- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #95047 üzenetére
Látszik, hogy régen kellett hozzányúlni. Ez nem a passthrough hang beállítás volt.
Oda is eltalaltam. Kikapcsoltam a nagyfelbontású DTS -t és most mindig van hang, DTS vagy DD is.
Persze így true hd nem lesz...
Kérdés hol a gyenge láncszem?
A tv specifikáció szerint tudja.
Az erősítő talán nem (csak ARC nem eARC?) -
DoItYourself
Topikgazda
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #72922 üzenetére
Így kártyával menne a felezős, kártya nélkül meg a ceemmc. ???
Nem, mert a ceeemmc teljesen átrendezi az eMMC-t. Ha erre ráengeded a felezőst, akkor az nem tudja majd megfelezni, hanem a teljes, a ceemmc által átszabott helyre fog települni, és törli a ceemmc-s rendszert.
-
-
-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz
junkpod #72674 üzenetére
Rosszul fogalmaztam meg a problémámat szerintem. Ettől még egy albumként jelenik meg és ez a gondom.Albumnézetből szoktam a lejátszást indítani és bár szeretem pl. a Metallicat, de nem biztos, hogy 12 órán át hallgatnám egyfolytában ezt a kiadványt.
MusicBrainz szerint is 6 LP és 11cd, csak a Kodiban látszik egy albumnak. Konkrétan, ha a linkelt szett lemezeit úgy nevezem el, ahogy a MusicBrainzben is látszik, akkor a kodiban ebből lesz egy "...And Justice For All CD 17: Live At Long Beach Arena, Long Beach, CA - December 7, 1988 + More" cd százakárhány dallal. De szerintem ez itt off, úgyhogy be is fejezem. Bár ha valaki tud megoldást, akkor annak örülnék.
-
tomy86
addikt
válasz
junkpod #72667 üzenetére
Attól még ugyanúgy egy cd fog látszani 100 trackkel és nem 10 különálló cd, egyenként 10 trackkel. Több mindennel próbálkoztam már, de arra jutottam, hogy mivel a metaadatok alapján rendezi a kodi a zenefájlokat, csak a "MusicBrainz Release ID" törlése a megoldás (mivel az ugyanaz egy többlemezes kiadvány minden lemezénél), hogy ne mutassa egy lemezként. Korábban a kodi fórumon is jelezték ezt a problémát, de megoldást ott sem írtak rá. Persze nem nagy gond, csak engem zavar, mert én az esetek 95%-ban zenelejátszásra használom a boxot.
-
tomy86
addikt
válasz
junkpod #72657 üzenetére
Tényleg nincs különösebb gond a zenekezeléssel, ha rendesen ki vannak töltve a metaadatok. Bár akkor lenne tökéletes, ha rendesen tudná kezelni a többlemezes kiadványokat. Jelenleg egyetlen megoldást találtam, hogy ilyen esetben a MB picard által kitöltött metaadatoknál az "album ID" sort törlöm. Különben pl. egy 10 lemezes kiadványnál nem cd1, cd2, stb. lesz, hanem egy cd 10 tarack1-el, 10 track2-vel, stb.
-
gsc73
aktív tag
válasz
junkpod #72612 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm az ötletet, kipróbáltam és tényleg. Eddig ez a legjobb: könnyen kezelhető és átlátható. Egy apróság, hogy a könyvtár neveket és ID-metaadatokat érdekesen keveri, de ez igazán nem zavaró.
MPD-t is próbáltam, de egy óra próbálgatás után sem sikerült zenét lejátszani vele, így elengedtem.
Üdv: G.
-
Dale Cooper
csendes tag
válasz
junkpod #72307 üzenetére
Kipróbáltam az általad javasolt CE rendszer kikapcs helyett a sleep módot, jelentem így 10-ből 10-szer megmarad a kapcsolat az usb távirányítóval is.
Akkor ha kényszerből is, de ez lesz a megoldás, max áramszünet után kell újra bedugni.
Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy lehet a boxnak bármi baja abból, ha ezentúl sosem kapcsolom ki, csak altatom? Nincs csatlakoztatva semmi hozzá, csak NAS-ról használom. -
Beni2360
félisten
-
ztsoft
őstag
válasz
junkpod #72146 üzenetére
Valahogy Sam Nazarko posztja mégis itt maradt angol nyelven, [link].
A "fórum szabályzat" nem tiltja (II. Általános rendelkezések, 8. pontja) az idegen nyelvű posztot, idézem.
A Felhasználói Tartalom nyelve a magyar, ettől eltérni csak indokolt esetben lehet.
Ezek alapján maradhatott volna (mivel nem beszéli a nyelvet, ahogy a fent említett sem), ahogy a többi magyar nyelven írt, de értelmezhetetlen, olvashatatlan poszt maradt.
De mindegy, nem akarok vitát indítani.
-
Agoston1007
csendes tag
válasz
junkpod #71895 üzenetére
Igen, én is úgy gondolom, hogy jó a sebesség, tovább nem akarom javítgatni. Mégegyszer köszönet mindenkinek.
YT megjavult, Play-ből (meg honlapról is) gyorsan jönnek a dolgok. Viszont a tori még mindig csak 8-10 MB-tal jön
. 300 Mbites nettel pc-n 30 MB/s. Már próbáltam vagy 6 fajta klienst, a Flud a leggyorsabb (10). Kliens beállításokban már otthon vagyok, tehát nem az a hiba (port nyitás, stb). Erre ötlet valakinek? Ja, egy terás külső vinyóra töltök (igen, USB2), de a belső memóriára és sd-kártyára is ugyanígy ír, tehát nem ez határoza meg a letöltés sebességét.
FJC: Igen, nekem volt írva, csak még nem olvastam. Az mit tud (az ethtool)? Fentebb kép ma reggelről (iperf3).
-
vzozo
senior tag
válasz
junkpod #71754 üzenetére
Az meg, hogy te máshogy értelmezel szavakat, még nem jogosít fel erre a stílusra.
User error vs. product bug, nekem a büdös életben nem fogod megmagyarázni, hogy a fejlesztők által is elismert product bug az egy user error.
Ezen akadtam ki, illetve a TE hozzáállásodon ("ugyanmár, nincs itt semmi látnivaló, csak egy x+1 láma júzer").
Sebaj, arra az egyszer használt stilusra pedig megkaptam a warnt, ezúton is köszi a beköpős fórumtársnak.
Sőt, a segítés itt opció, nem kötelező.
Oh, ne aggódj, ezt értem én. Ingyenes, community forum, nem pedig egy SLA-backed "hivatalos" valami.
Viszont szerintem ennek ellenére is borzasztó megalázó le-júzer-errorozni valakit, ahelyett, hogy nyitottan, empatikusan állnál egy kérdéshez.
UI. Pelican irta azt is, hogy tudod ezt a mappát létrehozni bejelentkezés nélkül.[link]
Ha bosszankodas helyett olvastál is volna, már rég tullennenk ezenItt valóban hibáztam, arra reagálnom kellett volna, mert próbáltam, de akkor, annyi infóval, azzal a tudásommal nem jutottam vele előrébb.
-
Agoston1007
csendes tag
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #71785 üzenetére
Mondjuk az is lehet, hogy rossz úton járok eleve.
Talán inkább kellene a Harmonyban keresni egy best-for-kodi távirányítót és annak a remote kodjaihoz készíteni egy remote.conf definíciót, ami így aztán bármilyen jövőbeli Kodi boxhoz jó lehetne.
Erre esetleg van javaslatotok, esetleg kész remote.conf fájllal? -
vzozo
senior tag
válasz
junkpod #71739 üzenetére
[ssh hiányzó mappa hiba megoldás]
Visszamenőlegesen, amikor tudod már mi a megoldás, és hozzá próbálsz megfejtést találni, na az könnyű. A linkelt kommentben sincs utalás pl. az SSH Web modulra, amelyet a CR fórumon említettek, és amellyel végül be tudtam jelentkezni, hogy létrehozzam a hiányzó mappát.
Nem azt írtam, hogy lama error...
Egyébként delesleges csavargatni, a user error kb. minden általam ismert nyelven és környezetben lámaságot jelent, miközben itt egy a fejlesztők által is elismert bugról van szó.
Szóval igen, felkaptam a vizet egy picit. Téma a részemről lezárva, örülök, hogy megoldódott.
-
vzozo
senior tag
válasz
junkpod #71713 üzenetére
Sorolhatnám... Olvass vissza 70ezer hsz-t, van példa számosan.
User errorra? Az én esetemben?
Tudod 20 éve lehet én is rávágtam volna mindenkire ennyival az ajtót. Azóta felnőttem, láttam és tapasztaltam ezt-azt, illetve sokkal empatikusabb lettem.
Ezért most csak annyit tudok mondani, hogy b+ a remek segítőkészséged.
Megoldás az előző posztban. Mert megoldottam. Csak a jegyzőkönyv kedvéért: nem layer-8-as hiba volt.
-
ztsoft
őstag
válasz
junkpod #71688 üzenetére
Valami rémlik nekem is, de biztosat nem tudok. Ha jól emlékszem mexel kollégánál volt ilyen, de, hogy a dual rendszer miatt, vagy eleve bug volt, azt nem tudom.
Nem olyan rég is volt ez a hiba, de nem jöttünk rá, hogy mi okozza. Ha jól emlékszem, végül a CE 9.2.0-ás oldotta meg (azt nem tudom, hogy új telepítéssel, vagy csak frissítéssel).
-
vzozo
senior tag
válasz
junkpod #71688 üzenetére
Régebben volt egy olyan ssh nem működést okozó hiba amit egy ssh mappa hiánya okozott. Nem lehet itt is ez a gond?
Vajon frissítés vagy tiszta telepítés volt?Új telepítés nulláról, 9.2.2 rá-image-elve az SD-re, majd az androidos felületről update, random .zip fájl kiválaszt, és reboot után CE / Kodi fogadott.
Patt helyzet, SSH nélkül nem tudod megnézni, hogy miért nem indul el az SSH.
Ugye-hogy-ugye?
de ha találsz jobbat Amlogic-ra, ne tartsd magadban.
Nem mondom, hogy van vagy ismernék... De hát 30-40-50 euróért úgy látszik kb. ennyit kap az ember. Amennyit a szoftveres oldalával eltöltöttem, annyiért órabérben már rég vehettem volna valami csili-vili rendes mediaplayert. De hát valahol kockák vagyunk, és kihivás, nemde?A többiről majd inkább a kodis topikban fogok kérdezni, hogy ne offoljak itt.
-
vzozo
senior tag
válasz
junkpod #71677 üzenetére
https://kodi.wiki/view/File_manager ? Hát most lehet én vagyok hülye, de nem emlékszem ilyesmire a menüben... Majd meló után akkor folytköv...
Eleve az egész Kodi, a logikája meg a menürendszere számomra olyan, mint sajtreszelővel rejszolni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.
De mindegy, mivel ez a de facto standard, gondolom megszokom vagy megszököm...
-
FJC
senior tag
válasz
junkpod #71629 üzenetére
Azért ez nem egészen így van...
A magas maghőmérséklet magas mechanikai feszültséghez vezethet, ami hosszú távon forrasztási hibához, tokon belül vezetőréteg leváláshoz vezethet.
Nem tudjuk, hogy milyen minőségű CPU és egyéb IC-ket pakolnak ezekbe az olcsó box-okba (gondolom, hogy az olcsóbbakat).
Meg különben is ez egy hobbi, programozgatunk, fúrogatunk, ragasztgatunk...
Az órajeleknek sem tesz jót a nagy delta t°. -
syler123
veterán
válasz
junkpod #71629 üzenetére
Miért baj hogy érdekel? Nálam egy Raspberry Pi4 megy kikapcsolás nélkül, meg a tv box, amióta megjelent az s905. Mondjuk pont ilyen válaszra számítottam.
A hőfok is érdekel, a Raspberry pi4-en is, sőt nálam akkora borda van rajta mint a ház, mi ezzel a baj? Én jobban érzem magam tőle és kész... -
-
Vtmk
tag
válasz
junkpod #71309 üzenetére
Kíváncsi vagyok mi mihez van köze. Érdekesnek tartom. Hobbi szinten átnézegettem. Találok trükkös résueket. Meg mikor valamire azt mondják nem lehet utánanézek miért nem. Nem tudom kicsit kihívás meg úgy érdekes is egyszerre. Nem mindig a széttárgyalt dolgokra szeretek ránézni,hanem amiröl senki se beszélt. Meg most már elég jól belemelegettem kezdem átlátni. Jó dolpg valamit megismerni.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
junkpod #71230 üzenetére
Igen , most kicsit belemerültem a témába , olvasgattam utána , hogy valóban skin függő.
Találtam ezt a videót , ahol bemutatja gyengébbek kedvéért , hogy kell csinálni. Néztem a PH! Kodi Linux/Windows topic összefoglalóját is , abban alul is van sok leírás , és közte van ez a beállitás is többek között.
Ez lett volna az elképzelésem egyébként. Este keresek skint ami tudja.
Azt megkérdezhetem , Te melyiket használod? -
tlala
addikt
válasz
junkpod #71000 üzenetére
Teljes siker.
Minden vajasan megy a Magicsee N5MAX-on. A távkapcsoló ki/be is kapcsol, a kijelző él CE alatt is, a gigás LAN tökéletes. CE alatt hasít az HBO GO és a Netflix is, a filmekről nem is beszélve - gyors és penge a rendszer. A TV GO-hoz vissza kell váltani Androidra, mert arra nem találtam CE megoldást, de a nyaralóban ez így is tökéletes rendszer lesz. -
-
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #71093 üzenetére
Valószínűleg igen, mert Kínában nincsenek ezek a csatornák míg nálunk az EU-ban pl van.
Az igazi érdekesség hogy hardveresen tudja mert a CE-vel működik.
Csak az androidos firmware hiányos. Meg ugye ha igazán területi függőség lenne akkor így kéne igazán elegáns, hogy az időzóna vagy helyadatok alapján engedélyezné az android.
-
divan
őstag
válasz
junkpod #71064 üzenetére
Nemrégiben tettem át én is belsőre a még napi szinten nem használt X96Max+ omon, és miután áttettem nekem is csak egy keyboard.xml.bak.0 vagy valami ilyesmi fájl volt. A beleírt dolgok viszont működtek a gépen. Nekem is szerkesztenem kellett volna, addig küzdöttem vele, hogy letöröltem, és újra létrehoztam. Azóta megvan rendesen /storage/.kodi/userdata/keymaps/keyboard.xml néven, utána már nem bántotta.
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #70979 üzenetére
erre bárki? Már szétttúrtam a mappa rendszert teljesen, még sem találom sehol az eredetileg bemásolt keyboard.xml fájlomat. Ez egy emmc-s rendszer és a /dev/flash és a /dev/storage van flash és storage-ra felcsatolva, ezekben nem található semmi, pedig a Kodi láthatólag a storage-t lakja.
lassan azon gondolkodom, hogy visszatérek a sima sd rendszerre... -
tlala
addikt
válasz
junkpod #71000 üzenetére
Köszönöm a támogató figyelmedet - sikerült megtalálnom a hibát!
Az volt gyanús, hogy miért nem indul újra a box a Reboot to LibreELEC appal, illetve volt pár apró anomália, mióta a legújabb frissítést rátoltam. Kiderült, hogy az egy X3 frissítés, miközben az én dobozom még X2 (az is milyen hülyeség, hogy egy gyártó tovább gyártja pontosan ugyanolyan névvel a dobozát, csak az X2 procit X3-asra cseréli...).
Visszatettem a régi firmet, és megy minden CE ügyben, mint a karikacsapás.
Köszönöm ismét a segítséged neked, és mindenkinek, aki támogatóan reagált a hozzászólásomra! -
tlala
addikt
válasz
junkpod #70997 üzenetére
A hozzászólásomban linkelt generic verziót tetted fel te is?
Ugyanott linkeltem a terméket, ahonnan tavaly vettem még Droidmester ajánlására. Akkor ajánlott box volt. -
sanko1963
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Wuthering Waves
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer+AI PC: Ryzen7 5800X / 64GB RAM / 2TB NVME / RTX 3090 24GB / 1200W FSP táp / vízhűtés!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +Új 16-64GB DDR5!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Dizájnos Acer Predator AmD Fm2-es Esport-Pc Eladó , Számla-Ready !!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest