pálya, mert lazán kezelni fog mindenféle fájlrendszert.
-
a8l
aktív tag
Végre változott a tracking: 2016-09-27 12:37 Célországba megérkezett
1-2nap és itt van.Lenne egy kérdésem LE-vel kapcsolatban:
A kodit azt is az sd-re telepíti vagy a emmc-re?
Fel lett telepítve egy vacak 2GB-os kártyára az LE007, tegnap megjött a 16GB-os sandisk amire véglegesen menne.
Hogyan rakjam át úgy hogy minden beállítás meg minden ugyanúgy maradjon?
HA rufus-al megcsinálom az új SD-t és utána átmásolom a régiről a tartalmakat TC-vel akkor működni fog?
Az 512MB-os részen felüli részt látja valami vagy abszolút feleslegesen van 512MB-nál nagyobb kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac mini (2023 with M2)
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest