- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa7
őstag
válasz
korcsi #33333 üzenetére
Lehet nem volt egyértelmű amit írtam. A tvheadendet az elejétől a webes felületen konfigoltam, de miután beállítottam az alapokat, utána még külön kellett vele bohóckodni, hogy meglegyenek a csatornák. Ez kényelmetlenség, de rendben, betudom annak, hogy ez ilyen. Pusztán információ azoknak, akik annyira nem ügyesek és már itt elakadnának, mert ez eddig sehol nem volt leírva. El volt intézve azzal, hogy tvheadend servert és klienst felrakod, végig nexteled aztán boldogság. Közben ennél sokkal nagyobb szívás a dolog. DE megoldható. Számomra az igazi probléma, hogy míg Androidon a dtv-vel hibátlanul megy minden, addig LE alatt Kodiban hiába vannak meg ugyanazok a csatornák, a fele használhattatlanul akad és kockásodik. Mellé a dtv-ben gyors a csatorna váltás, kodiban nagyon lassú a jó csatornákon is. Ugyanaz a tuner, ugyanaz a gép.
-
castiels
addikt
válasz
korcsi #32953 üzenetére
Mert az X96 Mini is jó árban van. Ez egyáltalán nem ajánlott akkor? (905W-s)
X96 Mini TV Box 2GB RAM + 16GB ROM - 2GB RAM + 16GB ROM EU PLUG
-
blakey
titán
válasz
korcsi #32840 üzenetére
A Jarvis adatait nem vette át a Krypton, újra meg kellett csinálni az első lépéseket. Adatbázist manuálisan tisztítom ami már régi, elavult. Leia átvette Kryptonból, létre is hozta de már az új szerint "kommunikál" így egy Krypton alapú Kodiban megnézett anyagot már nem jelöl Leia alatt megnézettnek és fordítva.
Annak segíts aki segítséget kér, nálam jól működik. -
blakey
titán
válasz
korcsi #32826 üzenetére
Tőlem kérdezed? Ha nem egyezik az adatbázis az újjal akkor az új boxszal újra létre kell hozni az adatbázist, magyarul újra kell szkenneltetni az anyagokat és akkor lesz. Ha a Kodi verzió minden eszközön megegyezik akkor csak az elsőn kell megcsinálni a szkennelést és mindegyik átveszi, de ha eltérő a Kodi akkor újra létre kell hozni az adatbázist különben nem tudja beolvasni az eltérő Kodiból származó adatbázist, bár ahogy írtam, a legújabb Leia beolvasta a Krypton adatbázisát.
-
blakey
titán
válasz
korcsi #32566 üzenetére
Apple TV-n ilyet nem tudok beállítani, meg amúgyis jó ha ott vannak a fájlok, mert ha valamit nem talál meg az nem kerül be az adatbázisba és manuálisan kell megkeresni, de ha azonos rendszerű boxok vagy lehet szerkeszteni a dolgokat akkor jó dolog lehet a "sources" is.
-
korcsi
veterán
válasz
korcsi #32059 üzenetére
Újra neki futottam, LE NAND-on, fel dd-ztem minden lementett partíciót, system-re persze hibát dobott, hogy elfogyott a hely, újraindítás, megint másolás, és megint hibát jelzett systemre.
Előző körben annyi "apróságot" elkövettem, hogy a LE dtb-be a system méretét 2GB-ra módosítottam az SD kártyán.
Módosítottam az SD kártyán LE dtb-ben a system méretét 1-ről 2 GB-ra, újraindít, felmásol összes partició, leállít, kártya ki, újra indít néhány restart magától és indult az android.
-
Csicsóka
őstag
válasz
korcsi #32048 üzenetére
Az fsck javította is a fájlrendszert, vagy csak lefutott hogy tiszta?
Mert ha javított, akkor van magyarázat arra, hogy korábban miért nem tápászkodott fel a droid.
Amikor én tettem így vissza a droidot, az is recovery-ben indult el, és parázott, hogy nem ok neki a data, és formázni szeretné. Csináld mondtam neki, és már ment is reboot után. -
korcsi
veterán
válasz
korcsi #31983 üzenetére
Újra fel dd-ztem a dtb boot recovery particiókat, nyomtam egy: "e2fsck /dev/system " parancsot és jó lett, így dd-vel vissza tudtam írni az eredeti androidot a system partició méret problémájától függetlenül, most már csak tisztázni kell pontosan a lépéseket, hogy más esetben is megbízhatóan működjön.
-
korcsi
veterán
válasz
korcsi #31815 üzenetére
Sziasztok!
Nekiestem a dd-s módszerrel vissza állítani az androidot a 2GB-is system partícióva rendelkező x96 minin..
Az LE kártyán lévő dtb-jébe is átírtam 2GB-osra a system méretét, de lehet erre nincs is szükség. Első körben a system másolásakor hibát jelzett, restart után SD-ről indítva LE-t már elfért a system mentés a partíción. Kártya ki, indítás, recovery (fekvő robot hasa nyitva, piros háromszög felette) jön be, data, cache wipe, reboot de mindig a recovery jön be, azóta a systemet újra írtam, de az se segített.Aki jártasabb az android-ba tudna tanácsot adni, mi lehet a gond?
LE alatt a /dev/system csatolható:
M8SII-halo:~ # ls /tmp/system/ -al
total 104
drwxr-xr-x 20 root root 4096 Jan 1 1970 .
drwxrwxrwt 10 root root 220 Jan 25 21:41 ..
drwxr-xr-x 39 root root 4096 Oct 9 05:36 app
drwxr-xr-x 2 root 2000 8192 Oct 9 06:01 bin
-rw-r--r-- 1 root root 8034 Oct 9 09:57 build.prop
drwxr-xr-x 13 root root 4096 Oct 9 06:18 etc
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 9 09:57 etc_r
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 9 05:53 fake-libs
drwxr-xr-x 2 root root 8192 Oct 9 05:53 fonts
drwxr-xr-x 4 root root 4096 Oct 9 06:01 framework
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 9 09:49 kdplayer
drwxr-xr-x 7 root root 12288 Oct 9 06:01 lib
drwx------ 2 root root 4096 Jan 1 1970 lost+found
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Oct 9 06:01 media
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 9 06:01 package_config
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 9 06:01 preinstall
drwxr-xr-x 40 root root 4096 Oct 9 06:06 priv-app
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Oct 9 06:01 tts
drwxr-xr-x 8 root root 4096 Oct 9 06:01 usr
drwxr-xr-x 3 root 2000 4096 Oct 9 06:00 vendor
drwxr-xr-x 2 root 2000 8192 Oct 9 06:01 xbinÉs a kért adatok X96 mini-ről:
M8SII-halo:~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 292.7M 0 292.7M 0% /dev
/dev/mmcblk1p1 511.7M 205.5M 306.2M 40% /flash
/dev/mmcblk1p2 6.7G 3.2G 3.5G 48% /storage
/dev/loop0 132.0M 132.0M 0 100% /
tmpfs 403.0M 0 403.0M 0% /dev/shm
tmpfs 403.0M 8.6M 394.4M 2% /run
tmpfs 403.0M 0 403.0M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 403.0M 2.6M 400.4M 1% /var
tmpfs 403.0M 4.0K 403.0M 0% /tmp
192.168.2.64:/home/we/data
2.7T 2.1T 637.6G 77% /storage/data
/dev/system 1.9G 1.4G 566.1M 71% /tmp/system
/dev/data 4.3G 9.0M 4.3G 0% /tmp/data -
Csicsóka
őstag
válasz
korcsi #31740 üzenetére
Az a baj, hogy a projektet illetően, az 1 gigás standard ellenőrzése nem boldogít. Ezt jó lenne tudni előre, és akkor látszana hogy van e értelme egyáltalán továbbra is foglalkozni a témával. Mert publikussá csak akkor lehetne tenni, ha lenne egy támogatott, és egy nem támogatott lista a boxokról.
Az egész standard sértésre azért szoktak rá a gyártók, mert az idióta droid egyre csak hízik, minél magasabb verzió száma. Sok appot is bele akarnak zsúfolni előre telepítve, aztán kevés nekik az 1 giga. A T95m system-ből vagy 300 mega apk-t töröltem, ez mind extra app volt.
Vissza alakításról nem tudok. -
Csicsóka
őstag
válasz
korcsi #31730 üzenetére
Köszi!
És ilyenkor persze, már nem lehet dd-s mentésből visszaírni a system-et. Nics elég hely...
Sajnos ezek azok a boxok, amiknek nem szabványos nand partíciós táblája.
E miatt fog a dual boot projekt is megbukni, mert ha formázom a system-t, akkor oda lesz a droid.
A "jó" nand-os boxokon minden patentül megy. -
Csicsóka
őstag
válasz
korcsi #29969 üzenetére
Nincs a szkriptben parted, csak ext4 fájlrendszer létrehozás, az meg nem méretez. Én sem értem, hogy lett akkor kisebb a system. Most raktam vissza a MEGOGO-ra a droidot dd mentésből, hogy megnézzem, milyen sebességet tud a LAN. Reboot után kellett neki egy táp kihúzás, majd elindult recovery-ben, újra formázta a data-t, majd feléled szépen.
-
Csicsóka
őstag
válasz
korcsi #29951 üzenetére
Az installtointernal nem méretez át, nem nyúl hozzá az eMMC partíciós táblájához. Ha ezt megtenné, többet a droid el nem indulna. Biztos hogy 1.5 giga lett a system.img amit a dd leszedett? A három boxom mindegyikének 1 gigás system, a dd mentésben, és a kibontott firmware-ben is.
Simán vissza kell csak dd-zni a és indul a droid, ha nincs data mentés, akkor szokott recovery-ben indulni, de rendbe teszi magát, és újra indulás után már fel is éled. -
korcsi
veterán
válasz
korcsi #29708 üzenetére
Megoldottam kézzel, bemásoltam a backup-ot a megfelelő könyvtárakba.
Megjött a 25 dolláros 1/8-as x96-os ebay-es rendelés. Remekül működik, LE alatt is van wifi, reset gomb az AV csatlakozóban. Androidot egy youtube videó erejéig néztem, pixelesedés nem volt.
flash bench:
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 4.53s (113.00MB/s), CPU: user 0.00%, sys 5.09%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 14.30s (35.80MB/s), CPU: user 0.02%, sys 1.92%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 24.27s (21.10MB/s), CPU: user 0.06%, sys 2.28%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 24.50s (20.90MB/s), CPU: user 0.04%, sys 1.35% -
Danecay
addikt
válasz
korcsi #26186 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ! Miután megtaláltam a BOX cuccai között a Win32disk Imager-re, bíztam benne, hogy ez fogja jelenteni a megoldást, lévén minden bizonnyal ezzel csináltam több mint egy évvel ezelőtt az OpenELEC-es SD-t. Hogy ne bízzuk a véletlenre letöltöttem a legutolsó 1.0-s verziót (a 0.95-ös volt meg), feltelepítettem vele az image-t de ugyanúgy nem BOOT-ol mint korábban, sőt arra lettem figyelmes, hogy így még az Android sem látja a kártya tartalmát, így újra raktam ismét LibreELEC.USB-SD.Creator-al, hiszen ez egy dedikáltan erre a célra készített program. Csodálkoznék is, hogy pont arra nem lenne alkalmas mint amire készítették, míg más általános felhasználásra szán szoftverrel működne csak helyesen. Így ismét elérem az SD tartalmát Droid alól, persze BOOT-olni még mindig nem tudom. A korábbi cuccok közül felfigyeltem egy update_uboot dologra, majd rákeresve a topikban ezt a hozzászólást találtam #884 Mivel ilyen BOX-om van, gondoltam ez lehet a megoldás, főleg, hogy nekem is ott van a korábbi letöltések között. Update-eltem, Droid alól, TWRP alól, de ugyanúgy nem BOOT-olja be a Libre ELEC-et SD-ről
-
demmer123
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz
korcsi #22838 üzenetére
Hát elvileg 22 €-ig áfa mentes a szállítást nem néztem mert az hozzá adódik. De pár €-val nem vacakolnak.
Hát amint láto 8 € a szállítás.
Teljes összeg $ 27.97
Kupon kód: kellene keresni.
A MEGOGO MXV 4K meg €25.26
E szerint ez jobb vétel. -
-
paolinho
őstag
válasz
korcsi #21900 üzenetére
Sajnos itt is elakadtam. A 4 Gb-os boot microSD-nél még értem, hogy kevés a hely, de, ha beteszek egy 32 Gb-os, illetve egy 64 Gb-os pendrive-ot, akkor is azt írja ki, hogy "Nincs elég szabad hely a folytatáshoz". Ez pedig képtelenség. Nem hiszem, hogy több 10 Gb hely kell egy mentéshez.
-
paolinho
őstag
válasz
korcsi #21820 üzenetére
Nem! Tuti nem kevertem össze. Pontosan az általad belinkelt oldalról az utolsó előtti fájlt szedtem le (ahogy eddig is minden frissítésnél tettem), aztán be az Update mappába, és elindítottam újra a médiát. De valami nem lehet OK vele, mert az alábbi szöveget követően visszaáll az utolsó előtte lévő rendszer (8.0.2e)
Bevallom, újratelepíteni a "fogpiszkálós módszert" igénybe véve már nem igazán van kedvem, hisz tulajdonképpen f@szán működik ezzel is, csak, hát érdekelne, hogy mivel másabb az újabb.
Szerk.
Próbaképp leszedtem a legalsó tar kiterjesztésű fájlt, ami kapcsán márt nem írt FAILED-et, de viszonylag rövid tekerés után (ennél sokkal több idő szokott lenni), ezt a képet adta, majd újraindult a korábbi rendszerrel: -
paolinho
őstag
válasz
korcsi #21820 üzenetére
Pontosan innen szedtem le az aktuális frissítést, és lévén, hogy Beelink M18-asom van, lehúztam a kszaq-féle gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb nevű device_trees fájlt
Ezt az Összefoglalóban írtak szerint átírtam dtb.img-re, majd ezt felmásoltam az SD-re.
Mondjuk elszeretném kerülni a rendszer újratelepítését, bár lehet, nem úszom meg. -
Zebu
addikt
válasz
korcsi #21706 üzenetére
azzal küzdök én is, de valamiért nem ismerte fel őket. Adok neki még egy esélyt majd a napokban.
cask azért mert a szines gombok egyszerre hangerő gombok is pl. app, setup, hangerő. Tehát ránézésre a szines gombok valójában nincsenek
PEdig a harmony felrakta őket, a keymap editor, mikor pl a pirosat probáltam akkor nem csinált semmit.
-
rekop
senior tag
válasz
korcsi #21472 üzenetére
Akkor valami tényleg nincs rendben nálam. Esetleg az még lehet bezavarhat, hogy visszatettem egy mentést még a pi3-ról, mert nem akartam minden megosztást, lejátszó listát újra felvinni. Ha megjön az új kártya csinálok egy tiszta telepítést, hátha úgy jó lesz. Hálózattal nem lehet gond, ha kihúzom a kábelt a lejátszóból és átveszem a laptopba, ott speedtest-el megvan a gigabit, és ha nas-ra másolok oda vissza megy a 100MB/s sebesség.
-
Joshi
titán
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #21246 üzenetére
A remote conf-ban lehet bármi. Ideális esetben annak a távirányítónak a power gomb kódja van a bootloaderben is, amit mellé adtak.
Lehet, hogy valami olyan firmware van akkor rajta, ami többféle távirányítóhoz is jó, mert mondjuk újabban más távot adnak hozzá. Mi a firmware verziója (névjegy)? Ahogy írtam, amikor én próbáltam a rendszereket, akkor nem volt mini mx táv támogatás még a mini m8s II firmwareben. Vagy neked nem "mini m8s II" van, hanem valami más. mini nélküli m8s II -ről még nem hallottam.Ha android alatt csak standby-ba megy le, akkor valójában nem bekapcsolja, mert ki sem kapcsolt. Az működik akkor is, ha a bootloader nincs felkészítve a távirányítóra. Az én boxom mini m8s II fw-vel teljesen kikapcsolt.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #21237 üzenetére
nem cseréltél rajta firmwaret?
már csak azért mert nekem van mini mx (1/8). Ezen kívül egy m8s II mini firmware-re cserélt v88 pro-m is van. Az utóbbihoz direkt vettem m8s II mini -vel kompatibilis távirányítót, hogy azzal be tudjam kapcsolni.
Előtte próbáltam a v88 pro-val Beelink MINI MXIII II firmware-t is, aminek ugyanolyan a távirányító kódja, mint a sima mini mx-nek és így annak a távjával valóban sikerütl bekapcsolni a v88 pro-t is.
A lényeg: ha más box firmware-t teszed rá, akkor értelemszerűen annak a boxnak a távirányítójával lehet bekapcsolni is.
Vagy pedig másik fajta mini mx változatról (mini mx-g ? vagy ver 1.0 jelzésű) vagy másik fajta m8s II -ről beszélsz (mondjuk ami nem mini vagy nem II).
(#21238) darvinya
a hdcp 1.x-et szerintem már évek óta kb minden tévé és monitor támogatja. -
korcsi
veterán
válasz
korcsi #21221 üzenetére
Lefutott négy OTA frissítés, azóta bekapcsolható bármikor. A power ledre régebbi hozzászólásban fehéret olvastam, ezen bekapcsolva kék, kikapcsolva piros, és túl erős. Nehéz szétpattintani a dobozt? Inkább belülről árnyékolnám.
Csináltam tesztet, hát nem annyira meggyőző, LE alatt ugyanazzal a távirányítóval vezérelve a két eszközt, jól megfigyelhető a sebességbeli eltérés, csináltam videót is, a környezeti feltételek miatt csak privát célból, hogy ki tudjam értékelni.
Szerverről mysql aatbázisból dolgozik a kodi, NFS megosztás libreelec alatt linux alól csatolva.
Fájl nézetben fimek mappa megnyitása restart után elsőre amúgy is sokáig tart, körülbelül 10 másodperc, Gigabiten egy másodperccel kevesebb másodszorra 2 vs 1 az arány. Tartalmak is hamarabb indulnak, másfél másodperc helyett egy alatt.Véleményem szerint így egymás mellé helyezve jól megfigyelhető sebességbeli előny de nem jelentős a differencia.
-
junkpod
veterán
válasz
korcsi #20972 üzenetére
igen, igazad van. úgy emlékeztem részletesen is leírtam, de persze a kereső nem egy kész tálalás, tudni kell használni.
Az általam linkeltek alapján tovább kerestem, immár az "inputstream" szóra. És itt a Tieddel együtt, több leírás is található.
a további kereső-guruk kedvéért:
youtube yt 1080p fhd inputstream vp9(#20973) SunMount3r
Ne már... voltál már bármivel elégedett? kerested a yt fhd-t, tessék tálaltuk neked többen is, és ez sem elég? Persze gyere ide írogatni, hogy mit nem tudnak az s905-ösök, milyen instabilak, mennyire nem ajánlhatóak... Nem bántás akar lenni, csak azt szeretném kifejezni, hogy nem értem a szándékodat, mit szeretnél, mire vágysz lejátszók terén? -
synar
őstag
-
ekrisztian
őstag
válasz
korcsi #20685 üzenetére
Ott is vannak
Ez a mappolás dolog lehet a baj. Ha a varázslóval csinálok keresést, akkor csak a normál duplikálás van. De viszont egy csomó mux nem jó adattal van rögzítve és hiányoznak csatornák.
Ha bele javítok, már indul is a 8-10 csatorna ismétlődés.
Estére egy mux-al kipróbálom. Nem igaz, hogy ennyire faék legyek
Vagy megkeresem az előre rögzített műhold listát, és bele nézek/javítok. -
korcsi
veterán
válasz
korcsi #20410 üzenetére
Csak beírom ide, hogy a problémával kapcsolatban nincs nagy világvége, ha TV és box is ki van kapcsolva néhány másodpercig, és TV-t kapcsolom be először, akkor minden rendben. Ettől függetlenül, most nem kapcsolgatom, családnak nehéz lenne kommunikálni a dolgot.
(Ez a TV (lg 42pg3000) amúgy egy elég problémás eset, plazma létére a feketéje ócska, a bemeneteivel szívás van, néhány esetben magától kapcsol overscan módba stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Autós topik
- LEGO klub
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest