- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cof
veterán
Sajnos végleg feladta a harcot a BOX Gbit LAN upload része...
Másolnék át a PC-re és 1500 KB/s-el csordogál csak...
Itt olvastam, hogy ha lekorlátoznám 100-ra a kapcsolatot akkor javulna a helyzet, még a 10 MB/s is jobb stabilan mint most.
Valaki le tudná írni a módját? Köszi.
-
mexel
veterán
Nekem912-n nem szűnt meg a hang késés, sőt nagyon rossz lett
Nem csak pause után van állókép vagy nem induló hang, hanem a filmek nagy részén a hang is folyamatosan késik-siet. Visszatettem a 9.0.2t és minden megjavult. Nem iskísérletezek már régi vasakon új CE-vel, a 9.0.2 lesz az utolsó amit felteszek rájuk, azokkal nem volt bajom, és nem találtam olyan új dolgot amitől egyrégi vas jobb lett volna
Nyilván az NG-kre van már igazán fejlesztés, de ez normális. -
FerNandor
őstag
Köszönöm. Csak kíváncsi voltam. Van egy 2TB-os 3.5"-osom, az lesz majd rajta, csak még le kell pucolnom.
exFatra mehet akkor a formázása, ugye?Most volt egy olyan jelenség, hogy ugye fut a transmission, 1 torrentet hozzáadtam laptopról, ami már le van töltve a HDD-re, szépen újraellenőrizte és beállt a feltöltésbe.
Próbaképpen azt indítottam el a boxon és brutálisan akadozva játszotta le, kép és hang egyaránt. Ez mitől lehet? És a fájl amúgy nem töltődött fel, csak seedben volt.Nem kéne, hogy gondot okozzon a lejátszás a HDD-ről, úgy, hogy közben fut a transmission, nem?
-
FerNandor
őstag
Újabb kérdés.
A transmission gui-t felraktam laptopra, win10. beállítottam a box IP címét, port adott volt.
Rádugtam a külső HDD-t a boxra.
Honnan tudom kideríteni, hogy mi a pontos elérési útvonala a külső HDD-nek?
Illetve kell-e még valamit állítani vagy az alapbeállítások megfelelőek a Transmission GUI-ban?Továbbá, hogyan lesz látható SMB hálózaton laptopról a boxra csatlakoztatott külső HDD? illetve a box maga?
Ahogy nézem, az SMB be van kapcsolva a boxon és egy hálozatban is van minden, de nem látom.Annyi plusz infó, hogy egyelőre WiFi-n kapcsolódik a box a routerhez, a LAN-t majd a közeljövőben vezetem oda.
-
FerNandor
őstag
El is akadtam.
Letöltöttem a linkedről a thoradiát.
.zip. Kodiban Installáltam zipből, enegdélyeztem az idegen forrásokat. Aztán jön egy ablak, amiben nem ír semmit a program, csak yes vagy no opciót tudok kiválasztani. Rámentem a yesre.
De, ha a my addons alatt megnyitom a thoradiát, akkor csak uninstallálni tudom kb.
Hogy tudok eljutni a transmission telepítéséig? -
FerNandor
őstag
Köszönöm szépen!
HDD-ből mit érdemes rádugni? 2.5"-os-at is vagy inkább 3.5"-osat saját táppal?Egy ilyen felállással lehet olyat, hogy a Minixen futó tartalmat (a letöltés helyéül szolgáló rádugott HDD-t) a másik szobában lévő x96max plusszal is elérjem és meg tudjak így nézni egy filmet úgy, hogy közben a torrent is megy?
Illetve ilyenkor hol állítjuk meg a Minixen a klienst és indítjuk újra? Magán a Minixen vagy a GUI-ból?
Meg közben olvastam, hogy érdemes exFatra formázni a HDD-t. -
-
szeky81
tag
-
Beni2360
félisten
A win 10-ben törölték az otthon opciót és kikapcsolták a samba v1-t.
Vannak olyan cuccok köztük az én NAS-m ami csak samba v1-t tud. Na ezért kellett visszakapcsolni a v1-t. És ott ahol csak v1-t tudó NAS van ez a megoldás. Már vagy 2 éve ez a helyzet. -
Szabi_82
tag
Szia.
Leszedtem egy ilyen VontarX3-Remote.zip-et. Bemásoltam a file-okat ahova kell, s ez után működött CE alatt az IR táv. Egyedül az élesztés nem működik.
Viszont van egy vontar légegeres frankó kis 2,4ghz távom, úgyis ezt használom. Háttérvilágítás, billentyűzet stb. miatt. CE alatt ez bütykölés nélkül működött, csak ahogy kikapcsoltam nem indult vissza. Azt hittem hogy a táv hibája ezért vissza raktam az eredeti IR távot, amivel sajnos ugyanazt produkálja, azaz nem kapcsol vissza.
Isten igazabból szerintem az android nekem nem kell. Belső háttértára fogom felrakni a CE-t (azaz megpróbálom majd).
A droid alat kipróbálom majd az alvó mód opciót, hátha bejön. Viszont ha "cirkuveniálom" a droidot akkor megmaradt a vissza kapcsolás lehetősége ?
Más kérdés, droid alatt a boxon megy a kijelzés, azaz a kis hétszegmenses kijelzőre gondolok. Ezt a funkciót fel lehet éleszteni a CE allat?
Köszönöm a segítséget -
Szabi_82
tag
Köszönöm működik
, már csak távirányító van hátra.
Johnny198612: nekem pc-n egyedül a LE 9.0.2 kezelte/küldte tovább a hangokat hdmin keresztül. A mostani 9.2.3 is elvérzik a HD hangsávoknál, csak PCM továbbit. -
Johnny198612
tag
Köszi a gyors válaszokat. Netflix-re / HBO Go-ra marad a PlayStation
Egy problémám van még ezzel a verióval, hogy a TrueHD Master hang nem egyből jön ki belőle. Csesztetni kell a hangsávokat, mire kirakja az erősítőre.
Hogy az erősítő nem ismeri fel egyből, vagy a lejátszó nem boldogul vele, ezt nem tudom.Erre esetleg van valami tipped?
Nem muszáj válaszolni, csak ha már így benne vagy..Köszi szépen mégegyszer
-
Kakasin
lelkes újonc
Még a himedia q30-am is szepen lejatszotta az összes hangsávot, viszont az más téren volt rosszabb , mint az eachlink x3 . Ezen android 9 van... Na mondom , akkor ez majd mindent tud. Tévedtem.
Van még valami tipped, hogy az androidot hogyan tudnám megkerülni rajta, hogy lejátszon mindent?
-
Kakasin
lelkes újonc
Szia! Az eachlink x3 minimre bár nem tudtam felrakni továbbra sem a coreElece-t, de a 32bites androidos legújabb kodi felment rá a kodi.tv-ről. Nos a dts hd-t továbbra sem kezelni , viszont a vlc igen...
Valamint az új kodi alatt is csak 2.0 ban megy a dolby atmos.(ahogy vlc-n is) Engedélyeztem a hangtovábbítást, meg minden formátum lejátszását, de semmi. Mi lehet a gond? Vagy ennyit tud a kütyü? -
Pityke78
őstag
Megnéztem milyen beállítások, lehetőségek vannak és az alábbiakat tapasztaltam.
Rendszerbeállításoknál az alábbi opciók vannak:
- Default PCM
- AML-AUGESOUND, PCM
- AML-AUGESOUND, HDMI Multi Ch PCM
- AML-AUGESOUND, S/PDIF
- AML-AUGESOUND, HDMINekem itt a AML-AUGESOUND, HDMI-re volt állítva, de megpróbáltam a PCM-eket is, de nem volt változás, ráadásul PCM-nél sem tudtam a távirányító hangerőszabályzójával állítani a hangerősséget.
A videó lejátszás alatt megnéztem a hangbeállításokat, ott a hangerő maxon volt és alatta volt ilyen előerősítés, ami minimumon volt. Ha azt feltoltam, akkor hangosabb lett, de úgy vettem észre, hogy torzult a hang. Legalábbis ahhoz képest, mintha a TV-vel toltam volna fel a hangerőt.
Amúgy a TV-n nem találtam olyan hangbeállítást, hogy kiegyenlítse a hangerőt az egyes csatornák, vagy bemenetek között.
Mivel kellene megpróbálkoznom?
Köszi
-
gojko.m
senior tag
Sajnos, azóta sem sikerült felrakni a CE-t. Pedig az összes dtb fájlt végigpróbáltam. Úgyhogy maradtam az Android rendszer mellett, amivel szintén volt (van) szívás. A legfőbb probléma, hogy a Play Áruházból nem lehet letölteni ill. frissíteni a legtöbb alkalmazást. Így - szinte - csak apk gyűjteményekből lehet összeszedni minden app-ot, amire szükség van a lejátszón.
Belinkelnéd hol olvastál, arról hogy fake ram-os a készülék?(#72424) Kakasin: Felrakható a Kodi új verziója, csak előtte el kell távolítani az előtelepített Kdplayer-t. Utána le kell tölteni a Kodi apk-t pl. innét: [link] És ezt már tudod telepíteni.
-
M_AND_Ms
veterán
-
Beni2360
félisten
Majd meglátjuk, hogy mire jut a beállításoddal.
A TV-ben sem lehet néha a beszédet normálisan hallani hiába van 2.0-ra keverve. Ott még a csatornák hangja sem egyenlő minőségileg.
Nekem sincs 5.1-es cuccom, itt emeletesben nincs is értelme- Na ehhez a lakótelepi lakásnak semmi köze, mivel az 5.1 cucc nem az üvöltésről szól. Pont ellenkezőleg jobban lehet hangolni és csendesebb hangerőn jobban hallani.
Meg az akusztika ami ott kijön ha megvan.- Ez egy kicsit kacifántos lett de gondolom érted mire gondolok. -
Nerazim
őstag
Igazából fogalmam sincs, nem értek hozzá. Supraphone hangfalak. Nem mai darab, lehet nem éri meg vesződni velük, de kedvem lenne felújítani kvülről és felrakni a polc tetejére. Ez csak lökést adott nekem, hogy valamit kezdjek velük, ha már hozzájutottam.
Lehet nekem nem is erősítő kell, ezt már pár fórumon próbáltam elmagyaraázni, az a bajom filmek alatt, hogy pl: akció filmeknél nagyon hangos a robbanás, lövöldözés míg magát a párbeszeédet alig hallom. Erre kellene vmi megoldás. A Tv-m ilyen Samu ami elvileg minden földi jóval fel van szerelve audio tekintetében, gyakorlatilag meg semmit sem érzékelek belőle.
-
-
DoItYourself
Topikgazda
Dehát így honnan tudod, hogy mennyi a boot idő?
Egyébként én se szoktam kikapcsolni a boxokat (ahogy a routereket, switcheket, NAS-t se), hiába van nagy piros gomb a távkapcsolójukon. Az egyik több mint 4 éves, a másik mindjárt kettő. Elektromos emberek azt szokták mondani, hogy a ki-be kapcsolgatás árt a tápoknak a legtöbbet. -
losslessonly
csendes tag
Szia!
X96Max+, a leírásod alapján megy a távirányító.
Viszont a Kodi lejátszó még helyi tartalom (USB3 porton 1.5 Terrás HDD külső táppal), pl. sd video, audio file-ok lejátszásakor is időnként kb. tized másodpercre leáll (döccen) majd megy tovább. Zenénél nagyon zavaró.
Ez mitől lehet? Lassú lenne az SD kártya?
advancedsettings.xml-t csináltam, most ez van benne:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>83886080</memorysize>
<readfactor>10</readfactor>
</cache>
<gui>
<algorithmdirtyregions>3</algorithmdirtyregions>
</gui>
</advancedsettings>
A file smb-megosztásos diszknél látványosan javított a kihagyások gyakoriságában, de a helyi HDD-nél nem volt hatásaBármi javaslatod van, mit nézzek még, mit állítsak át? pl. külső lejátszó a kodi helyett?
Külföldi fórumokon többen írták ezt a hibát, de megoldást hasonlóan nem mindenkinek jelentett az advancedsettings file.Ha bárkinek van ötlete kérem segítsen. Nem létezik, hogy egy 4GB/32GB/1Gbit boxnak egy sd video vagy zene gondot kéne okozzon...
-
nem kell UBT!
SD/USB ről ugyan úgy elindul CE-vel és ujra elindítja a CE telepítést(ceemmc -x) és ott van egy menüpont hogy CE eltávolítása az eMMC.ről azt választva törlődik az eMMC-re telepített CE.
Amúgy meg ha védett BL van neki is nem lenne szabad téglának lennie tőle pont ez a lényege hogy nem egedi bele piszkáni, szóval simán a droidnak kellene elindulnia, lehet ott más lesz a probléma!
-
-
mikrofon
veterán
Pedig de.....mármint csak az 5V-ot.
Azt hogy mi a kiosztása a különböző feszültségeknek nem tudom, de gondolom emiatt nem mindegy, hogy pontosan a DC két pólusán mi megy ki..... Hiszen egy normális UBC csatlakozó végén ott van egyszerre minden 5V 9V 10V 12V 15V 20V
Gondolom én....
Vagy gondolod, hogy jelet küld a fogyasztó, hogy én X V-t szereznék és az inteligens töltő annyit küld? -
dzz
aktív tag
Androidot addig láttam amíg telepítettem a Libreelec Boot programot
Szóval ott semmit nem állítottam be eddig. Az inject kimenete:
Starting bootloader blob BL301 injection tool...
This tool can be used to update the bootloader
blob BL301 of the vendor bootloader on the internal
eMMC. This bootloader blob BL301 is customized by
Team CoreELEC to support all wake-up features like
CEC, Wake-On-LAN, IR, and GPIO wake-up from
suspend or power off state!
Device serial number: xxxxxxxx
Using CPU type SM1 (2b): S905X3, S905D3
Using binary type because of CoreELEC DT-ID: Generic
Using /dev/bootloader as bootloader partition
Testing bootloader for package version v2...
Did not find Amlogic image v2 header magic!
Searching TOC_HEADER. Please wait...
Can't not find TOC_HEADER! Error - exit!Mindjárt indítok androidot és megkeresem azt a beállítást.
-
aleister
veterán
"T95M volt S905 és S905X SOC is. "
Ezt nem is tudtam. Köszi az infót!
Viszont sajna a lényegen nem változtat, miszerint ez a szerencsétlen S9082C-s wifi chip olyan mostohagyerek, amit nemigen támogatnak.
Kipróbálom az AlexElec-et, és majd megírom a konklúziót, hátha más is hasonló cipőben jár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged