- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ERPY
őstag
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #74462 üzenetére
Lehet azért nem jön elő nálam a hiba mert én DLNA-t egyáltalán nem használok csak az Android alkalmazást néha (azt csak próbálhattam de filmet nem néztem rajta végig) de főként a tv boxokon coreelec-en a embyconect-et (azt hiszem ez a neve) . Nekem itt még nem volt felirat gondom .Bár nem nézek feliratos filmeket csak forced felirattal van tapasztalatom . Ha gondom lenne már kukáztam volna mert nekem mindegy mit használok csak jól működjön.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #74454 üzenetére
Nálam semmi gond a feliratkezeléssel ! Eddig legalábbis nem volt pedig pár hónapja már használom.
agresszívan tolja az Emby Premiere-t, főleg a natív app-okon, 10 másodpercig csak az órát nézed.
Ezt nem értem . Nálam csak a főoldalon mutatja az emby premiert Android alkalmazásban meg a böngészőben is de a lejátszás azonnal indul! Ja és a 100 epizodnál (1 évados) több részes sorozatokat is gond nélkül megjeleníti míg ezzel a plex még mindig nem bír (át kéne nevetni akkor talán kezelné de amíg seedben van nem nevezhetem át meg kicsit tökölős lenne ) . Gyorsabban betölt mint a plex és hibátlan abban amire használom . Plex se rossz de nekem azzal több gondom volt .
-
mpo
veterán
válasz
blakey #74430 üzenetére
1080/60 van nálam is.
Ma a The Bourne Identity (51 GB) szórakozott.
A Minix Neo U9-H a hozzá kapott HDMI kábellel (ez talán gyenge), a Denon AVR, a HAMA Premium High Speed HDMI kábel és úgy a tv.
A 4K film végén még lejátszás közben megnéztem, a CPU és a GPU 47 Celsius volt.
A memória sem fogyott el.
A filmnél kb. 90 percnél elment a hang, pause gomb, kis szünet, majd továbbment és volt hang.
Ezt kétszer eljátszotta, utána az utolsó 20 percben már nem volt hang.
PC-n megnéztem, ott végig van hang.
Gyors, bunyós jeleneteknél megakad a kép, hang van (4K, HDR).
Hol keressem a megoldást? -
forcegt
csendes tag
válasz
blakey #73412 üzenetére
Hálózati hely hozzáadásával osztom meg mindig, másképp még nem sikerült...
Most megosztottam egy másik mappát, létrehoztam egy új usert jelszóval, de ezt sem lehet elérni a Kodi-ból, Operation not permitted. 100 %, hogy a Windows frissítés módosít valamit, de nem tudom mit... Újratelepítés után egyből megy minden megosztás... -
djnice
veterán
válasz
blakey #73183 üzenetére
Nagyon egyszerű a történet, nem kell nézegetni a hőfokot, hanem használni kell, annyira nem melegszik fel hogy gond legyen.
Van nálam egy Minix U22-XJ, tegnap próbálgattam torrent-re, olyan forró lett az egész doboz hogy alig lehetett megfogni, és az egyik HDD-t elkezdte ledobálni, ennyit a drágább boxokról... -
ERPY
őstag
válasz
blakey #73096 üzenetére
Köszönöm, a plex kodi connect nagyon jó. Működik, szuper. Egyedül egy kis zavaró dolog vele kapcsolatban, hogy mikor egy sorozat mappába belépek, ott mutatja az évadot (csak pár rész van egyébként a sorozatból) és tovább nyomva jutok a részekhez. Ezt nem lehet valahogy kikapcsolni? Nagyon zavaró, persze csak lehet azért mert a kodi-t szoktam meg.
-
xrvman
őstag
válasz
blakey #72798 üzenetére
Kodi alatt a zeroconf böngészőben láttam:
coreelec (samba)
configfiles\rc_keymaps elérési út alatt - readme
configfiles - rc_maps.cfg.sample fájl van
Ezenkívül sok mappa és fájl van, ám beelink nincs
A linux reader alatti .config és a zeroconf alatt a configfiles ugyanaz a mappa, ám én ezt nem tudtam.
gyűrű:
Ott akadtam el, hogy a Diskinternals Linux Reader csak olvasni tudja, írni nem. Te mivel írod, másolod rá Windows alatt? -
TCr
veterán
-
válasz
blakey #72677 üzenetére
Olyan készülék lenne jó, amit megveszek és nem kell vele mókolni. Nagy elvárásaim nincsenek. Tudja az afr-t, legyen legalább 2 Gb memóriával felszerelve, ne akadjon, 4k hdr-t tudjon. Bekapcsolom és tudjak pendrive-ról lejátszani bármilyen formátumot. Játszani nem akarok. Nem fontosak az okos képességek, persze ha tud hbo go-t, netflixet, az nem hátrány. Feliratokat kezelje. Szerintem egy lejátszónak ezeket kellene tudnia alapból, nem nagy kérés egyik sem, szerintem.
-
válasz
blakey #72504 üzenetére
nekem is elszálltak bizonyos gombok, úgyhogy nem hiszem, hogy egyedi probléma lenne, igaz, nálam nem mind.
ami az érdekes, hogy van olyan gomb, amit a 9.2.3-mal nem is érzékel a gép (X96 max (S905X2)).
tehát a keymap editorral sem lehet hozzáadni, mert bizonyos gombok jelét egyáltalán nem veszi a player.átmentem androidra is, ott működik a gomb, tehát nem a távirányító a hibás.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #72346 üzenetére
Erre már rájöttem és van NAS-m.
Azért köszi.
Ui: Ez NAS téma érdekes mivel a NAS-omra usb 3.0-ra dugott 3.5" HDD elérni nem tudom csak 2.0-n.
Most a kicsi TR99/s905x2-n lóg egy 3.0-s HUB-n 2db külső HDD + az 1 GB USB-s LAN és mindenhonnan elérem. A NAS annyira gyenge, hogy a rádugott HDD-re másolás egy kínlódás. De evvel a felállással gyorsan tudok fájlokat a NAS-ról áthelyezni a külsőkre. Igaz ez 1 GB hálózaton megy és nem a NAS-n belül. Ugye eddig volt az X10 benne a 2 TB és vettem egy 6TB külső HDD. Ez a TR99 egyáltalán nem melegszik érdekes. -
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #72180 üzenetére
blakey ; Beni2360 Köszi!
A CoreElec menüben a kapcsolatok alatt próbáltam manual beállításnál. Ott alul van a mentés gomb de nem lehet rámenni?
Majd megpróbálom routerben beállítani.Egy kérdés, bár nem tartozik szorosan ide. Meghalt a külső tápos HDD-m amit a router USB portján használtam a boxokhoz. Vettem egy 2,5"-osat, de annak kevés a táp amit a router ad. Vajon egy 1A-es telefon töltő jó lehet hozzá tápnak egy Y USB kábellel? Kábelem még nincs nem tudom kipróbálni.
-
kormi0312
senior tag
válasz
blakey #72133 üzenetére
Okés, köszi szépen.
A Tv-n van olyan opció a haladó beállításoknál hogy Kontraszt üzemmód. Ott vannak ilyenek hogy: Off, Normál, Képre optimalizálva, Energiamegtakarításra optimalizálva. Szerinted melyiket érdemes választani hogy biztosan helyesek legyenek a metaadatok megjelenítése?
-
spiky03
veterán
válasz
blakey #72045 üzenetére
Értem.
És mit kell ott módosítani?
Bocsi de nem vagyok ebben otthon.
Vagy ha visszaállítom az eredetit akkor megjelenik az a plusz infó?Jah és ezt a funkciót a Kodi appra is rálelhet valahogy varázsolni, hogy ott is előhívhato legyen ez a menü?
Valamint azt hol tudom megnézni, hogy a skinek, hogy is néznek ki?
A múltkor megtaláltam de most sehogy sem akadtam rá. -
FJC
senior tag
válasz
blakey #71591 üzenetére
Este néztem 1 órát 4K HDR filmel, mikor a 70-71 fok volt.
HD filmet még nem néztem a kijelzőn (mármint a főfokot), a menüből nézve lejátszás alatt úgy emlékszem 65 fok volt.
Du. megnézem a HD filmeknél is...
Ahogy írtam nem a CPU -nak sokallom a hőt, hanem mivel felül van a panel és minden hő felfelé igyekszik a forrasztások, kondik, kvarc... -
-
e90lci
senior tag
válasz
blakey #70996 üzenetére
Szia
Lenne még egy kérdésem.Nem találom azt hogy a kliensek hogyan is kapcsolódnak lejátszáskor.
Pl:Van 3 Coreelec boxon (s912,s905) NFS en kellene lejátszani,van 4 tv ott DLNA-n,van 3 telefon 1 tablett plusz még a laptop ott SMB-n kellene kapcsolódni.
Nem tudom ez így érthető e?Vagy hülyén fogalmaztam?
Confluence skint használok mindenen.Amúgy működik csak nem látom hogyan kapcsolódnak a nashoz. -
e90lci
senior tag
válasz
blakey #70974 üzenetére
Közben megtaláltam.Ha ez az.
-
FJC
senior tag
válasz
blakey #70953 üzenetére
Igen-igen ezért gondolkodom rajta, hogy van e különösebb előnye a belsőnek....
Egyenlőre, talán nem érdemes vele görcsölni...
Ha neked 4 évig jó egy kártya, akkor nem is kínlódok vele, addigra úgyis másik kütyüvel játszunk.Azt hogyan (hol) kell beállítani, hogy hol legyen az adatbázis pl. NAS?
Én most időnként csinálok mentést a .kodi mappáról.
Ha van két boxom az használhatna közös adatbázist? -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #70910 üzenetére
Az androidos Kodi-ban már benne van egy ideje. Lehet hogy a 18.6-tal került be?!
Minden esetre szerintem egy elég jó opció :
"When enabled, kiosk mode stops the side menu (when navigating all the way to the left) from appearing, therefore preventing the pesky kids (or wife) from accidentally changing things like the view, sort order etc.
Basically it means that you can't do anything except navigate and choose what to watch (unless going into settings)."
Légegér esetén kifejezetten jól jön... -
fucsaj
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mini-ITX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- Táp ventilátor csere
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged