- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
válasz
blakey #53680 üzenetére
Nem ExoShark bibi lesz, mert másik kiegészítővel a felirat keresés ugyanúgy kifagy.
Kipróbáltam a helyi hálózaton lévő film lejátszásakor tudok keresni.
Szóval kiegészítő vs tallózás gondnak tűnik.(#53678) LógaGéza
A képen lévő oldalon megadtam a könyvtárat ahol a feliratot letöltöttem, de a nyelvet nem állítottam át.
Köszi. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #53665 üzenetére
A Nightly-t nem használom mert 1x már befürödtem vele.
Na az 1 sori lement minden hiba nélkül.
A 2. elején rögtön a 4. percnél megállt és utána pár mp múlva gyorsított felvételként hang nélkül pörgött és helyre állt a lejátszás. Megnéztem a proci 53 c.fokos volt. És a végén kb 90% ismételten csinálta a torpanást igaz mosd mind két esetnél a homokórát nem mutatta.
Frissítsd manuálisan a dtb-t is. - ezt hogyan kellene?
Tudod nálam csak az SSH-n keresztül állt helyre a táv. -
-szabi-
addikt
válasz
blakey #53674 üzenetére
Nah most kissé zavar van, mikor azt írtam nálad minden működik te úgy vetted azt gondolom nem igaz?
Ezért szúrtad be a képet?
Mert erről szó sincs egy pillanatra sem merült fel bennem kétség.Ami bennem ez esetben felmerült az az, hogy van egy problémám amire nem találok kereséssel megoldást.
Ezért megkérdezem itt a topikban talán a legutóbbi hibajelzésem óta már működésre bírható.
Amire te azt válaszolod ez nem probléma mert nálad működik.
Nem csak nálam másnál is jelentkező probléma amire semmi megoldást-ötletet nem kínál az, hogy nálad működik.
Ezt bátorkodtam megjegyezni szó sem volt arról, hogy kétkedem.Nah ez már ötletelés én nem gondoltam rá mert LE-Kodi alatt működik, de kipróbálom másik kiegészítővel.
Ahogy a régi tanárom mondaná: tudsz te ha akarsz. -
-szabi-
addikt
válasz
blakey #53667 üzenetére
Nos én nem a felirat letöltéséről (online) beszélek hanem felirat kereséséről (helyi).
A letöltés egy másik érthetetlen sztori.
Lejátszás előtti felirat keresés:
Ez nem helyben hanem online keres szóval a magyar fordítás kissé kevert ez esetben, de a lényeg:
Megtalálta a magyar feliratot, de kiválasztani nem tudom, hogy adja hozzá, Semmit nem tudok vele kezdeni csak annyi, hogy van.
Elindítom a lejátszást, persze a magyar felirat nem jön automatikusan.
Itt jön a képbe a letöltés és keresés menü.
Letöltésre ezt kapom:
Itt nem látja a korábban már jelzett magyar feliratot.Ekkor döntöttem úgy, hogy letöltöm és majd kereséssel betallózom amire kifagy.
Mint mondtam nem csak nálam, próbáltam megoldást keresni, de csak más panaszost találtam: itt szintén.Egyébként nem kötekedésképp, de észrevetted már ha valaki megjelenik itt egy problémával arra a válaszod szinte mindig az, hogy nálad minden tökéletesen működik?
-
Beni2360
félisten
-
válasz
blakey #53630 üzenetére
Rendicsek, nem is volt ez a celom, csak meg nem ertem el azt a szintet, amit eddig nyujtott a rendszer.
Remelem, hetvegen lesz ra eleg idom, es sikerul ugyanolyan jol beallitani.Viszont a tv beallitasatol fuggetlen, hogy mashogy deblock-ol a coreelec, mint az x86-os libreelec. Nem merem ramondani, hogy jobb, vagy rosszabb, de mas.
-
válasz
blakey #53598 üzenetére
Nnna, kikapcsoltam a full range-et a TV-n.
Most eltuntek az artifactok, igy minden jo, leszamitva, hogy feljebb kellett vennem a fenyerot a TV-n, hogy a sotet reszletek is lathatoak legyenek.
Valahogy az x86 eseten tobb a reszlet sotet helyeken artifactok nelkul, de azert mar kozel vagyok hozza igy is.
Egyelore az az allaspontom, hogy az AMD IGP egy kicsivel meg mindig szebb kepet eredmenyez, de meg allitgatom a TV-t, hatha csak beallitas kerdese. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
blakey #53622 üzenetére
A NAS-om már legacy státuszban van 3 éve, csak egy régi verzió telepíthető rá a Plex-ből, próbáltam kikapcsolni benne mindent, ami transzkódolással kapcsolatos. Végül töröltem róla, mert teljesen belassult már a médiatár felépítésétől is, egyszerűen kevés hozzá. Fájlszervernek megteszi, minden máshoz kevés.
(#53623) vargalex: PC-ről fut a utorrent, PC-re is tölt le, onnan másolom fel a NAS-ra időnként.
-
jobbagyi90
újonc
válasz
blakey #53562 üzenetére
Na csak sikerült összehozni a nagy részét, CE távirányító filmek megosztás mennek szépen külső hdd-ről.
2 dolog viszont nem akar összejönni:
1. movieshark repo
Bármit szeretnék innen feltelepíteni telepítés nem sikerült hibát dob ki csak. Pár kiegészítő jól jönne innen főleg HBO GO.2. tubecast
Ez feltelepíteni sikerült elvileg fut is de nem látja se telefon se gép semmi, csak a tv beépítettjét ami sajnos lassúcska már nekem.Valaki találkozott már ilyennel?
Merre induljak el szerintetek?
Előre is köszönöm!Szerk.: Bocsi egy Beelink GT1 esről van szó(2/16)
-
-
mexel
veterán
válasz
blakey #53577 üzenetére
Köszi!
A kérdésem inkább úgy teszem fel: ha pl 905x-en kikapcsolom a deinterlacinget ( ott nincs hiba ezzel) akkor rosszabb lesz valamivel a kép, vagy lesz valami változás? ( nem feltétlebül a rosszabb a lényeg, hanem hogy mi változik azzal ha kikapcsolom?) Látni valamit?
(Én nem látok különbséget de az nem jelent semmit) -
válasz
blakey #53575 üzenetére
Oks, kipróbálom a deinterlace kikapcsolását is meg a kábelcserét is este.
A 8bit-re korlátozás be van kapcsolva kezdettől fogva.
Nem is igazán a boot képernyő, hanem a coreelec logo után válik zöldessé a kép. A logo háttere még szép fekete.
No, este kiderül. Ha nem jön be, kipróbálom libreElec-kel is. -
mexel
veterán
válasz
blakey #53575 üzenetére
Tényleg ezt már akartam is kérdezni. A kijelzők nagyobb százaléka azért még 8 bites, akinek nem 10 bites a panel az kapcsolja ki, vagy csak ha anomália van?
( én pl egy LG demóval találkoztam eddig ami fekete képet adott ha ez nem volt be vagy kikapcsolva)Vagy normál esetben lényegtelen amíg nincs hiba?
A másik: a deinterlacing-et csak 905w-n és néhány 912-n szoktam kikapcsolni mert ott muszáj, 905x-en, D-n stb amin nem muszáj, ott ha kikapcsolom akkor lesz minőségbeli különbség? ( pl rosszabb a kép?)
Ezek még mindig nem teljesen tiszták nekem
-
gtamate2
veterán
válasz
blakey #53500 üzenetére
Kipróbáltam Pendrive-ról, nem volt vele különösebb probléma. Annyi, hogy direkt nem laktam be az addonokat kihagytam. Most felraktam távnak megfelelő konfig fájlokat, nagyjából oké most a távirányítás, a keyeditorral javítottam a gombokat, amik nem működtek megfelelően.
Lehet hogy ez volt a gond egyébként, mert a Keyeditor nagyjából mindig kifagyott, most ment rendesen és azóta nem sikerült fagyasztani egyáltalán a rendszert. Lehet, hogy letiltom a keyeditort egy időre a biztonság kedvéért.
Egyébként a távirányítót nem használom eleve csak bekapcsolásra, telefonról sokkal kényelmesebb kezelni, ezért nem foglalkoztam vele túlzottan.
-
Met
nagyúr
válasz
blakey #53423 üzenetére
Felraktam a CE-t és furcsán működik a táv (CoreELEC-Amlogic.arm-9.0.1-Generic.img.gz) a bal nyillal megy lefelé pl.
Próbáltam átmásolni az Android remote.conf-ját eszerint mert se win intézőből se TC-ből nem látom a droid könyvtárát de Can't open /dev/amremote-ot kapok. -
Luissimo
veterán
válasz
blakey #53398 üzenetére
nekem jött nemrég egy ilyen iweipo, először nem derült ki, de miután használtam, kiderült, hogy a Z gombja érzéketlen, arra nem ír és még csak fel sem kapcsolja a bill.háttérvilágítást.
a többi része rendben működik, a Z gomb is kattog gombnyomásra mint a többi, de nem kapcsol és nem is lehet vele Z betűt gépelni.kezdeni kellene vele valamit, mert ha visszaküldöm, annyiért egy másikat is vehetnék...
Szedett már szét valaki ilyet, milyen a belső lelkiviláguk, hogyan lehet egyszerűen szétpattintani ?
-
moltam
tag
válasz
blakey #53372 üzenetére
Köszi a válasz, akkor ebben az irányban indulok majd el.
Lenne egy másik kérdésem is:
Kicsit elhamarkodottan rendeltem meg az x96 minit, mert sajnos nálam csak a wifi jöhet szóba, ezért terveztem külső antennát forrasztani a gyári helyett, de ahogy nézegetem ebben nincs külön antenna, hanem a nyákon van.
Van valakinek tapasztalata vele hogy van-e forrasztási pont egy SMA antenna számára? -
pruzsi
őstag
válasz
blakey #53347 üzenetére
Innen
https://github.com/AlexELEC/AE-AML/releases/tag/3.0.4
AlexELEC-S9XX.arm-3.0.4.img.gz
ez lenne ha jól gondolomhttps://libreelec.tv/downloads_new/
itt viszont melyik,ha megérhetnélek linkelnéd.
https://github.com/wrxtasy/LibreELEC.tv/releases/tag/8.2.4.1
device tree melyik jó hozzájuk?
-
Tim82
félisten
válasz
blakey #53269 üzenetére
Valószínűleg félreérthető voltam, nem Tanix TX3 Mini L-ről van most szó (ez az utód lesz, mely valahol a holland és magyar postaszolgálat között lebeg jelenleg), a régi Beelink Mini MX-et próbálom feltámasztani (illetve a NAND-ra sikeresen visszaflashelt Androiddal és a droidos Kodi appal rendben is működik, figyelembe véve ezek korlátait - a memóriakártyával és az arra tett CoreELEC-kel lehet gond), amíg a Tanix meg nem érkezik.
syler123: őszintén szólva, Linuxos laptopon GParteddel töröltem először a partíciókat, utána azzal formáztam FAT32-re és utána írtam ki rá újra Etcherrel a CoreELEC-et. Csak miután ez sem bizonyult sikeres metódusnak, írtam ide.
-
-
cof
veterán
válasz
blakey #53188 üzenetére
Nem vagy tisztában a DRM fogalmával látom. Simán lehetne rögzíteni a stream-et ha nem lenne az adatfolyam védett, ezt a chrome, firefox böngésző feloldja, mert tudja a widevine-t, a digionline, na! Az nem DRM védett. És igen, a HBO GO is DRM vezérelt.
Amelyik Box-on nincs legalább Widevine L3 licensz nem fog menni a Horizon GO app, a program elindul, de az adás már nem.
-
cof
veterán
válasz
blakey #53178 üzenetére
Horizon Go soha nem volt HD, csak SD;
"A Horizon Go szolgáltatás HD felbontású tartalmakat nem közvetít, így a lejátszó eszközöknél nem kritérium a HD képes felbontás megléte. (A HD csatornák közvetítése SD módban történik) A Horizon Go szolgáltatás nem támogatott az Apple TV és az Android TV készülékeken."
De igen, DRM védett MPEG-DASH.
Tanix TX3 Mini is ahogy olvasom csak L3-s, U1-en is mennie kellene Kodi-n SD-ben HBO GO-nak, aztán ez a libwidevine.so lehet segít rajta, a netflix addon leszedi a megfelelőt ha jól tudom.
-
szabochris
aktív tag
-
szabochris
aktív tag
-
-
cof
veterán
válasz
blakey #53168 üzenetére
Igen, ahogy nézem Widevine L3-at tudja, az meg csak SD-re elég, azért ment neked a Horizon GO. HD-hoz L1 kell, ha nincs benne firmware szinten a támogatás akkor a libwidevine.so-val nem tud mit kezdeni (nem tudja mi feloldani a titkosított folyamot), de majd a hozzáértők jobban megfogalmazzák.
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
blakey #53147 üzenetére
Ha valaki CE-vel használja mi lesz a különbség bármelyik boxnál? Teszteltem Minix-et, Z6-ot és sok boxot, CE alatt nem láttam hogy bármi más lenne. Az összes912-es ugyanolyan volt, az összes 905x ugyanolyan volt és kb az összes 905W ugyanolyan volt. A droid is csak gyári állapotában más mindegyiken, ha belepiszkálunk kb ugyanazt adják ( filmezésről beszélünk).
A 912-es GT-re felmegy a Z6 droidja és az talán jobb is.Ez csak az én véleményem: nem biztos hogy túl sokat érdemes különbségre áldozni ( kis tétel az még ízlés dolga) de túl sokat szerintem nem ér meg mert nincs akkora különbség talán az átlag viselkedésben.
Ami más lehet: wifi erőssége, sd olvasó, vagy memória sebessége, de a wifin kívül a többi leginkább csak mérhető dolog, ha valaki kábelen használja kb mindegy lehet.
De mégegyszer írom, ez saját privát vélemény csak. ( Jelen esetben nincs nagy különbség, nem konkrétan erre ítam most) -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #53062 üzenetére
Először én is erre gondoltam, utána felmásoltam a NAS-ra, akkor sem indult el.
A sample fájlt letöltöttem, az sem megy. Nem értem.
Ha frissítek a legújabb stabil verzióra, akkor marad minden a régiben? Főleg a távirányítóra gondolok. Most egy kicsit össze vagyok zavarodva, hogy pontosan a távirányító aktiválása hogyan is zajlik -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #53057 üzenetére
Na, most aztán teljes a képzavar.
Letöltöttem ezt, és simán elindult:
https://4kmedia.org/sony-bravia-uhd-hdr-4k-demo/
Ez HDR videó 10bit HEVC
A Jellyfish demoból is kirpóbáltam kettők UHD fájlt és simán megy.
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-h264.mkv
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #53055 üzenetére
Kellene, de mégsem teszi.
Kedves barátom hozott vagy 5 filmet UHD-ben, de egyikbe sem tudtunk belenézni, mert egyik sem indult el.
Egyelőre ez az UHD dolog még nem aktuális, de azért jó lenne tudni, hogy mi a gond vele.
Maximum majd frissítem a CE-t, utána megint megpróbálom.
Az AVR nem szólhat ebbe bele ugye? -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #53050 üzenetére
Akkor azt hiszem, hogy lassan nem ártana frissítenem.
Azért furcsa a helyzet, mert ennél a verziónál simán elindul a sample:
Solo.A.Star.Wars.Story.2018.REPACK.2160p.UHD.BluRay.HDR.TrueHD.Atmos.7.1.x265.HUN-LegacyA repack kodekje:
Encoder...........: x265 2.9
Resolution.......: 3840x1608
Parameters: Main10/L5.1/High 4:2:0/10bit/HDR10/BT.2020
Bitrate..........: 21.2 Mbps
FPS.............: 23.976 fpsAmi nem indul:
Codec..........: HEVC, HDR 10, BT 2020
Resolution.....: 3840x2160
Bitrate........: 43100 Kbps
Fps............: 23.976A Minix tud egyáltalán HEVC mellett HDR 10-et?
-
Dolphine
addikt
válasz
blakey #53045 üzenetére
A TV egy Sony XF9005 ez elvileg tudja a HDR-t és a 10 bitet is.
A rendszer úgy van összekötve, hogy Minix - Denon X1500H (ez is tudja a HDR-t és a 10 bitet, ha jól látom) és úgy a TV.
Valami beállítási probléma lesz akkor. Azon gondolkodom, hogy vajon a Whitelist jó-e.
Az FPS-t elvileg a CE állítja, a frissítés a kép előtt-után van beállítva. -
blakey
titán
válasz
blakey #53044 üzenetére
Sikerült megszerezni a mintafájlt és simán elindul S912-n, semmi gondja nem volt. Valami beállítási baki lehet a rendszerben.
Amúgy ez HDR, ha a TV-d nem képes a HDR vagy a 10 bit megjelenítésére akkor fekete képernyőd lesz, próbáld meg a CE beállításainál kikapcsolni a 10bitre való váltást, úgy legalább 8 biten menni fog. Esetleg olyan fps-t választottál amit az eszközök nem tudnak. Használsz "Whitelist"-et?
-
válasz
blakey #53025 üzenetére
Mert vannak eladók(nem itt gb.n) akik így trükköznek, hogy pl egy 50.dolcsit érő cuccot úgy árulnak hogy 30.dolcsi a termék +20.dolcsi a szállítási költség és így kijátszanák a vámot, ezért számít bele minden egyéb költség, amit be kell küldened (bizonyítani hogy valójában mennyit fizettél érte)a postára pl: PayPal fizetési bizonylat, vagy banki fizetési bizonylat, azokon is a teljes vételár szerepel mindennel együtt amit levontak a számládról. És amit a posta ad(vagy letöltöd előbb a posta oldaláról) vámkezelési papírt, azon is fel kell tüntetni külön a szállítási költséget.
-
dugesz77
őstag
válasz
blakey #53012 üzenetére
Annyi a lényeg ha 10 euro alatt van egy terméknél a kiszabható áfa értéke akkor eltekintenek tőle. Így jön ki a 42$ körüli áfamentes vásárlás.
Másik topikból: "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztálya azt a tájékoztatást adta: 2019. március: 42,03 USD-ig, 58,75 AUD-ig, 55,44 CAD-ig, 42,07 CHF-ig, 32,23 £-ig és 282,34 CNY-ig adómentes a küldemény!" silent77 -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #52975 üzenetére
Köszönöm az infót!
Az eddigi tapasztalataim nagyon jók.
Jó pár filmel, sorozattal, demó videóval teszteltem. Nálam az első "röccenés" az első felirat eltűnésekor jelentkezett, de utána már nem volt. A "Motion Bars"-nál sem lehetett észrevenni, pedig ott azonnal látható.
A hőfok is 8 fokkal visszaesett (a legkomolyabb 4K HDR demó videónál, eddig közel 60 fok volt, most 52-nél megállt), sőt, a fájlkezelőt megnyitva a CPU terhelés is vissza esett 1,4 - 3 % közé, eddig ennyire alacsony soha nem volt (a dirtyregions visszarakva 5,2 - 8 % volt).Ami viszont rosszabb lett, az a "Jellyfish" 400 Mb/s-es videó, eddig az első felében voltak apróbb akadások, de a mások fele már tökéletes volt. Most mindenhol vannak akadások, a 300 Mb/s-es viselkedik ugyan úgy, mint a 400-as. A dirtyregions visszarakva sem lett jobb a helyzet, sőt, még rosszabb a CPU terhelést és a hőmérsékletet nézve. Igaz, hogy filmben még nem láttam ilyen nagy bitrátásat, lehet nincs is.
Ezen kívül mást nem találtam, minden jól működik nálam.
-
Dolphine
addikt
válasz
blakey #52950 üzenetére
Médiatár tisztítás megvolt.
Az a baj, hogy mindkét fájl el lehet indítani. Olyan, mintha kétszer keresne a NAS-on anyagot a rendszer, az egyik, csak fájlnév, a másik meg rendes sorozatcímmel jelenik meg.
Lehet, hogy eltávolítom az összes elérési útvonalat és elkezdem elölről. -
-
horeee
tag
válasz
blakey #52917 üzenetére
Az optikai kábeljeim bár nem egyformák, de mind hasonló, mert vackot nem veszek.
Kb ilyesmi mind:A box viszont ugyebár így néz ki:
Mint látható, egyik csati sem ér ki a készülékház síkjáig, hanem kb 1,5 mm-rel beljebb van.
A többinél ez nem is baj, de nekem mindegyik Toslink csatim kerek, és a henger átmérője szélesebb mint ez a négyzet alakú gödör, nos nekem pont ez a kb 1,5 mm hiányzik. Pont ennyivel kellene beljebb dugnom a csatit, hogy a körmök bekattanjanak a helyükre. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest