- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
blakey #47420 üzenetére
A 4K HDR és Dolby Atmos, DTS:X volt a cél, erre ajánlottad.
Mint kiderült a YT videóknál max. HD-t tud a CE (Kodi), Androidon még nem próbáltam.
A YT csak bemutatásra kellett volna, hogy ne kelljen egy filmet ezért elindítani, mert pont nem lesz effekt, amit megmutatnék.
Úton van a demo disc, az erre a célra jobb lesz.
Mi lesz a távirányító sorsa? -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #47293 üzenetére
Ez nagyon jó.
a kijelző erős és fehér de CE alatt lehet állítani az erősségét
Gratula a fejlesztőknek, mind hardver, mind szoftver szinten.
A kedves Horizon HD fejlesztői tanulhattak volna tőlük.
Más.
Jelenleg keresek egy második box-ot a teljes 3D-s támogatás miatt, de még nem tudtam dönteni, hogy Zidoo vagy valamilyen RK legyen. Szívesen fogadnák ötleteket, akár privátban is.
-
bala6120
senior tag
válasz
blakey #47287 üzenetére
A nappaliba kellett egy box családi film és sorozat nézéshez. A BB2-t én használom
. Szintén Italy rendelés hétfőn, szerdán már CE ment rajta. Tényleg minőségi box, jól néz ki. CE alatt minden rendben, Androidot nem használjuk. Tetszik, hogy a kijelző kikapcsolható, így nem zavaró az esti filmezés közben. Vezérlése CEC-en keresztül történik, mely hibátlan.
-
Bogyi007
veterán
válasz
blakey #47263 üzenetére
Ergo ez használhatatlan (lesz) vagy mókolással javítható lesz?
Még ismerkedem a témával de ezen írás alapján kell majd elindulnom?Vagy mondjam inkább vissza az egész rendelést inkább?
Most még visszalehet. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #47268 üzenetére
A VORKE Z6 Plus-ból még lehet valami, ha azt mondod annyira jó rajta az Android. YT FHD-ban (a gyerek miatt fontos) és csak amolyan "szokásos app-ok" lennének fontosak, hogy ne fagyjanak, vagy akadjanak. Lokál videóra úgyis CE menne rá.
Te honnan rendelted? Itt Lengyelből ingyenes szállítással 63$, itt Németből csak 60$, de nem értem a szállításnál mit akarna jelenteni az, hogy "Egyesül Államok"... Sajnos olcsóbban nem találtam.
-
mpo
veterán
válasz
blakey #47156 üzenetére
Ki fogom törölni az egyik usert (a normál Google fiókom) és marad az erre a célra létrehozott.
A YT add-onsba sign in, kér kódot, a laptopon ott ültem előtte és beírtam, erre kiírt másik kódot.
Lehet, hogy kétszer kér?Csak a Dolby Atmos YT videót akartam Minixen indítani, sikerült is bejelentkezés nélkül (keresni kellett), jó lett a hang, a kép nem.
Az optikai nem tudja a HD hangokat, a HDMI ARC-nál lehet, hogy a tv lesz kevés.Ha jól értem, akkor jelenleg a Minix CE-vel max. HD-t tud a Youtube-on?
-
-
mpo
veterán
válasz
blakey #46543 üzenetére
Tegnap megjött az AVR és a hangfalak, összeállt a MINIX-Denon-Samsung UHD tv trió.
Köszönöm az eddigi segítséget.
A MINIX-en Coreelec van, a KODI-val vannak gondjaim, még nem ismerem, lejátszáskor az állítási lehetőségek két sorban (két fél képernyő) jelent meg, az mkv-ban lévő felirat villogott (amikor a John Wick 2-ben oroszul beszéltek). Késő este már csak egy rövid próbára volt idő.
A display beállításokban kísérleteztem, hogy férjen ki a menü, mi a jó érték 4K tv esetén?
-
-
mexel
veterán
válasz
blakey #46647 üzenetére
Azok a videók? az 1 vagy 2 videó és nagyon határeset hogy gond van-e vele. Droid alatt kicsi, de LE alatt igencsak kérdéses, ha nem mondod mit nézzek nem vettem volna észre. Az átlagember azon semmit sem lát hibának szerintem. Attól viszont nem fagy, csak talán van egy kis röccenés benne. De ezek elég érdekesek.
A távot honnan tudod, azt mondtad pár napja nem próbáltad, be van csomagolva. -
mexel
veterán
válasz
blakey #46613 üzenetére
Azért kell a dualban meghagynom a LE-t mert a CE-nek sok a frissítése ( szerencsére) és dualban azt nem lehet auton hagyni, a felhasználók nagy részét viszont nem lehet olyasmire rávenni hogy manuálisan csinálgassák. Ezért még marad így, pedig sokan kérték hogy legyen benne CE.
( a táv az nagyobb gond mint más egyéb, ez nem kerül fel a hibalistára?)Mik azok a videók amik nagyon hibáznak LE alatt 905W-n? Az én tesztvideóim már mennek, tudsz nekem küldeni pár sample-t amik LE alatt nem jók és CE alatt már mennek? Gyűjtöm a macerás teszteket, mindig kellenek amikor csinálgatok rom-okat.
-
blakey
titán
válasz
blakey #46623 üzenetére
Na, egyre közelebb vagyunk a hiba forrásához így akinek van kedve az esetleg megnézhetné a következőt:
Kell egy sorozat amiben több epizód van és kellenek külső feliratok, ha mindez megvan akkor jöhet a "Lejátszás innen" opció, normál esetben működik a felirat és nincs gond de, SMB-n nem működik, helyi tárolóból igen így még az NFS-t is le kéne tesztelni.
Köszi -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #46606 üzenetére
Lehet megvan a probléma forrása!
Mivel az mkv-nél meg lehet adni a "Movie name" mezőt, így aki kódolta beírhat bármit (pl. Wasabi: Wasabi.2001.1080p.BDremux.AVC.DTS.Hun-ICE), így nem a fájl névre keres rá, hanem erre a névre! Az LE alatt ez a feature még nincs.
A beállítások sem egyértelműek (legalább is a magyar fordítás). Beállítások->Média->Videók és itt a "Videó címke használata". Majd ehhez a súgó, magyarázat, "Ha az mp4 vagy mkv fájloknak van címkéje, akkor használja ezt a könyvtárat a metaadatokhoz".
Azaz, az mkv-ban lévő "Movie name" mezőt veszi alapul, és ezt használja a film keresésére, nem a fájl nevét.
Kikapcsolva azonnal megtalálta a hiányzó filmeket.
Még jó, hogy telepítve van a MediaInfo program.
Köszönet az ösztönzésért!
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #46604 üzenetére
Ha zárójel gond lenne, akkor egyet sem találna meg, az összes fájl nevében benne van.
Még azon is gondolkoztam, hogy a frissítésekkel ment el valami a CE-nél, így az újabb Nightly-t friss telepítéssel tettem fel, de az sem találta meg az említett filmeket.
a zárójel is olyan írásjel ami néha gondot okozhat a fájlkezelésben, tapasztaltam más területen.
Ez igaz, de nálam csak Linux* van (talán kivétel Öcsém Horizon TV-je, de az is megeszi), így nincs vele gond, a miniDLNA is jól kezeli.
Egyébként mappákat csak gyűjteményekhez használok, a többi csak úgy "bedobva".
Én mindenhol mappákat használok, jobban szeretem így.
* Android-os telefon, Linux-os PC, Samsung TV.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #46594 üzenetére
Az elsőnél még az lehet, hogy két verzióban is megvan (3D Half SBS, HEVC H.265), így csak az egyik kerül be (LE alatt mind a kettő bekerült).
A Wasabi-t nem olyan régen tettem be, az LE egyből meg is találta (TMDB), CE alatt nem találja.
Ahogy a "Gyilkos robotok" is megvan az oldalon, [link], LE meg is találja, mind magyar, mind angol címmel, CE csak angol címmel, évszámmal.
(#46595) Kenderice
Nem, az a virág boltból van (mindig meghagyom az információk végett), azt nem eszi meg. A Kodi-nak XML kell, persze .nfo kiterjesztéssel.
(#46599) blakey
A zárójel az évszám miatt kell (Kodi Wiki).
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #46583 üzenetére
Nálam is a TMDB-t és TVDB-t van beállítva az összes eddig használt rendszeren. Jelenleg 2 film van, amit nem talál meg (a többit már töröltem). Így szerepelnek egy "Videok" könyvtárban (nem használok ékezeteket, mert egyes eszközök, programok nem szeretik
).
Jurassic.World/Jurassic.World.(2015).1080p.mkv
Wasabi/Wasabi.(2001).1080p.mkvÉrdekes módon a Jurassic World 3D-s verzióját megtalálta (Jurassic.World.3D/Jurassic.World.(2015).3D.hsbs.1080p.mkv). Még a "Gyilkos robotok"-kal küzdöttem, LE alatt maradhatott magyar címmel, meg is találta, CE alatt már az angol kellett évszámmal (Runaway.(1984).720p.mkv).
A sorozatoknál - ha jól emlékszem - a Runaways, CSI: Cyber, SWAT (2017), mind kézzel kellett megkeresni CE alatt.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #46578 üzenetére
Ez nálam is jelen van, azaz, az LE alatt mindent megtalál, de CE alatt egy pár filmet nem (pár sorozattal is trükközni kellett). Minden beállítás, kiegészítő megegyezik a Krypton és a Leia alatt, meg a fájl nevek a Wiki szerint vannak elnevezve. Ráadásul a honlapon meg is találtam az összes hiányzó filmet azon a néven, mint a fájl neve.
Arra nem jöttem rá, hogy a Leia vagy a kiegészítő a ludas, hiába naplóztam a netes lekéréseket, nem találtam rá megoldást. Egyszerűen, nincs találat jön válaszul. Ugyan azt az URL-t böngészőbe beírva meg van találat. Talán a header-ben küld valami rossz, hibás kódot egyes filmeknél, sorozatoknál a kiegészítő.
-
Martin Eden
tag
-
-szabi-
addikt
válasz
blakey #46520 üzenetére
Hi
Ezt egyenlőre még kerülném.
(#46515) Keef_Lee
Ismerőseidnél wifin vagy lan működik?
Auto frame rate alapbeállításon vagy valamelyik level?
Kodi-n a TV felbontás ott sem változtatható?(#46517) kenand
Ami most rajta van android verzió 7.1.
Honlapon Tanix TX3 Max Firmware Update 20180321
Miképp tudom lekérdezni box jelenlegi firmware verzióját?üdv
szabi -
blakey
titán
válasz
blakey #46454 üzenetére
Ha túltesszük magunkat e kezdeti akadályokon akkor utána minden működik egész tűrhetően, de én is gyanítom, hogy kernel szinten valami nem kerek, van a tesztfájlok között egy telefonos tesztvideó, na azzal lefagy a rendszer, LE 8.2.3.1-el és a …MC-vel nincs ilyen gond. Egyébként gyakorlatilag semmi különbség a kártyáról futtatott rendszer és a gyári rendszer között. Képminőség szerintem tök ua., HDR-SDR konverzó is hasonló, lehet, hogy a műszer megmutatná a különbségeket. Maga a Vero4K+ ugye egy átszitázott x96 és valószínűsítem, hogy jobb hűtéssel, mert az valóban szembetűnő volt, 50 fok körülire melegedett. Akinek nem kell Android és a Linux is a barátja valamint a médialejátszás mellett a nyitottabb Linux is érdekli akkor annak jó választás lehet, de ha van egy korábbi S905/X/D/W box akkor azon is ki lehet próbálni a rendszert.
Köszönöm a lehetőséget Patice-nak, hogy felajánlotta kipróbálás céljából a saját eszközét (ez a reklám helye), ezzel a próbával is gazdagabb lettem.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #46448 üzenetére
Igen, így van, ezért is akarom tudni hogy a táv lagolás csak nálam van vagy minden 905W-n. Akkor lehet nekik jelezni, de amíg user error pl nálam addig nem szeretnék senkit hülyeséggel bombázni. Ma kipróbálom régebbi CE-vel is ha lesz időm, kíváncsi vagyok.
Mondjuk érthető ha nem tudnak minden hibát észrevenni, millió boxon millió felhasználó különböző feljhasználási móddal.
Amikor telefon fw-t csináltam, és azt hittem jó jöttek a visszajelzések hogy pl a gombok világítását nem lehet kikapcsolni, nem reagál semmire. Nekem eszembe sem jutott ezt tesztelniVagy az egykezes mód nem megy, stb. Olyan dolgok amit nem használok, nem próbálok. ( persze mindig azzal van a baj)
-
ttt
senior tag
válasz
blakey #46448 üzenetére
Na én pont a napokban raktam freeze-be a 4.2-t
A 4.1-el beállítottam mindent és engedtem had uppoljon, csupán csak 1-1 napot kellett eltöltenem a boxokkal mire minden általam használt dolog újból működött
Szóval most inkább kivárok és nem azon megy a keresgélés, hogy most mi rontott el mit...
-
mexel
veterán
válasz
blakey #46442 üzenetére
Én nem is a fejlesztőket akarom bántani, mert becsülök főleg minden olyan dolgot amit a közösségért tesz valaki, csak arról beszélek hogy nem biztos hogy mindig változtatni kell ( kényszeresen) ha valami működik.
Szóval te óvod a gyári távokat
Akkor ha valakinek van ilyen tapasztalata 905W és CE ügyben megírná? Csak hogy tudjam nálam van-e a baj, vagy csak pár embernél, vagy mindenhol élő a probléma. Pl ezeknél a videóknál nálam mindnél lagol a táv, nagyon. ( mind deinterlacing, ezzel lehet tesztelni is).
Ha nálam van a gond keresem az okát, mertt duálba szeretném rakni a CE-t de így nem nagyon lehet. Köszi ha valaki megnézi. Sajnos itt ahol vagyok most nem nagyon tudok mást tesztelgetni, csak majd otthon.
Annyit tudok megnézem majd régebbi CE-vel és sd-ről is. -
mexel
veterán
válasz
blakey #46439 üzenetére
Nekem pl van egy MX3 távom és azzal nem működik, pedig az mindennel megy kb.
Az pedig hogy nem szándékoznak mindent támogatni nem jó, mert hiszen mindenki akarja mindennel használni, ezt ők is tudják, azért is van pl a fórumukon leírva hogy hogyan kell configolni a távokat.
A lényeg éppen az lenne hogy elérhető legyen minden támogatott SOC-ra, ha nagyon specifikus lesz, a használótábor megcsappanhat. A boxok naponta változnak, a távok változnak, így csak katyvasz lesz szerintem.
Elhiszem hogy jobbá akarják tenni, nyilván azért dolgozik vele mindenki, csak néha úgy érzem túltolnak dolgokat ( ezt nem csak a CE-re értem, bármilyen program vagy app fejlesztésére, ezért már off is)
Ez a whitelist is kicsit érdekes volt. Miért nem csinálják meg inkább a régen működő, aztán teljesen kikopó alvó módot, és van még pár apróság ami jó lenne ilyesmi helyett.
Az tény hogy végre gyorsabbnak tűnik pl a Youtube ( amire szintén ráférne valami újítás), kicsit gyorsabbnak tűnik a tv csatorna váltás. Ezek jó dolgok.Te próbáltad a TX3 minidet a saját távjával? Nézd meg hogy nálad is lagol főként macerás, vagy deinterlacinget igénylő videóknál? Ha egyéni probléma akkor itt kell keresgéljek mi lehet az oka.
-
Márton
nagyúr
válasz
blakey #46363 üzenetére
hát nem tudom kamu-e.
megy neki a 4k/60 hdr a hdmi 2.0 kimeneten
egyedül a wifije katasztrófa..
hogy tudom letesztelni, "mennyire kamu" cucc?junkpod: nyilván, csak az megint több prociidő, nem tudom visszatölteni az editorba, mert az csak h264-et ismer, stb. nem fárasztalak az okok sorolásával, de van elég.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #46319 üzenetére
Azt nem tudom már milyen volt fent de most 8.95.3 végű van.
Teljes káosz mert még a légegér sem megy rajta. Csak egy billentyűzetes tuchpados cuccal működik.
kmarci25 - ebben egy be nem határozható wifi kártya van de eddig ment valamit SSH-ban be kellet másolnom és működött.
Ui: Nem is müxik droid alatt a wifi.Még be sem engedi kapcsolni a wifit.
- LE alatt megy a táv -
qolu
csendes tag
válasz
blakey #46212 üzenetére
Ez a /storage/.config mappa hol található? Nekem coreelec van az sd-n és 2 felé partícionálta a burner. Amelyiken a rendszer van nincs .config mappám, és létrehozni sem tudok, mert azt írja hogy adjak meg fájlnevet. A másik partíciót pedig mindig le kell formáznom amikor a kártyáolvasóba bedugom, mert a windows nem látja azt a fájlrendszert ami rajta van.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #46308 üzenetére
Kérhetnék egy ki segítséget?
Ismét elővettem a MINI M-G S905 boxomat CE van rajta és működött az SSH-n buherált távom. Most frissítette magát és nem megy a táv. Már nem emlékszem mit kellett csinálnom ssh-n keresztül. Hiába kutatok-keresek nem lelem a megoldást. Esetleg te vagy más tudna nekem útmutatást adni.
Előre is -
havri1
félisten
válasz
blakey #46294 üzenetére
Másodikat megcsináltam már, belefagyott, nem indult sajna.
Elsőt még megpróbálom, bár már túl sok meló van vele, és még a plex sincs fent.Bár az is lehet rossz imaget raktam fel..melyik kellhet rá?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
blakey #46197 üzenetére
Kicsit tesztelgettem a CE 8.95.4.2-t más mintákkal is, ha nem volt engedélyezve az E-AC3 receiver, akkor nem volt hang azoknál a mintáknál, ahol transzkódolni kellett volna. Ránéztem az erősítőre, érdekes, mert kijelezte a DD5.1-et, de néma volt, csak egy pattanó hang volt az elején. Ha engedélyeztem az E-AC3 receiver-t, akkor működött rendesen, bár mintha lett volna kis kihagyás 10-15 mp-ként.
Kösz, hogy ránéztél, egy gyors teszt után úgy néz ki ezzel a nightly-val ismét jó a transzkódolás. Úgy látom mostanában variáltak valamit a DD+ kapcsán, lehet, hogy ahhoz volt köze.
(#46203) ztsoft: kösz a tesztet neked is.
-
Truman
senior tag
válasz
blakey #46252 üzenetére
Hát akkor tuti az az opció lehetett bekapcsolva, mert nem olyan távoli emlékek még ezek. Nem is olyan rég levittem a cuccot szüleimnek, hogy nézzenek rajta filmeket amit hozok. De egyszer se kapcsolták be, csak mikor én is ott voltam. És tökéletes volt a lejátszás a Philips FHD TV -jükön.
-
-
mexel
veterán
válasz
blakey #46212 üzenetére
Így történt pedig, köszi, de valami nem stimmelt a conf-al, ha bemásolom nem is indul a box
Visszarakok egy gyári rendszert rá, ezt most hozták és nem tiszta rendszer van rajta ( mondjuk sok köze nem lehetne hozzá).
Ha lesz időm folytatom.Csicsóka: köszi, kipróbálom, igaz közben azt a boxot odaadtam amire kellett, de másikon megnézem
Darvinya: miért nem tudom? Pl usb rack amiben az ssd van, vagy van itthon satás-usb csatlakozós ssd-m is. Nem kell hozzá több kiegészítő.
-
-
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
blakey #46192 üzenetére
A default beállításokon felül csak a passthrough, ac3, dts es ac3 transcoding van engedélyezve. Ezzel a beállítással ugyanaz a DD+ hangsávos fájl LE7 alatt DD5.1 lesz az erősítőn, míg CE alatt csak egy pattanó hang van, utána csend. Ha CE alatt bekapcsolom a DD+ receivert, csak akkor transzkódol DD5.1-re.
A csatornák száma 2.0, de spdif esetén ez a jó beállítás. Az audio device szintén alap (aml8...pcm), kipróbáltam aml8...hdmi-n is, de ugyanaz. -
peterk
senior tag
válasz
blakey #46192 üzenetére
Nem vagy hibás, de egy magyar fórumon egy angol link esetén az a kérés, hogy egy fél mondatban írjon az ember mellé egy megjegyzést szerintem nem olyan kérés, amit ne lehetne tiszteletben tartani. Semmiből sem áll, és segíthet azoknak akik nem beszélnek/olvasnak angolul.
Más: Észrevett már valaki fagyásokat CEC miatt? Mostanában jöttem rá, hogy a boxot simán le tudom fagyasztani, ha a TV távirányítójával vezérlem CEC-n keresztül. Elég bemennem bármelyik listába (filmek, sorozatok, zenék), és gyorsan scrolloznom, 2-3 fel-le scrollozás után elég stabilan kifagy az egész. Nem egyenként lépegetve, hanem tempósan scrollozva (folyamatosan nyomva tartva vagy nyomva).
Ha a saját távjával csinálom, akkor működik rendesen. (Well, nem teljesen, mert ha kitartóan scrollozgatok, akkor előbb utóbb saját távval is ki tudom akasztani, de így sokkal ritkábban.)Nem biztos, hogy Kodi probléma, mert az egész box leakad. Inkább kernel lefagyásnak tűnik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest