- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #69098 üzenetére
Nem vagyok egy nagy shell script mágus, de ha jól tudom a parancs végén a & jel azt jelenti, hogy háttérben fut tovább a parancs.
Ez esetben mi szükség van rá? Valaki elmagyarázhatná.
Mivel itt csak a fájl jelenléte a lényeg, így simán mehet az echo parancs is. Nálam tökéletesen működik.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #69091 üzenetére
Bt és wifi sem fontos . Ha netán Bluetooth-os távirányító kell ahoz úgyis adnak usb Bluetooth eszközt (van ilyenem ) .
Ahogy nézem mindegyiknek 100-as lanja van . Van egy magicse n5-öm annak is 100-as lanja van és simán viszi a 80 gb-os Avatart helyi hálózaton keresztül. Annál csak kisebbet töltök . így gondolom nem gond a 100-as lan ? Ordroid-ot nem ismerem . Az is olyan mint a coreelec? -
nfsu17
veterán
-
flash-
veterán
válasz
blakey #69047 üzenetére
oké, én azt nem tudom mit jelent, és azt sem hogy a coreelecben azt hova írjam bele..
láttam screenshotot hogy a googleben állitgatni kell valamit, oké megcsinálom a google-omon a pc-n aztán? hogy hozom össze ezt az eszkzzel?gondolom az eszközben is be kéne valahogy lépni de azt sehol nem írják hogy hogy -
interstate76
addikt
válasz
blakey #69017 üzenetére
és (#69018) SunMount3r
Most nem tudom megnézni a CE alatt látható MAC címet és sorozatszámot. Android-frissítés előtt ezeket nem néztem, viszont a CE-t a rendszer frissítése előtt és után is telepítettem, és mindkétszer ugyanezt tapasztaltam (ezt úgy értem, hogy a legelső Reboot from NAND előtt is problémás volt a CE). Ahogy a korábban írt androidos problémák sem változtak semmit a frissítéssel, de azért majd bepróbálkozom egy gyári fw-rel.
(#69020) mexel
nem próbáltam a másik device tree file-t, de biztosan gigás a LAN (Speedtest-tel mértem, maxolja a 250 Mb/s-os letöltési sebességemet).
Köszi mindegyikőtöknek, hogy próbáltok segíteni!
Remélem, valamelyik kollégának lesz ötlete a topikban. Ha nem, akkor megy vissza a TV mellé a jó öreg Beelink Mini MXIII-as, ezt meg akkor veszem elő, ha lesz rá custom fw.
Jut eszembe (fontos kérdés): van olyan S905X3-as box, amelyikre van custom fw? Nekem fontos lenne a használható android.
-
-
nfsu17
veterán
válasz
blakey #68907 üzenetére
Persze, értettem elsőre is, csak felfogni nehéz.
Mivel nagyrészt jó a videó, csak néha döcög meg...a régebbi gépek meg jobbak akkor ezek szerint...na mindegy.Most az az újabb bajom, hogy több 1080p25 film esetén, mikor elindítom ezeket, és rögtön nyomok egy codec infot, akkor kiírja, hogy 1080p25, majd 2s múlva meg átvált 1080i50-re.
Medio info szerint (pc-n) ezek 25fps filmek, semmi interlaced vonatkozásuk nincs.
Olyan is volt, hogy átváltott 1080p25-ről 1080p50-re...és úgy maradt...az nem 1080p50 film volt.
Egy következő indításkor már megint 1080i50 lett.
A tv végig 1080p50hz-en megy, bármit ír ki a codec info, tehát a frekit nem befolyásolja a kiírás. -
tobias40
veterán
válasz
blakey #68873 üzenetére
És ezt hogyan próbáljam ki?
Ezt úgy képzeld el nálam hogy lekapcsolom pl. a Mecool aktivitást és szépen lekapcsolja a tv-t és az erősítőt de a box marad bekapcsolva .(ahogyan kell)
Ott hagyom a távot az asztalon és nem csinálok semmit ,(elmegyek otthonról pl) több óra múlva visszamegyek még jó,megint nem használok semmit és egyszer csak látom hogy a box is ki van kapcsolva!
Ilyenkor ha elindítom a Mecool aktivitást akkor természetesen bekapcsol a táv mindent ahogyan kell de ha leállítom akkor lehet hogy fél óra múlva uanúgy lekapcsolja vmi pedig nem használom a távot.
Már számtalan beállítást kipróbáltam de nem lett jó.Sztem is jók a beállítások a Haronyban ezért nem értem miért nem úgy csinálja ahogyan kell.
Van egy Mederer lejátszóm is azonos beállításokkal mint a mecool és azt sosem kapcsolja le a táv,ezért gondoltam hogy a Mecool-nál lehet vmi bibi.. -
eastsider
nagyúr
válasz
blakey #68655 üzenetére
Ha veszek egy átalakítot és azon keresztül kotom a box optikajara a jackes hangfalamat akkor megmarad a hangerő állítás lehetősége a tv távirányítóval?
ha az LG tv-re dugom hasonló atalakitoval akkor tudon hogy elveszik a hangerőallitas lehetőségeX96 max plus (905x3) lesz a box
-
-
Gino20
őstag
válasz
blakey #68676 üzenetére
Ahhoz nem nyúltam. CE a bithub-ról elérhető legfrissebb CoreELEC 9.2.1 van. Nem értek hozzá. Droidot, hogy kell frissíteni? Ha a box nem a hangkeltőn keresztül csatlakozik a TV-hez hanem közvetlen, akkor működik rendesen a CE és droid is. Ezek alapján is lehet, hogy droid verzióval van a gond?
-
-
nfsu17
veterán
válasz
blakey #68519 üzenetére
''Sajnos'' youtube-on is megnéztem ezt a videót 1080p-ben, és ott semmi röccenés.
nem a forrásvideó rossz. Bíztam volna benne.
Minden be van jelölve.
1080p, igen a tv.
Két topiktársról még tudok, X99-el, esetleg ha ők is ránéznének.
Köszi blakey, szerintem itt el is engedem. -
nfsu17
veterán
válasz
blakey #68517 üzenetére
Jó, lehet kicsit lassabban értek, de ami késik...
Megvagyok.
30hz-re ugrik a tv. Performance mód.
Pontosan ugyan ott megdöcög, ahol eddig is. Flamingó felülről, krokodil oldalról, hajó...Ahol eddig sima volt, most is az. Ez kb a videó 95%-a. Tehát nem az van, hogy 15s-ig jó, majd döcc, és megint 15s...nem. -
ginola
addikt
válasz
blakey #68473 üzenetére
Ha otthon leszek, újra megpróbálom. Remélem jó a sorrend.
1. Az általad linkelt remote fájlt bemásolom a már általam linkelt helyre, miközben be van kapcsolva a box.
2. Újraindítom a boxot CE alatt.
3. Kikapcsolom a boxot CE alatt.
4. Megpróbálom bekapcsolni a táv gombjával. Ha sikerül, örülök! -
ginola
addikt
válasz
blakey #68469 üzenetére
Igen, előre telepítettel jött, stabil 9.2.1 van rajta. Tehát bekapcsoltam és működött!
Természetesen van másik kártyám, de elég bonyolult nekem ez a telepítgetősdi.......
Próbátlam összefoglaló alapján másik kártyára íni CE-t, de nem indult el, itt is fogpiszkálózni kell?
Ha visszarakom a gyári kártyát az új telepített után az működni fog? -
nfsu17
veterán
válasz
blakey #68464 üzenetére
Első nap a boxszal én is néztem egy 4k h264 videót...darabos volt, mint a fene.
Aztán körbenéztem és írták, hogy ezzel lehetnek gondok. Furának találtam, de elfogadtam.
Most akkor ez javult? Vagy csak egy esetet néztél?
Tegnap az m3 addonban néztem a kincskereső kisködmönt. Mivel az addonban nem lehet felbontást állítani, 4k-ban játszotta le. És ment szépen. Most akkor ezt nem értem. Nem kellett volna ennek is akadnia? Nem HEVC volt, és nem is vp9. H264 hw -
ginola
addikt
válasz
blakey #68457 üzenetére
Köszönöm!
Igen azt tettem be és ugyanúgy nem tudom a távval bekapcsolni a boxot, ha CE-ről kapcsoltam ki. Ha androidról kapcsolom ki, működik a bekapcsoló gomb.
Hogy tudom ellenőrizni root-nál, amit írtál? Egyáltalán hol van ez?
Elnézést a sok kérdésért, de eddig Dune lejátszóim voltak, ahhoz nem kellet különösebben ügyeskedni, hogy menjen minden rajta. Tehát úgy, hogy megértsem
A hangra nem tudok mit mondani, nem logikus.Dualos GT-kinget más is vett? Neki működik CE-ről kikapcsolva a boxot a távirányítóval való bekapcsolás? Nem hiszem, hogy jót tesz az állandóan a táp kihúzása.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #68457 üzenetére
Fura, ez most a SOC béli különbség miatt lehet, vagy közben elrontottak valamit a Nightly-kban?
Úgy értem te az összes Box-ra Nightly-zol és egyiken sem a stabil 9.2.1 van, nem?
Mert elvileg nem épp a King-nek és a VIM3-nak kellene jobban támogatottnak lennie a CE szerint?
----
Amúgy az NTFS vs CE probléma kapcsán: [link] Úgy látszik korán sem olyan vészes a helyzet, mint itt páran írták. -
stifi82
aktív tag
válasz
blakey #68363 üzenetére
Most ott tartok, hogy a memóriakártyára újra telepítettem a coreelec verziós kodit piros fekete az egész9.2.1 a balenaEtcher segítségével. (nem az a fejfájdítós zöld)
Megnézem a videokat.
Belementem az interface-be regional language ott az english van.
Hogyan tovább hogy itt legyen nekem magyar is?
Érthető az a video csak ebből nekem hiányoznak itt mint pl a nyelv. -
York
tag
válasz
blakey #68204 üzenetére
Azt hittem mindegyik dual bootos. Ezt vettem: https://www.geekbuying.com/item/Beelink-GT-King-Amlogic-S922X-Android-9-4GB-64GB-TV-Box-416774.html
Valami azt sugta ennyi szivas utan probaljam meg a rev_a img-t es azzal bebootol.
A CE azt irja 1.8GHz a cpu, de en nem azt vettem, androidba valahogy le tudom kerni az adatokat? Ezt mindenkepp szeretnem megreklamalni. -
mexel
veterán
válasz
blakey #68160 üzenetére
Akkor az úgy tűnik tévhit hogya Horizon Go ugyanolyan macerás mint a TV GO. Én csak abból indultam ki, hogy minkettő alkalmazás egyformán kényes ( így írták több helyen is).
Mivela TV GO-val van tapasztalatom így ráhúztam ezt a Horizon Go-ra is.
De akkor már van egy olyan infóm hogy a Horizon Go szinte mindenen megy, függetlenül a TV GO-tól.
Jó tudni. -
mexel
veterán
válasz
blakey #68158 üzenetére
Rootolt boxon megy a Horizon Go? Akkor azt visszavonom, azt csak hallomásból írtam, nem teszteltem. Csak a TV Go-t teszteltem, az nem ment. ( abban a hitben voltam hogy ez a kettő kb ugyanazokon fut.)
Akkor viszont a fentebbi hsz-em tárgytalan ( nem is szeretek hallomásra hagyatkozni)
Köszi az infót, ez gondolom sokaknak hasznos lesz.
-
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #68103 üzenetére
Passtrough módban használom évek óta, eddig ment az hogy ha a box távirányítóján megnyomtam a hangerőgombot, akkor az erősítőn látszódott, hogy állította a hangerőt, mindenféle Kodis hangerő ikon és egyéb nélkül, CEC-en. Most ez nem megy. Se a menüben se filmlejátszás közben.
-
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #68098 üzenetére
Én a légegérrel szoktam mindent vezérelni, amikor Kodi-ban vagyok. Érdekes, mert a start/stop/nyilak továbbra is megy a TV távirányítójával a box-on, viszont se a box távirányítójával, se a légegérrel nem csinál semmit a hangerő gombokra, csak kirajzolja a KODI a hangerő ikont a körben a képernyő tetején. (De a kör-cikk méret se csökken/nő a gombok nyomkodására)
-
mexel
veterán
válasz
blakey #67980 üzenetére
Köszi az infót! Teszt indul hamarosan., a kodi 18.6-ról mit tudni, mi változott? ( megkeresem - szerk: már meg is van)
A fentebb említett eltűnő wifiről ( ceemmc esetén) nem hallottál-olvastál valahol? Semmit nem találok erről. -
-
FerNandor
őstag
válasz
blakey #67853 üzenetére
Köszönöm. Van esetleg egy bevált pontos típus mondjuk aliexpressről? Visszaolvastam, és láttam, hogy az x96 maxnak a hűtésén kell javítani például, mert eléggé melegszik. Van olyan, ami bevált, CE is jó és nem kell fizikailag belenyúlni? (ahogy láttam, nem egy nagy dolog, de olyan 3mm-es hűtőakármit is úgy kéne rendelnem stb stb, egyszerűbb, ha ilyennel nem kell foglalkoznom)
-
-
korcsi
veterán
válasz
blakey #67666 üzenetére
Ennyi a különbség közöttük:
A második két különbség felcseréli az alapértelmezett távirányító módot (meson-ir-amremote)
Az első Valamilyen SD kártyával összefüggő frekvencia maximumát állítja 170MHz-ről 200MHz-re.
(#67668) blakey "nem az számít, hogy mi a különbség hanem mi a végeredmény." Ez most valami vicc?
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #67662 üzenetére
Igaz, mert azok vanak amiket az előbb a konfigból idéztem.
Nem is kellene mást csinálni mint yes-re állítani az összest, és majd mi választunk. A -1 szintű usernek, meg engedni 2-3 variációt gui alól kapcsolhatóan.
Aki nem lejátszónak használja a boxot, hanem torrentezés, mini szerver, textmode boot paraméterrel indítva, KODI nélkül, még a powersave-t is válaszhatná akár. -
mexel
veterán
válasz
blakey #67662 üzenetére
Lehet hogy valóban ehelyett lett a SCHEDUTIL. Van pár leírás erről is, előbb utánaolvastam amikor DroidMester írta.
( eddig soha nem foglalkoztam ezzel, nem is értek hozzá csak kíváncsi vagyok és most az X3 melegedése miatt időszerűvé vált ez a dolog)Lehet hogy a Schedutil-t tesztelik majd és addig nem akarták bekapcsolni. talán naiv vagyok
-
mexel
veterán
válasz
blakey #67647 üzenetére
Azt tudom hogy nálad nincs gond
De én teszteltem többször és leírtam az eredményeket, ezek magukért beszélnek.Ez mind X3-ról szól amit írtam. (922 az nem olyan általános és ott lehet hoyg jó is így, de az interactive ott is jobb lehet)
csak azt kell tesztelni hogy terheléskor amikor hirtelen kell plusz, akkor melyik ad többet. Az a jó. -
mexel
veterán
válasz
blakey #67645 üzenetére
Máshogy viselkedik, ésha kakaó kell az ondemand nem ad annyit. Idle állípotban ugyanaz, de ha hirtelen kell teljesítmény az interactive jobb.
Itt szerintem az interactive jobb választás lenne mindenképen, mvel a fogyasztás nem tényező, viszont filmezésnél nem jó ha megröccen a kép.Egy alkalmazásokat kezelő eszköznél jó lenne az ondemad is ( pl egy tömörítés, vagy más alkalmazás használatakot), de itt szerintem nem annyyira.
Ha viszont lesz interactive akkor megvárom. ( valaki javasolja nekik esetleg? Én nem vagok ott a CE fórumán)
-
L.L.
senior tag
válasz
blakey #67580 üzenetére
Áramforráshoz csatlakoztatva csak egy 5-6 másodpecenként felvillanó, halvány piros leden látszott, hogy reagál rá. Minőségi tápot adtam neki a hozzá küldött USB-C kábellel, illetve próbáltam másikkal is. A HDMI-t csatlakoztatva közvetlen a TV-re, ismeretlen eszközként felismerte, de képet nem adott, illetve egy idő után mint ha lekapcsolta volna a HDMI-t, már nem is reagált a csatlakozásra. Erősítőhöz csatlakoztatva folyamatosan ki-be kapcsolta a HDMI-t, annyira megbolondította, hogy resetelni kellett az AVR-t. Próbáltam az oldalán lévő 3 funkció gombot, de nem történt semmi, illetve több HDMI kábellel is próbáltam. Amit még megnézhettem volna, hogy SSH keresztűl elérem e, bár akkor sem tudtam volna mit tudok tenni. Gondolom alapból ez így nem normális működés. Azt hiszem kérek egy másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged