- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Én is abban bízom, hogy nem lehet egyszerre 2 rossz készülékem. Felraktam a 21.0-Omega_nightly_20240126-t. Ezen van már általános Gyorsítótárazás, idáig ezt nem láttam. Igaz csak Matrixot használtam. YT-on továbbra is 0 a Forward, viszont 8mp-et jelez, az talán csak elég lesz.
Gyorsítótárat átírtam 20MB-ról 96MB-ra, de nincs változás. Sajnos erre nincs Confluence. Nekem jobban tetszik az a felület.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi cof, nfsu17! Megt tudnátok nézni a Keymap Editor, Általános - Other - Player Debug-al, hogy nálatok mennyi a buffer? Nálam 0, az ATV Ötöt leszámítva. Egyébként találtam valami beállítást, ahol lehet növelni a buffert, de most nem találom. Youtube-ban 100MB, de nem ez volt az. Matrix 19.5.0, Unofficial version: v7.0.2.2 for Kodi v19 (Matrix) van rajta, Official-al sem volt jó. 19.0.7.1 ImputStrem Adaptive.
Egyébként minek a jele ez a lefagyás, majd begyorsulás? Nem pont az, hogy kifogyott a buffer?
Ha másnak nincs ilyen problémája, akkor nálam valami egyedi lehet az internet vagy a router miatt. Egyébként azért vettem X96Max+, mert az X96Max ugyanígy fagyott, de az legalább nem melegedett.
DIGI fórumban olvastam, hogy Nálam a routeren van megadva: 1.Google, 2. Cloudfare, így megy vagy 5-6 éve stabilan és gyors is. Lehet ez lesz a megoldás. -
-
paolinho
őstag
Na ezzel volt valóban a baj. Beszereztem egy rendes kártyát, és arról simán bebootol a LibreELEC 11.0.4
Már csak az a probléma, hogy a távirányítóra nem reagál. Én a junkpod verzio v2.1-féle remote.conf -fal próbálkoztam úgy hogy csak simán felmásoltam az alapfájlok közé átírva csak simán remote.conf-ra a nevet. Erre nem történt reakció. Mi lehet itt a megoldás? -
paolinho
őstag
Igen, lefagy, és eddig most már eljutottam néhányszor, csak annyi különbséggel, hogy a bal felső sarokban nem történik semmi. A bekapcs gomb pirosan világít, majd egyszer csak bejön a LibreELEC logó, és ott meg is áll. Egy 16 Gb-os Kingston van benne, ami nem egy mai darab már. De igazad van, holnap kipróbálom egy másik karival is, hátha ezzel lesz a gond.
-
paolinho
őstag
Na, teszteltem a LibreELEC-et. Meg se nyekken a reset következtében a Kodi. Amíg nyomvatartom az AV-ben a reset gombot, sötét marad a képernyő, amint felengedem a fogpiszkálót, azonnal az Android rendszer töltődik be. Visszatéve a régi karit a reset eredménye, hogy újra betöltődik a CoreELEC-kel a Kodi rendben.
Azt hiszem ezzel az eszközzel tényleg el kell engednem a frissítés, vagy újabb operációs (Kodi) rendszer telepítésének lehetőségét. Sajnos a Beelink M18-a öregecske már az új dolgokhoz.Itt viszább említve lett egy Tanix W2, meg egy T95 W2. Ezek alkalmasak lehetnek a legújabb CoreELEC kezelésére?
-
paolinho
őstag
Oksa, köszi!
Ha esetleg nem indulna el, és visszateszem a jelenlegi rendszerrel futó memóriakártyát, akkor lehet remélni, hogy ez újra működni fog? Nyilván a beállításokat bukom, azt újra be kell állítgatni.
Igazából nem akarak venni másik boxot, ez hibátlanul működik. Csak jó lett volna ezt a felírat addont (Opensubtitles.com) felrakni rá. Talán megpróbálom valami külső forrásból előkeríteni. Egyszerűbb lenne, mint borítani a rendszert, mert félek tőle, hogy az új KODI-val nem fog tuni megbírkózni az én 8 éves eszközöm. -
pinnacle
nagyúr
Köszi cof, nfsu17! Igen, működő rendszeren ne változtass. Én meg mindig felteszem a legújabbat, lehet maradnom kellett volna a 19.2CE, 6.8.26 YT mellett.
Vagy veszek én is egy Tanix TX3-at. Egyébként ez nem melegszik? Mondjuk ha másnál nincs probléma, akkor egyedi az enyém. Itt írnak stabilitás tesztről. Megnézem egy 11 órás videón. Az a 41 mp-es buffer hiányzik szerintem, meg a 40Mbps-es letöltés. Hány ms-os kihagyás okozhat akadást?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! X96Max+, 19.5.0 Matrix, 7.0.2.2 YT
Szerintem kimarad a net, ezért áll le, majd felgyorsulva behozza az elmaradást, most jutott eszembe, hogy néha a Zoom is jelzi, hogy instabil a kapcsolat, ezt kellene valahogy megmérni, vagy a YT kiegészítő pufferje ürül ki, de ha jól emlékszem ezt nem lehet növelni. Amúgy a video cache 150MB, ezt be is tölti film lejátszásnál, YT-nál semmit. Keymap Editorban, hol is lehet ezt beállítani?
-
Ferenczi Áko
addikt
1 gb-os netem van, gigabites routerrel, szóval a netet ha meg is felezi a jeltovábbító, akkor is gáz szerintem, hogy egy borító betöltéséhez ki kell nyújtanom a készüléket az előszobába..
Az a 2 antennás usb stick jó ötlet lehet, csak nem tudom hogy mit és honnan kell rendelni
#99702 Celtis: Miután letöltötte a borítókat, már nincs gond, de hol talál wifi jelet, hol nem.. ha abban a szobában van a tv-re kötve, ahol a router van, ott pillanatok alatt letölt,betölt, megcsinál mindent -
Beni2360
félisten
Jogos pedig huztam lefelé de nem eléggé. 13$ szállítással. Akkor az én megoldásom még mindig csak barkácsolási díj leszámitva a hőpadot meg a hővezető ragasztó pasztát ami lefelé is mindent megtart. Van még egy szép réz ventim amit szintén lehet ragasztani és még munkára is fogható. Videó kártyáról mentettem.
-
-
fer
őstag
Csak egyről megfeledkeztek, induláskor egy motor sokkal több áramot vesz fel, mint ami rá van írva. Ezt alátámassza az is, hogy ha később dugja rá, akkor jó. Az igaz, hogy ha rádugja akkor is indul a hdd motorja, de induláskor a box is több áramot kér, és a kettő összeadódik, ha később dugja rá, akkor a box már "nyugiban" van és nem fogyaszt annyit, és ki tudja szolgálni árammal a winyót.
-
-
mayday00
őstag
Sikerült felment.
Viszont a LE-nem megy fel..
Win32DiskImager programmal kiírtam a képfájlt. Előtte kicsomagoltam a rart. write gombra nyomtam rá, gondolom az a írás.
uEnv.ini-ben módosítottam.dtb_name=/dtb/meson-gxbb-minix-neo-u1.dtbbootargs=boot=UUID=1507-4017 disk=UUID=f426ba96-ae14-42f3-8d9f-269a100f407b quiet systemd.debug_shell=ttyAML0 console=ttyAML0,115200n8 console=tty0
Nem bootol. Mi lehet a gond? Se sd kártyáról, se Pendrive ról.
-
mayday00
őstag
Átírtam így sem bootol, nem áll fel a rendszer.
Tudnál segíteni, hogy mi lehet a gond, hol szúrtam el valamit?
Le tudnád írni a pontos menetét ennek, vagy linkelni valami videót hogyan kell megcsinálni?
Összefoglaló alapján csináltam és nem működik, sem sd kártyán, sem pendriven.
Köszi a segítséget.
-
mayday00
őstag
-
nfsu17
veterán
hogy nincs is rajta Android mert CE van a belsőn.
Te is tudod, hogy ez így nem ok-okozat (dual boot)Amúgy:
az senkinek nem tűnt fel, hogy...Ez a fajta CoreELEC megy rajta:
CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img
Ezzel a device tree fájllal:gxl_p212_1g.dtb
Megpróbáltam rátenni ezt a fajta CoreELEC-et:CoreELEC-Amlogic-ng.arm-20.2-Nexus-Generic.img
NEM is NG az a verzió, ami megy rajta?
CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img
De NG-vel próbálkozik? -
slycugel2000
tag
Köszi, nem küld jelet, sőt, végig próbáltam minden gomboit és még 5 gombnál nincs jel. Amúgy van egy kis visszajelző LED a power gomb mellett is, nem is kell jelküldőt nézni. Akkor ez gondolom kuka.
eBay-en láttam kb. 1400 Ft-tól, onnan érdemes vagy van valami megbízhatóbb bolt, mint pl. a Geekbuying, ahonnan ezt is rendeltem? (ott nincs külön remote) -
Tartarus
tag
Köszi, már letöröltem a kártyát és most 9.2.8.11-el próbálkoztam, sajnos ezzel se megy. Ugyanazzal, mint CE 9.2.8 alatt és másikokkal sem. Kártya gyökerében és /storage/.config/ alá is raktam, mindent a leírások szerint. Több forrásból kerestem remote.conf-ot, és Meson IR megoldást is. Nem megy a sajátjával, de a legérdekesebb h vontar x3 néhány gombját ugyanakkor beveszi és hangerőt változtat, meg lépeget jobbra-balra.
Majd adok még1 esélyt az új 11-esnek, viszont a BT az nekem fontosabb is mert azon keresztül menne a hang. USB-s billentyűzettel még elvagyok távirányító helyett. -
cocka
veterán
201-gyel próbáltam, lófasz se történik. Az .ini-t is kitöltöttem ezekkel, de amikor kilépnék a Reboot to LibreELEC appal, akkor csak bejön a recovery menü és ennyi. Vagy ha pl. végigfuttatom a grafikai tesztet, utána fekete képernyő és áll az egész.
Ehhez nekem nincs türelmem. A CoreELEC 9.2.8 meg megy.
-
cocka
veterán
-
sunavlys
senior tag
-
a parancs nem segített
esetleg valami olyan parancs amivel ujra indulna a telepítő ?
ez volt a 8. dobozom amire ce-t raktam , igazábol sosem volt gond , eloszor elindult kártyáról és mivel ment gondoltam átmásoltam belsőre , vissza nem raknám a régi androidszerüséget de ha ujra rá birnám hogy induljon telepítő egy kártyárol akkor az is jo lenne nekem
-
-
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
Először is köszönöm a választ!
Az egyik USB is ezeken betáp, szóval ha van egy 5V 2A töltőd legalább meg egy USBA-USBA kábeled akkor tesztelheted, hogy indul-e.
Sajnos ilyen kábelem nincs.
Azt sem tudom, hogy melyik bemenetre lehetne rákötni.
Lehet venni külön tápot igen, általános alap táp, semmi különleges nincs benne.
Nem kell valamire figyelni? Feszültség áramerősség. A tápon 5V 3A van írva.
Az mindig kérdés, hogy mi a felhasználás.
CE-t használtam eddig is, tökéletesen meg voltam vele elégedve.
-
xcsabo
senior tag
-
-
fer
őstag
Először én is ilyesmin gondolkodtam, de mivel nem volt megfelelő alu profilom ezért inkább hagytam, (kalapálni meg nem volt kedvem kint a hideg műhelyben decemberben). De a "csáko" itt is megfeledkezik a felső hűtésről. Mivel a hő nagy részét a nyák veszi át, ezért nem elég csupán szabadon hagyni, felül a levegő átmelegszik és nem adja át olyan jól a hőt, mint egy hőpad. Mivel a levegő mint tudjuk hőszigetelő is.
-
interstate76
addikt
Nálam is ugyanez a helyzet, azaz kb. 6-10°C-kal melegebb, ha a helyére pattintom az alját (pedig ki is vágtam, hogy elférjen a hűtőborda). Pont azon csodálkoztam, hogy vargalexnél zárt házban is hasonlóak az eredmények.
(#98733) vargalex Így már minden világos!
Már csak azt nem értem, hogy amikor legutóbb "stresszteszteltem" a Tanix TX3-asomat, akkor 73°C-ig is felment, sőt, néha bevillant a 74°C is, most pedig fél óra "nyitott házas" stressz tesztet követően 62°C-os CPU hőmérséklet mellett pattintottam vissza az alját, hagytam még fél órán át futni a stressz tesztet, mégis "csak" 68°C-ig ment fel. Bajnak persze nem baj!
-
paparazzi2
tag
Köszönöm a segítséged
Sikerült beüzemelni a libreelec-et a Beelink GT1 Ultimate dobozra. Két dologban akadtam el.
A movieshark repoból szeretnék addonokat telepíteni, de a képen látható hibaüzenet fogad.
Nem teljesítem a minimum követelményeket, így szinte semit nem tudok telepíteni. Mi okozza ezt?Sajnos az alap távirányítót nem tudtam beüzemelni. Van rá valami leírás?
Köszönöm a segítséged.
-
interstate76
addikt
A gyári borda helyett nem igazán szeretnék másikat belerakni (amiatt, amit syler123 kolléga írt korábban, azaz nehogy rövidre zárjak valamit), szóval ez most már így marad. Amúgy a 2. borda nagyon átmelegszik, szóval sztem nem olyan gáz a hőátadás. Nyilván lehetne még fokozni, de én most ott tartok, hogy ha így okés lesz, akkor örülök, ha nem, akkor sincs katasztrófa, mert alig tévézünk (ahol a Tanix TX3 dolgozik, ott nincs is TV-előfizetés), csak kihívást jelent(ett) a Vodka TV kiegészítő normális működtetése, ezért voltam hajlandó dolgozni vele egy kicsit.
-
gyűrű
addikt
Az appot azt nemtudom. Live tv app volt,a neve, szögegyszerü
Többször több fw alatt próbáltam, megkapták az összes logot amit kértek, azt mondták minden rendben van, próbáljak más ország kódokat, meg frekiket... .Végül feltörtem a házat, mert össze van ragasztva, küldtem róla képeket ahonnan kérték, de semmi.. Aztán kileptem abból a tuneres beta csoportból és kidobtam a cuccot. amúgy kb. akkora mint egy kisebb öngyújtó.
Digis dvb-c m van, a tvk otthon amúgy is tudják venni, de lineáris tvt úgyse nézünk már, vígy nem is érdekelt annyira dolog . De amíg a teszt csoportban voltam, láttam hogy sokan szívtak vele, főleg törökök, meg olaszok akarták használni, de nem dvb-c-re hanem t-re. Szerintem hulladék az egész
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Overwatch 2
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Linux kezdőknek
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest