- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
FingR86 #76543 üzenetére
Hi, Passthough-nál mi van belőve?
Tudsz képet a beállításról csinálni?
Nekem egyik TV-n HDMI-vel van a box, mind kipipálva, tökéletesen megy minden hangsáv (CE 9.4.2.4 asszem ez a legújabb, box Khadas VIM3L)Ilyen jelegű problémám akkor volt, mikor CE-t erre frissítettem a másik TV-nél,ahol a Passthough engedélyezve volt(minden elem kipipálva), de mivel ott nincs hangfalam azért a feleslegesen beállított érteket ha kiszedtem akkor már ment rendesen.
-
kovakovi77
tag
válasz
FingR86 #61428 üzenetére
Lehet a kártyád haldoklik. A COREELEC fat particio hibara panaszkodott.
Ez elvileg nem serulhetne meg egy kibe kapcsolástól, mert emlékeim szerint read-olny-ban van csatolva.
Nem hagytad veletlen a kartyat a win-es gépbe és úgy indítottál? Mert akkor lehet a win bootkor csinált egy javítást és szerencsédre bootol.
Minden esetre egy backupot csinálj. -
kovakovi77
tag
válasz
FingR86 #60945 üzenetére
Ez nem mérv adó. Másik torrent kliensel próbálkozni esetleg, asztali gépen renben a torrent?
Torrentnél sok dolog lassíthat. USB,Kevés feltöltő, vagy esetleg maga a szolgáltatód lassitja a p2p forgalmat. Hdd-re mentés esetén esetleg töredezetség.
Egy file letöltésével és sebesség mérésével nem jutsz közelebb a megoldáshoz. -
dugesz77
őstag
válasz
FingR86 #60943 üzenetére
Én tegnap próbáltam a X96Max boxot USB3-as külső HDD-re (caddy is az) TM-et . Nálam a gigás diginettel 25 MB/s körül volt a csúcs letöltésben hálózati másolás 30 MB/s-nál tetőzött. Ugyanezen hálózaton az épített NAS-ban ez a HDD 108 MB/s másolás és 55 MB/s torrent alatt (próbáltam a TM-et ugyanúgy beállítani) tudom a sebesség nagy része az USB-s kabátnál megy el azon 85MB/s körül írok asztali gépről erre a külső HDD-re valahol itt lehet a plafon.
A régi usb2 S905D és S912-es boxaimnál ennél jobb volt a helyzet TM alatt a azoknál 35-38 MB/s el tudtam letölteni de a hálózati másolás 20-25MB/s körül megállt. -
kovakovi77
tag
válasz
FingR86 #60943 üzenetére
wget-re példát nem tudok, de kb ezzel a parancsal tesztelheted.
curl -o /dev/null http://ftp.fsn.hu/testfiles/128GiB
Real time látszik a boxon ha ssh-n futtatod a letöltési sebesség.
Törölni utánna nem kell mert /dev/null-ba megy.
Test fileok itt, ha másssal is tesztelni akarsz:
http://ftp.fsn.hu/testfiles/Szolgáltatód nem szereti a P2P-t? Máshol rendben?
CoreElec alá transmissionon kívűl van más torrent kliens, próba azzal? -
ztsoft
őstag
válasz
FingR86 #60810 üzenetére
Itt tudsz letöltési sebességet tesztelni böngészőben (akár box-on wget-tel), [link]. Kiválasztasz egy tetszőleges méretű fájlt (pl. 1GiB) és letöltöd, közben láthatod, hogy mennyivel jön lefele.
Ez nem biztos, hogy valós adatot mutat (függ a szerver terheltségétől), de közelítésnek jó.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
FingR86 #60820 üzenetére
Köszi! Lehet akkor az USB 3.0 lett a megoldás. Nekem a HDD magától kikapcsol 30 perc után, de ha a box-ot kikapcsolom, "feléled" és utána már nem is áll le többé.
Ha jól látom a te házad nem saját tápos, ki-be kapcsolós. Így még nem biztos, hogy azzal is jó lesz. Ha esetleg valaki már ilyen házzal is próbálta, írja be legyen szíves, hogy leáll-e a HDD.iperf3-al, hogy tudom megmérni a sebességet? Kipróbálnám a box-al, külső HDD-vel.
-
válasz
FingR86 #60638 üzenetére
már sokszor linkeltem be alternatív megoldást tápra!
de akkor egy újabb páros
2, 18 AWG USB to DC 5.5 * 2.5 mm kábel
Vagy itthonról dupla áron => Sunny 5V, 3A
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #60621 üzenetére
Igen előfordulhat, hogy visszavesz a CPU órajelen és ezért dolgozik mint a fene, és a melegedés ez miatt alakul ki.
Amikor rádugod a HDD-t, nagy terhelést kap hirtelen ugye, mert felpörög a motor, utána már nem sok A-t vesz fel, de ez tápfüggő, ajánlott a külső HUB külön árammal megtámogatva, hosszútávon kíméled a tápot és az alaplapot is.
Meg ugye a használt HDD-től is függ, mert vannak energiatakarékosak, kb. ez a szórás 2.5" HDD-nél, 500-1500mAh.
-
-
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
FingR86 #59959 üzenetére
"ha viszont áramtalanítom a boxot, akkor mindig ugyanazzal a MAC címmel és a jó IP címmel indul el a box. na ezt miért ? "
Ez egy U-boot hiba. A legelső S905 vasam pont ezt csinálta. Később mikor letégláztam, (nem is 1x) raktam rá egy Tronsmart FW-t (nem volt hozzá való gyári sehol a neten) az felülírta a teljes eMMC-t, és onnantól jó lett. (csak távval nem lehetett bekapcsolni, mert más ir kód volt az U-boot-ban)
-
cof
veterán
-
sepsi0
őstag
válasz
FingR86 #59149 üzenetére
Szia!
Én így oldottam meg. S905 box (no hdr).
Otthon a routerre volt kötve a vinyó és van egy seedszerverem plex szerverrel. A boxra raktam Plex szervert, boxba bedugtam a külső vinyót. A tv plex alkalmazásával játszom le a filmeket a seedszerverről és a boxra dugott vinyóról.
A tv gyári lejátszója nem játsza le kadencia helyesen szerintem, de a plex kliens igen, bár ellenőrizni nem tudom, mert az Lg tv nem ír ki ilyet (webos 4.0).Szerintem én már nem veszek új boxot, jó ez így, Plex meg mindenre van.
-
blakey
titán
válasz
FingR86 #59149 üzenetére
Gondolom ahhoz a felbontáshoz kevés már a box. - de nem azért, mert 1 GB RAM van benne, az elég lenne. Pufferelést még lehet korrigálni viszont az a box nem tud HDR-t így amiatt mindenképp cserélned kell. Ajánlásokat olvashatsz itt a topikban, csak vissza kell olvasnod néhány hsz-t.
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #52230 üzenetére
Ha jól értem, LAN kábelen keresztül kapod az Internetet, mint a Digi-nél is működik (bár ott fel kell jelentkezni a hálózatra, nem tudom a te szolgáltatód ki), aztán most a Xiaomi routerbe van csatlakoztatva (kék aljzat) és így van wifi-d, de mivel nem volt kábeled, egyből a bejövő LAN-ra kötötted a box-ot. Az én elképzelésem szerint ha routerbe kötöd majd be, megoldódik a probléma.
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #52214 üzenetére
Nem kell semmit állítani, esetleg kábel csere? Minimum CAT5e Gbit-es kapcsolathoz, Google-n olvasom, hogy másnál ez megoldotta a problémát ilyen esetben. A gxbb_p200_1G_1Gbit.dtb biztos jó, pláne ha Csicsóka is azt mondja.
Lan csatlakozások rendben? Talán érintkezés hiba, aztán ha kábelcsere meg semmi nem segít, akkor milyen modem, router, hogy tovább lehessen menni, biztos lesz itt pár hozzáértő.
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #52168 üzenetére
Próbálj rá azért szerintem is a gxbb_p200_1G_1Gbit.dtb-vel, itt a képen 1000M LAN van feltüntetve, viszont 5 GHz Wifi-t meg nem írja, szóval lehet több változat is készült belőle (én még nem láttam olyat, hogy 5 GHz Wifi és csak 100M LAN, de lehet figyelmetlen voltam eddig).
-
mexel
veterán
válasz
FingR86 #49594 üzenetére
tehát ez az új M8s pro w. Ehhez kevés rom van, valaki írta hogy már van hozzá új írható fw. Nekem van hozzá de full orosz és nem lehet nyelvet állítani benne és minden tiltva van. De megnézem hol írták a gyári jó fw-t hozzá.
Erre nem is lesz jó egyik régi sem. Sajnos a mecool nagyon elszúrta a dolgot ezzel, dual sem megy fel rá, semmi -
mexel
veterán
válasz
FingR86 #49581 üzenetére
Így sehogy . Egy gyári vagy akár egyéb boxhoz való fájlt kell letöltened amit USBburningtoollal kiírhatsz. Amit működősől lementesz azt nem tudod azzal kiírni.
De ha az USB burning tool látja akkor jó esetben CE is elindul, úgy viszont tudsz rá tenni pl recoveryt majd twrp mentést de akkor a komplett img fájl is menthető CE alól ssh-n és úgy vissza is írható. Csicsóka írta itt a fórumban a módját, keress rá. Ha nincs meg megkeresem amint lesz 5 percem
Milyen box, sok fw-m van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hcl: MS Office365 Linuxon
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Konteó topic
- Béta iOS-t használók topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest