- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz
DoItYourself #30006 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Rendelem is.
Mégegy kérdés:
A Mini M8S II-vel jelenleg a májusi 8.0.1l-es LE-n vagyok. Érdemes frissítenem a legújabbra, és ha igen, akkor ez is mehet a szokásos módon (új fájlok az update mappába, aztán restart), vagy ez már inkább egy friss telepítést kíván?
-
chosa91
aktív tag
válasz
DoItYourself #29987 üzenetére
NFS alatt van egy movies és külön egy series mappám.
Értelem szerűen a series-t adtam hozzá a TV-Shows-hoz.Elég vegyesen vannak, van ami magyar címmel, van ami angollal, van ami a sorozaton belül is még mappában van, de van ahol csak a sorozatot definiáló mappa van és azon belül a fájlok. Viszont egyiket sem ismeri fel...
Belenéztem a KODI log-ba logViewerrel, a tvdb api hívásakor száll el 404-el.tree series
https://pastebin.com/mGSGsqkXtree series -d
(csak könyvtárak)
https://pastebin.com/nxhThBtV -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29936 üzenetére
Én se tudom már meg, hogy a magogo mióta ilyen, de már mind1 is.
A boxró NAS-ra torrentezés hozott előrelépést, vagy nem jobb mint amikor a NAS torrentezett? -
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #29913 üzenetére
Nincs net,nem értem a kérdést..
blakey:azt írtátok csomagoljam ki ezért így csináltam..
djnice: azt sem tudom hova kell küldenihol találom pontosan?
vargalex: amit linkelt blake onnan mindegyikkel megpróbáltamEgyszerűen írjatok nekem nem tudok angolul és nem vagyok nagy szaki!!
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29895 üzenetére
Jöhet, és tuti hogy jó is lesz.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29878 üzenetére
Jól mondja Alex, én Linuxos megszokásból használom így.
Emlékeim szerint a notepad++ komolyabb szerkesztő progi mint az egyszerű notepad, ez nem borítja össze a Linuxos fájlokat. De miért nem mentette el?? Gőzöm sincs.
SSH-n, mcedit, vagy nano tuti hogy jól fog dolgozni. -
Veron
addikt
válasz
DoItYourself #29875 üzenetére
OTA-n nincs új, másképp pedig nem próbáltam. Megmondom őszintén egyelőre nem is ismerem a megfelelő FW lelőhelyeket.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29865 üzenetére
Ezért lett tele a /storage, de már ez is haladás hogy kiderült.
#!/bin/sh
if [ ! -d /var/media/Nas ] ; then
mkdir /var/media/Nas
chmod 777 /var/media/Nas
fi
(
sleep 10;
mount serv:/media/Nas /var/media/Nas
) &Ennyi van most nekem, és ok minden.
Az első pár sor ahol a feltétel vizsgálat van, nem is kell neked, mert megvan a könyvtár ahová fel akarod mountolni. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29821 üzenetére
Most kipróbáltam, úgy ahogy az addon felrakja, csak az letöltési könyvtárakat írtam át, és tökéletes.
Azonnal a szerverre kezdett leölteni. Kikapcsoltam a boxot, majd vissza, ott folytatta ahol abba maradt a letöltés, a végén szépen áthelyezte a Torrents-be.Itt látszik hogy az addon beállítás rendben átírta az elérési utakat.
LibreELEC (community): 8.2.2.2 (S905.arm)
LibreELEC-megogo:~ # ps | grep trans
3049 root 0:20 transmission-daemon --allowed *.*.*.* --config-dir /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.transmission --download-dir /var/media/Nas/Torrents/ --port 9091 --watch-dir /storage/watch --incomplete-dir /var/media/Nas/UnComplete/Arra tippelek, hogy nálad nem történik meg a távoli NFS megosztás LE alá mountolása, és így a /storage-be ír, ezért telik be egyből.
Ha bele nézel MC-vel, a /storage/download-ba látod a NAS megosztását?
Vagy mit mond a mount parancs? Ott van az NFS?serv:/media/Nas on /var/media/Nas type nfs (rw,relatime,vers=3,rsize=262144,wsize=262144,namlen=255,hard,proto=tcp,port=2049,timeo=70,retrans=3,sec=sys,local_lock=none,addr=10.1.1.1)
Itt nálam így néz ki. Azért nem ip-vel kezdődik a sor, mert az én szerverem egyben név kiszolgáló, és DNS cache is, és elég névvel hivatkozni, nem kell ip-t írni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #29806 üzenetére
Korábban már írtam, hogy szerintem mi a gond. Az autostart.sh-t elnézve valószínűleg ez is van.
Nem tudom, hogy lehet-e, de én azt csinálnám, hogy a transmission automatikus indítását kikapcsolnám és az autostart.sh-ból indítanám.Szerk.: Megnéztem a transmission service-t, ott elvileg 20 sec késleltetés van. De továbbra is tartom, hogy az lehet a gond. Abból akár ki is lehetne venni a várakozást. A service automatikus indítását pedig tiltani:
systemctl disable transmission.service
Majd az autostart.sh-ba a mount-olás után:
systemctl start transmission.service
Ha jól gondolom, de majd Csicsóka kijavít.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
DoItYourself #29727 üzenetére
Nekem meg van egy kollégám, aki a ventilátor hang miatt már rászokott, hogy kikapcsolja a Zyxel-t, amikor "éppen nem néz róla semmit sem".
Ez ám a funkcionális használat a NAS-nál -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29740 üzenetére
Nálam is detto ez van, nuku hiba, megy a full duplex mód gigabiten.
Az a baj vele, hogy nálad, mivel NFS-re akarsz torrentezni, kellene a jó sebesség felfelé is. A 40-50 megabittel nem nagyon leszel kisegítve, Ettől még az USB-s HDD is sokkal jobb. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29728 üzenetére
Ezért ha van incomplete könyvtár beállítva, azt is célszerű az NFS megosztásban létrehozni, majd a TR addon beállításainál azt megadni. Az addon ki-be kapcsolása, vagy újra indítás is kell, mert addig nem érvényesül a beállítás. A systemd csak így indítja újra a TR-t. Ha az addon ki/be kapcsolásánál csinálod ezt meg, 20 másodperc késleltetéssel fog újra indulni. Ezt nem régen módosítottam, hogy a HDD-k feléledjenek, a hálózati meghajtók is készen álljanak.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #29736 üzenetére
Ugyan arra az eszközre mérve (nálad ugye a 192.168.0.7 IP-jű eszköz) más eszközzel megvan a gigabit sebesség? Nálam anno a 006-os LE 7-el is megvolt a sebesség.
Egy
ethtool eth0
parancsnak mi a kimenete (különösen egy ilyen rossz mérés után)?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #29726 üzenetére
Gondolom a transmission hamarabb indult, mint a csatolás megtörtént volna. Most se kézzel kell törölnöd a transmission által rossz helyre letöltött adatokat, amit csak akkor fogsz látni, ha az NFS csatolást umount-olod.
Szerk.: Ja van incomplete könyvtár beállítva, akkor először oda tölt, majd move-olja.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #29726 üzenetére
Rájöttem, hogy az incomplete könyvtárba tölt először.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #29710 üzenetére
Szia!
A cél mappának léteznie kell. Azaz előtte
mkdir -p /var/media/nas
-
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #29712 üzenetére
Még most ismerkedek az egésszel,kicsit bővebben?
Az első linkről lejött egy addon.xml ezt kell bemásolnom vhova?
A második link nekem nem mond semmit.. -
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #29699 üzenetére
Így találtam meg a hszt. de aki nem ismeri a Kodi-t(mint én) annak ilyen szájbarágósan kell elmondani mint ahogy a hsz-ben van...
-
vatomi
aktív tag
válasz
DoItYourself #29672 üzenetére
Oké, menni fog.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29663 üzenetére
Nem a dózer itt a hunyó, az is jól mér. Itt Linux volt a mások oldal, és nézd meg mennyire ingadozó az átvitel, katasztrófa!
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #29656 üzenetére
Ez is lassú felfelé irányban, pont mint az enyém. Határozottan emlékszem, hogy ez nem volt mindig így. Még az MXQ Pro+ dobozt, ami szintén gigás LAN volt, használtam tartalom kiszolgálásra, és simán ment róla a K1 plus-on minden. Nem volt féloldalas. Most kínomban, a megogo-ra feltettem az utolsó, 64 bites LE-t. a 7.0.3.011-et, hogy nem e esetleg azóta van ez így, hogy 32-es lett az LE. Sajnos nem lett jobb a helyzet most sem.
LibreELEC (community) Version: 7.0.3.011
LibreELEC-7:~ # iperf3 -c emerson
Connecting to host emerson, port 5201
[ 4] local 10.1.1.2 port 39029 connected to 10.1.1.10 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr Cwnd
[ 4] 0.00-1.00 sec 6.96 MBytes 58.4 Mbits/sec 115 2.83 KBytes
[ 4] 1.00-2.00 sec 4.83 MBytes 40.5 Mbits/sec 80 4.24 KBytes
[ 4] 2.00-3.00 sec 5.37 MBytes 45.0 Mbits/sec 87 4.24 KBytes
[ 4] 3.00-4.00 sec 1.41 MBytes 11.9 Mbits/sec 31 1.41 KBytes
[ 4] 4.00-5.00 sec 4.16 MBytes 34.9 Mbits/sec 74 4.24 KBytes
[ 4] 5.00-6.00 sec 4.33 MBytes 36.4 Mbits/sec 94 2.83 KBytes
[ 4] 6.00-7.00 sec 4.66 MBytes 39.1 Mbits/sec 71 4.24 KBytes
[ 4] 7.00-8.00 sec 3.48 MBytes 29.2 Mbits/sec 55 4.24 KBytes
[ 4] 8.00-9.00 sec 4.24 MBytes 35.6 Mbits/sec 77 4.24 KBytes
[ 4] 9.00-10.00 sec 4.35 MBytes 36.5 Mbits/sec 60 7.07 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 43.8 MBytes 36.7 Mbits/sec 744 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 43.7 MBytes 36.7 Mbits/sec receiverGyalázatosan rossz eredmény!
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #29656 üzenetére
kicsit asszimetrikus... most már kíváncsi vagyok én is ha működne... ötlet?
-
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #29585 üzenetére
nem próbáltam. azzal csatlakozhatok 2 rendszerre, és parancsot adhatok ki?
-
jézusom
addikt
válasz
DoItYourself #29589 üzenetére
Jaj ó összefoglalóra gondoltam.
Ott van egy ilyen otthoni csoportos leírás de nem tudom mit kezdjek vele, próbáltam, de nekem nincsenek is olyan menüpontok win10-nél... Mondjuk az otthoni csoport is nem tudom minek, de tegyük fel az kell nekem, elhiszem.
Az Ejelhar leírása biztos jó, mert nem sokat értek belőle, úgyhogy átrágom, köszi!
#29588: Az a bajom az SMB-vel, hogy a kodi nem tallózza ki. Telefon ES filekezelő kitallózza, igaz csak ha beírom az ipt.
-
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #29612 üzenetére
Így néz ki a kártyára kiírt adatok,így jó lesz gondolom..
aml_autoscript
dtb.img
kernel.img
kernel.img.md5
s905_autoscript
SYSTEM
SYSTEM.md5
gxbb_p200_1G_100M.dtb -
antikomcsi
veterán
válasz
DoItYourself #29611 üzenetére
Ezt találtam, ami egyszerűen kezelhető mindenkinek, AMIKO A4K T2/C, viszont az 1GB Ram kissé aggaszt. Lehet e komolyabb probléma, belőle, ha nem lenne agyontelepítve, csak TV nézés, és az előre telepített alkalmazások lennének használva kodi, youtube.
-
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #29612 üzenetére
Köszi!
Akkor jót találtam én is?
-
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #29607 üzenetére
Végig olvastam de az nem egyértelmű nekem hogy melyik filet kell letöltenem az LE-hez az én gépemhez?
(nem akarom téglásítani a gépet..
)
A kiíró progit már leszedtem..
Innen melyiket?
LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.2.2.img---- ez jó nekem?Felakarom tenni az LE-et egy 32-es micro sd-re adapterrel és majd csak akkor dugom rá a tv-re és a többi ha ezzel megvagyok!
Lesz még kérdésem bőven de szépen sorjában!
-
antikomcsi
veterán
válasz
DoItYourself #29515 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Utána olvasgattam, keresgéltem, és rájöttem, hogy nem lesz így jó, mert túl bonyolult.
Mármint az a része, hogy amikor bekapcsolja az ember, akkor külön alkalmazást kell indítani a TV-hez. Jelenleg a két távirányító is probléma, nemhogy még azt elmagyarázni, hogy ide kell menni, és ide kell kattintani. Úgy kéne működni, mint egy set top boxnak. Benyomod a power gombot, és jön a TV adás, aztán menüben lehetne váltani, hogy mit szeretnél.
És amikor azt mondom, hogy bonyolult, akkor ne úgy értsd, hogy neked, vagy a fórumozóknak az, hanem mondjuk a technika iránt kicsit sem érdeklődő feleségeknek, szülőknek az. A vége ilyenkor az, hogy úgyse használnák, rosszabb esetben meg is kérdeznék, hogy minek kellet ez a sz@r ide.
A megfizethető árú set top boxokban, pedig rendes média és hálózati funkciók nincsenek.
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #29577 üzenetére
A cache beállítást rendszeres linkelem, bár úgy tűnik nem sok ember olvasta, pedig már több visszajelzést kaptam (S912 tulajtól is) hogy ez segített a bufferelés megszüntetésében.
Első körben én ezzel kezdenék, utána jöhet a gigabit adapter ha tényleg fizikai korlátja van a lejátszásnak.
Nálam mindkettő van, nincs is gond semminek a lejátszásával. -
antikomcsi
veterán
válasz
DoItYourself #29512 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, de nem látom, hogy lenne benn C tuner.
A legfontosabb a gyors és megbízható menü, és az egyszerű hálózati megosztás windowsos gépről, és amennyire lehet, gyors működés, ne kelljen hosszú perceket várni, míg egy hd anyagot elindít, vagy két menüpont között ne menjen le a nap.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #29492 üzenetére
Előbb olvasni szeretnék róla, nagyon kiváncsi vagyok mit alkotnak.
-
Csicsóka
őstag
válasz
200 dolcsiért én már inkább egy ilyet vennék, 4 giga RAM 128 SSD + dupla HDMI, LAN USB3 miegymás. ARM ennyi pénzért, szememben marhaság, legyen az akár mekkora márka.
-
hunaqua
addikt
válasz
Nekem nem ér 210usd.-t.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #29488 üzenetére
S905D-t szeretnék venni és jövőre 3 Dune modell ilyennel jelenik meg, én megvárom azokat.
(#29487) polberto
A Tallózás melletti sávba IP-címet írsz be és úgy veszed fel. -
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself #29412 üzenetére
720p felett InputStream Adaptive, RTMP imput kell, ami a Video Player bemeneti adatfolyamánál van. Beállítás az MPEG-DASH engedélyezésekor jelenik meg. Ezzel a beállítással 4k is megy. Gondolom 4k-s TV-n nem kell az alsó kettő gomb.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself #29360 üzenetére
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Azt még hozzátenném, hogy a LE beállítások részben a bill kiosztást nem szabad átállítani hu-ra, hanem us-en kell hagyni, különben nem kezeli a táv 0-ás gombját.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Isten tartsa meg jó szokásodat!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #25656 üzenetére
Frissítettem az összefoglalót, köszönöm mindenkinek a hasznos infókat, visszajelzéseket!
Egy-két dolog még kimaradt, majd pótolom.LOG:
3: djnice ajánló frissítve
4: szöveg átdolgozva, táblázat frissítve
5: + Mecool M8S Pro+, TAP 1, Xiaomi Mi Box 3
6a: + Mecool KM8P
34b: Windows SMB beállítás
62e: +LE remote.conf repo link
64: + Advanced Power Menu
66a: Transmission frissítés -
glugi
aktív tag
válasz
DoItYourself #29278 üzenetére
Köszi, távirányítós problémám még nem volt, átsiklottam a pont felett eddig.
Dmesg-re nem csinált semmit (egyedül a power on működött egyébként LE alatt), de találtam a neten hozzá való fájlt itt.Egyébként csak ezzel a verzióval hajlandó működni a CEC (de lehet, csak én voltam béna):
LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.1.1-temp_sensor_disabled.img
. Ki is kapcsoltam az auto update-etUHD-n használom, a felbontást is erre állítottam át. Észrevettem, hogy FULLHD filmnél néha-néha röccen egyet, de nem zavaróan. Ez a felkonvertálás miatt lehet? 10%-ra állítottam. Az is lehet, hogy csak a buffer, még nem néztem meg. Minden képjavító izét kikapcsoltam amúgy a tv-n. Kábelen vagyok, egy ilyen MKV-t simán, akadás nélkül lejátszott:
CODEC.............: HEVC 10 bit Main 10@L5.1@High
FRAMERATE.........: 23.976 fps
Overall BiTRATE...: 54.2 Mbps
RESOLUTION........: 3 840 x 2 160
ASPECT RATIO......: 2.39:1
AUDIO CODEC.......: Atmos 7.1 - DD 5.1
AUDIO BITRATE.....: 8148 kbps - 640 kbps
LANGUAGE(S).......: Eng - Hun
SUBTITLES.........: Eng,Hun+Forced - (SDH)PGSHa lenne Atmos 7.1 rendszerem (ami még egy darabig tuti nem lesz
), akkor ez a lejátszó HDMI-n küldené ki neki a jelet, az AVR-be és onnan menne a tv-be a kép ideális esetben? Ilyenkor is menne a felskálázás? Feltéve, hogy az AVR és a kábelek megfelelőek persze. Ha jól emlékszem, SPDIF-en nem megy ki 7.1.
-
B1T3
addikt
válasz
DoItYourself #29243 üzenetére
Igen, látom, hogy a Kodi kiegészíthető pont a lényeges dolgokkal, mint a YouTube és a Spotify. Még nézelődöm, főleg, hogy most jutott eszembe, hogy nézelődhetek kicsit fentebb is, mert van némi Gearbest pontom.
30 dollárért van is egy Sidiwen X11 nevű cucc S905X + 2 GB RAM + 16 GB ROM felszereltséggel, de szinte semmi vélemény nincs róla, szóval én lennék az első fecske.
-
B1T3
addikt
válasz
DoItYourself #29227 üzenetére
Akkor utolsó off az RK3229-es kérdéseimmel (csak mint mondtad, ez a topic pörög igazán, így habár itt az Amlogic SoC a téma, több tapasztalat van a másik oldalról is): a SCISHION V88 Mars II mennyire megbízható konstrukció? Azt látom, hogy népszerű, de az alap androidos felhasználásra (böngészés, youtube, filmek) megfelel?
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #29232 üzenetére
Nálam is pont így van.
-
m0ski
aktív tag
válasz
DoItYourself #29232 üzenetére
Zyxel ennél butább, külön kell telepíteni NFS csomagot, utána külön eleresi utat beállítani a megosztásoknak.
SSHFS-nek lehet értelme? Alapvetően nincs bajom a Kodi-SMB kapcsolattal sebesség szempontból, de mivel szeretek kísérletezgetni, megpróbálnám. -
128bit
tag
válasz
DoItYourself #29225 üzenetére
Ja azon gondolkozom felrakok rá egy linuxot
-
Batib
őstag
válasz
DoItYourself #29211 üzenetére
Köszi, olvasom. De nekem is Win7 van, nem Win10. Emellett nekem Androidnál is jelszót kér.
-
dugynok
senior tag
válasz
DoItYourself #29211 üzenetére
Nàlam win7 64bit-nél is vàltozott.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #28920 üzenetére
Csak azért jutott eszembe, mert történt olyan, hogy egy szkennert sehogy nem tudtunk rávenni, hogy smb-be szkenneljen, később kiderült, hogy a rendszergazdi klonozassal telepítette a vállalati pc-ket, és a megosztás nevek mind ugyanazok voltak...
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #28919 üzenetére
Nem tudom mi az oka. Amit most írtam az a Kodi fajlkezelovel végzett másolás közben kiírt értékek.
Csicsoka, mit mondasz? -
a2d2
addikt
válasz
DoItYourself #28878 üzenetére
Bocs, csak padlást szigetek közben csak néha nézek rá a fórumra.
Kipróbáltam gyorsan PC-n, ott tökéletesen bele tudok tekerni a filmben.
Valami az androidos Kodinál lesz. Majd nézem még este. -
Wasquez
senior tag
válasz
DoItYourself #28828 üzenetére
Kezdem belátni, hogy így van!
-
Wasquez
senior tag
válasz
DoItYourself #28800 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudtam eldönteni, leírást nem láttam hozzá, gondoltam erre, meg azt sem tartottam elképzelhetetlennek, hogy az valami okosítás még a hardverhez.
-
TCr
veterán
válasz
DoItYourself #28794 üzenetére
Újratelepítés előtt ment az 1080p, illeve egy 1440p is.
A PS4-es YT klienssel is gond nélkül megy az 1080p. -
vatomi
aktív tag
válasz
DoItYourself #28783 üzenetére
Hát akkor kísérletezek addig pedig marad az USB. 😁
Az optikai kimenetet nem támogatja a LE?
-
kokopo
aktív tag
válasz
DoItYourself #28713 üzenetére
Orion lcd t2637s, van rajta hdmi, de az evekkel ezelott megment valami szamitogepes videokartya gebasz miatt
Scart, vga, meg rca mukodik
De az av-s megoldas nagyon ratyi, es csak droid alatt mukodik (LE alatt csak a kep teteje latszik, kb 90% nem)
Beszereztem 1 hdmi to vga atalakitot (ami mukodik is mas tv-n, monitoron) de ezen az orion-on nem, gondolom a felbontas miatt
A vendegszoban levo orion tv-n hasznalnank
Ezert kerdeztem hogy van-e megoldas felbontas ugyben -
kacsa7
őstag
válasz
DoItYourself #28705 üzenetére
Mecool M8S Pro+ 2/16GB
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 3.35s (152.79MB/s), CPU: user 0.00%, sys 6.97%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 11.00s (46.53MB/s), CPU: user 0.02%, sys 2.45%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 21.25s (24.10MB/s), CPU: user 0.07%, sys 2.66%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 14.01s (36.54MB/s), CPU: user 0.02%, sys 2.31% -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #28702 üzenetére
Hát ez az én 10/30-as (RR/SR) eredményemnek is csak a fele...
asszem rád is rád fér egy újabb box vásárlása.
Amúgy érdekes, hogy volt régebben egy másik meresem és kissé eltérő eredményt adott mint a legutóbbi.
Lassan kíváncsi lennék egy táblázatban, milyen típusú/évjáratú/memoriaju boxok mit hoznak. -
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #28702 üzenetére
Mikor eladtam a Mini MX-et és megírtam, hogy a M8S II érezhetően gyorsabb, senki nem hitte el az S905 tulajok közül, hiszen papíron az jobb mint az S905X.
Meglehet, hogy csak a belső tárhely volt a Mini MX-n is lassabb, az M8S II-n meg gyors... -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #28680 üzenetére
mkdir /tmp/mnt
mount /dev/data /tmp/mnt
cd /tmp/mnt
flash-bench -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #28577 üzenetére
Na kíváncsi leszek a tesztre.
Igen én is annyiért vettem és még ilyen LibreElec se volt hozzáde az egy éve volt, azóta az arak bezuhantak, nem bukó csak volna olcsóbb.
Sőt előtte 100euroert is vettem andtoid-xbmc boxot, első fecskekent, na az drága volt (mai szemmel, akkor ok-s volt) -
Rick4
félisten
válasz
DoItYourself #28560 üzenetére
Köszönöm, olvasom végig, csak a spéci nyűgöm miatt hátha másnak is pont ez a pár apróság kell... Tehár ennyi erővel meghagyhatom a bfs-t is...
-
Norbika88
senior tag
válasz
DoItYourself #28560 üzenetére
Akkor nagy valószínűséggel elolvastam valamit.
Mindegy már berendeltem ezt Eu warehausból. -
a2d2
addikt
válasz
DoItYourself #28515 üzenetére
Most megpróbálom első körben az android alatt életre kelteni a 24p-t, ha nem sikerül akkor megpróbálom lefizetni. Van libreelec alatt valami system settings, oda berakhatná
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #28469 üzenetére
Így addig sem teker
-
the radish
senior tag
válasz
DoItYourself #28214 üzenetére
Köszi!
-
sadfff
csendes tag
válasz
DoItYourself #28175 üzenetére
RUNTiME.........: ~43mn
SOURCE..........: 1080p NTb
BiTRATE.........: ~1000 Kbps
CODEC...........: x264
FRAMERATE.......: 23.976 fps
RESOLUTiON......: 720x404
ASPECT.RATiO....: 16:9Így néz ki a sorozat nfo
eddig vlc-n néztem és most látványosan gyengébbnek tűnik a minősége kodiban
-
adi1234
tag
válasz
DoItYourself #28165 üzenetére
Ott a pont !
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
DoItYourself #28165 üzenetére
-
TCr
veterán
válasz
DoItYourself #28089 üzenetére
Igen.
A WinSCP már kapcsolódna, de felhasználónevet kér.
Mi az? -
Keef_Lee
senior tag
válasz
DoItYourself #27683 üzenetére
+1
Köszi, páratlan az összefoglaló -
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #27528 üzenetére
Lol, annyiért már egy komplett s905x 4k sticket kapsz ebay-ről házhoz.
(igaz, 3-4 hét) -
kicsi007
tag
válasz
DoItYourself #27528 üzenetére
Ja, + 27% ÁFA!!
-
SVLaller
senior tag
válasz
DoItYourself #27405 üzenetére
1TB-ot bebukni a sokkk, gondolom
-
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #27353 üzenetére
Régi HDMi/DVI-os DLP/LCD projektor s 1024x768 vagy 1280x720-800-as natív felbontással 30-40E körül jobban megéri. 20-30 USD ért lehet venni lámpát ha elhasználódna. (DLP-nél csak a ritkán előjövő DMD chip hiba szívás, akkor nem érdemes javítani általában)
Azoknál 1500-3500 lumen a valós fényerő...(#27363) Szabi72
Elég tápot kap az USB-ről? felpörög rendesen? Ha a tápellátás a gond akkor Y kábel segíthet.
-
Digitalis
senior tag
válasz
DoItYourself #27266 üzenetére
Nagyon kösz, remélem a Wifi is ok LE alatt, habár a kábelt is berángattam helyére. ( Ezt a box-ot jobban várom már mint a telefonomat. DVB-C tuner nincs a TV-n, kíváncsi leszek itthon a digi-re. Tanyán meg a DVB-T mindig TV-re. De ennél úgy látom a szatellit DVB-S sem gond, opciókat mérlegelve lehet, hogy majd cintányér lesz.)
-
Digitalis
senior tag
válasz
DoItYourself #27253 üzenetére
Szia!
Igen, ezeket a *.dtb-et találtam hozzá. gxl_p230_k1_pro, gxl_p231_1g_dvb, gxl_p231_2g_dvb. Gondolom a k1_pro kell? ( box-ot a kész LE-s microSD már várja, remélem az idén még ideér, novemberi-végi GB-shipped_out. Lesz bűvészkedés az tuti) -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #27121 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #27116 üzenetére
Láttam csak nem értem... Lehet ezzel jól járni? Gondolom csak nem akarnak negatív reklámot maguknak...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself #27116 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #27085 üzenetére
a Mecool Widevine L1 képes. - ez biztos? Szerintem nem az a Pro L az.
-
-szabi-
addikt
válasz
DoItYourself #27085 üzenetére
Köszi.
Amit még írtam M96X - II MINI arról esetleg van valami hasonló infód?
Illetve ebben az árban van bármi más amit szívesebben ajánlanál?üdv
-
válasz
DoItYourself #27070 üzenetére
Igazából nekem médiatár funkciót be se kell töltsön, legtöbbet pendrive lesz rádugva és arról kell majd filmet lejátszania. Vagy külső vinyó. Egyszer a távoli jövőben talán NAS, de az nem mostanában lesz.
-
vamzi
senior tag
válasz
DoItYourself #26951 üzenetére
Köszi. Átolvastam. Egy régi, kb 8 éves philips tvre kötöttem direktben. Hdmi kábelt és portot is cseréltem. Gondolom akkor a fent leírt színtér gond lesz a baj. Ha csak ez, nem gond, mert egy fiatalabb samsungra lesz kötve. Launcherre van ötleted? Leget valahol állítani a gyáro light home launchert? Vagy van jobb?
-
ekrisztian
őstag
válasz
DoItYourself #26951 üzenetére
nem volt kamionos fej
mondjuk akkor még nem az voltam aki vagyok -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #26946 üzenetére
Vagy lehet hogy neki sem?
Megcsinálta, hogy a /storage átkerüljön a droid data-ra.
A datának adott egy új cimkét, az meg nem más mint a LIBREELEC_DISK.2. Apply a label to data partition
Apply LIBREELEC_DISK partition label to internal data partition:e2label /dev/data "LIBREELEC_DISK"
Tehát, ugyan azt, ami egy új SD készítésénél is rákerül az SD-re. Az eredetinél, amivel a műveletet csinálta, ugyan törölte annak az SD-nek a LIBREELEC_DISK cimkéjét.
In my case it is /dev/mmcblk1p2. Remove label from this partition:
e2label /dev/mmcblk1p2 ""
De amivel most akarja indítani azt nem, és itt a lényeg.
Nem lehet két azonos disk label, mert nem fogja tudni, hogy most melyik az, amelyiket a /storage alá kell mountolni.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #26946 üzenetére
Bakker, ezek a fejek... Bocs
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #26819 üzenetére
Igen, gyakorlatilag minden lejátszót. Ezekben is csak SW módban működött a lejátszás hibátlanul .Volt olyan lejátszó amelyiken a LE is kockás volt ( amikor nem a legújabbat próbáltam), de most a legújabb LE-vel nem láttam ilyet, gondolom ott hamarabb kapcsoltak ez ügyben mert meglátták a hibát és reagáltak is rá gyorsan. Nem tudom SMPC-ből frissítettek-e most ( azzal nem álltak le? én egy gépemen lévő letöltött appot tettem fel próbára nemtudom melyik volt) , ha igen a legújabbat még megnézem majd. Az a baj hogy ezt a dekóder dolgot nem látom át rendesen melyik lejátszó mit használ. Van amelyiknél csak HW és HW+ nak jelölik, van ahol Amlogic dekóder vagy OMX dekóder, stb. A sima HW dekóder részt 2 buildprop bejegyzés hozzáadással lehet javítani de attól a hang még nem megy hardveresen. Pár fájl cserélésével van hang is HW módban, de az nem mindegyik lejátszón, illetve nem mindegyik romon és sokszor össze is akad ha cserélgetek átírok valamit. ( sajnos én csak logikai úton, következtetéssel és sok sok próbálgatással és olvasással javítgatok-mókolok, nem látom át a mélyét mert nem vagyok fejlesztő és ehhez a részhez nem is értek igazán, autodidakta módon tanulgatom a lépéseket, mondjuk sokat lehet így tanulni belőle ráadásul linuxhoz is eléggé h@lye vagyok mert igen régen tanultam és elfelejtettem)
Nagyon összegányoltak ezek a romok, a build propokat is egymástól másolják a kis kínaiak, látszik hogy itt ott átírnak valamit a készülékhez, sokszor olyanok is vannak bennük amik teljesen feleslegesek, még a telefonos propopkból vették ki.
Ha lenne bőven időm és kedvem sokkal töbet ki lehetne hozni ebből, és finomítani egy jó univerzális buildpropot ( igen sok múlik ám rajta), de most karácsonyig nem foglalkozom vele nagyon, nem lesz elég időm.
Biztos vagyok benne hogy javítani fogják mert ez erősen általános hibának tűnik már, 7.1.2 lejátszóknál mindnél tapasztaltam. Szerintem volt valami kis változás 7.1.1 óta és simán ráhúzták a box gyártók a régi sablont.
Ha csak egy valaki venné kötülük a fáradtságot egy jó romra akkor lenne akár jó androidos lejátszó is ( most tekintsünk el a kadenciahelyes lejátszástól és a hangkimenetektől)
Egyébként a Mecool az aminél nincs ilyen gond, nekik a legjobb a droidos romjuk ilyen téren, a frissített. Igaz az csak 7.1.1-es még.
Sajnos build.prop lerásokból is igencsak nehéz összeszedegetni morzsákat mi mire jó, az alapok mindenhol megvannak, de sok minden egyéb bejegyzés van amit csak kísérletezve tudok kitalálni mint ezt is. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #26811 üzenetére
Itt kicsit másként működik, nincs settings.json, mint ami megszokott, az addonban, a settings.xml-ból olvas be, majd változókba menti. Onnan olvassa ki induláskor minden alkalommal.
Részlet az indító szkrip-ből:
TRANSMISSION_WEB_HOME=\"$ADDON_DIR/web\" \
nice -n $tx_nice \
transmission-daemon \
--allowed \"$tx_allowed\" \
--config-dir \"$ADDON_HOME\" \
--download-dir \"$tx_download\" \
--port \"$tx_port\" \
--watch-dir \"$tx_watch\" \
$incomplete \
$tx_auth" -
polyn
csendes tag
válasz
DoItYourself #26722 üzenetére
Köszi a válaszokat! A routerben már le volt tiltva az ipv6, szóval az kizárva. Most az fw update-tel probalok meg vmit kezdeni csak fw-t kéne találni ehhez a boxhoz
-
SzlobiG
félisten
válasz
DoItYourself #26719 üzenetére
Ezzel mindent elmondtál.
Szerinted lenne értelme cserélni az MX3-at?
-
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #26685 üzenetére
Megrendeltem amit te,kártyával el is fogadta,most akkor lemondjam vagy mit csináljak az előzővel?
Ha eu raktár akkor nem szabadna semmi plusz költségnek lennie rajta!
DoItYourself: ok,értelek megyek oda nem szemetelek itt tovább,habár másnak is jól jöhet itt is az info...
-
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #26636 üzenetére
Hát nyáron kertet építettem, vagy 40 tonna anyagot megmozgattam saját kézzel ( térkő és támfal alap, támfal, térkő) így nem igazán értem rá. De most már hamar sötétedik, hideg van, több időm lesz a kütyükre
(#26642) Danecay
Már régen csináltam, de hálózati meghajtóról látható, és akár Double Commanderrel bemásolhatók az értékek LE alatt is. -
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #26626 üzenetére
Ennyiért rendeltem, majd beszámolok róla LE alatt hogy megy. (Oda bőven jó az 1 GB RAM)
Egyébként ez a csomag tartalma: (azaz nem csak doboz és nyák)
Package Included:
1*X96 Android 6.0 S-905X Quad-core 1GB 8GB 4K*2K 2.4G Smart TV BOX
1*Remote Control
1*Power Charger
1*HD Cable
1*IR Cable
1*Fixing Plate
1*User Manual -
djnice
veterán
válasz
DoItYourself #26631 üzenetére
Nem placebo, sajnos az Amlogic az ilyen. Néztem Sigma-t, Realtek-et is, azok is jobbak.
-
djnice
veterán
válasz
Egy Samsung BD-H6500 bluray lejátszó.
-
Pelican
őstag
válasz
Az előbb tolt az arcomba az index egy GB-s M8S II-t (1/8) 15.99$-ért...
-
dugesz77
őstag
válasz
Az alsó képen meg komplett boxot mutat,leírásban sem látom,hogy ez csak "board" szerintem ez egy sima box viszont jó áron.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself #26606 üzenetére
Én az összefoglalódra gondoltam, de akkor ezek szerint nincs változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Asus Rog Strix G16
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest